41 • 92 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Řasy » Proč sinice nejdříve porůstá růstové vrcholy? 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 179x
30.04.07 17:25:12  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektonik666 (428321701499) – Proč sinice nejdříve porůstá růstové vrcholy?
Tuší někdo, proč sinice nejdříve porůstá růstové vrcholy rostlin?

Z mastná hladina mi poslední dobou po čase zezelená a sinice pak začnou sestupovat na rostliny(obaluje, potahuje a slepuje). Ne ale postupně, z neznámého důvodu se nejdříve chytají na růstových vrcholech Hottonia inflata, pak Ceratopterisu, a až následně jdou na listy. Zajímavé je to proto, že ty růstové vrcholy Hottonie jsou v půlce akvárka, přesto na nich bývá sinice první. Ví někdo proč?
30.04.07 17:29:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmatlala®
nevim ale vím že sinice je seskupení bakterií a může se z hodiny na hodinu přesunou upně někde jinde
a dá se zničit správným poměrem P a No3 taky jsem ji míval
30.04.07 18:05:13  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektonik666 (428321701499)
Díky za radu matlo! Ale pokud sis dobře přečetl otázku, odpovídáš na něco úplně jiného než se ptám. O sinicích už také něco četl, a o redfield ratio také.
30.04.07 20:26:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmatlala®
ja vim akorát jsem to tam nenapsal přímo napsal jsem nevím, ale vím že... o sinicích
pokusil jses už změnit ten poměr?????
01.05.07 10:03:42  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektonik666 (428321701499)
Sid nic? Nikdo jiný nic? :-)
01.05.07 13:00:19  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSidonius (-12-11-10-9)
Sid pátrá v paměti... smich
Stejnou otázku jsem si kdysi položil v případě sinic, kterým se nejvíc líbilo v růstových vrcholech limnofyl. A odpověď jsem tehdy našel! Mělo to něco společného se snazší dostupností živin... Detaily si, bohužel, nevybavuji. Doufám, že jen dočasně! :-D
(Třeba tímto konstatováním někoho "nakopnu" a dovíme se víc! ;-) )
01.05.07 19:17:17  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRoman®
Já ji mám v odchovné nádrži u 3měsíčních kančíků.Jako jediná rostlina je tam trs C.aponogentofolia a ta stíní zhruba polovinu nádrže.na volné polovině se dělá na dně sinice, takže to bude mít něco společného se světlem a hromadícím se osdpadem na dně.Při obsádce 150ks 4cm ryb a silném krmení se ani nedivím.(už aby byly prckové z domu :-) )Jinak na polovině zakryté listy na hladině je písek naprosto čistý a bez nějakých zjevných povlaků sinic.za to na listech na hladině se ji daří.Nadsadil jsem několik ampulárií a neritin.Neritiny se do toho s chutí pustily,ale po tydnu se asi trošku přejedli danou pochoutkou.Řešit celou věc budu až po odprodání rybek.Což doufám bude brzy.Potom jsem ochoten podávat na dotaz info o tom jak bude pokračovat boj.Pokud to nezaložím nanovo. ;-)

01.05.07 19:59:54  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSidonius (-12-11-10-9) – To Roman
Nic ve zlém, Romane, ale to mé "nakopnutí" asi nebylo do toho správného místa. :)
Tonik666 se ptá na něco docela jiného... :-)

02.05.07 09:03:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPaDa® – opakované útoky
Ahoj Toníku, to už je kolikátá invaze sinic? :-O
02.05.07 15:06:42  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektonik666 (428321701499)
Ahoj, řekl bych že to není invaze, jen se pomalu z hladiny začíná šířit do akvárka, a když zasáhne růstové vrcholy, tak se to kytkám nelíbí...asi zase zhasnu a zakryju, při silném proudéní stačí 3 dny. Trvá to tak měsíc než se zase rozleze. Zhasínat budu od začátku roku tak potřetí nebo počtvrté. Akvárku to ale nijak nevadí...to víc mě, že se nemohu 3 dny kochat :)
02.05.07 17:25:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPaDa® – toník
No, možná se to bude hodit, až zdražej tu elektriku X-)

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Řasy Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 04.12.08 20:42:19 • 3.466 s