[1] 2 3 4 5 
Chci se zeptat mám 2 skaláry a mají krupičku dal jsem jim malachitovou zeleň ale někde jsem četl,že jsou náchylné na různá léčiva.Co s
tím?Nic se jim nestane?Jo a ještě jeden problém vypnul jsem osvětlení je to na tom přípravku napsané zvýšil teplotu ale nevypnul filtr,
jelikož se má vzduchovat a já to mám s filtrem a jinak to nejde,tak jak?
Jo a co platí na hnědé a zelené řasy?Můžou být obě společně v akváriu?
Díky
11.04.07 11:18:08
yama® – krupicka
Proc bys proboha vypinal filtr? Zvysit teplota se ma, aby se stadium krupicky zrychlilo, zlikvidovat se totiz da jenom kdyz neni na rybe. Po urcite
dobe (ktera se da prave urychlit zvysenim teploty) z ryby odpadne, aby se "rozmnozila" a jen v teto fazi, se da znicit. Takze proto zvyseni
teploty, a vzduchova proto, ze pri vyssich teplotach je ve vode mene kysliku a rybam by se spatne dychalo.
11.04.07 11:18:42
yama® – zelen
A lepsi je na krupicky Kostapur od Sery.
Teplota 27°C stačí to?Jinak díky
A má být teda osvětlení vypnuto?
11.04.07 11:30:03
LuXy® teplotu aspoň na 30° a svetlo nechaj!
11.04.07 16:08:05
Vip® Při použití mal.zeleně by jsi měl světlo vypnout-ovlivní to účinnost prostředku(navíc se neptej,nejsem chemik

)Měl by jsi vypnout i
filtr a pouze silně vzduchovat.Samozřejmě filtr vyndat.Nejlépe je použít tento prostředek úplně v jiném akva-karanténě.Váže se na pevné
věci,obarví hadičky,kabely,filtr atd.Když už to budeš používat ve společenském akva,z vody to po léčbě dostaneš aktivním uhlím.
Ale pokud máš "pouze" krupičku, rozhodně bych to léčil něčím jiným.Mal.zeleň je opravdový zabiják a chce to dávkovat
opatrně!Má poměrně vysokou toxicitu a jak jsem se nedávno dozvěděl je prý až karcinogenní,takže....!
Pokud není napadení nijak silné,použil bych obyčejnou kuchyňskou sůl,zhruba polívkovou lžíci na 10-15litrů vody,teplotu zvýšit na
28-30°C,normálně svítit.Takhle je nechat tři dny,pak vyměnit část vody a dát týden pauzu; a znovu namíchat solnou lázeň (pokud příznaky
zmizí,můžeš je osolit méně

).
Jestli je napadení silné,použil bych přípravek proti krupičce např. Costapur od Sery(cca 100ml/150kč,mám to vyzkoušené,funguje
dobře),případně jiný-zde na fóru jich najdeš dostatek.
12.04.07 06:37:34
yama® – Filtr
Pokud mas to vzduchovani ve filtru, nechej ho bezet, ale vyndej z nej filtracni naplne.
exit taky mám a je ještě lepčí neš costapur od sery, který jsem vyzkoušel též.a je levnější
No já dal tu mal. zeleň a filtr mi běží i s náplní, to je blbě?S tou malachitkou ste mě uplně vyděsili.Musím pak to čistit aktivním
uhlím?A ještě jenu člověčí věc, smím do toho šahat rukama když tam je ta malachitka?
Jo a sůl jsem dávala ale nepomohlo to vůbec a to se v tom máčeli přez tejden.Tak jak?
12.04.07 19:09:59
neo® jo tem kere odlovíš kapni dle návodu zelen
Myslím si,že tady se jednoznačné odpovědi nedočkáš.Na zvýšení teploty spolu se vzduchováním se shodnou skoro všichni (28-30 stupňů)
asi na 7-10 dnů.Příznivci soli tě budou odrazovat od jakékoliv chemie,příznivci léků tě zahrnou mnoha zaručenými značkami
léčiva,rohodně ti budou rozmlouvat sůl.Přečti si příspěvky v sekci nemoci a pro něco se budeš muset rozhodnout.
A ještě něco,pokud máš krupičku ve společenském akvárku,budeš muset léčit celé akvárko.Infikované je totiž celé.Držím ti palce,až
to dopadne,dej vědět jak.
Chtěl bych se zeptast jestli přežijou raci v akvarku s ribičkama ktery maji krupičku ale lečim je??? DIKY ZA RADU.
26.02.08 00:25:04
Romy® – Re: Jiřan
Odpověď máte na Akvárku.cz,kde jste vznesl stejný dotaz,ale poněkud dříve.
Mám též jeden dotaz ke krupičce. Už 7.den lečím celé akva Costapurem, přidala jsem i Ectopur, ale stále ještě na 3 rybkách je vidět
několik bílých teček, můžu tedy ještě i 9.den nakapat do akva předepsanou dávku, ač v návodu je léčit pouze 7dní? Máte někdo
zkušenost? Moc díky

!
26.02.08 10:03:25
Sid® – Re: ducky
Pokračujte až do úplného vymizení příznaků.
26.02.08 13:47:54 / 26.02.08 14:21:39
Medra® Je to výborné, nejspíš mají moje neonky taktéž zmíněnou KRUPIČKU. Strávil jsem teď pár hodin čtením příspěvku zde i na jiných
webech. A nechce se mi dělat vůbec nic a přitom bych jim tak rád pomohl. Nejde mi v žádném případě o peníze, jen budu rád, když budou
neonky bez teček. Prosím o opravdu vyzkoušenou metodu. Nerad bych koupil něco, co uškodí rostlinkám nebo jinak rybičkám. Docela se mi líbí
recept se zvýšením teploty a solí. Takže zvyšuji teplotu a čekám na vaše rady. Myslí, že už by to chtělo problém s krupičkou rozseknout
jednou pro vždy ,-)
26.02.08 14:13:13
filipsi® – Re: Medra
Zkus exit a esha 2000, dle navodu. A rozsekni to jednou pro vzdy. Prinejmensim, do dalsiho nakupu nakazenych ryb (tomu se clovek tezko navzdy vyhne)
26.02.08 14:14:52
Medra® – Re: filipsi
A je nutné oba současně ?
Nutne neni ale je to pry lepsi. Tez jsem pouzil oba dva.
no tak pojďme, potřeboval bych pár dalších rad než mi zavřou ,-)
26.02.08 16:30:07
Yirka® – Re: Medra
Potvrzuji zkušenost "Filipsi". Mám jen (zaplaťpánbu) jednu zkušenost, ale dal jsem na rady zde na fóru a ta kombinace je opravdu
rychlá a účinná.
[1] 2 3 4 5 
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Nemoci • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora