[1] 2 3 
04.05.07 18:24:09
matlala® – pozadí z břidlice

ahoj, mám břidlici na pozadí ale je nasbíraná v přírodě a je na ní taková jakoby usazená rez: viz foto
mohu ji použít nebo ne?
Jestli chceš břidlici bez "rzi", to se nahledáš
Myslím, že je to nános radioaktivního plutonia, a že bys tu břidlici měl okamžitě zahodit a za použití manipulační techniky zakopat
nejméně padesát metrů do země.
haha
To je ta co ji mas mraky za domem? No mas co po vecerech delat Petre
jj je zpoza domu(lépe z 2km vzdáleného Přílepského lesa jsou to velké kusy nejmenší má 25x15cm a největší 35x35cm
nenahleda u nas v okoli pokud si morava a sever morava a opavsko bruntalko a okoli tak najdes dostatek lomu zravna bridlice koukni ke me na 60l nadr
mam taky pozadi s bridlice.jednou jsem pobral kdesi od letiste a ta byla taky takova raci jsem ji tam nechal a vyhledal si lomy kamos se tam chodi
potapet no tak mi neco nabral vsak koukni na fotky n ale cechy moc jako na takove veci neznam ale urco najdes zkus hledat a kdys nenajdes ser na to a
kup kus bridlice treba v obi nebo tak.j pokud ces pomoc nejak tak mi napis vzkaz mam s tim doceůa zkusenost dost jsem to studoval nez jsem se do toho
pustil
mam taky pozadi z bridlice a ta takzvana rez, ona to prakticky rez je, v akva vubec neskodi, kameny ocisti kartackem, jestli chces byt opravdu
dukladny, tak prevarit.
na zadni stenu akva jsem ji lepil klasickym sanitarnim silikonem, tuba za 70,- mi pri velikosti pozadi 100*40 bohate stacila, jeste neco malo zbylo.

... doporucuju nechavat i male kousky na zalepeni pripadnych mist mezi jednotlivymi kusy, i tak ale asi nedolepis vse tak aby to bylo nederave

... slo yb to tak nechat, ale ja nalepil cernou tapetu z zadu akve, vypada to skvele. podotykam ze silikon urcite nech dva dny schnout, ja jsem to
po dnu a neco uz nevyddrzel, napustil jsem vodu a jeste asi tyden sla z vody cittit octova vune. tudiz, urcite to nech 2 dny..
mel jsem strach jestli za pozadi nepolezou rybicky, snazil jsem se krale co nejvice z zadu obehnat silikonem, ale i tak tam jsou mezery, rybicky za to
nelezou, jen nekdy ancitrus, ovsem v pohode vzdycky vyleze, mam to tak jiz delsi dobu a envim ze by tam nejaka ryba zustala....
mmch sezen co nejtenci kusy, doporucuju jen par milimetru, ja nedaval vetsi kus nez 5mm a i tak akvarko pekne ztezklo...
Citace wladyse z jednoho fora: V sanitárních tmelech jsou fungicidy,které se tam dávaj proti plísním.....což není pro ryby to pravé
ořechové...takže doporučuju akvarijní,ale dá se použít i levnější sklářský a také univerzál,ale bez fungicidů. Myslim ze to je
napsano vystizne.
presne tak sanitar je na .... a kdys us nechat dlouho schnout ale lepsi je priplatit a mit jistotu a jeste vse delejte na odmastenem takze jak
bridlici tak plexi nebo sklo sklo je lepsi na plexi se zohne a je po a nebo rovnou do akva ale to je docela neprakticke aspon pro me wladysovi verte a
je fakt lepsi akva silikon nes normal z drogerky
"a jeste vse delejte na odmastenem takze jak bridlici tak plexi nebo sklo sklo je lepsi na plexi se zohne a je po a nebo rovnou do akva "
jsem jediny, kdo to nechape?...
oprava pro ty co nepochopily:břidlici je lepsi dobře odmastit.Určitě budete lepit břidili lepit na sklo nebo plexisklo to samozdřejmě take
odmastíme pokud nechceme lepit nami odmaštěnou břidlici na nami odmeštěněj kus skla nebo plexiskla můžem rovnou lepit na odmaštěnou zadní
stranu akvaria.pokud budeme lepit odmaštěnou břidlici na plexisklo podléháme riziku že plexisklo při zvedáni může a nemusí prasknout a
proto je lepší lepit rači na sklo:
ještě nečemu neni rozumet?

pokud neni opět napis a ja ti to prelozim
To já mam radši pozadí z masa .. a pěkně tvarovanýho hehe
oh děkuji dalo mi to dost prace to napsat takto
05.05.07 15:59:41
matlala® – to el_Barto
jj už jsem ho měl a taky jsem se bál že ryby za to zalezou a šprajcnou se tam a taky to tak bylo a to jsem měl v akva strašné podmínky a ryby
se snažily utéct
ad sanitar: pokud slusne vybirate a priplatite si z 30ti korunoveho sanitaru, tak je pak jiz bez vsech techto skodlivych latek, chce to cist tubu
poradne... omlouvam se ze jsem tuto docela dulezitou vec nezminil....
08.09.08 22:22:40
Psycho® – GRATULACE VŠEM KDO SI HO VYTVOŘILI
Touto cestou chci pogratulovat všem kdo si SAMI vytvořili pozadí z břidlice. Dnes jsem to celý den zkoušel a asi na to nemám...

Není to
zas až tak snadné jak to vypadá. Když nebudu počítat to, že jsem si donesl asi deset kilo břidlice (byla od kamaráda, ale od někud z
přírody takže ne moc kvalitní, hrozně zvětraná), tak jsem z toho naštípal asi tak 3 kila použitelné. To by šlo ale nemám na to, nevím
jestli trpělivost, nebo nervy. Prostě mi to ne a ne sednout k sobě. Zkoušel jsem snad všechno. A to mám zadní stěnu 50x25cm.

Zítra to
zkusím znovu tak držte palce.
ahoj,
já mam zadní stěnu 100x45 dělal jsem to dohromady asi 2 hodky...
Přítelkyně skládala puzzle a já lepil..chce to dávat hodně tmelu, aby to drželo..doporučuji
lepit velké kusy hodně k sobě a spáry pak podlepovat tenkými plátky ( já sehnal i pul milimetrové) nebo naopak plasticky přelepovat
silnějšími... co nezalepíš, to dokoná černá tapeta zezadu akvárka..ta tomu dodá ještě víc prostorové iluze... mám na tom cca 2 kila
břidlice snad ani ne..
08.09.08 23:43:14
Romy® – Re: Psycho
Chce to jen trochu představivosti a trpělivosti,jak psal Sadman,je to puzzle.Hlavní je mít dobře odmaštěnou stěnu,na kterou nalepuješ,nebo
plexi na které nalepíš a vložíš jako celek.Výsledek je pak bomba.Neklesej na mysli a trochu si s tím pohraj,není to žádná velká věda.
Já osobně jsem si nechal vyříznout plexi, na naskládal břidlici (abych něl představu jek to bude vypadat), a pak jsem to tam nalepil.
Nešetřit lepidlem!!!!!!
09.09.08 10:43:24
Psycho® – Nevzdám se...
Tak s přítelkyní vše domluveno. Puzzle má docela ráda, tak to nechám na ní. Uvidíme, jak se s tím poperu. Díky za reakce, bych to jinak asi
vzdal! Pak sem dám výsledek naší práce. Držte palce.
09.09.08 11:04:48
omu® Radim nelepit hned prvni pokus. Pokud ti zbylo jeste trochu nervu, je lepsi si to vyskladat nasucho vedle, treba na balici papir na kterej nakreslis
rozmery plexi. Poskladas a nechat byt. Druhej den k tomu s cistou hlavou prijit a zkusit par kamenu popreskladat a zas nechat treba do drruhyho dne
byt, pokud se ti to porad nepozdava. Radim se spis soustredit na horni polovinu, spodek bude stejne v pisku nebo za rostlinama. Az jsi spokojenej tak
si to vyfotit digitalem abys videl jak to ma vypadat a zacit to po jednotlivych kamenech prenaset a lepit na plexi. Pokud mas dobre vse umyty tak zas
az takovy hromady silikonu tam davat nemusis, spis si ho nech na pozdeji. Az ti to vytvrdne tak zamaz vsechny spary a sterbiny mezi kamenama, aby ti
mezi ne nepadal bordel a nebo nezabloudila nejaka rybka, tim se to zpevni az az. Pozor at moc nepomazes kameny z licove strany.
Sice je to zdlouhavej zpuob, kterej pokud planujes hodne zeleny akvarko je zbytecnej, pokud ale chces pozadi videt tak je skoda aby ses pak leta dival
jak jsi uspechal par hodin.
Toz tak, hodne stesti .)
09.09.08 11:15:20
filipsi® – Re: Psycho
Velky pozor pri lepeni silikonem na plexi, nekdy absolutne nedrzi (mozna upravy/primesy v plexi), a kdyz drzi, tak na dobre slovo (silikonem se na
plexi lepit lepit neda v zadnem pripade, mozna tak prichytavat ...). Aby pak cela prace pri pysnem instalovani do akva neudelala plop a nebyla dole

.
Pokud ti to drzet nebude, zkusil bych treba zdrsnit a pupex nebo stavebni penu, pripadne i trochu navrtat (emental). I s tim to nebude zadny zazrak,
ale slusny kompromis snadnost/dostupnost/bridlice/plexi.
Chce to na kouscich vyzkouset.
09.09.08 11:15:42
Psycho® – Re: omu
Včera jsem to dělal jak říkáš. Načrtl jsem si šablonu a skládal. Jen mi přišli ty mezery moc velké a když jsem chtěl nějaký kousek
upravit na tvar, tak se mi rozsekl jinak. Ale dnes to jen poskládám a zítra si zajedu pro plexi. A pak se uvidí.
[1] 2 3 
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora