Fórum » Nemoci » odolnost chorých rýb proti costapuru
spoustě akvaristům (včetně mě) pomohlo zvýšení teploty na 30-31stupňů+přidání soli-1polévk.lžíce na 30l vody a nechat to tak 14dní
až 3týdny, teplotu zvedej postupně
14 dní na krupičku?ono je to dobře,ale někde se píše 3-5 dní, jinde zase 7-10 dní a vy i 14?no nevím,a co rostliny?teď mám taky krupičku v
akváriu...a nechci,aby se skazili rostlinky,rostou totiž bbě,a tak nechci,aby na tom byly ještě hůř.
no me chcipli 12 rbek asi z 16...a ted jich mam 16 a ani jedna nezebla.staci si toho vsimnout vcas.pozorovat kazdý den. já sem si toho všimla,
když měla na sobě tetra kosočtverečný 2 puntíky.a ted léčím,ale moc to nevyhovuje labyrintkám-čichavec modrý
já léčím v hl.nádrži a vzduchuju dost.
Ja som si toho tiež všimla včas.2 bodky a taký zvláštny povlak mala skalára tak som pre istotu hodila všetky do karantény a liečila tak ako
liečila... a zrazu sa za 2 dni, teda za noc objavila krupica a vyzerala ako v poslednom štádiu... a končia všetky... Ten povlak a krupičku som
mala už aj predtým a skapali mi všetky ryby okrem párika skalárov a mreniek, preto som sa teraz chcela vyvarovat.... ale tomu sa čudujem, že to
velmi rýchlo vypuklo preto píšem....?
vzduchovanie bolo maximálne, ete som tam pridala aj dáke vecičky na ovzdušenie..... a ja som to urobila tak že som ich prehodila do menšieho
akva ako som mala (do úplne čistého s pripravenou teplotou) a to hl. akva som cele vyčistila..... ale už do neho asi nebudem mat čo dat
já to teď zažila už podruhé. a je to škaredé, když sledujete, jak se ryby trapi nemoci.to je horši, jako když děti mají obrnu.sůl,
teplota vzhůru, a silně vzduchovat. a kdyz ne, tak nevim.jo a voda v hl.nádrži je toho plná (té krupičky). takže jestli je to v karanténě, a
pak je dáte do hl. nádrže, tak je to zbytečné.přeléčit!a nechte si poradit od velmi zkušených akvaristů.to á nejsem, ale shrnuju
krátce,co se tu píše. kripčka-infekční nemoc
"a je to škaredé, když sledujete, jak se ryby trapi nemoci.to je horši, jako když děti mají obrnu."

To je perla...
štěpáne:to teda jo, vím,co to je,jak to dávají v TV a jinde...není od věci se nad tím trochu zamyslet...
Já u rybek, které jsou háklivé na vysokou teplotu i měď (malincí panéřnbíci kropenatí) s úspěchem vyléčila krupičku za teploty 29°C a
přidáváníní silnější dávky akriflavinu po dobu 14 dní. Měnila jsem velkou část vody co 3 dny a doplňovala akriflavin každý den.
Všechny rybičky přežily. Není to ideální, hlavně rostliny celkem trpí, ale přežijí to

V každém případě je třeba léčit celou
nádrž, nejen rybky.
Oldkiwi: tak jsi asi dítě postižené obrnou neviděla ve skutečnosti. Každá matka by vyměnila zdraví takového dítěte za smrt jakéhokoliv
množství akvarijních rybiček.
sharon:viděla,jsme to tam sli navstivit se skolou.a proto sem psala,ze je lepsi videt mrtve rybicky nez deti s obrnou.ze ja sem neco rikala.
oldkiwi

tak to jsi napsala trošku nesrozumitelně

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Nemoci • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora