Fórum » CO2 » Výroba » Biokvas...Jedna nebo dvě flašky???
03.05.07 19:42:30
arcus® – Biokvas...Jedna nebo dvě flašky???
Zdar rozhodl jsem se udělat něco s CO2 v mojem Akva a ideální asi bude něco jako je popsano zde v "radách"
http://rybicky.net/rady/co2-jednoduchy-zpusob-vyroby-co2-kvasnicovac
mám ale dotaz jelikož jsem narazil na ještě jeden způsob a to je...na adrese
http://www.aquanet.ic.cz/ v sekci technika a to je na dvě flašky. jedna s Biosmesi a takova
"predfiltracni" nadoba s vodou.. výhody tam jsou popsany, ale nevím jestli to v praxi nemá nejake mouchy. A tudiz se ptam mate nekdo
jeden z techto podle mne skvelych výrobků doma a kdyžtak pro který se mám radeji rozhodnout a proc... A kdybyste si to staveli ted co byste
udelali jinak diky za odpovedi.. Arcus
Tak jsem udelal variantu s dvema lahvema. Jsou to 1,5 (Bonaqua) Funguje to super vesele to bubla do moji testovaci nadrze pres cigaretovej filtr. Mam
ale jeden důležitej dotaz. Kolik mám bublat do Aquaria 60l. Predtim jsem nameril hodnoty C02 velmi nizke, takze urcitou kontrolu nad CO2 mám ale
podle mne ty prouzky na měreni fungujou pouze orientacne. Pres ten cigaretovej filtr jdou velmi jemný bublinky, a hadicka je priskrcena skrtitkem.
Da se napr. teoreticky rict, ze kdyz budu zaroven vzduchovat i svitit a v mensi mire bublinek posilat CO2 do vody, ze by to nemelo bejt pro ryby
ohrozujici. Planuju davkovat CO2 pouze pres den. U nekoho jsem cetl ze mu to bubla 70 bublin za minutu, ale asi zaleži jak velkych bublin atd. Takze
pokud se da nejak priblizne rict kolik takovejch bublinek z cigaretovyho filtriku, kde odhaduju bublinky pod 1mm tam nacpat za minutu budu vdecnej za
jakykoliv nazor. Dik Arcus
Asi by chtělo pořídit si přesnější test na CO2.
Přesnější (tedy elektronické) bývají poněkud drahé.
Presne tak... chtel bych nejakou jinou metodu nez si koupit drahý měřící přístroj na C02.. nějakou obecnou definici??. Jasne da se rict...
Kdyz zacnou ryby menit chovani tak to odpoj, je tam toho moc, ale mate jeste nekdo jinou metodu?? diky
04.05.07 13:16:47
Eff® Ale pozor, na některých webech se taky dočteš, že Tillmanova tabulka není jednoznačně dané pravidlo, pokud chemii vody upravuješ, nemusí
vztahy dané Tillmanovou tabulkou platit úplně přesně.
Dotaz: zajímalo by mě jak fungují permanentní vnitřní měřáky CO2 - není to taky náhodou na proncipu Tillmanovy tabulky?
Nějak nefunguje vypínání tučného písma v tomto fóru....
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce CO2 • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora