Fórum » Technika » Filtry » Filtr do akvaria o objemu 160l
[1] 2 
14.04.07 12:35:23
spider007 (723901617321) – Filtr do akvaria o objemu 160l
Ahoj, chtěl bych se zeptat, jakej filtr by se hodil do akvaria 160l? Jaka jsou kriteria? jen prutok za hodinu a velikost filtracni plochy? Chtel bych
vnitrni filtr, treba od fluvalu, ale nevim kterej?
biomolitAN + cerpaci hlava
sam to mam a menil bych leda za vnejsi prepadovej
Určitě vnější přepadový a kup ten největší na který ti stačí finance. Průtok je údaj k ničemu, silnější ztlumíš, ale podstatný
je objem filtrační hmoty. A ten ber co největší.
Jenze ja nevim, jestli chci vnejsi prepadovej. Je o dost drazsi a je tu hlavne to riziko precerpani akvaria na zem. Co byste rekli na filtr Tetra Tec
In 1000?? Ten by mel vykonove stacit? Ma i dobrej objem filtracni hmoty? Je jasny, ze jako vnejsi to nema, ale jsem zacatecnik, nepotrebuju top
filtry.
Jako začátečník potřebujete spíš právě TOP filtr. Přičemž TOP filtr nemusí nutně znamenat nic drahého, složitého a s přehnaným
výkonem!

Zkuste popřemýšlet nad kostkou akvacitu s pohonem na vzduch (tzv. "bublifuk") nebo čerpací hlavou (tzv. "vodofuk"). Vyjde
vás výrazně levněji než kdejaký honič vody (i značkový) a práce zastane taky víc.

(Takže souhlas s Dussym!

)
Variopeint, vodofuk, honič vody,

Kromě předsedy hnědovzhledníků můžeš kandidovat na Palackého cenu za přínos v oblasti
akvaristického názvosloví. Máš můj hlas.
u prepadoveho filtru nemusi dojit vubec k vycerpani nadrze na zem ani v pripade bypnuti proudu.Staci si tam dat vyrovnavaci nadrzku.Jinak do tohoto
akva nervete zadnou kostu a ani zadny jiny vnitrni filtr.Je to mozna ucinne ale na krase akvaria to vubec nepridava.Bud si postavte vlastni externi
filtr(dobre informace najdete na akvarista.cz staci pohledat a nebo se zeptat) a nebo pokud nejste kutil kupte si nejaky externi filtr.tady staci taky
pohledat probiralo se to tady 1000x doporucuji vybirat ze znacek EHEIM FLUVAL TERTA nic jineho nema cenu.hodne uspechu
edit jo a nedoporucuji ani zadne zavesne filtry maji maly objem.bezte do nejakeho externiho
Asi bych vam doporucil tento ale pohledejte si lepsi cenu
http://www.akvapet.cz/index.html?pod=_a1-607675.htm
(Pořád mi vrce hlavou, jak je to s tím vztahem mezi světelným tokem a fotosynteticky aktivním zářením!

)
S tím ti dneska neporadím, právě jsem se vrátil z kolovýletu a na základě dechové zkoušky provedené manželkou jsem jen tak tak nepřišel
o řidičák. Mentální retardaci budu rozhánět ráno kolem deváté silným kafetem. Pak možná…….

OKI, necháme to na jindy.
Sidonie, cesta k odpovědi na Vaši otázku je jednoduchá - poznat přesné mechanismy fotosyntézy, dovést je z chemické úrovně až na
fyzikální podstatu, zjistit tak, jaké elektrony na jaké energetické hladiny je třeba excitovat a odvodit potřebné frekvence
elektromagnetického záření.
Bylo by opravdu zajímavé vědět, zdali rostlina potřebuje jednu nebo několik málo přesných frekvencí, nebo jestli je to nějaké pásmo
velkého množství využitelných frekvencí...
Právě na tomto pracuji!

A musím konstatovat, že:
1. Mně to tedy vůbec nepřipadá jednoduché!
2. Je to zajímavá disciplína
3. U každé rostliny je tomu více nebo méně - ale přesto - jinak...
(Už jenom myšlenka, že čím vyšší ozářenost, tím nižší účinnost fotosyntézy... Není to nádherné?!

)
Dik za radu. Na tenhle filtr jsem uz taky koukal a docela se mi zamlouval. Je tu nekdo, kdo by doporucil jinej vnitrni? nebo souhlasite s tihmhle?
Asi bych si pořídil tu kostku biomolitanu s pěkným čerpadlem než tohle.
zalezi kolik chces do totho vrazit daji se sehnat i lepsi ale drazsi filtry.Kostka molitamu je sice dobra ale tezko s nidosahnes filtracniho objemu
filtracni hmoty 4litru(jedine ze by jsis ji tam dal tak velikou)navic kdyz ji chces vycistit cele akva jenom rozviris.navic se blbe maskuje
18.04.07 20:04:07
vaclav® – LordP
Nechceš aby cokoliv dával do akvária a potom doporučíš takové vnitřní monstrum?

prave ze ja jsem proti vecem v akva mam radsi kdyz je to vsechno veknu.Akva vypada prirozeneji.Ta molitamova kostka byla jenom ukazka ze externi
flitry jsou lepsi.
Ja sam se tam snazim mit toho co nejmin ale topeni a vyvody z hadic uz asi nikde jinde nedostanu.(mozna ze by to slo ale nejsou $)
19.04.07 06:43:37
Norton® – vnitřní filtr
S filtrem, který tady linkem doporučoval LordP (tedy ne s "1000", ale jen "600") nemám zrovna dobrou zkušenost. Viz .
http://rybicky.net/forum/2019 nebo
http://rybicky.net/forum/2446
Pro Spider007: Co se intrních filtrů Fluvat týká, tak mám i Fluval 2+, ale ten jsem byl nucen také upravit. Takže teď je z něj vlastně jen
čerpadlo s kvádrem akvacitu... Pokud trváš na vnitřním filtru, tak má Václav pravdu (a ten ji má skoro vždy

), kvádr akcacitu a
čerpadlo... Pro 160 litrovou nádrž bych skutečně raději volil externí filtr.
kdyz jsem si vybiral ja filtr, veskere tetry jsem zavrhl(je nova a nema s filtrama takove zkusenosti)Doporucoval jsem ji jenom proto, ze vetsinou co
jsem o ni cetl, tak to byl slusny pomer cena/kvalita.
Rozhodoval jsem se mezi fluvalem a eheimem. Nakonec to uplne vyhral eheim.Vubec svojich financi vlozenych do tohoto filtru nelituju.Sam jsem si chtel
postavit vlastni biofiltr ale pro 100l akva to nemelo moc cenu.
Doporoci ti tyto filtry
Eheim-je to opravdu mercedes ale zaplatis za nej(nejsirsi nabidka komponentu): Eheim 2213(pozor ale prodava se v nekolika variaci jestli ji budes brat
tak jedine 2213 plus bio,obsahuje dvojkohouty ktere potrebujes a filtracni hmoty/nekdo si bere jenom plus NE BIO a doplni si filtr molitanem/)
www.eheim.cz""
http://shop.miga.cz/product_info.php?path=242_41_261_506&product=3158""
Fluval-Taky velmi dobre a povedene filtry: Fluval 205
http://www.miga.cz/ppages.php?9
Tetra- jak jsem jiz psal cena/kvalita.nic extra ale za ty prachy jaks taks(nemaji moc na vyber zatim nahradnich dilu)-Filtr Tetra Tec EX 700
http://shop.miga.cz/product_info.php?path=242_41_261_508&product=50153""
(tetra ma z uvedenych¨nejvetsi filtracni objem)
ROZHODNUTI NECHAM NA TOBE POKUD BUDES CHTIT NECO VEDET O TEM EHEIMU POPRIPADE JEHO FOTKY MRKNI KE ME DO KARTY A NEBO ME NAPIS.
Norton-ja pisi o externich filtrech a ty odkazy ukazuji na vnitrni filtry
19.04.07 08:25:19
Norton® – pro LordP
Tak me asi zviklate na ten vnejsi, o penize mi zase az tak nejde, ty 2000 klidne dam, jen mam strach z toho, ze by mohlo dojit napr. pri vypnuti
elektrickeho proudu k uniku vody na zem a vzhledem k tomu, ze to budu mit v panelaku, tak by mohla byt velka skoda.... Ktery z techto filtru byste mi
tedy doporucili jako nejvhodnejsi?
Filtr Fluval 205 vnější,680l/h,10W
Eheim CLASSIC 2213050, S KOMPL.BIO NÁPLNÍ,DVOJKOHOUTY
Filtr Tetra Tec EX 700 vnější
Nebo jeste jiny? Jak je to s hlucnosti vnejsich filtru? Jinak by me zajimalo, jak je to s pojistenim akvaria? Jake jsou moznosti na trhu? Ktera
pojistovna to treba dela a za kolik?
no s viberem filtru ti uz moc nepomuzu.ale uniku vody se bat nemusis.externi filtry maji kolem hlavy tesneni a funguji na principu podtlaku.Ja kdyz
chci svuj filtr otevrit, tak tam musim otevrit horni kohout aby ne klesl podtlak.Jinak bych filtr ani neotevrel.To tesneni, ktere tam je staci jednou
za cas zkontrolovat treba pri cisteni filtru a kdyby uz bylo sterele tak vymnenit.Ale myslim ze o toto se nemusis bat.
A hluk? u mojeho filtru nelysim vubec nic. klidne bych si ho mohl dat v noci za hlavu k posteli a stejne by se me spalo klidne.
[1] 2 
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Technika • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora