36 • 70 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní rostliny » Problémy s rostlinami » Stradajici Vallisneria (hnědnutí listů). 

Aquato.cz

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 166x
07.04.06 11:13:03  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHonza (-12-11-10-9) – Stradajici Vallisneria
V Aqua-daho jsem nakoupil rostliny do 84l akvaria, vcetne nekolika typu Vallisnerii (ruba, gigantea, asiatica). Umistil jsem je okolo vnitrniho filtru, aby se po jejich rozrosteni zakryl. Po 3 dnech pozoruji, ze se jine rostliny ujali velmi dobre, narovnali se a i trochu rostou. Vallisnerie vsak ne, listy jim hnednou, rozpadaji se a po vyndani z akva jsou jak blato. Svetla maji myslim dost (0,4/W), CO2 v akava take nejake bude, po zacatku jsem prihnojil pomoci PlantaMin. Akva je v zabehu, takze je vysoka hladina NO2. Da se jim nejak pomoci, ci mam jen cekat, jestli preziji?
13.04.06 22:54:01  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekscorpions (-12-11-10-9) – rada
hele poradim ti hot do akvarka nějaký malý rezavý předmět třeba rezavý šroubek nemluvím z vlastní skušenosti ale prej to působí z toho rezavého šroubku se uvolní nějaké látky(železo)a ty velmi dobře vyživujou rostliny tak to skyz a napiš jak to dopadlo protože to hnědnutí listů je hlavní příznak......
14.04.06 09:31:09  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvojta (-12-11-10-9) – valisnerie
jakou barvu mají nově přirostlé lístky u ostatních rostlin,jestli jde do bíla je to nedostatkem železa,které nemusí být ale příčinou hnědnutí lístků valisnerii,napiš jaké máš parametry vody PH?NO3,UT,CT,a jaké máš dno myslím štěrk.
06.12.06 17:47:43  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekTom.Rockys® – Strádající Bacopa monnieri
ahoj lidi .. nevíte čim to je že mi u Bacopy monniery začali hnědnout listy? jaký by mohli bejt příčiny? ... ta fotka je ještě dyš byla v poho .. http://rybicky.net/k/forum/412.jpg
06.12.06 20:33:59  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvaclav® – Vallisneria to hovza
Měnit vodu a z hnojením počkej Hlavně srazit hladinu no2 :-)
06.12.06 21:29:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekTom.Rockys® – vaclav
a co s bacopou? nevíš? :-O
06.12.06 21:48:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvaclav® – Tom
Musíš napsat něco víc a hlavně si vzpomeň jestli jsi něco nezměnil. :-)
06.12.06 22:37:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekTom.Rockys® – bacopa
no já jí mám teprv krátce... a teď jsem chvilku nepřidával CO2 a začalo to..tak to zkusim jestli to pomuže... spodní listy jsou hnědý a když je vindám jsou jak bláto :-O
07.12.06 09:22:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekyama® – Vallisneria
U me se ji taky moc nedari, dostala jsem do romana spoustu kytek a vsem se dari jen tyhle ne, muj strejda, kterej byl driv akvarista mi rikal, ze se nesnese s nejakym druhem kytky, kterou tam mam taky, je to mozny?
07.12.06 10:20:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVai® – Vallisneria
To yama:
Zákrutichy rodu Vallisneria rostou špatně v měkké a velmi měkké vodě (což by mohl být tento případ - v Praze je v některých oblastech vod.voda měkká), takže takovou vodu "nesnáší". Že by prokazatelně nesnášeli nějakou jinou rostlinu mi není známo.
07.12.06 11:06:52  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveklangosh (-12-11-10-9) – -
yama myslí zřejmě něco v tomto smyslu - dle stránek pěstírny Hořánek/Gabriel „Optimální, ale nikoliv nutná, je tvrdší mírně zásaditá voda. Kyselost vody směrem k zásaditosti upravuje tato rostlina i pokud je v akváriu dominantním druhem. Zdá se, že případě dominance její přítomnost potlačuje růst některých druhů rostlin např. šípatkovců.". Moje pražská vody má CT 8 a UT 4 a Val. neotropicalis roste jako splašená. Před tím jsem zkoušel Val. asiatica i rubra a obě brzo odešly...
Roman :-)

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 04.12.08 21:07:26 • 1.074 s