32 • 82 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » odolnost chorých rýb proti costapuru 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 182x
10.05.07 17:28:35  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfidat1 (443497233121) – odolnost chorých rýb proti costapuru
Dobrý deň, po vyliečení krupice a pliesni na rybkách som po 2 týždnoch kúpila nové rybky. V starom boli všetky OK. Keď som pridala nové rybky do akva sa objavila krupica a ked som ich preložila do karantény (všetky) a pridala costapur. Po prvom a tretom dni sa zrazu aj na čistých rybkách objavila krupica (ako v konečnom štádiu) " a teraz rad radom za sebou umierajú". Ako keby boli ryby odolné proti liečbe :(, pomoc prosííííííím. rozzureny :-(
10.05.07 17:32:02  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpetrys®
spoustě akvaristům (včetně mě) pomohlo zvýšení teploty na 30-31stupňů+přidání soli-1polévk.lžíce na 30l vody a nechat to tak 14dní až 3týdny, teplotu zvedej postupně
10.05.07 17:53:14  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - oldkiwinka®
14 dní na krupičku?ono je to dobře,ale někde se píše 3-5 dní, jinde zase 7-10 dní a vy i 14?no nevím,a co rostliny?teď mám taky krupičku v akváriu...a nechci,aby se skazili rostlinky,rostou totiž bbě,a tak nechci,aby na tom byly ještě hůř.
10.05.07 18:53:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfidat1 (443497233121)
už bola aj sol a 30-31 °C a nič a z 23 rýb sa to za 3 dni znížilo na 5 a čakám že dozajtra nevydržia ani tie.... ................. tak teraz čo ? :-( :-( :-( sad sad
10.05.07 18:57:45  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - oldkiwinka®
no me chcipli 12 rbek asi z 16...a ted jich mam 16 a ani jedna nezebla.staci si toho vsimnout vcas.pozorovat kazdý den. já sem si toho všimla, když měla na sobě tetra kosočtverečný 2 puntíky.a ted léčím,ale moc to nevyhovuje labyrintkám-čichavec modrý
10.05.07 18:58:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - Mrakoplash®
pri vysoke teplote je taky potreba hodne vzduchovat a leci se cela akva ne jen napadene rybky
http://rybicky.net/nemoc/ichtyophthirius-multifiliis
10.05.07 19:00:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - oldkiwinka®
já léčím v hl.nádrži a vzduchuju dost.
10.05.07 19:02:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfidat1 (443497233121)
Ja som si toho tiež všimla včas.2 bodky a taký zvláštny povlak mala skalára tak som pre istotu hodila všetky do karantény a liečila tak ako liečila... a zrazu sa za 2 dni, teda za noc objavila krupica a vyzerala ako v poslednom štádiu... a končia všetky... Ten povlak a krupičku som mala už aj predtým a skapali mi všetky ryby okrem párika skalárov a mreniek, preto som sa teraz chcela vyvarovat.... ale tomu sa čudujem, že to velmi rýchlo vypuklo preto píšem....? sad
10.05.07 19:05:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfidat1 (443497233121)
vzduchovanie bolo maximálne, ete som tam pridala aj dáke vecičky na ovzdušenie..... a ja som to urobila tak že som ich prehodila do menšieho akva ako som mala (do úplne čistého s pripravenou teplotou) a to hl. akva som cele vyčistila..... ale už do neho asi nebudem mat čo dat sad
10.05.07 19:09:15  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - oldkiwinka®
já to teď zažila už podruhé. a je to škaredé, když sledujete, jak se ryby trapi nemoci.to je horši, jako když děti mají obrnu.sůl, teplota vzhůru, a silně vzduchovat. a kdyz ne, tak nevim.jo a voda v hl.nádrži je toho plná (té krupičky). takže jestli je to v karanténě, a pak je dáte do hl. nádrže, tak je to zbytečné.přeléčit!a nechte si poradit od velmi zkušených akvaristů.to á nejsem, ale shrnuju krátce,co se tu píše. kripčka-infekční nemoc
10.05.07 19:12:21  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - Štěpán®
"a je to škaredé, když sledujete, jak se ryby trapi nemoci.to je horši, jako když děti mají obrnu."

smich To je perla...
10.05.07 19:14:03  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - oldkiwinka®
štěpáne:to teda jo, vím,co to je,jak to dávají v TV a jinde...není od věci se nad tím trochu zamyslet...
10.05.07 20:38:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveksharon®
Já u rybek, které jsou háklivé na vysokou teplotu i měď (malincí panéřnbíci kropenatí) s úspěchem vyléčila krupičku za teploty 29°C a přidáváníní silnější dávky akriflavinu po dobu 14 dní. Měnila jsem velkou část vody co 3 dny a doplňovala akriflavin každý den. Všechny rybičky přežily. Není to ideální, hlavně rostliny celkem trpí, ale přežijí to :-) V každém případě je třeba léčit celou nádrž, nejen rybky.

Oldkiwi: tak jsi asi dítě postižené obrnou neviděla ve skutečnosti. Každá matka by vyměnila zdraví takového dítěte za smrt jakéhokoliv množství akvarijních rybiček.
10.05.07 22:32:23  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - oldkiwinka®
sharon:viděla,jsme to tam sli navstivit se skolou.a proto sem psala,ze je lepsi videt mrtve rybicky nez deti s obrnou.ze ja sem neco rikala. tone tone
11.05.07 09:44:28  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveksharon®
oldkiwi :-) tak to jsi napsala trošku nesrozumitelně :-)

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Nemoci Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 04.12.08 20:00:40 • 0.924 s