25 • 64 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní rostliny » Problémy s rostlinami » kryptokoryna-hrdzave flaky 

Aquato.cz

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 97x
16.05.07 23:13:53  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekwigy (413853587483) – kryptokoryna-hrdzave flaky
Fotka k příspěvku zdravim vsetkych.neviete nahodou co by mohlo byt toto(viz.obrazok).robi sa mi to na cryptocoryne wendtii,ktoru mam v cca dva tyzdne novo zariadenom akvariu.PH 8,GH17,KH7,teplota okolo 24stupnov,svietim 2 x 8W-11h denne,akva ma asi 30l.Su to cerveno-hnede flaky akoby hrdzave ktore sa mi zacali tvorit na dvoch listoch a teraz sa to rozsirilo aj na dalsie.Tieto rastlinky som este nemal takze neviem co to je a v knihach som nic take nevycital o kryptokorynach.

16.05.07 23:18:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekwigy (413853587483)
teraz som si spomenul na jednu radu z akvaristiky,kde mi bolo povedane sa kryptokoryny nehodia do novo zalozenych nadrzi.Je to pravda? coze
16.05.07 23:52:48  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekblek (1053105284445)
a)-jde o hnědé řasy, tzv. rozsivky.
b)-kryptokoryny mají skutečně radši ustálené prostředí, ale i v novém akváriu se dají udržet.
17.05.07 00:11:13  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekwigy (413853587483)
no mne sa nezda zeby islo o hnedu riasu,ide to sice zotriet rukou a vyzera to ako povlak ale akva je v celku dobre osvetlene a vyskytuje sa to iba na tej kryptokoryne
17.05.07 11:01:38  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSidonius (-12-11-10-9)
Máte na tom akva krycí skla? Pokud ano, tak je zkuste sundat. Stejně jako Blek si myslím, že jde o rozsivky. A kdybyste to zvládl, mohl byste zkusit snížit pH. :-)
17.05.07 11:11:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEff®
Mám stejný problém, a krycí sklo mám (bohužel mám na něm osvětlení, takže sundat ho nemůžu). Nevěděl jsem, že to s tím souvisí, a jak vlastně? - Zatím jsem upravil výstup z filtru, abych tam něměl žádný proud směřující na rostliny, ale pouze mírný na hladinu.
17.05.07 14:04:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekwigy (413853587483)
krycie sklo mam ale bohuzial ho nemozem odstranit pretoze na nom mam polozene neonky,tiez by ma zaujimalo aku to ma suvislost ale to ph by som mohol skusit znizit.Este som to nikdy neskusal ale clovek sa uci stale takze otazka znie ci mi viete poradit aj nejaky iny sposob ako je CO2.pocul som o raseline,je ucinnejsia ako CO2?dakujem za odpovede :-) ahoj
17.05.07 14:16:17  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekwigy (413853587483)
a este ma tak napadlo na aku hodnotu mam priblizne pH znizit?
17.05.07 15:10:40  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEff®
pH mám taky vyšší 7,6 - 8 ...
19.05.07 00:10:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSidonius (-12-11-10-9) – Jen stručně
Hnědé řasy dávají přednost místům s menší intenzitou záření. Jako jeden za způsobů, jak hnědou řasu zlikvidovat, uváděli "staří" praktici změnu světelného spektra a zejména jeho intenzity.
Odstranění krycích skel, (a zvlášť znečištěných :-) ), je prvním jednoduchým krokem, kterým můžeme intenzitu světla zvýšit. ;-) (Další způsoby jsou nasnadě... :-) )

pH 8, které uvádí Wigy, (a pro Effecových "7,6-8" to platí úměrně), je stav, kdy se ve vodě vyskytuje velmi málo volného CO2. (Asi 3,5% z celkového obsahu uhlíku). Řasám tento stav vyhovuje. Jednak dokážou velmi snadno využívat uhlík ve formě hydrouhličitanů a druhak - CO2 je pro ně dostupnější i ve výrazně nižších koncentracích, než vyžadují vyšší rostliny.
Takže při nedostatku volného CO2 je většina rostlin znevýhodněna a (relativně) prosperují jen ty druhy rostlin, které dokážou získávat uhlík stejně jako řasy i z hydrouhličitanů.
Dostatek volného CO2 ocení všechny druhy rostlin a "spokojená" rostlina je nejlepším prostředkem proti řasám všeho druhu... ;-)

Na otázku - na jakou hodnotu máte, Wigy, pH snížit, resp. jak tohoto snížení dosáhnout, vám teď odpovědět nemohu: spim

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 21.11.08 13:50:47 • 0.999 s