11 • 48 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » Dotaz 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 114x
13.04.07 23:10:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPepa z depa® – Dotaz
Jedná se o různé druhy.Z počátku začnou být apatické,pak se začnou pokládat na bok,otečou jim tlamičky a vypadá to,že se dusí.Během dvou dnů mi takto zašlo 5 ryb(rájovec,bojovnice,čichavec)Ostatní rybky jsou zatím v pořádku.Nemá někdo prosím podobnou zkušenost?Žádné jiné příznaky jako např.fleky,nafouknutí nebo něco podobného nemají.Pokud někdo ví co s tím poraďte prosím.
14.04.07 08:36:05  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkamarat (298661227221)
neviem co to je za chorobu ale vsetky su jedneho druhu a to je Anabantidae
14.04.07 14:53:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAnonym (953649728259) – co bych udělal v první řadě já
Podívej se na hodnoty NO2 a NO3,zdá se že ty ryby jsou buď otrávené nebo se dusí.Já bych vyměnil vodu,aspoň půlku(odstátou) a dost vzduchoval.Pokud nemáš test na dusitany a dusičnany,okamžitě měň vodu.
14.04.07 14:57:28  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekAnonym (953649728259) – a ještě...
Přidáváš CO2 ?S tím bych taky na nějakou dobu počkal.A co to znamená Filtrace:uhlíková?
14.04.07 15:30:12  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - oldkiwinka®
bojovnice,rájovci i čichavci jsou labyrintky-čili dýchají vzduch,co je nad hladinou,takže jestli vzduch nad hladinou příliš studený,mohou být nachlazené a pak i hynout.to se řešilo i na www.akvarko.cz v diskuzi,to stací zadat dotaz a nekdo vam na to odpoví
14.04.07 17:18:48  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRoman®
Aplikace CO2 v zakryté nádrži může poškodit labyrintky.Pokud se nad hladinou není adekvátní proudění vzduchu, dochází k dušení těchto druhů rybek.proto doporučuji, odkrýtí nádrže při aplikaci CO2 a nebo nepoužívat vůbec.Pokud je nádrž odkrytá, tak bych pátral po jiných příčinách.
Koukal jsem nyní i na zdroj osvětlelní.Těch 18W je opravdu málo, a kombinaci s takto slabým osvětlením s aplikací CO2 nedoporučuji.Přidal bych nejméně 2-3 18W trubice. ;-)

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Nemoci Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 21.11.08 14:11:27 • 1.056 s