36 • 86 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Krmení » Živé krmení » kvalita artemií 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 161x
13.04.07 17:57:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekCaleb® – kvalita artemií
Zdravím,

rád bych se zeptal na Vaše zkušenosti s různými druhy (značkami) vajíček žábronožky solné.

Dnes jsem zakoupil od Dajany Artemia eggs Hobby...už je v tom i sůl. Je mě jasné, že jsem zbytečně zaplatil i tu údajně speciální sůl, ale chtěl jsem něco levnějšího na vyzkoušení pro potěr. Stálo mě to 160,- a za čistá vajíčka od Sery jsem nechtěl dávat 400,-. I když předpokládám, že je to "paradoxně" levnější co do množství vajíček.

Nic jiného jsem ve 4 obchodech v Plzni momentálně nesehnal (krom té Sery za 4 kila). V Globusu jsem poté objevil ještě sáček Mix od Sery (asi také vajíčka + sůl) a nějaký pytlík COWBOY Artemia.

Co byste tedy doporučili pro příště? Díky za info ahoj
13.04.07 18:03:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekCaleb® – dodatek
Tak jsem otevřel tu krabičku a musel jsem se ironicky zasmát své vlastní hlouposti smich smich smich smich smich smich

Zřejmě jsem koupil nejdražší sůl s malým přídavkem vajíček artemie :-D :-D :-D Sakra tohle je dobrej job....má to chytře vymyšlený ta Dajana palec
13.04.07 18:31:30  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekjurek® – Caleb
Já používám artemii Easy Fish,425g.Stojí něco málo přes 500,-kč a jsem s ní spokojenej.Tu Cowboy jsem také dřív používal,ale měl jsem jen malé balení a to bylo dost drahé v porovnání množství/cena.
13.04.07 19:00:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekCaleb® – easy fish
A líhnivost u té EasyFish je teda OK? Máš nějaký recept na přípravu vody? Kolik dáváš soli na 1 litr vody? A jakou sůl (bez jódu)? Používáš odstátou vodovodní vodu? Díky ahoj
13.04.07 19:24:41  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekCaleb® – artemia web
Vygooglil jsem tuhle super stránku o artemii http://www.captain.at/artemia/
13.04.07 19:45:12  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekneo®
používám COWBOY je to velmi kvalitní i když celkem drahé... bettam chutná tone
13.04.07 19:51:37  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekjurek® – Caleb
Líhnivost je cca 90%.Na litr vody dávám 2 čajové lžičky soli co je po ruce,většinou mořské s jodem a přidám trošku jedlé sody aby byla zásaditá,nechám to asi 12hod probublávat a pak přidám artémku.
13.04.07 23:05:59  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekCaleb®
OK, díky moc za info. Věděl bys odhadem kolik jedlé sody na litr vody? I když to bych si mohl zjistit z testu PH.
Já jsem si od EasyFish koupil na výstavě pixlu odskořápkovaných lyofilizovaných vajíček pro přímou spotřebu. A pokud je takhle vysoká líhnivost u vajíček EasyFish k líhnutí, tak si pořídím asi i ty....až dodělám tohle. ahoj
14.04.07 09:52:12  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekjurek® – Caleb
Tý sody jen trochu,asi jako když solíš polívku :-D
14.04.07 17:34:17  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRoman®
Nedávno jsem koupil v ceně 150,-kč/70g artemky.Dovozce a distributor je Easy fish,která se krmivy zaobírá.Jedná se o extra jemnou artemii, takže vhodná pro nejmenší druhy potěru.Sic jsem ji pokusně použil při krmení potěru kančíků,ale je to pro ně malina.takže chovatelé malinkých druhů rybek, které nepotřebují jako první potravu viřníky je to pravé ořechové a za českou cenu.Dávkoval jsem na cca 1l vody 1,5 malé lžíky soli a na špičku nože sodu.Při pokojové teplotě cca 22*C se po dvou dnech vykulilo cca 80-90%.Což považuji za pokus bez svícení jako dobré.
Výrobky Easy fish jsem viděl i na krámě, takže distribuce do maloobchodu pravděpodobně funguje.pro Pražáky není problém si zajet na burzu, kde to určitě seženete, a nebo je z výběru i z jiných značek a původu těžby artémií.
15.04.07 12:11:54  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekCaleb® – artemie Dajana Hobby
Tak už to bude přes 40 hodin a vylíhlých nauplií žábronožky je podle mě dost. Nedokážu odhadnou kolik procent, každopádně jsem to přehnal (3 lžičky MIXu...tj. 99% soli a zbytek vajíčka :-D ) a težko to zkrmím :-)

Vypnul jsem vzduchování a tak za 15 minut jsem trochu odsál...některá vajíčka klesla, některá vystoupala k hladině a zbytek se vznášel s naupliemi v celém sloupci vody. Nauplie byly asi nejvíce mírně nad dnem.

Zkusil jsem je přecedit přes nejjemnější sítko co jsem sehnal v drogerce a některé nauplie propadly, vetší zůstaly i s vajíčky/skořápkami. Zkusím sehnat jemnější.

Potěru i rybkám to moc chutnalo ano
26.10.07 10:18:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDavid (428389485285)
:-) Zdravim vsechny mohl bych se zeptat kolik stoji zabronozky?
26.10.07 11:36:52 / 26.10.07 11:37:18  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekNik®
to popel:
cedit přes kapesník a nebo přes sítko pro cezení planktonu, vším ostatním to jen projde a nebudeš mít nic.

to david: dost, tak ty 400,-
26.10.07 14:19:45  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekufinka®
Na cezeni lze sehnat monofil, sitovinu v galanterii, v metrovem textilu, pouziva se to treba na spolecenske a svatebni saty:) Bila barva...pripevnite na nejakou kostrukci. Ja to mam nasite na plastovem kruzku a vzdycky jen nasadim na malou flasku od okurek a cedim.
Jinak artemka se da asi nejlip sehnat od Dajany-ale aby jste nekupovali tu se soli, tak chtejte typ Profi...Mne to vyhovuje a cena 176 Kč za krabicku 100 ml.

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Krmení Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 04.12.08 19:02:05 • 2.974 s