27.04.07 10:41:08
tomert® – Atman AT - F302
Dobrý den prosím o radu jestli bude stačit tak na 75-ti litrové akvárium filtr Atman AT-F302 je levný a teď bych nerad vyhodil hodně peněz za
kvalitní filtr. Děkuji za odpověď
27.04.07 10:54:02
Norton® – f302
AT-F302 bych nedoporučoval. V nedávných začátcích jsem podlehl kouzlu nízké ceny tohoto filtru. Má zoufale malý objem filtračního
materiálu a docela velký výkon čerpadla. Velmi rychle se zanáší a je potřeba jej často čistit. V současné době je (včetně vnitřní
tetry IN600...) jako záloha v "šuplíku". Používám jej pouze jako přídavný filtr když potřebuji odfiltrovat léčiva přes
aktivní uhlí.
Pro vaše akvárium, pokud v něm nebude axtra přerybněno, postačí odpovídající biofiltr poháněný vzduchem, nebo nejmenším možným
samostatným čerpadlem.
Děkuji za rady. Jaký filtr byste mi doporučil
V akvaristice mi taky nabízeli filtr s led diodama jako Uv světlo na ničení baktérií. Já si myslím ale že to zabíje všechno nebo ne? Asi
bych koupil nějaký vnitřní filtr, protože nemám motůrek.
V UV diodách se nevyznám ale řekl bych že to nebude účinné.
Vzduchovací motůrek je povinná výbava akvaristy.
Dobrý den,
do akva této velikosti bych doporučil klasický bublifuk, neboli vnitřní vzduchový molitanový (biomolitanový) filtr napojený na
vzduchovací motorek. Sám to provozuji v 90 l akváriu a dle mého je to to nejlepší.
Další variantou by mohl vnitřní čerpadlo Atman At-201 s biomolitanem, ovšem s maximálně přiškreceným průtokem.
Já bych se asi taky přikláněl ke klasice, akorád bych chtěl vědět jaký motůrek hlavně kůli hluku mám doma jeden volný ale je strašně
hlučný asi RENA300.
27.04.07 13:39:57
Norton® – hluk
Hlučné "bublání" a "vrnění" vzduchovacího motorku jsem řešil také. Tady je možnost použít, jak radí Petr vnitřní
čerpadlo, s Atmanem At-201 zkušenosti nemám, používám čerpadlo PuwerHead od Hagenu a to je skutešně velmi tiché. Foto filtru u mne v
"trigonu". Tlumení proudu jsem řešil jakousi "rampou", foto podobné, tentokrát v "45tce".
Asi zkusím koupit biomolitan a k němu motůrek, nevíte prosím vás o nějakém tichém?
Tak nakonec mám Shark ADV 400, je dost silný ale měl jsem možnost ho koupit za 300kč. Zkusím ho utlumit aby nebyl tak velký průtok. Co na to
říkáte?
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Technika • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora