06.12.06 20:56:21
Matýsek (-12-11-10-9) – Chutná živorodkám zelená řasa ?
Zdravím akvaristi
Mám 14 dní založené 200 l akvárko. Rostliny rostou ( echinodory, anubias má nový list, ludwigia repens je lehce
pročervenalá a rozrůstá se ) ale jede to souběžně se zelenou vláknitou řasou. Chtěl bych trochu típnout řasu, aby rostliny získaly
náskok.
Myslel jsem, že bych tam dal tak 5 mečovek nebo plat a nekrmil je, aby likvidovali řasu. Pomůže to něčemu ?
Jenom pro
úplnost upřesním, že z oficiální zprávy o kvalitě pitné vody ve vodovodním řadu jsem se dozvěděl, že obsah dusičnanů je průměrně 40
mg/l. Když vyměním část vody, tak to jenom řádně přihnojím a řasu nastartuji.
06.12.06 21:54:26
Wampi® – řasa
black molly jí občas uždíbnou, ale na zlikvidování to asi nebude.
06.12.06 22:00:26
Caleb® – Black Molly
Ahoj, mám v malém akvárku 3 Black Molly a musím říct, že "všechny" řasy vypucovali

I zelenou vláknitou....

06.12.06 22:04:56
® – živorodky vs. řasy
Pokud mají alespoň částečně živorodky likvidovat řasy,je třeba jim nasadit menší hladovku.takže krmíme málo třeba 1x denně(ne jak se
doporučuje výrobcem na balení,3x)a v neposlední ředě bych tam dal i 2 dny v týdnu nekrmit.Dle vlastní zkušenosti s mollamy a p.očky to do
určité míry lze takto bez problémů praktikovat.Samozřejmě při běžné údržbě nádrže na kterou jsou ryby navyklé.
06.12.06 22:10:23
Wampi® – molly
no moje asi mají co žrát

No fakt je že já už zelenou řasu nemám, ale nemůžu to ve 480 l přičíst třem mollám.
07.12.06 13:28:04
® – Řasožrouti
Na tuhle řasu ti mohu doporučit kombinaci 1x Přísavka thajská a párek ancistrusů. Uvidíš ža za chvíli bude po ní. Taky můžeš (s citem)
přidat Řasobijce od Rataje

08.12.06 01:36:08
Gehe® – řasa
Molly mají řasu rády a obvzlášť zelenou vláknitou, přísavky thajské taky, ale bacha na ně, v dospělosti jsou hodně teritoriální a
bojovní. A s tím půstem u moll je to tak. Když je překrmíš, na řasu nepůjdou, ale zkus jeden den nekrmit a uvidíš ten fofr

Netvrdím, že živorodkám řasa nechutná, ancistrusům také, hlavně však mladým, ale úplně nejlepší na řasu je čichavec líbající, ten
je v čištění řas naprosto neúnavný, kam se ti ostatní hrabou. A není to žádný dravec ani teritoriální ryba.
08.12.06 12:19:16
katkus® – řasožravci
Všechny živorodky se dokrmují rostlinou stravou.Třeba černá molly jí řasy.Ostatní živorodky spíš okusují rostlinky v akváriu.Když
nejsou ani řasy ani rostlinky, měly by se dokrmovat rostliným krmivem. Jsou ti všežravé ryby ale rostlinou potravu potřebují.

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora