35 • 67 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Krmení » Živé krmení » Artemie eggs hobby 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 258x

Žádná předchozí stránka [1] 2 Přejít na další

09.05.07 09:26:15  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDodin® – Artemie eggs hobby!!!
dobry den.Nedavno sem si pro poter koupil tyto atremie i se soli :-D .Ale kdyz se je dal lihnou tak se mi nevylihlo vubec nic.Dal sem 2 polivkove lzicky soli a pustil silne vzduchovani...druhy den prijdu a nic...v cim sem udelal chybu?diky moc
09.05.07 12:56:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMax (40817716149)
Aj ja som si nedávno kúpil presne takú istú artémiu ako ty,lebo v našom meste proste inú nemali.Po otvorení som bol najprv dosť sklamaní,pretože sa mi zdalo,že za tú cenu(160SK),je tam toho úžasne málo a podľa návodu by som to mal spotrebovať na 3-4 krát,keďže v návode píšu,že treba použiť 30-40g artemia eggs hobby na 1 liter vody,keďže balenie má 100 gramov.No ja ním kŕmim už 3 týžden zhruba 60ks poter,4xdenne a ešte z neho mám stále vyše polovicu.Vobec netreba dávať tak veľa ako sa píše v návode.Ja dávam 2 malé čajové lyžičky eggs na 1 liter vody,pustím silne vzduchovanie a za zhruba 30 hodín,záleží na teplote sa začnú liahnuť artémie,doležitá je aj teplota.Takto vyliahnutá artémia mi pri rovnakom vzduchovaní vydrží 3 dni,kým ju neskrmim.Pri liahnutí by nemala teplota klesnúť pod 20 C.Ja aby vajíčka boli neustále v pohybe používam takéto čosi,ale s tým rozdielom,že vzduchovaciu hadičku nemám privedenú cez vrchnák,ale normálne zhora a kamienok je prakticky v tom vrchnáku.
http://www.cichlidworld.eu/diy/artemia/artemia.htm
09.05.07 15:39:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDorianna®
U nás v akvaristice se dá koupit artémie mražená, za 30 Kč. Nevíc sice jaké je to balení, ale není jednodušší koupit už "hotový výrobek"? Mražením se výživná hodnota neztrácí a myslím, že pro ryby není zas tak důležité, aby se potrava hýbala.
Mimochodem, cyklop, kterýžto je prý rovněž vynikajícím krmivem pro potěr, jsem koupila za 12 Kč, celou obrovskou tabulku.
Já bych se s nějakým líhnutím vajíček neštvala. Ale zajímal by mě názor vás ostatních, jestli to vidíte stejně jako já...
09.05.07 15:57:27  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMax (443497242461)
Dorianna,mrazené Artémie relatívne bežne dostať,ale nie sú vhodné na krmenie najmenšieho poteru ikernatých rýb,keďže sú to dospelé mrazené Artémie a najmenší poter ikernatých rýb ich nie je schopný zjesť,pretože je pre nich príliš veľký.Už si niekedy skúšala krmiť napríklad čerstvo vyliahnutý poter tetier,či mreniek mrazenými Artémiami? Kvoli "mikroskopickej" veľkosti poteru ich jednoducho nemajú šancu prehltnúť.Mrazenou Artémiou možeš krmiť tak poter živorodiek,ktorý je zhruba 2x taký veľký ako poter ikernatých rybiek.
09.05.07 15:57:46  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekGAGAL® – ARTEMKA
Dorianno je vidět,že nevíš o čem píšeš (nebo neděláš akvaristiku dlouho).Záleží jaké ryby chceš krmit. U potěru je vždy lepší krmit živým.Zmrazením se hodnota ztrácí.Co se týká artemie tak je nesmysl kupovat tu se solí. Sůl vlhne a ničí tím líhnivost vajíček. Taky nikdy nevíte kolik kupujete soli a kolik vajíček. Opravdu je lepší koupit jen čisté vajíčka malé balení je určitě kolem 200Kč a vydrží při dobrém skladování víc jak 3roky.
09.05.07 16:57:04  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDorianna®
Gagal, nikdy jsem žádný odchov neměla, tudíž jsem ho nikdy ničím nekrmila, proto jsem se ptala na ty mražené artemie, děkuju Maxovi za vysvětlení.
Upřímně si ale pořád i tak myslím, že mražené krmivo potěru nijak zvlášť neuškodí. Podle mě je to rozhodně lepší než vločkové krmivo.
09.05.07 17:03:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekGAGAL®
Tak to s tebou 100% souhlasím, že mražené je lepší než suché. Neboj, až se ti něco rozmnoží tak uvidíš sama co je dobré použít. Věř mi,že čerstvě vylíhlý potěr (jikernatých ryb) mražené určitě nežere.
09.05.07 17:05:07  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekjurek® – Doriana
Mražené potěru asi opravdu nijak zvlášť neuškodí,ale on ho díky své velikosti nebude schopen pozřít! tone
09.05.07 17:39:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDandy® – re gagal
souhlasim s tebou ze pro jikernate je to treba nevhodne vuci velikosti, ale zasadne nesouhlasim s timto tvym vyrokem "zmrazene ztrací na hodnotě". Mrazene maso a identicke suroviny na podobnem slozeni zmrazenim nic neztraci, naopak ziskavaji vydrz a moznost okamziteho nasazeni.
09.05.07 17:54:24  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekGAGAL®
Ach jo ach jo, že jsem reagoval. Chovám i odchovávám ryby když krmím mraženou patentkou tak mám cca 10 jiker za den (od jedné samice). Když krmím živou tak i 30. Tak tedy zmrazená potrava nic neztrácí (nebudu se hádat). Možná, že mne kolega jurek doplní jaké má on zkušenosti s mraženou a živou potravou.
09.05.07 18:23:09  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekjurek®
Musím souhlasit s GAGALem,živému krmivu se nic nevyrovná,je to nejpřirozenější krmivo.Ryby ho úplně jinak přijímají,budí v nich lovecký instinkt ano
10.05.07 15:14:53 / 14.02.08 16:41:45  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmatlala®
jj taky to líhnu v líhni je to mnohem lepší dělal jsem to podle tohoto: http://www.cichlidworld.eu/diy/artemia/artemia.htm
a pokud chcete českej návod a vědět jak jsem to dělal já tak jukněte na http://aquagarden.ic.cz/clanek.php?id=1
18.01.08 17:57:15  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAnonym (398537113229) – Re: Dodin
19.01.08 10:35:33  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekhorvi®
daju sa artemiamy krmit aj dospele ryby??
19.01.08 17:22:01  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekBikerJames® – Re: horvi
Artemiemi určitě ano,naupliemi artemie asi jen ty menší druhy.
19.01.08 19:45:56  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekigor (1053593644265) – Re: Dodin
Mám s tým malé skúsenosti, ale ak si to namiečal v jednom litri vody, tak je niekedy čakať aj dlhšie, závisí to od teploty vody, liahnu sa pri 25 st.c., len trpezlivosť. Ja im pridávam aj štipku sódy bikarbóny. Treba len skúšať ano
19.01.08 19:50:42  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekigor (1053593644265) – Re: Max
No ja zase dávam len l/2 kávovej ližičky a tiež som krmil malé asi 50 ks
19.01.08 19:56:52  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekIgor (1053593644265) – Re: Dorianna
Max má pravdu, že drobnému poteru je treba najskôr dať artémiu a až keď podrasti tak potom cyklopa. Na druhej strane myslím, že máš pravdu, že stačí aj mrazená artémia. Ja ju síce liahne, ale len preto, že vajíčka artémie pri ich cene teraz nevyhodím, ale je to pracné pri liahnutí, bývam v bytovke a k kúpelni tie hadičky lezú na nervy aj mne. Nakoniec myslím, že mrazená ťa vzľadom na pracnosť a úspešnosť liahnutia vyjde cenovo lepšie.
12.02.08 14:17:00  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmakovecj (403821269197) – Artemie
Je hezké,že krmíte artémiemi,ale nikdo nepíše jaký druh art.používá je samozřejmé,že pro nejmenší potěr jsou nutné živé a i mezi nima si potěr bude vybírat a to i neonky!Já zrovna řešim jaké art. jsou nejmenší s Kanady nebo z teplejších míst?
12.02.08 14:30:14  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekKolco®
Hodně drobné jsou kalifornské artemie,bulharské mají výbornou líhnivost,ale jsou větší.
12.02.08 14:46:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmakovecj (403821269197)
Dík za radu je tady dovoz z U.S.A.BRINE SHRIMP EGGS tak to asi bude ono zkusím to. :-)
14.02.08 03:30:24  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekredmaus®
Co se stane s artemií, když ji nechám delsí dobu vylíhlou a hned ji nezkrmím? Vyroste z ní Žábronožka a sní můžu taky krmit potěr. Děkuji za zady.
14.02.08 06:12:26 / 14.02.08 06:15:18  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekR - Mrakoplash®
http://www.youtube.com/watch?v=wnYoM2Glgec
http://www.youtube.com/watch?v=L1_rFU3iq3E
http://www.youtube.com/watch?v=J6X_Ul70cos

je to sice spatny video ale sem tam neco i videt je. Artemka porad jeste zije.
Davam na spicku spejle sera micron a vypada to ze to basti. Dneska je to cca 14 dni
14.02.08 09:06:39  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid® – Re: Mrakoplash
O způsobech chovu žábronožky v domácích podmínkách se diskutovalo a dá dohledat na Akvaristovi. :-)
14.02.08 09:06:39 / 14.02.08 09:07:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid® – Re: Mrakoplash
;-)

Žádná předchozí stránka [1] 2 Přejít na další

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Krmení Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 04.12.08 21:08:07 • 3.355 s