Chtěl jsem se zeptat, jestli náhodou nemáte ponětí jak by měla bejt velká domácí plovoucí porodnička po domácku vyrobena?? Abych ryby
nějakou malou porodničkou netrápil

děkuji za odpověď!
Já "rodím" většinou jen pro sebe, takže vždycky něco narychlo vyrobím, asi 12 x 18 x 8 cm a rybku tam dám, až když začne rodit. Třeba
kelímek na saláty beze dna přetáhnu síťkou od pomerančů.
A to jim nevadí že třeba nemaj ani světlo ani vzduchování ani filtr, žádná kytka nic???
Byla řeč o plovoucí porodničce, nechám krabičku plavat v 40tilitrové karanténce - potěr tou síťkou unikne, a samice zůstane zavřená. Ty
unipacky (kelímky) včera nabízeli v tv reklamně, mají takový rantlík s komůrkama a pěkně plavou. Já je mám od zboží.
Světlo je
spíš na obtíž, rodí většinou za šera, nebo v noci.
tak jsem to špatně specifikoal, mám akva asi 80 litrů a ta porodnička bych chtěl aby plavala v tom akvu, abych dal do něčeho samičku tam mi
je vyrodila a pak bych ji dal pryč a ta krabička s tim potěrem aby mi plaval v akvárku, tak do čeho je mám dát, aby se dostatečtně filtrovala
voda a nebylo to pro ně moc malý. Děkuji za radu
08.12.06 08:56:07
® – porodnička
Můžeš vzít PET láhev (2l) uříznout vršek, propíchat a nechat v ní porodit samičku. Láhev připevníš k okraji akva a samičku hned po
porodu přendáš. Potěr zůstane v lahvi a bude mít skrze ty otvory dostatečnou filtraci. Nesmíš však ty otvory udělat moc velké aby potěr
nevyplaval do akva. Má to tu výhodu že potěr se narodí ve stejné vodě v které bude potom žít

No takhle to mám, akorát že tam mám takovou malou nádržku, a dírky v tom mám, ale je tam porblém ten, že voda skrz ty dirky dostatečně
neprojde a splodiny z ryb noodpadávaj do velkého akva a tím se tedy ta voda v té malé nádržce dostetečně nefiltruje a rychle se znečišťuje

nevíte co s tím???
Nevíte co s zím? Jak to mám udělat???
no, já jsem to ještě nezkoušela, ale co tak uříznout i dno, ty díry udělat větší a přetáhnout přes to silonovou punčochu? To by nemělo
být nic proti ničemu, ta petka bude hlavně držet tvar a vymezovat prostor. Co na to zkušení chovatelé?
Mam malý rybičky v porodničce,ale četl jsem že tam musít mýt nákou trysku nebo provzdušnovač aby nesplesnivěly?Musí tam být něco
takového?

Děkuji
19.05.08 19:43:35
Yirka® – Re: Lukáš
Plesnivět mohou pouze jikry, potěr již těžko. Vzduchování nutné pro obé.
Tak máš různé možnosti ...
1.Kup si porodničku s dvojitým dnem (tu mam já) nahoře je samička a potěr zůstane v dolním patře, pak samičku s tim jedním patrem vyndáš
a máš vcelku velkou porodničku přes kterou hezky filtruje voda , ale potěr neuplave... ---> cena cca 150,-
2.Kup si 10l akvárium a rozdvojku s hadičkou, abys ze svého vzduchovadla či co máš odvedl vývod do toho 10l ve kterém máš tu podomácku
vyrobenou porodničku ---> cena cca 150,-
3.Kup jávský mech či jinou hustě porostlou kytku a určo ti toho dost přežije ---> cena cca 50,-
4.Vyčkávej a až zahlédneš v akvárku mladý, tak je vychytávej a přendavej, takhle jsem to taky dělával .. cena cca 0,-
PS: Určitě je více možností, ale víc mě zatím nenapadá
20.05.08 08:51:41 / 20.05.08 08:52:56
mirielll® – Re: zzuzzikka
hele ja ten Tvuj tip vyzkousela na tehotny plate koralove. Vzala jsem 2L petku (zelena, hranata) vyrizla na kazde strane okynka (aby to bylo jen jako
ram) a pretahla pres to puncochu. Povesila jsem to do akvarka, rybka tam ma trochu malinko stinecek diky puncose, a zeleno-hneda barva prostredi ji
myslim nebude vadit

) Kouka na rybky, rybky koukaj na ni... Dobrej tip

Uvidim co z toho bude

19.11.08 17:39:10
cisik007® – Re: Diesel
čus, já jsem to udělal jednoduše.
koupil jsem si asi za 50,- malou porodničku, která měla dno a nade dnem byla mřížka proti té samici..
dno jsem uřízl, nechal jsem jen tu mřížku a ted to jen vložím do malého aqa a dám do ní rybku, ta mi porodí, malí propadnou tou mřížkou
a jsou v aqa, není riziko že by je sežrala a malí hned jsou v aqu s rostlinami, filtrací atd..
a nemusíte řešit nějaké pet lahve ne?
19.11.08 18:22:56
Agis® – Re: Macanavy

Ja jsem si ji vyrobila taktež z pet lahve....mam ji už asi pul roku
Tady fotka
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora