30 • 80 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » Cosi vyhřezlé z ancistrusí samičky 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 218x
30.04.07 08:46:55  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHonza (953649524307) – Cosi vyhřezlé z ancistrusí samičky
Ahoj, dnes ráno jsem našel samičku u hladiny bříškem nahoru. Má ho dost nafouklé, a navíc z ní kouká (nejspíš z řitního, nebo čím to rodí, otvoru takový průhledný váček, 1 cm v průměru a na něm (nebo jeho součástí?) jsou malé, 2-3 mm velké žluté kuličky. Přijde mi to jako jikry, ale ty znám jen jako růžové na kořenu, tady jich tak 10 a osamoceně... Rybka po pošťouchnutí normálně reaguje (zdrhá), jen se nemůže moc dobře ponořit. Když se tlamičkou někde nechytí, tak ji to vynese na hladinu... Je to 5 let stará samička, v rození už zaběhlá, tohle by bylo její zhruba desáté potomstvo. Vůbec netusím co s tím, a pohled na ní mě moc trápí...
30.04.07 09:02:56  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekCarrie (1053769635219)
Ahoj,no tak ony ancistrusí jikry mají jantarově žlutou barvu.Jikry to budou určitě.Zkus přiložit fotku,pozná se z ní více ;-)
Možná že má v tělíčku vzduch... hmm nevím...
30.04.07 09:19:20  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHonza (953649524307) – fotka
Fotku bohužel udělat nemůžu, nemám jak:-( Ale ta žlutá barva sedí...
30.04.07 12:30:32  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRoman®
Nějak nafouklá bude.Já mám trošku přifouklého gibbouše,ale nějak mu to asi nevadí.se přichytne a baští normálně.zatím to má cca 3 měsíce.Plave u mne asi 8 let a taky nevím co s ním.Jsem ho chtěl vyndat ven a trošku pošimrat na pupku jestli nepustí vzduch. :-)
30.04.07 15:30:40  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHonza (953649524307)
To nafouknutí mi až tak nevadí, spíš to, co z ní kouká... no uvidím večer. Doufám, že bude po porodu a v pořádku... Jestli nebude v pořádku, tak zkusím přidat fotku...
30.04.07 18:51:36  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkarotka (1053769635219)
Asi má zaražené prdíky... :) smich
30.04.07 19:01:25  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPage®
Ancistrus není živorodka hmm ... Tak že porod nepřichází v úvahu... ne
03.05.07 15:49:46  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHonza (953649524307) – jak to doadlo... :-(
Tak rybička byla po návratu domů mrtvá:-( Když jsem ji vylovil tak bylo vidět, že ten otvor, odkud ráno to něco koukalo je takovej divnej, jakoby natrženej. Bříško už nebylo nafouklé, ale vypadalo divně, tak jsem ho zkusil mírně promačkat špejlí, a z toho otvoru tekla nějaká žlutá, celkem dost smradlavá tekutina, a nebylo jí zrovna málo... A navíc, ale to nevím jestli není až posmrtné zranění, měla u tlamičky roztrženou kůži, a z ní koukali takový mainkatý asi kostičky. No co, život si užila, dětí měla jako smetí, a snad moc netrpěla. Díky všem za rady, a přeju ať podobný problémy nemáte...

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Nemoci Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 04.12.08 20:34:03 • 1.192 s