16.05.07 11:10:28
Vitekm® – jak krmit živým??
Prosím o radu zkušenější kolegy. Jak krmit žížalama a červama? Stačí je jenom hodit do akvárka, nebo raději podržet v pinzetě a počkat
na rybu. Mám čtverzubce, ale zatím jsem ho neviděl žrát. Pravda, šneci zmizeli, ale včera jsem zkusil červa a ráno pořád ležel na dně,
kam jsem ho vhodil.
nejdříve by se měl naučit brát krmení od chovatele.tzn., že když jdeš krmit např.granulkama, tak musí být u skla a těšit se co do vody
spadne.pokud se takto naučí, potom bych mu to dával pinzetou.časem se naučí zbírat volnou potravu padající ke dnu.Pokud se to nenaučí, je
možnost že to nesebere ze dna a bude se zbytečně kazit voda.
Něco takového u rybiček nesnáším. Akvárko je simulací volné přírody, ne aby rybičky slídily, dokud jim do akvárka něco nespadne. I
když, moje Živorodky se to naučily rychle, kdykoli někdo projde kolem akvárka, slintají u předního skla. Nicménš v žádném případě bych
je v tom nepodporoval.
17.05.07 07:56:37
ivan® – to Amorfati
Roman má pravdu,čtverzubci-to se nedá srovnat s živorodkama.A jestli má něco v akváriu hnít co ryby nenajdou,vyplatí se ryby trochu
připravit.Je to,ne o přírodě a přirozeném chování,ale o dobrém fungování akvária.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Krmení • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora