40 • 87 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní rostliny » Sázení » Nove rostliny 

Aquato.cz

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 133x
17.05.07 22:30:30  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekOndrej® – Nove rostliny
Zdravim vsechny,
chtel bych se zeptat jestli kdyz koupite novou rostlinku uz do staleho akvarka, tak jestli ji davate do karanteny jako nove rybky?
Jestli je to hloupy dotaz tak me nebite ;-)
Diky
17.05.07 23:02:52  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmch.sokolov®
ahoj,neni to hloupej dotaz,je dycky lepši je nějak ošetřit a prohlidnout,pokud nechceš nežádouci šnečky a klidně v nákym roztoku hypermangánu a šup do akva:-) X-)
17.05.07 23:15:37  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPage®
Přesně, já jí na půl hodky hodím do roztoku FMC pořádně v něm vydrhnu listy a pak jde do akva X-) :)
18.05.07 13:03:09  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPrevry®
No já koupu rostlinky v hypermanganu. Slabě růžovej roztok a dej je tam na hodinu klidně. Když ti hnědnou kořínky nic se neděje. A i šnečci mají o srandu postaráno :-D X-)
19.05.07 15:28:14  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRebbie®
Ten hypermangan fakt zničí šneky??? Mam dojem, že se tu psalo že šneky nezničí nic.... kromě ryb co je baštěj teda....
19.05.07 16:46:54  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - Mrakoplash®
on ten mangan znici i tu rostlinku kdyz se to prezene ano
19.05.07 17:02:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvaclav®
To už by ti to muselo obarvit ruce aby ti zničilo rostliny. Ve slabém roztoku vydrží rostlina hodně dlouho, stalo se mě že jsem si na ně vzpomněl až druhý den a přesto vydržely. :-)
19.05.07 20:05:21  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRebbie®
Takže na šneky to fakt funguje jo??? V tom případě až mi vyroste potěr, tak všechno přelovim a hypermangan naleju do celýho akva :-D :-D :-D
21.05.07 00:08:07  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekOndrej®
Diky za odpovedi, ale mam strach pouzit chemii (chci to k rakovi). Jinak proc vam vadi sneci, lepe receno kteri sneci vadi?
21.05.07 01:23:27  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekslada®
hele nějak rostlinky určitě ošetři :-D ..nebuď jako já..Já se na to vy*ral a mám v krevetáriu okružáky :-| tím jsem i odpověděl na to kteří šneci vadí..
21.05.07 10:58:43  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPaDa® – šneci u raka
tak k rakovi se šneků bát nemusíš, postará se ti o ně ;-)
21.05.07 12:50:12  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekj_j®
myslim,že u 13lirového akvária neni problém šáhnout a vylovit 5 šněků ručně :-)

ošetřovat rostliny chemií pro akvárium s rakem bych nedoporučoval...ono ani otrávit si ryby tadytim svinstvem neni ideální-ta chemie,přeci nenapadne jen šneky,ale všechny živé organismy,v jejichž těle se pak vykytuje větší či menší dávka jedu...

zpátky k rakům-malej rak ještě nedokáže sežrat šneka, když ale povyroste a necháš ho vyhladovět,tak se je žrát naučí. přemnožení šneků není nic proti přemnožení raků ve velké 350l nádrži-četl jsem jak se někomu přemnožil rak červený,což je dost agresivní druh vůči rybám a dotyčný člověk se raků nemohl zbavit protože byli zalezlí pod kořeny-musel celé akvárium znovuzaložit hop pro vetší akvária s raky bych tedy doporučoval mít nějaké akčnější ryby-rájovce,čichavce atd.(na to se tady ale nido neptal) :-)

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 04.12.08 21:17:24 • 1.013 s