33 • 82 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » Nákup ryb » Barevné hejnové rybky 

Akvarko.eu
OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 199x

Žádná předchozí stránka [1] 2 Přejít na další

20.05.07 10:08:54  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDorianna® – Barevné hejnové rybky
Zjistili jsme, že máme akvárko lehce monotónní co se týče skladby ryb - světlí skaláři, našedlé parmičky nádherné a čichavci šedí. Chtěli jsme si pořídit dania, ale jak teď koukám do té vody, chtělo by to něco, co není žluté, šedé nebo jinak světle nevýrazné. Nenapadá vás nějaký hejnový barevný druh, který není náročný, dá se sehnat a není to neonka ani živorodka?
Děkuju za odpovědi.
20.05.07 10:10:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - Štěpán®
Pomohlo by, kdybysme znali velikost akvária a kolik kterých ryb tam už je.
20.05.07 10:44:20  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDorianna®
Myslela jsem, že je to z mého příspěvku jasné - potřebuju hejnové rybky menší velikosti, koupila bych jich tak deset. To, jestli mám světlých parmiček pět nebo dvacet snad nehraje roli.
20.05.07 10:51:51  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - Štěpán®
Ale ono NENÍ MOŽNÉ nacpat do akvária všechno co se mi líbí! Nikdo ti tady nebude doporučovat další ryby, když už teď jich možná v akváriu je moc! Proto jsem se ptal.
20.05.07 10:52:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekwayn®
Budeš se divit, ale roli to hraje. Navíc parmičky nádherné samci jsou krásně červeno-oranžoví a jestli je maš nevýrazné, tak nemají dobré podmínky.
20.05.07 11:02:58  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDorianna®
Štěpáne - mám nedávno založené akva, takže rybiček mám málo. Proto jsem chtěla přikoupit další, původně ty dania, teď si už nejsem jistá. Akva má 140 litrů, jsou tam čtyři čichavci, dva skaláři a šest parmiček. Opravdu myslíš, že byl takový problém mi odpovědět na moji ptázku? Nechtěla jsem radu ohledně nepřerybnění, ale ohledně nějakého barevného druhu hejnových rybek.
Wayn - Parmičky mám dvě větší, očividně samičky, čtyři malé, z nichž dvě se začínají vybarvovat. Nemyslím si tedy, že by měli špatné podmínky.
20.05.07 11:21:18  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - Štěpán®
Tohle NENÍ málo. To je tak maximum, co se do takovéhleho akvária dá dát!

Raději se moc nedívej do akvárií prezentovaných tady, protože většina z nich je přerybněných a rybičky dělí od smrti jen pravidelné výměny vody! Stačí zhoršení podmínek, vyšší teplota v létě, jednou nevyměněná voda, trochu překrmit atd. a nastává katastrofa! Většina akvárií tady se potácí na hraně života a smrti a je ŠTĚSTÍ, že fungují!
20.05.07 11:22:46  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpopelucha® – je to těžký
Doporučila bych třeba kardinálky nebo razbory. Jenže nevím, jestli by jim ty skaláry nebo parmičky nedaly na zadek. Dánia jsou rychlé rybky a dokážou si v tomhle (snad) poradit.
20.05.07 11:35:41  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDorianna®
Popelucha - díky za tipy. Ty kardinálky nejsou špatné, bohužel jsou opět šedé a barevný mají jenom ocásek. Z Razbor se mi líbí Hangelova...ale nevím, jak moc bude výrazná v akvárku. Ono by to chtělo nějaké čistotné tetry, co jsou barevné asi jako mečovky :-)
Štěpáne - myslím, že ryb maximum nemám. Akvárium mám hustě zarostlé rostlinami. Prezentacemi zde se rozhodně neřídím.
20.05.07 11:39:14  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - Štěpán®
Aha, a podle čeho teda soudíš, že tam máš málo ryb?
20.05.07 11:55:58  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmch.sokolov®
doriana: Štěpáne - myslím, že ryb maximum nemám. Akvárium mám hustě zarostlé rostlinami. Prezentacemi zde se rozhodně neřídím.//tak nevim proč se na něco ptáš:-) X-)
20.05.07 12:19:15  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpopelucha® – kardinálky
Teda moje kardinálky jsou šedé, nebo spíš šedozelené, ale mají červené ploutve (nejen ocásek) a takový měděný, tmavě ohraničený pruh přes celé tělo. Na říční ryby mi to přijde dost barev. Když chci vidět cirkus, jdu se dívat na mořská akvária. Ony i ty původně zmiňovaný dánia nejsou nudných barev - tmavě modré pruhy nepovažuju za "světle nevýrazné"... Jestli mají vaše rybičky "vyblitý" barvy, nemůžou mít nějakej problém?
20.05.07 12:20:32  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDorianna®
Mch.Sokolov - z mé odpovědi jsi usoudil, že nemám právo ptát se na nějaký druh barevných hejnových ryb?

Popelucha - oni nemají vyblitou barvu, to ne, jenom máme rybičky v akvárku spíš světlejší, točící se stále kolem jednoho odstínu barvy a chtělo by to něčím oživit, tak jsem se ptala na nějaké barevné, abych si nekoupila dania a neměla akvárko opět světlé. Snad kdyžtak budou ty jejich modré pruhy dost oživující...
20.05.07 12:37:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - Štěpán®
...
20.05.07 12:43:54  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - oldkiwinka®
světlé, nevybarvené ryby sou od světlého dna.nevím, jaké máš(te). aůe jinak ňáký tetry, co jsou klidnější, aby nebyly pro skalárky depresivní...zkuste se podívat do atlas§ rybek. třeba se vám nějaké zalíbí.holt hledat hledat...hodně zdaru.mimochodem, taky sem tohle řešila...ale ryby byl barevné, ale ne výrazně-nevýrazný druh...třeba platy, paví očka.malé, ale barevné...
20.05.07 13:19:19  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDorianna®
Oldkiwi - atlas jsem zběžně projížděla, ale když už nějaká rybka byla pěkná, těžko se dala sehnat (popř. i chovat).
Rybičky, znovu opakuji, mám normálně vybarvené, ale samozřejmě nemůžu od světlého skalára čekat, aby bylmodrý. Prostě mám rybičky světlé, proto mají světlou barvu. Kdybych měla rybičky černé, budou černé (kdyby nebyly, byl by problém).
Asi zůstanu u danií nebo se zhluboka zamyslím nad neonkama.

Děkuji všem radícím za rady.
20.05.07 13:28:26  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - oldkiwinka®
u nas v litovli prodavali dania cervene,v atlase nejsou.ovsem zemreli pri krupicce.ale byli ruzovi,celi,krasa.ted si budu taky porizovat dania,ale tak za 1-2 tydny
20.05.07 16:44:13  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDorianna®
Právě těm červeným daniím se bráním, ale možná změním názor a nějak rozumně si ho vysvětlím :-)
20.05.07 17:31:04  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - oldkiwinka®
když má danio červené břicho, je to GMO ryba, ale kdyz je růžové, tak to asi GMO ryba neni,je to danio červené.jako je na přiložené vebové stránce.taková sem měla.byli dobré, ale zemřeli na následky krupičky. http://www.jandovblog.net/wp-content/uploads/ryby.jpg
20.05.07 18:32:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekwayn® – GMO
Červené nebo růžové, obě jsou GMO http://www.cizp.cz/default.aspx?id=793&ido=126&sh=-2129431720
20.05.07 18:34:38  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - oldkiwinka®
wayn:akorát ty moje vypadali úúúúúúúúúplně jinak.jako jsou na té přiložené vebovce v mém předchozím příspěvku...
20.05.07 18:44:49  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDorianna®
Co říkáte na tetry krvavé? Jsou fakt tak moc zamilovaní do ožírání ploutev jiných ryb?
20.05.07 18:49:15  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektau®
primlouvam se za kardinalky.. kdyz se maji dobre tak se cele jejich ploutve zbarvi do syte rude (pri namluvach ktere probihaji kazde rano je zvedaji a vypada to opravdu impozantne) a maji krasny medeny pruh na strane. taky jsou to absolutne nenarocny ryby.. prezijou snad vse..
20.05.07 19:41:56  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekwayn®
oldkiwi: ujišťuju tě, že to jsou ty samé...
20.05.07 19:44:09  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - oldkiwinka®
wayn:už nejsou.asi ta 7 dní...:-( a stejně plavali neustále v horním pásmu...a ale jinak se přimlouvím za kardinálky.krásné červeno šedé ryby

Žádná předchozí stránka [1] 2 Přejít na další

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 04.12.08 19:57:19 • 3.3 s