Fórum » Nemoci » Sebevražedný Ancistrus:-))
11.05.07 11:35:26
Veronika Beňová (40394971451) – Sebevražedný Ancistrus:-))
Poslední dobou mi z neznámého důvodu asi 10let starý ancistrus vyplouvá po skle nad hladinu, tam vydrží docela dlouhou dobu a sesune se
zpět.Někdy úplně šílí a rychle za sebou vystrkuje hlavu a snaží se jakoby vyskakovat z akvária. Poraďte mi prosím, co s tím. Díky
11.05.07 11:56:54
Hugo® asi nemas ve vode ksylik
Asi je v akvárku málo kyslíku, nebo má poškozená žábra. Ancistrusi se na hladinu chodí nadechovat jen v nouzi nejvyšší. Taky už má
úctyhodný věk

11.05.07 12:01:25
Hugo® podle mne je to ten kyslik zkus vzduchovat, krunyrovec se diziva i 16 let
Mam vzuchovani i filtr zapnut neustale, voda by mela byt provzdusnena dostatecne. Mam tam i mladsi samicku a ta je v pohode.
Třeba je to věkem, má třeba už zdegenerovaný žábry... nebo nějakou jinou nemoc ze stáří.
11.05.07 12:15:45
Hugo® no zas tak starej neni,nejspis to bude neco s tima zabrama,zkus se podivad do nemoci
TAky bych si tipla ten věk, je dost možné, že je mnohem starší. Daroval mi ho strýc, který kdysi rušil akvárium a zůstal mu tam tento
roztomilý obr. DAlších pět let ho měl v 5cm vody, bez vzduchování- a přežil. Vzala jsem ho k sobě a myslela jsem, že umře ale už je to
přes půl roku a je úplně úžasný. Je strašně společenský, nechá se oďobávat rybičkama a rád se mazlí se samičkou, ale pářit se
nechce. Mám ho strašně ráda a nerada bych o něj přišla, ale jeho čas se asi bohužel blíží

(
Nehcá se oďobávat rybičkama? Tak to je další příznak, že s ním není něco v pořádku, ryby to obvykle nesnáší, i když je to třeba
nebolí.
11.05.07 13:30:41
Vip® 
Viz reakce níže. Myslím, že s věkem to nemá co dělat

. Nejdéle doložený věk v akváriu je něco kolem 30 let. Z mých odchovů je
nejdéle doloženo 12 let a to neumřel přirozeně, došlo ke kolapsu filtrace, padlo celé akva. Jestli má problémy s dýcháním, měl by
napínat žaberní trny.....
Přiložený obr od catfish...
Tak jsem nic nevypozorovala, jeho žábra vypadají naprosto normálně.

Díky za rady
Jako pokus bych provedl např. 50% výměnu vody s důkladným odkalením a snížením teploty vody cca o 2-3*C.Pokud ani po tom nebude měnit
chování k lepšímu, tak mohlo dojít k poškození žaber buď nějakým parazitem (třeba i dříve a na staré ploutve se to ukázalo jako
následek)a nebo mohl při konzumaci nějaké potravy, kterou si našel dojít k mechanickému poškotení žaber (bez odborného vyšetření to laik
těžko pozná)
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Nemoci • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora