[1] 2 
To je jako se zeptat, kolik stojí auto o objemu 1,3l...
Ale dejme tomu tak 5-6tis? Odhad..
Akvárium 1000,
topení 500,
vzduch. motorek 500
filtr 100,
domácí osvětlení cca 800.
A kolik tak 120l akva???? díky
To už je jedno, asi o stovku nebo dvě míň...
Technika bude drahá pořád stejně.
Šmarja, takové akva můžeš koupit origoš i se skříňkou na míru za deset tisíc, ale i třeba za tisícovku, když se podíváš do inzerátů
co kdo prodává.
To jsou zase dotazy.
Ja jsem se jemom ptam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mohu se zeptat Dorianno ci su predstavujes pod pojmem origos akva? Nejaky set ktery ma predimenzovanou filtraci, poddimenzovane osvetleni? Delfinek se
jenom ptala!
Filtraci předimenzovanou průtokem, a poddimenzovanou účinností! ;)
Já si taky myslím, že to byl normální dotaz, který má smysl - proto jsem na něj odpověděl.
Diky za doplneni Stepane
Mi to právě přišlo divné už v tom, že cena může být jakákoliv, jak řekla Fazola.
Omlouvám se. Ono opravdu nejde říct, kolik stojí 160 litrové akvárko i s technikou - od nuly po několik tisíc. Bylo by lepší napsat jaké si
tazatel/ka přeje osvětlení, filtraci, jaký stojan...a tak.
Při kupování nových věcí existuje nejnižší možná cena fungujícího akvária, to je ta co jsem popisoval. Uvažoval jsem kvalitnější
zařízení, ne čínský vzduchovací motorek za stovku a topení za dvě. Nepředpokládal jsem, že by Delfínek chtěla super vnější filtr
eheim za 4000.
Než se dohadovat bylo by možné účelně poradit.... Delfínku pokud budeš kupovat nové v akvaristice tak bez stojanu někde kolem šesti tisíc
záleží na použitých komponentech a dalších poažadavcích..
Jestli ti mužu poradit podivej se do aviza. Tam někdy jsou dost levne akva kamoš koupil 250L za 3000kč se vším..
to delfínek:od toho jsou lidi, kteří ti poradí, ale i jíní, kteří například se i hádají, ty za ty lidi nemůžeš
01.12.07 19:50:30 / 01.12.07 19:50:51
Martafix® nonono ty ceny sou vyšší sám mám 160
01.12.07 20:01:58
Nik® bych to osvětlení viděl na víc peněz - tak 2000,- Kč
Samozřejmě se vším vybavením
Ahoj Delfínku,
taky jsem si asi před rokem pořídil 160l akva, můži ti akorát říct na kolik to vyšlo mě. Ostatní se může opravdu hodně měnit. Určitě
se nenech odradit od některých škarohlídů, to fórum je tu opravdu od toho, aby se zde dalo na cokoli zeptat. Takže ale zpět k mému
případu.
Použité akva jsem sehnal po hledání na internetu a to i na neakvaristických stránkách, ale prostě všude možně(zadal jsem do vyhledávače
prodám akvárium).
Cena akva: 600 kč
topení (100w): 100 kč
vzduch motor (5w): 350kč
filtr: 100 kč
substrát,dno: 100kč
celkem s hadičkama, síťkou a dalšíma drobnostma +- 1300 kč
dál samozřejmě rybky a rostlinky dle tvého gusta a uvážení
Měj se
Mám jen jedno malé upozornění. V pátek jsem byla v akvaristice pro nějaký krmení a byla tam paní která si koupila někde v konkurenčním
krámu set akvária se vším vybavením. Ten set vyrábí Čína. No a tý pani přestala svítit zářivka a chtěla si koupit novou, jenže ta
originální z toho setu byla asi o 1,5cm kratší takže tam nemohla dostat žádnou ze zářivek co se prodávají samostatně.
Ten pán říkal že to není prvně co se mu to stalo, lidi prostě koupí levnější set, ale náhradní díly se k němu už dokoupit
nedají.
Tak pozor na to. Raději se informujte zda se dají dokoupit náhradní díly...
chci si koupit akvárium prO pískomily ale nechci vědět objem ale rozměry víte někdo jak se dají rozměry vypočítat podle objemu??
04.04.08 12:17:16
filipsi® – Re: Veronika
Tezko. V= a x b x c pro kvadr.
04.04.08 12:46:28
Somali® – Re: Veronika
Rozměr by se dal z objemu vypočítat pouze tehdy, kdyby šlo o krychli. Pro kvádr už je těch variací tolik.....
A proč to takhle převádět dyt když kupuješ akva tak se píše jak objem tak rozměry. A těch variant jak může třeba 100 litrové akva
jehodně.. dvě z nich jsou např. bud na šířku nebo ne výšku (ikdyž je to dost neobvyklé slouží to jen k představě že to akva může být
různě dlouhé a vysoké. Dole přidáš nahoře uberš a máš pořád 100litrů

tak se měj.
[1] 2 
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Zakládání a údržba akvárií • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora