17.04.07 17:19:25
smajlik® – rozmnožování ryb
Když se dívám do zdejšího atlasu ryb,u spousty druhů je uvedeno,odchov se zatím nezdařil.Vysvětluji si správně,že pokud tyto rybky přesto
máme,zákonitě musejí pocházet z importu z volné přírody?
17.04.07 18:29:02
wayn® – ano
Je to přesně tak.
Chůůůdinky....jako Nemo

.
ted de o to jestli je ta informace pravdiva, v atlasu muze byt plno nepravd
A nebo jsou rozmnoženy uměle pomocí hormonální stimulace - tak jak se klasicky množí kapři a jiné ryby v rybníkářství.
17.04.07 20:31:52
wayn® – importy
Je tam plno nepřesností, navíc některé druhy se dříve či později rozmnožit podaří. Dle mého názoru by běžný akvarista (co má
akvárium hlavně pro okrasu) měl mít běžně se rozmnožující druhy. Ty importované jsou spíš pro ty, kteří to s chovem myslí vážně a
třeba se jim i ten odchov jednou podaří.
Jinak smajliku ty dánia co máš naopak s volnou přírodou nic společného nemají. Jsou geneticky modifikovaní, přidali jim geny z nějaké
medůzy či co.
Barevné dánia.No tak to je klasický přístup našich obchodníků.geneticky modifikované organismy, mezi něž se počítají i tyto upravená
dánia, jsou zákonem EU zakázaná.Je to prý jako biologická bomba.Sice netvrdím že tyto rybky by mohli způsobit nějaké genetické vady v
přírodě,ale na seznamu jsou.Na západě se po těchto organismech docela jde a dávají se prý vysoké pokuty prodejcům a velkochovatelům.Tak
jsem zvědav, kdy se tento trend dostane i k nám a budou chodit nějaké kontrolní orgány po obchodech a dělat bububu.
Nedávno se to tady řešilo,až jsem dostal strach aby mě nezavřely

.Teď už je,holky závojnatý nevyhodím

.Hlavně že nesvítí.
Tak u nás už po obchodech chodí kontroly na tyto Geneticky upravené ryby, ale zatím jsem o žádné pokutě neslyšel
18.04.07 19:05:46
Kate® – GMO
Zrovna dneska jsem v jednom malým obchůdku ty upravený dánia viděla. Měli je tam popsaný jako super rybičky, úplně nový druh a tak, čemuž
odpovídala i cena.
tak napiš za kolik se teď prodávají, ze začátku se prodávaly za 30-35 kč
18.04.07 19:11:14
Kate® – cena
Přibližně za 70 Kč.
no docela drahý na to že se s nima nesmí obchodovat
zverimex---25-30kč/kus..burza---10-15kč/kus
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora