27 • 80 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

úvodrybyrostlinyostatnínemociradyodkazyinzerátyakcefórumchatnádržeobchodyvýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » krupička a sera costapur f 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci• Zobrazeno 1x
23.04.07 10:11:55  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekbohu (193.***.148.186) – krupička a sera costapur f
ahoj.tetry červonoústé nám napadla krupička (ostatní ryby zatím v pohodě)(první příznaky jsme objevili v neděli, tak jsme tam dali aspoň preventin.nicméně dnes jsme vylovili první mrtvolku :-( ).v místním akva jsme dnes esha EXIT nesehnali...tak jsme použili od sery costapur f(je to na bazi malachitového oxalátu).máte s tímhle léčivem dobrou zkušenost nebo máme přeci jen rychle někde sehnat exit?dík
23.04.07 10:38:41  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpomocnik (62.***.74.125)
tady sezenes vsechny leciva: http://www.akvarista.cz/web/shop/ ;-)
23.04.07 12:26:04  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVip®
Zkušenost s tím mám dobrou.Myslím,že to obsahuje i jód,dávkoval jsem o něco méně,než doporučuje výrobce.Krupička úspěšně vyléčena.Exit je možná šetrnější(nevím složení),dost lidí ho používá a doporučuje.Nijak bych to ovšem nedramatizoval a když už máte doma Costapur,léčil bych tím.
23.04.07 12:31:27  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveklangosh (194.***.232.6)
Pro info složení eSHa Exit: 6,3 mg Diaminoacridine (Proflavin); 0,31 mg Malachitgrünoxalat (malachitová zeleň); 0,79 mg Methyl-rosaliniumchlorid; 3,98 mg Methylthioniniumchlorid (metylénová modř)
Roman X-)
23.04.07 15:29:41  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekyama® – Zkusenosti
mam s tim dobre zkusenosti...
23.04.07 15:36:53  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMája®
Mám s tím dobré zkušenost... ano
23.04.07 18:44:05  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRypka® – bohu
Moje tetry červenohlavé tiež napadla krupička a tento prípravok im pomohol - z krupičky sa vyliečili asi za 3 dni, žiaľbohu v priebehu ďalšieho týždňa všetky uhynuli. Asi boli oslabené plus neboli vhodné do môjho akvárka (pre nich malé). Sú to moc citlivé rybičky, tak ti držím palce, aby to v tvojom prípade dopadlo inak. :-)
23.04.07 19:02:32  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJana (195.***.145.25)
A nevíte někdo jestli Costapur škodí ancistrusům a rostlinám? V návodu o tom nic nepíšou, ale některá léčiva jsou pro ancistruse jedovatá. coze
23.04.07 19:55:51  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMája®
Rostlinám by nemělo, ale ancíky nemám, takže nevím...
23.04.07 20:51:51  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveklangosh (80.***.1.123) – to Jana
Léky s obsahem malachitové zeleně jsou pro krunýřovce nevhodné - viz např. stránky Dajanapet http://www.dajanapet.cz/cz/products/malachite_green.html "...toxická pro některé druhy málo domestifikovaných ryb, zvláště pro většinu ryb dna." Stejně tak nedoporučuji používat léky s obsahem formaldehydu (FMC) nebo mědi.
Roman X-)
24.04.07 11:52:55  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekChaotic®
Asi jako každý i mé rybičky měly krupičku. Nejdříve jsem zkoušel preventin, který nijak nepůsobil, jen se všechno v akva obarvilo do modra... Asi po týdnu neúspěšného léčení jsem koupil sera costapur, po cca další 5 dnech bylo po krupičce. Jediné co to trochu odneslo byly rostlinky, ale ty se vzpamatovaly. Ancíci, se kterými jsem si krupičku přinesl přežili.
25.12.07 14:47:22  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMiniakvaristka (88.***.42.198) – Pomoooc!
Ahojky, právě zápasím s krupičkou v cca měsíc založeném akváriu - právě pomocí Sera Costapur, postupuju podle návodu, dneska jsem dala Costapur pátý den a nic :-( Napřed se mi osypali ancíci, ti byli v pohodě hnedka druhý den po použití Costapuru - jenže pro změnu se mi osypalo celé hejno neonek obecných sad v akvárku jsou ještě platy a molly a ty vypadají v pořádku... o ty neonky se bojím a nevím, co mám dělat... může na to mít vliv fakt, že nevzduchuju?
25.12.07 17:23:11 / 25.12.07 17:24:45  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDanila®
já mám krunýřovců plný akva a tohle je zkušenost po třech dnech léčby:
Dnes je to třetí den, co dávám exit a esha 2000 do akvária s několika druhy sumů a krunýřovců napadených krupičkou. Resumé:Nejhůře postižený sumec sklovitý má na sobě už jen dvě tečky. Thorakátům krupice ubývá. Gibbíci neonemocněli stejně jako peřovci a ancistrusi skvrnití a gold vůbec. Hemiloricarie a loricarie jsou bez krupičky.Neonky - setrvalý stav,nelepší se, tetry krvavé taktéž.Obsypanej betťák je bez krupice.
Pozorovala jsem zvýšenou chuť ke žrádlu, jinak nic výjimečného - žádné křeče nebo namáhavé dýchání ani plavání u hladiny.
Je stále ještě brzy na závěry.
Jinak nákazu jsem přinesla s jedinou dávkou živých koreter.
V karanténě, kde je asi třicet ryb(kruýřovci, ancistrusi,loricarie, dania a halančíci) onemocněly všechny ryby. Léčeno exitem od včera. V akváriu dravců onemocněly všechny ryby, motýlkovci, trnovci), taktéž léčeno od včera.
V prezentovaném akváriu neuhynula ani jedna ryba. Uvidíme.

----------------------------------------------------------
Krupici jsem vyléčila exitem a eshou 2000 po pěti dnech úplně. Neuhynula ani jedna ryba.
25.12.07 17:56:21  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMiniakvaristka (88.***.42.198) – Re: Danila
Krunýřovci jsou úplně v pořádku, podle mě u nich to bylo jen stresem z nových rybiček. Ale ty neonky... mám jich tam 10 a jsou osypaný všechny a spíš mi připadá, že je to den ze dne horří... mám s Costapurem vůbec šanci? Mám ho něčím doplnit, nebo radši rovnou zkusit Tvou metodu?
25.12.07 18:05:10 / 25.12.07 18:06:26  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDanila®
Nejsem odborník, já nevzduchovala vůbec, neb nemám vzduchování. Jestli costapur nezabírá,asi bych to zkusila. Jen nevím, co to udělá v kombinaci, možná vyměnit třetinu vody. Aktivní uhlí nemáš ve filtru, vi'd? Moc držím palce, já z té krupice byla zoufalá.
25.12.07 18:10:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMiniakvaristka (88.***.42.198) – Re: Danila
Momentálně mám jenom molitanový filtr, ale mám tu ještě jeden, ve kterém to uhlí je! A vodu jdu zčásti měnit zítra, tak jsem uvažovala, že tam ten filtr dám (ten je dokonce v kombinaci se vzduchováním). A ten Costapur - fakt mě to štve, páč asi před rokem jsem akvárko měla, a úplně stejnej problém s tetrama neonovýma - tehdy to Costapur zvládl...
25.12.07 18:35:55  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPaDa® – Re: Miniakvaristka
Aktivní uhlí teď rozhodně nedávat, to je až na závěr na odstranění zbytků léčiv z vody...
25.12.07 18:40:20  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMiniakvaristka (88.***.42.198) – Re: PaDa
Dobře, děkuju ;-) a co vzduchování? Mám ho tam dát? Co světlo? A co teplota, mám zvyšovat, nebo nemusím (trvale 26°C)? A krmení?
25.12.07 18:45:55  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPaDa® – Re: Miniakvaristka
Vzduchování je možné přidat. Pokud léčíte Costapurem již 5 dní a nic, zkusil bych změnit léčbu, já mám také dobrou zkušenost s EXITem od eSHi.
Pokud se léčí pomocí léčiv, není potřeba nijak výrazně zvyšovat teplotu vody, 26 stupňů je akorát...
28.12.07 01:19:11 / 28.12.07 01:20:31  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDanila®
miniakvaristka: aktivní uhlí ti zneutralizuje léčiva, tudíž je to možná příčina toho, že costapur nezabírá.Ale asi bych změnila léčbu. Moje zkušenost s teplotou a osvětlením - nechat v původním stavu. Držím palec palec
15.04.08 12:03:08  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveksara (89.***.170.236) – krupička
ahojky potřebovala bych poradit před 2 dny jsem objevila krupičku mají ji zatím 2 rybičky včera jsem jsem si na to koupila costapur a hned sem jim to podle návodu dala. Mám vypnutou uv lampu i filtr a vzduchuju teplotu mám na 32C. Nevím jestli to léčím dobře nemám s tím žádné zkušenosti. A ještě se chci zeptat za jak dlouho by ta krupička asi měla zmizet. Poradí mi někdo? Zatím díky. sad
15.04.08 12:06:39  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekyama® – Re: sara
Ahoj, vysoka teplota, vzduchovani a kostapur je podle meho spravny postup. Krupicka by mela zmizet tak do tydne (takovou mam zkusenost ja).
15.04.08 16:43:03  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveksara (89.***.170.236) – Re: yama
Díky za radu mám ještě jeden dotaz když mám teplotu 32C tak se krupička rozmnožuje nebo ne?
15.04.08 16:46:12  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpavliina® – Re: sara
Při takové teplotě se už nerozmnožuje ;-)
15.04.08 16:51:31  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAndynka®
Záleží v jakém je rozsahu. Já jsem léčila týden a zatím se neobjevila a doufám, že už neobjeví
15.04.08 17:12:54  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvaclav® – Re: sara
Žádnou teplotu nezvyšuj, Kup si Exit nikoliv costapur. Je daleko šetrnější k akváriu. Vysokou teplotou zničíš akorát rostliny. :-)
15.04.08 17:38:32  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekYirka®
K tomu není co dodat. ano
15.04.08 17:50:14  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveksara (89.***.170.236) – krupička
Díky za rady budu je brát v potaz.Doufám že to zabere.
18.04.08 17:21:30  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPoLi®
Ahoj, koupil jsem si costapur na krupicku, protoze eXIt sem zatim nesehnal. Na navodu neni napsano jestli se muze, nebo ma ci snad musi svitit...prosim poradte
18.04.08 17:27:13  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvaclav® – Re: PoLi
Když tam není o svícení nic napsáno, tak nech svůj normální denní režim. :-)
18.04.08 17:28:28  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPoLi®
ok, diky VACLAVe palec
18.04.08 17:43:13  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPoLi®
Pokud by to bylo mozne. chtel bych, aby dalsi lide odpovedeli na moji otazku ohledne sviceni a cosatpuru. plosim plosim
18.04.08 18:35:05  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNobody® – Re: PoLi
Svítit.Světlo nemá vliv na krupičku.
18.04.08 18:40:23  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfantasta® – Re: Nobody
Myslím, že PoLi měl obavu jestli světlo nerozkládá účinné látky v costapuru. Tak nerozkládá. Svítit se může normálně.
18.04.08 19:21:32  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPoLi®
Diky FANTASTO, jj tak sem to myslel X-) potlesk
18.04.08 20:21:49  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid® – Re: Nobody
Světlo nemá vliv na krupičku.
I když už bylo vysvětleno, že se PoLi zajímal o to, zda má světlo vliv na Costapur, přesto bych se vás rád zeptal: skutečně jste si jistý, že světlo nemá vliv na krupičku? :-)
18.04.08 22:15:07  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNobody® – Re: Sid
"skutečně jste si jistý, že světlo nemá vliv na krupičku"

Pokud má,tak jaký,podle Vás? ;-)
18.04.08 22:39:22 / 19.04.08 09:04:32  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHorác®
"Krupička a světlo: Světlo některá léčiva rozkládá a snižuje tak jejich účinek (malachitová zeleň, methylenová modř) a u jiných naopak zvyšuje toxicitu (účinek) (acriflavin). Kromě toho platí, že invazní stádia kožovce hynou až 5 x rychleji při intenzivním osvětlení nádrží. Naopak nejdéle přežívají v tmavých nádržích". (citováno z mého článku o krupičce, který zrovna smolím :o).

Btw, Sera Costapur obsahuje malachitovou zeleň. Takže ... :o)
18.04.08 22:53:13  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid® – Re: Horác
:-)
19.04.08 13:45:50  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekTokuschew®
V poslednom čase máme lepšie skúsenosti s použitím Tetra cointraix, ktorý zaberie aj na nové populácie krupice z ázie.
19.04.08 15:31:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid® – Re: Tokuschew
Tetra cointraix...?! Nějaká novinka?
Nemáte na mysli TETRA Contra Ick?!
19.04.08 15:37:45 / 19.04.08 15:47:09  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekhanika®
Ahoj, stejně jako všichni jsem nemoci začala řešit léčivama. Costapur je na krupičku výbornej, ale je fakt, že oslabení ryb léčivama už se pak u většiny projevilo natolik, že mi stejně chcíply. Ikdyž jsem používala fishtamin. Dnes už rybičky při jedné tečce na boku nepřelovuji zvlášť a neléčím chemií. Prostě vyměním polovinu vody v akvárku a naliju tam solný roztok (1 polévková lžíce soli na 30 litrů) a do max. dvou dnů je vše OK. Potom dám se solí chvilku pauzu a když se to vrací tak dám preventivně při výměně vody 1 lžíci na 60 litrů, když to nepomůže do dvou dnů, tak koncentraci soli zvýším zase na těch 30 litrů. Od té doby mi na krupičku nechcípla ani jediná rybička. Ale chce to bedlivě sledovat a chytit to ze začátku. A hlavně ta sůl v tom akva je asi tak měsíc, když vodu měníte 20 % týdně. Tak na to pamatovat, aby z toho nebyla přesolená polívka ;-)
Tak Ať plavou X-)
19.04.08 16:20:49  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekTokuschew®
Sid napsal: Tetra cointraix...?! Nějaká novinka?
Nemáte na mysli TETRA Contra Ick?!

Sid je to celkom možné. Ten názov som až tak neštudoval a napísal som to len tak z pamäti.
Čiže žiadna novinka.
26.06.08 02:07:19  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek@ (85.***.25.197) – Re: langosh
ale navic jeste obsahuje Kristallviolett,Acriflavin a rivanol...takze opravdu nic zazracneho...jediny nad cim vzdycky premejslim je davkovani...To opravdu zkouseli,ze ty malachitky ma byt 0.31 mg a ne jenom 0.30 mg..???a nebo methilenky 3.98 mg a ne 4 mg....Premejslim jestli opravdu zalezi na takovychto nepatrnych odchylkach a pomerech leciv a nebo je to jenom "obhcodni " trik...??Vzdyt davkovani je zavisle na druhu ryb,kmenu viru i hodnotach vody a presto je zadna firma v navodech nezohlednuje,ale pak mi tvrdej,ze zalezi jestli tam je o setinu miligramu min malachitky??? ;-) neco tu nesedi,nezda se vam??
26.06.08 07:00:55  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekYirka® – Re: @
Firma zřejmě nabízí i odměřovací pipety. :-)
Podobná témata
Sera CO2-Start , Čím je spojeno krmivo v tabletách sera holiday?, Dá? (krupička), Exit-krupička, Florena (Sera) vs Proplant (Dajana), Hardin a Karbon vs. Sera GH a KH, Je to Kožovec rybí (krupička)?, je to krupička, Je to krupička, nebo jen pigment u skalárů ?, Je to krupička? , Je to krupička?, Krevetky a krupička, Krmení TETRA nebo SERA co doporučíte, krupička, Krupička, Krupička, Krupička, krupička, Krupička, Krupička, krupička, krupička, krupička, krupička, krupička, krupička, KRUPIČKA - krmit?, Krupička - léčení, Krupička - pomoc, Krupička a sůl, krupička přenosná na člověka???, Krupička v jazierku, Krupička z rostlin??, Krupička zničehonic, Krupička, nebo něco jiného?, Krupička. a co s ni???, Ma niekto skusenosti s SERA Internal BIO Filter B 400, Malachit - krupička, Mate nekdo moturek Sera Air 100?, odolnost chorých rýb proti costapuru, ramirezky - krupička, Sera algovec, Sera Artemia, Sera Artemia MIX, Sera baktopur, sera fd mixpur, SERA KOI Professional krmivo SPIRULINA COLOR, sera morena, Sera odkalovac bez vymeny vody?, Sera odsavacka

Zpět na obsah sekce Nemoci | Přidat reakci | Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: vpnet.cz • 06.09.08 18:50:53 za 0.817 s