07.05.07 15:01:37
arcus® – Jávský mech... proč se mu nedaří???
Zdar mám dotaz. Koupil jsem asi pred 14 dny Jávský mech. Po zakoupení byl krásně zelenej, ale dneska vypada dost divne. Barva je spíše hnědá
a vypadá to, že jde úplně doháje. Pár nových výhonku se zelená, ale to je vše. ostatní rostlinky v Aqua mám v pohodě a vesele si rostou.
jakoby uhnival nebo tak něco. Poraďte co s tím
no ten môj tiež nejak zhnedol, ale rastie stále ďalej. A je ho dosť. Len nie je taký pekný zelený.
Jestli ti raší zelené konečky, tak je to v pohodě. Starý mech po radikální změně podmínek někdy uhnije (i když to není to pravé slovo,
spíš, jako by "vyschnul"

), někdy taky uhyne, pokud je příliš pevně přivázaný k podkladu.
On se probere, a i kdyby ti odumrel, i z malého kousku dokaze pekne vyrust...I kdyz se rika, ze je nenarocny, chce to svetlo! Jinak jsem s nim
problemy nemela, takze nevim, prijde mi na kvalitu vody nenarocny. Nejlepsi je ho za pomoci vlasce pridelat k dekoraci spis ve vysce, aby byl aspon v
pulce vysky akva. Muzes ho prozatim i nechat plavat u hladiny. A dat mu cas..
Ja si tedy zase myslim ze chce tmu, a kyselejsi vodu. Take mi zhnednul, na vzpamatovani ho vzdycky nekam zasiju pod koren. Ale je to vec nazoru. Ale
skoro vzdycky mi taky zhnednul.
Asi ho rozporcuj a vyzkousej v jakem koutku se mu bude darit
Hm, ten můj mech taky na světle ztmavne, skoro zčerná a ve stínu je svěže zelený. Mám záložní kus v skleněné kouli na zemi, za křeslem
(chodí tam pít kočka) - ja tam skoro tma - a normálně roste, jen má malé lístečky, je tenoučký.
Diky za názory

neco s nim zkusim jeste udelat, maximalne se rozroste casem..

07.05.07 19:36:01
wayn® – proud
U mě se mu nedařilo když byl blízko filtru a ve stínu.
mi to děla takym nevim co mam udělat! mužu třeba dat do 5 litrovky? bez filtru a ryb!! jenom čiste avarko! s javskym mechem mužu to tak mit?
nevim vašku jestli ti poroste!
No já nevím, jak je to s tím stínem... na pozadí se táhne nahoru za světlem, kdyby chtěl stín, tak se táhne do stínu. A tam, kde na něj
dopadá přímé sluneční světlo, je nejkrásnější, hustý a krátký, a sytě zelený jako pravý lesní mech. Podle mojich zkušeností mu moc
nesvědčí tvrdá voda a taky se mu nedaří v tom akváriu (mém), které je hodně zarostlé jinýma rostlinama. V akváriu, kde je hodně mechu,
zase hynou ostatní rostliny, kromě hnědovky. Myslím, že potřebuje poměrně hodně živin.
no, v mých podmínkách se obecně rostlinkám moc nedaří ... ale vzpomínám si, ža kdysi před desítkami let jsem v Brně na Radnické viděl
akvárium, kde byl jávský mech v osvětlené nádrži s rybkami a byl fantastický - dokonce to byly takové vodorovné vrstvičky - no paráda ...
takže to asi jde, ale musí se umět

... čili - zkoušet, zkoušet ... a zkoušet
Podobná témata
"Vyčáplé" rostliny - proč?,
Drápatečka umřela - nevím proč :sad: ,
Hygrophila Polysperma......proč žloutne???,
Jávský mech,
Jávský mech,
Jávský mech Brno,
Jávský mech na filtru,
jávský mech na molitanu u filtru ,
Jávsky mech--šneci :(,
Jávský mech-sháním,
Jebo(osvětlení)- vyzařuje světlo i v noci, proč?,
Juwel akvária - proč nedávat podložku?,
Kde sehnat jávský mech?,
Parmičky duhové honí všechny rybky v akvárku.Proč?,
Proč 2 skaláry pronásleduji druhé 2 skaláry černé? ,
Proč je kryptokoryna červená?,
Proč mi nejdou amazonky?,
Proč mi neroste zelená řasa v malawi?,
proč mi odhnivaji rostliny,
Proč mi ryby najednou umiraji,
Proč nechcete MALAWI ?,
proč rámeček pod akváriem???,
proč se mi ryby drží u hladiny,
Proč se nedaří????,
Proč se samec ancistruse chová divně?,
Proč se začli bát skaláry??,
Proč sinice nejdříve porůstá růstové vrcholy?,
proč to ten echidoronus dělá,
Proč umřela Ampulárka?,
Proč?,
rodí se mi jen samice gupek,proč?,
Vesicularia dubyana - javský mach,
Vesicularia dubyana (Jávský mech)
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny | Přidat reakci | Zpět na seznam sekcí fora