21 • 56 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » Chutná živorodkám zelená řasa ? 

Akvarko.eu
OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 193x
06.12.06 20:56:21  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMatýsek (-12-11-10-9) – Chutná živorodkám zelená řasa ?
Zdravím akvaristi

Mám 14 dní založené 200 l akvárko. Rostliny rostou ( echinodory, anubias má nový list, ludwigia repens je lehce pročervenalá a rozrůstá se ) ale jede to souběžně se zelenou vláknitou řasou. Chtěl bych trochu típnout řasu, aby rostliny získaly náskok.
Myslel jsem, že bych tam dal tak 5 mečovek nebo plat a nekrmil je, aby likvidovali řasu. Pomůže to něčemu ?

Jenom pro úplnost upřesním, že z oficiální zprávy o kvalitě pitné vody ve vodovodním řadu jsem se dozvěděl, že obsah dusičnanů je průměrně 40 mg/l. Když vyměním část vody, tak to jenom řádně přihnojím a řasu nastartuji.
06.12.06 21:54:26  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekWampi® – řasa
black molly jí občas uždíbnou, ale na zlikvidování to asi nebude.
06.12.06 22:00:26  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekCaleb® – Black Molly
Ahoj, mám v malém akvárku 3 Black Molly a musím říct, že "všechny" řasy vypucovali :-) I zelenou vláknitou.... ahoj
06.12.06 22:04:56  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek® – živorodky vs. řasy
Pokud mají alespoň částečně živorodky likvidovat řasy,je třeba jim nasadit menší hladovku.takže krmíme málo třeba 1x denně(ne jak se doporučuje výrobcem na balení,3x)a v neposlední ředě bych tam dal i 2 dny v týdnu nekrmit.Dle vlastní zkušenosti s mollamy a p.očky to do určité míry lze takto bez problémů praktikovat.Samozřejmě při běžné údržbě nádrže na kterou jsou ryby navyklé.
06.12.06 22:10:23  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekWampi® – molly
no moje asi mají co žrát smich No fakt je že já už zelenou řasu nemám, ale nemůžu to ve 480 l přičíst třem mollám.
07.12.06 13:28:04  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek® – Řasožrouti
Na tuhle řasu ti mohu doporučit kombinaci 1x Přísavka thajská a párek ancistrusů. Uvidíš ža za chvíli bude po ní. Taky můžeš (s citem) přidat Řasobijce od Rataje palec
08.12.06 01:36:08  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekGehe® – řasa
Molly mají řasu rády a obvzlášť zelenou vláknitou, přísavky thajské taky, ale bacha na ně, v dospělosti jsou hodně teritoriální a bojovní. A s tím půstem u moll je to tak. Když je překrmíš, na řasu nepůjdou, ale zkus jeden den nekrmit a uvidíš ten fofr X-)
08.12.06 11:45:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekČichavec (-12-11-10-9) – Řasa
Netvrdím, že živorodkám řasa nechutná, ancistrusům také, hlavně však mladým, ale úplně nejlepší na řasu je čichavec líbající, ten je v čištění řas naprosto neúnavný, kam se ti ostatní hrabou. A není to žádný dravec ani teritoriální ryba.
08.12.06 12:19:16  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkatkus® – řasožravci
Všechny živorodky se dokrmují rostlinou stravou.Třeba černá molly jí řasy.Ostatní živorodky spíš okusují rostlinky v akváriu.Když nejsou ani řasy ani rostlinky, měly by se dokrmovat rostliným krmivem. Jsou ti všežravé ryby ale rostlinou potravu potřebují. palec

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 21.11.08 13:13:15 • 0.858 s