27 • 70 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » Červené skaláry 

Akvarko.eu
OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 254x
21.04.07 19:42:55  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPage® – Červené skaláry
Zdravím:-), chtěl jsem se zeptat příští víkend bych si měl jít do zverimexu pro červené skaláry. Paní prodavačka mi tvrdí, že jejich červená barva je způsobena pouze krmivem, že pokud je nebudu krmit tím "spešl" červeným krmením tak vyblednou. Prý když tím krmivem pro červené zbarvení začnu krmit mé zlaté skaláry, že prý též zčervenají.
Upřímně tato teorie se mi nezdá. Chápu že pokud budu tyto ryby v akva mít, že je asi budu muset přikrmovat např.(sušenou červenou paprikou), aby neztrácely svou krásnou barvu, ale to samé je s mečovkama. Přeci ta ryba to musí mít v genech. Prosím jak je to??? Děkuji za odpovědi!!!
21.04.07 19:49:18  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - Štěpán®
Červené skaláry se zeleně svítícíma puntíkama by byly ještě o hodně lepší, co? coze

Já jenom že člověk by měl přírodu brát a obdivovat tak jak je a né se jí furt snažit měnit. Trochu úcty, prosím!
21.04.07 19:57:36  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvaclav®
Paní prodavačka má trochu pravdu. http://www.akvarista.cz/web/clanky/clanek-93 :-)
21.04.07 20:33:51  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPage®
Ty o kterých mluvím já jsou zabarvené celé do červena. Žádná jiná barva, celé jejich tělo je červené... Má pravdu v tom že ztratí komplet svou červenou barvu pokud je nebudu přikrmovat tím "spešlŮ krmením?
21.04.07 20:45:38  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveksharon®
Bohužel paní prodavačka měla pravdu. Jistě mají "červené skaláry", které jsou vyšlechtěny v česku, něco v genech, ale opravdu při nekvalitním krmění bez příměsi červeného barviva částečně nebo úplně vyblednou. V akvaristikách vyblednou zpravidla do měsíce a pak je prodávají, jako skaláry modré :-). Bohužel nemají moc dobrý "základ", málokdy se podaří je dochovat do dospělosti a nevím o nikom, kdo by odchoval červený skaláry doma.
21.04.07 20:51:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmch.sokolov®
21.04.07 20:57:14  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPage® – To Sharon
Nemají dobrý "základ" ??? Myšleno jak? Že jsou přešlechtěné a tím pádem oslabené natolik, že tolik nevydrží? Chápu to správně?
21.04.07 21:04:00  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveksharon®
Spíš "nedošlechtěné"

Nedělá nám to moc dobrou reklamu ve světě, protože se vyvážejí všude a nikde je nikdo nemůže odchovat.
Přečti si třeba tady -skoro úplně dole :
http://www.aqualandpetsplus.com/Cichlid,%20More%20Angelfish.htm
21.04.07 21:09:05  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPage®
Asi máte pravdu, nemá je cenu kupovat... Nebudu ještě vrážet peníze do drahého krmiva. Raději koupím čevené dánia :-D ty prej vydrží, maj to už v sobě(prej gen medůzy)... O prázdninách bych je zkusil rozmnožit:-)... Nevim přemýšlím co za rybky do mého akva. Nechci nic co tam bude žít jen dva roky nebo ještě méně. Jako třeba jsou neonky a spol... Líběj se mi kongo tetry, ale 70 Kč za kus se mi dávat nechce, při pomyšlení že dám 700 Kč za hejno... Nemám tolik peněž abych mohl tolik investovat... Když skalár stojí 30 Kč
21.04.07 21:10:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmch.sokolov®
21.04.07 21:11:51  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPage®
Jj rozumím Sharone...
To mch.sokolov mno nevypadají moc červeně:-(
21.04.07 21:41:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek:-) (1053105284445) – geny
21.04.07 22:20:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPage®
smich
22.04.07 04:45:23  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmch.sokolov®
rozzureny smich X-)
22.04.07 12:34:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRoman®
Pokud považuje někdo skaláru za 30,- za červenou je to cvok.Několik zpráv dolšlo z německa, kde několik chovatelů tyto ryby množí a červenej podíl v genech mají.I bez krmení paprikou či astaxanthynem, jenž se běžně do veškerých krmiv používají.Další krmení je třeba artemie a jiní korýši.Ti v sobě obsahují výše zmíněnou látku a proto se to usazuje ve tkáni ryb.Takžeje jistej rozdíl mezi našimi "červenými" a opravdu vyšlechtěnými skalárami.
Ceny těchto skalár jsou pro našince zatím neůnosné a dovolí si to většinou jenom profichovatelé, kteří to potom množí na kšeft. ;-)
22.04.07 20:32:07  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPage®
Jasně, tak že pokud si koupím červenou skaláru zde v čechách okolo 70,- tak mi do měsíce vybledne, že ano?
22.04.07 21:57:03  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekFlint (408157416469)
Ty skaláry s tou oranžovou hlavou,jak jsou na tom posledním odkazu,to vůbec nejsou červené,ty vypadají úplně jinak a tyhle oranžové jsou běžně v akvaristikách
23.04.07 15:38:23  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekyama® – Červené skaláry
Ahoj, nevim jestli to tady uz nekdo nezminoval, ale nemam ted cas cist vsechny prispevky, opravdu cervene skalary, co to maji v genech jsou jiz vyslechtene, ale zatim se v Cechach nedaji sehnat (spis v Nemecku) a kdyz jsem se o to pokousela, tak jsem se dozvedela opravdu astronomicke sumy. V akvaristice bys na ty vyslechtene zatim jeste nenarazila, takze je pravda, ze rika, ze jsou takto baravne jen diky krmivu. V drahem barevnem krmivu a cervenych skalarach bych jeste nevidela takovy problem, jako ze to krmivo budou jiste jist i jine tve ryby ktere nejspis cervene mit nechces :)
23.04.07 15:56:46  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVesnach® – spenat
Lidi, jezte spenat, at pekne zezelenate :-D

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 04.12.08 20:55:29 • 0.97 s