Fórum » Řasy » Proč sinice nejdříve porůstá růstové vrcholy?
30.04.07 17:25:12
tonik666 (428321701499) – Proč sinice nejdříve porůstá růstové vrcholy?
Tuší někdo, proč sinice nejdříve porůstá růstové vrcholy rostlin?
Z mastná hladina mi poslední dobou po čase zezelená a sinice pak začnou sestupovat na rostliny(obaluje, potahuje a slepuje). Ne ale postupně, z
neznámého důvodu se nejdříve chytají na růstových vrcholech Hottonia inflata, pak Ceratopterisu, a až následně jdou na listy. Zajímavé je
to proto, že ty růstové vrcholy Hottonie jsou v půlce akvárka, přesto na nich bývá sinice první. Ví někdo proč?
nevim ale vím že sinice je seskupení bakterií a může se z hodiny na hodinu přesunou upně někde jinde
a dá se zničit správným poměrem P a No3 taky jsem ji míval
Díky za radu matlo! Ale pokud sis dobře přečetl otázku, odpovídáš na něco úplně jiného než se ptám. O sinicích už také něco četl, a
o redfield ratio také.
ja vim akorát jsem to tam nenapsal přímo napsal jsem nevím, ale vím že... o sinicích
pokusil jses už změnit ten poměr?????
Sid nic? Nikdo jiný nic?

Sid pátrá v paměti...
Stejnou otázku jsem si kdysi položil v případě sinic, kterým se nejvíc líbilo v růstových vrcholech limnofyl. A odpověď jsem tehdy našel!
Mělo to něco společného se snazší dostupností živin... Detaily si, bohužel, nevybavuji. Doufám, že jen dočasně!
(Třeba tímto konstatováním někoho "nakopnu" a dovíme se víc!

)
Já ji mám v odchovné nádrži u 3měsíčních kančíků.Jako jediná rostlina je tam trs C.aponogentofolia a ta stíní zhruba polovinu
nádrže.na volné polovině se dělá na dně sinice, takže to bude mít něco společného se světlem a hromadícím se osdpadem na dně.Při
obsádce 150ks 4cm ryb a silném krmení se ani nedivím.(už aby byly prckové z domu

)Jinak na polovině zakryté listy na hladině je písek
naprosto čistý a bez nějakých zjevných povlaků sinic.za to na listech na hladině se ji daří.Nadsadil jsem několik ampulárií a
neritin.Neritiny se do toho s chutí pustily,ale po tydnu se asi trošku přejedli danou pochoutkou.Řešit celou věc budu až po odprodání
rybek.Což doufám bude brzy.Potom jsem ochoten podávat na dotaz info o tom jak bude pokračovat boj.Pokud to nezaložím nanovo.
Nic ve zlém, Romane, ale to mé "nakopnutí" asi nebylo do toho správného místa.
Tonik666 se ptá na něco docela jiného...
02.05.07 09:03:57
PaDa® – opakované útoky
Ahoj Toníku, to už je kolikátá invaze sinic?
Ahoj, řekl bych že to není invaze, jen se pomalu z hladiny začíná šířit do akvárka, a když zasáhne růstové vrcholy, tak se to kytkám
nelíbí...asi zase zhasnu a zakryju, při silném proudéní stačí 3 dny. Trvá to tak měsíc než se zase rozleze. Zhasínat budu od začátku
roku tak potřetí nebo počtvrté. Akvárku to ale nijak nevadí...to víc mě, že se nemohu 3 dny kochat
02.05.07 17:25:29
PaDa® – toník
No, možná se to bude hodit, až zdražej tu elektriku
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Řasy • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora