31 • 87 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » nemocná black molla 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 177x
21.04.07 17:24:58  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMarquee® – nemocná black molla
Před čtyřmi dny jsem si všimla, že samec molly se chová divně - občas polehával na dně, když plaval, tak ne moc usilovně - nechával se unášet proudem a taky se mi zdálo, že má vypouklejší očka než měl předtím. Odlovila jsem ho, přidala preventin a vyčkávala. V maličkém akvárku (cca 2 litry) polehával - ale to mi v malém prostoru dělaj i zdravé rybky (když jsou dočasně odlovené). Protože se mi zdálo, že se jeho stav spíše zlepšuje - ploutvičky neměl stažené, ale roztažené a občas docela aktivně plaval, vrátila jsem ho zpět (i proto, že na ostatních rybách jsem nic nepozorovala). V akvárku občas byl na dně, ale jinak plaval docela normálně s ostatníma. Pak jsem se na nějakou dobu vzdálila a když jsem se vrátila, tak jsem zjistila, že když plave, tak se otáčí - kolem osy, prostě plaval dopředu, ale dookola - vršek těla nahoře, dole, nahoře, dole... Okamžitě jsem ho opět odlovila. V maličké nádržce to dělal dál, pořád se pokoušel plavat. Už jsem ho chtěla utratit, ale pak se zklidnil a teď opět polehává na dně a když kousek plave, tak normálně.
Poradíte co s tím? Utratit? Léčit? Hrozí to i ostatním?
21.04.07 17:32:14  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - Štěpán®
Léčení je dlouhodobější záležitost - rybu nemá smysl vracet do akvária, dokud nevypadá 100% zdravě.

Dvoulitrové "akvárium" je NA NIC !!! Akvárko na léčení malé ryby aspoň 16 litrů!
22.04.07 12:22:19  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekČistič®
Měl jsem podobný problém. Samec černé Molly měl ze dne na den najednou vypouklé oko, jako kdyby dostal pěstí. Jinak se ale choval normálně a tak jsem ho nechal v akváriu a jenom přidával přípravek Preventin. Asi po týdnu se uzdravil a už je to cca 3 měsíce a vede si naprosto skvěle. Dokonce i splodil potomky ;-)
22.04.07 13:31:59  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvaclav®
Jakmile se nemoc dostane do takového stádia tak asi žádná karanténa nepomůže. Nejrozumnější je likvidace, aby se nenakazily další ryby. Důležitá je ale prevence, držet ryby v čisté vodě, čím menší akvárium tím častější výměna vody. Nepřekrmovat, přidávat přípravky které zdraví ryb podporují a ne otráví vše v akváriu tím zničí všechny bakterie a začíná se vlastně znova jako při zakládání akvária a to z všemi důsledky NO2+NO3. Když v takovém akváriu ryby necháte nemoc se většinou vrátí s ještě horšími následky. :-)
16.05.07 22:33:54  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSpectro®
Tak sem na to stejne asi jako ostatni koukam sad Mel sem 4 black molly a nyni mam jen 1, kterou drzim v karantenim akvarku s preventinem,vypada docela zdrave.. jeste ji tam ale na tyden aspon necham na pozorovani.. Dnes posledni pohyby 2Black molly byli lezeni na kamenech rozjezd a bum nekam do prekazky(stena akva,filtr),chudak sad . Zvlastni je ze se ostatni ryby po uhynu nenakazili, sou oproti 2-3cm black mollam taky o neco vetsi a zjevne i odolnejsi. Mel sem je hned po koupi dat do karanteniho akva a ne do spolecneho. Chybama se clovek uci tone Vodu v akva sem mel krasne cistou bez problemu,musel sem to dotahnout ze zverace. Doufam ze uz mi nic neuhyne a Cichavci,zavojnatky a ancistrusi ve spolecnem akva budou OK..
17.05.07 08:31:52  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmax (1073457656279)
me to delal samec molly taky, ze plaval kolem sve osy. nikde nic o tom nepsaly, tak jsem ho nechal a pozoroval. po 5 dnech se to zlepsilo a je v pohode. je to cca 2 mesice zpatky. mozna se to nekomu nebude libit, ale ja bych ho nechal v klidu ve spol. akvariu. nejsem odbornik.
17.05.07 16:59:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekufinka®
pokud nemas vzacnou rybu, tak nejak prijatelne utratit co nejdriv pri priznacich nemoci je to nejepsi, u takove ryby jsou leciva vzdycky drazsi nakonec jak ryba a aspon rybu vcasnym utracenim netrapis.
tot muj nazor

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Nemoci Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 04.12.08 20:27:27 • 1.103 s