Fórum » Nemoci » Divné chování závojnatky
25.04.07 06:44:17
Potkan® – Divné chování závojnatky
Mám 3 závojnatky a ta největší prohání ty ostatní, tak že jim hlavou šťouchá do zadečku dokud je nezažene do koutam,kde je chvíli
hlídá a pak odpluje,ty ryby jsou úplně vystrašené a vyčerpané. Proč to dělá? A může jim něco udělat? Prosím poraďte.Předem Dík.
Asi půjde o samce, šťoucháním chce v samičkách vyprovokovat tvorbu jiker. Raději to hlídej, mně takhle samec jednu závojnatku zmrzačil,
nahnal ji za kámen, kde jí okusoval ploutve. Celkově to samičky hrozně vyčerpávalo, takže samec je už tři měsíce v karanténě (až bude
tepleji jdou všechny do jezírka

)
přelovil sem tu co napadala pryč, protože by jí zabila jak jí honila.
Ale když sem jí přelovil tak útočník neustále naráží do skel a do dna a plave jako šílená a má těkavé pohyby!!!!! Je normální??
Nevíte proč to dělá??? Fakt PROSÍM O POMOC!
dej je do jezírka už teď,já je tam mám už týden a jsou spokojený
Jani...já mám ještě strach...voda venku je jak led a přes zimu byly a doteď jsou v akvárku s vodou teplou 24 stupňů. A taky venku ještě
nejsou rozrostlé kytky...lekníny dosahují sotva k hladině a rákos teprve raší....takže je to takový holý.....nerada bych o ně přišla
Katko neboj,my jsme to riskli,taky jsem měla strach,ale jsou spokojený.Já je měla v ložnici v akva a už se to jejich mlaskání nedalo
vydržet-o víkendu nás pravidelně vyháněly v půl sedmý z postele.Tak nedostaly 3 dny jíst (to mi poradila Catfish) a jsou venku.Urćitě je
jim tam líp.
Jani ty jsi pokušitelka

...já vím že by jim tam bylo líp...přeci jenom 112litrů a 2500 litrů se moc srovnávat nedá. NO pokud vydrží
počasí tak bych to teď přes svátky teda zkusila....ale jestli to nevyjde tak je máš na svědomí!
Dobře,tu odpovědnost beru-držím palce.Koukala jsem na jezírko,máš moc pěkný,něco podobnýho jako mám já-jestli máš chuť koukni :
http://janinoakva.blog.cz
Jani....no fakt skoro stejný

...ale já už mám větší....jsem zvětšovala a je to právě zatím takový holý. Moc se mi líbí jak máš
udělaný okolí skalky, ta tráva vypadá moc dobře
Katko tak to máme stejný nápady,já letos taky zvětšovala,ale ještě to nemám vyfocený.Jo a ta tráva roste jak splašená,kdybys
chtěla,můžu ti kus poslat,to není problém....
Jani no já zvětšovala hlavně kvůli rybám...tak jak to bylo to bylo hrozně mělký a rychle se to v létě přehřívalo a prorůstalo řasou,
navíc v tom nemohly holky přezimovat a nechce se mi je dávat každou zimu do akvárka. Za nabídku trávy (ale my fakt nemluvíme o drogách

) děkuju, ale já se teď musím v zařizování okolí krotit...budeme stavět barák a kolem jezírka se bude jezdit, takže mám jen z
jedné strany skalku a z druhé bych to chtěla nechat zarůst....ale až bude postaveno.....ale ještě jednou díky, možná tu nabídku v budoucnu
využiju (v obchodě jsou skalničky několikanásobně dražší než akvakytky...např.399 za malej trs bambusu mě málem položilo

)
Jo to máš pravdu,že skalničky jsou drahý-já je naštěstí posháněla od známých,kupovala jsem jen některý,hlavně trávy.Takže kdybys
někdy chtěla,ozvi se,třeba na mých stránkách a já se ráda rozdělím.Ahoj Jana
27.04.07 13:44:04
Potkan® – smrt
tak můj útočník umřel-závojnatka-kometa
Ty jo to je smutný

Holky, nepsaly k tématu... mě taky zajímalo co s ní bylo.... škoda no

do jezírka je klidně dej, já mám v jezírku jednu závojnatku a dva zlaté karásky + loňský potěr, všechny jsem je nechala už druhý rok
přes zimu v jezírku, jenom jsem dělala díry do ledu, aby se mohli nadechnout, a přežili vpohodě, včetně mladých, který maj teď už asi 4cm
petrys...no já je měla přes zimu v akváriu, jezírko bylo hluboké jen 30 cm, v tom by asi nepřežily. Právě kvůli jejich přezimování jsem
letos jezírko zvětšila a hlavně prohloubila. Teď už jsou v kýblu, nekrmím je, teplotu tam mají cca 19 stupňů...v neděli jdou na letní byt

Držím palce,pak napiš,jak to dopadlo...
pro katunku: moje jezírko je hluboké taky jen 50cm, ale když jsem rozbíjela led, tak to bylo v pohodě, měla jsem trochu strach, jak na
přezimování zareagují mladý a samec závojnatky, ale přežili to v pohodě
Jani, tak ryby jsou v jezírku už týden a jsou v pohodě...jsou teda spíš na dně, ale to je dobře, nechodí se na hladinu ani nadechovat, takže
to vypadá, že jim nic nechybí
Katko to jsem ráda,že jsou v pořádku.

Ty moje se taky ze začátku držely při dně a teď se chodí vyhřívat na sluníčko.Je jim tam
určítě líp než v akvárku-mně se tam loni dokonce rozmnožily
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Nemoci • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora