38 • 74 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » Je rozpad ploutví pro ryby nakažlivý? 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 408x
01.05.07 07:01:52  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekarcus® – Je rozpad ploutví pro ryby nakažlivý?
Fotka k příspěvku Zdar mám takovej zvláštní dotaz. Mám už asi 8 dní v karanténě mečovku červenou, kterou jsem koupil v akva "centrum Chodov" a hned druhej den jsem se vsim ze má patrně rozpad ploutví tak jsem ji nechal dal na karanténě.
má zasaženou hrbetní a pravou ploutvi. Lecim Baktopur, sul, a vypadá to že nemoc alespoň dál nepostupuje, dokonce se mi zdá že ji ploute začínají pomalu dorůstat. Tahle ryba strasne bojuje, má se k světu, přijímá potravu, a dokonce plave jako by žádný problém neměla. No a můj dotaz zní: Jelikož jsem slyšel že na průběh tohodle onemocnění má velký vliv i prostředí v kterém ryba žije, a stresy atd. zajímá mne jestli je tato nemoc pro ryby v akva nakažlivá, a jesli je velkej risk dát ji po této léčebné kůře zpět do velkého aqua na rychlejsi zotaveni, nebo mám raději vyčkat, tudíž můj druhý dotaz ještě zní dokdy?? dokuď ploutve nedorostou??

01.05.07 08:10:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveksharon®
Přesně jak jsi napsal, bakteriální rozpad ploutví je způsobený nevhoným "prostředím", špatnými parametry vody a oslabeným organismem ryby. Takže v pravém slova smyslu nakažlivý není a při zlepšení podmínek se ryby poměrně rychle uzdraví. Jestli jsou ploutve už zhojené a začínají dorůstat a ryba nemá jiný problém, není nutné ji izolovat. Do akvária ji můžeš dát, až bude mít okraje ploutví hladké s průhledným, dorůstajícím krajem, bez ohledu na to, jestli jsou v původní velikosti.
01.05.07 19:01:09  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekarcus®
Diky za reakci sharon..:) prosim jeste nekoho za odpoved, abych si v tom udelal trosku jeste vice jasno..dik
02.05.07 20:47:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekarcus®
Tak bohuzel odesla... cest jeji pamatce..:( uz to vypadalo ze se to lepsi ale najednou druhej den uplnej obrat...

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Nemoci Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 04.12.08 19:48:06 • 1.949 s