24 • 55 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Krmení » Živé krmení » krmivo pro poter 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 172x
24.04.07 15:16:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHugo® – krmivo pro poter
chtel sem se zeptat cim muzu krmit maly cichavce?
24.04.07 16:09:32  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveklukasek (413269137259)
Normálním krmivem stačí ho rozdrobit nebo žábronožkama
24.04.07 16:33:27  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMiro.M (1053313380483) – čichavce
Jak malé čichavce?
25.04.07 14:04:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEva®
Já jsem je krmila krmivem pro potěr MICRO BABY od Dajana Pet ahoj
27.04.07 00:26:38  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmarius (1053593644249)
Poter labyrintiek je po vyliahnutí tak drobný že artémiu žrať nebude. Ja dávam v prvých dňoch nálevníka a kombinujem ho z krmivom JBL Nobil Fluid, je to taký roztok ktorý sa kvapká do vody a ešte dávam aj žĺtok z natvrdo uvareného vajca. Až keď poter podrastie dávam vyliahnutú artémiu a mikry. Suché krmivo Ti neodporúčam, teda aspoň pokiaľ nechceš aby Ti z výteru ostalo len zopár kusov. Ak budeš kŕmiť ako Ti píšem, nemal by Ti poter hynúť od hladu. A ešte niečo. Nad akváriumom väčšinu dňa svietim 40 W žiarovkou. Tá ohrieva vzduch nad hladinou, čím bráni prechladnutiu rýb. Mám už za sebou pár výterov labyrintiek a toto sú moje skúsenosti. Lebo metóda pokus omyl je niekedy dosť krutá. Myslím tým uhynutý poter. Ak ešte niečo máš, pýtaj sa... ;-)
27.04.07 10:47:13  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVip® – ...
Micro Baby od DajanaPet jsem si koupil také,v domnění,že tím budu krmit čerstvě vylíhnutý potěr čichavců.Po otevření jsem zjistil,že tím budu krmit nejdříve za půl roku.Tímto krmení bych se nebál krmit ani neonky,hrubost je naprosto fantastická,nevím kdo to mohl doporučit pro potěr?! 60% krmení by nepozřel žravý potěr od pavích oček.
Jelikož je potěr čichavců opravdu minipidi,je potřeba spíše vytvořit mlhu z krmení s naprosto jemnými částicemi.Další krmení pro potěr jsem nekupoval a používám ke krmení běžné krmivo,kterým krmím dospělé ryby.Předem ho namočím a do injekční stříkačky potom nacucnu jenom tu zkalenou vodu a krmím palec ,to namočené normálně zkrmím u dospělých ryb.Bez problémů to přijímal čerstvě vylíhnutý potěr.Zhruba po třech týdnech je velikost potěru okolo 5mm.Samozřejmě,že nějaké ztráty na počtu jsou,živé krmení(nálevníky)nepoužívám.
19.05.07 20:12:47  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRebbie®
Mno souhlasim s Vipem, mam to samý krmivo a taky se mi nezdá že by to mohli papat ti pidimiditvorečkové co nejsou skoro vidět.... S tim rozpuštěnim mi to příde dobrej nápad, zkusim rozpustit tu "DAjanu", by mohlo taky jít, ne? :-)
20.05.07 01:35:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVip® – To Rebbie
Tak to jsem zkoušel jako první a stálo to za prd ne ! Nerozmočí se to tak, aby to vytvořilo jemnější části-mlhu, pouze se to nasákne a to je k ničemu.....
20.05.07 09:54:38  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekleknínka (105375726101)
sice nemám potěr čichavců,nýbrž panceřníčků (taky pěkní prcci)a krmím micronem od sery a teď už to kombinuju se žábronožkou, sušenýma nitěnkama - nastrouhanýma nehtem na drobno až prach. Jako první jsem používala ten micron a je velmi jemný.S Dajanou nemám žádnou zkušenost.
22.05.07 14:15:09  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRebbie® – Vip
Jo, přesně tak, Dajanu nebrat, nasypu ju rybám do nějakýho rybníka, příde mi i že mastí vodu, nebo jako že se tam dělá takovej ten mastnej film.....
Jak dlouho máš namočený to vločkový než nabereš do stříkajdy? :) Dík
22.05.07 14:57:00  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVip® – Rebbie
Nepoužívám vločkové krmivo, ale granulované (obsahuje více prachu než vločkové). Na otázku jak dlouho - asi 30 vteřin :) . Jen to zaleju vodou, zamíchám a nasávám tu kalnou vodu. Čichavce mám spolu s ancistrusem, teď co to trochu povyrostlo, to už nedělám. Používám Tabletin-Rataj (tabletky určené na dno, obsahují daleko jemnější částice než Dajana určená potěru).

ahoj
29.06.07 16:24:35  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekOndra (42857353027)
Ono stačí vzít tablety od dajany a třít je o sebe, vznikne docela jemnej prášek a plave na hladině. Jinak zkušenosti nemam
31.01.08 15:16:46  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfrank® – Kančík citrónový
zdravím mám potěr kančíků a jaké by bylo nejlepší krmení pro ně?

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Krmení Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 21.11.08 15:56:55 • 0.996 s