46 • 107 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » krupička 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 395x

Žádná předchozí stránka [1] 2 3 4 5 Přejít na další

11.04.07 10:45:52  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSkalár (96377146463) – krupička
Chci se zeptat mám 2 skaláry a mají krupičku dal jsem jim malachitovou zeleň ale někde jsem četl,že jsou náchylné na různá léčiva.Co s tím?Nic se jim nestane?Jo a ještě jeden problém vypnul jsem osvětlení je to na tom přípravku napsané zvýšil teplotu ale nevypnul filtr, jelikož se má vzduchovat a já to mám s filtrem a jinak to nejde,tak jak?
Jo a co platí na hnědé a zelené řasy?Můžou být obě společně v akváriu?
Díky :-)
11.04.07 11:18:08  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekyama® – krupicka
Proc bys proboha vypinal filtr? Zvysit teplota se ma, aby se stadium krupicky zrychlilo, zlikvidovat se totiz da jenom kdyz neni na rybe. Po urcite dobe (ktera se da prave urychlit zvysenim teploty) z ryby odpadne, aby se "rozmnozila" a jen v teto fazi, se da znicit. Takze proto zvyseni teploty, a vzduchova proto, ze pri vyssich teplotach je ve vode mene kysliku a rybam by se spatne dychalo.
11.04.07 11:18:42  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekyama® – zelen
A lepsi je na krupicky Kostapur od Sery.
11.04.07 11:24:38  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSkalár (96377146463)
Teplota 27°C stačí to?Jinak díky
11.04.07 11:25:14  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSkalár (96377146463)
A má být teda osvětlení vypnuto?
11.04.07 11:30:03  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekLuXy®
teplotu aspoň na 30° a svetlo nechaj!
11.04.07 16:08:05  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekVip®
Při použití mal.zeleně by jsi měl světlo vypnout-ovlivní to účinnost prostředku(navíc se neptej,nejsem chemik :) )Měl by jsi vypnout i filtr a pouze silně vzduchovat.Samozřejmě filtr vyndat.Nejlépe je použít tento prostředek úplně v jiném akva-karanténě.Váže se na pevné věci,obarví hadičky,kabely,filtr atd.Když už to budeš používat ve společenském akva,z vody to po léčbě dostaneš aktivním uhlím.
Ale pokud máš "pouze" krupičku, rozhodně bych to léčil něčím jiným.Mal.zeleň je opravdový zabiják a chce to dávkovat opatrně!Má poměrně vysokou toxicitu a jak jsem se nedávno dozvěděl je prý až karcinogenní,takže....!
Pokud není napadení nijak silné,použil bych obyčejnou kuchyňskou sůl,zhruba polívkovou lžíci na 10-15litrů vody,teplotu zvýšit na 28-30°C,normálně svítit.Takhle je nechat tři dny,pak vyměnit část vody a dát týden pauzu; a znovu namíchat solnou lázeň (pokud příznaky zmizí,můžeš je osolit méně :) ).
Jestli je napadení silné,použil bych přípravek proti krupičce např. Costapur od Sery(cca 100ml/150kč,mám to vyzkoušené,funguje dobře),případně jiný-zde na fóru jich najdeš dostatek.
ahoj
12.04.07 06:37:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekyama® – Filtr
Pokud mas to vzduchovani ve filtru, nechej ho bezet, ale vyndej z nej filtracni naplne.
12.04.07 07:33:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSany®
Ahojky, anebo Ti poradím ještě jednu možnost a to nebudeš muset dávat rybky do karantény ani pak čistit aqua,protože se to odbourává z akvárka samo a ani nebudeš nic vypínat jen zvýšíš tu teplotu na 28-30°C. Přípravek se jmenuje EXIT- stojí u nás 99,-kč a voda je po něm pak průzračně čistá a na rybky to zabírá hned a po dvou dnech je už vidět jak prupička ustupuje. Kape se to po malých kapičkách nejvíce 5 dní - přibližně 20kapek na 100l (viz. návod) vydrží Ti to napořád a opravdu funguje bezvadně!!! Tak hodně zdaru a teď si už jen vyber... ;-)
12.04.07 07:59:21  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmatlala®
exit taky mám a je ještě lepčí neš costapur od sery, který jsem vyzkoušel též.a je levnější palec
12.04.07 16:19:42  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSkalár (96377146463) – ?
No já dal tu mal. zeleň a filtr mi běží i s náplní, to je blbě?S tou malachitkou ste mě uplně vyděsili.Musím pak to čistit aktivním uhlím?A ještě jenu člověčí věc, smím do toho šahat rukama když tam je ta malachitka? :-O
12.04.07 16:20:55  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSkalár (96377146463)
Jo a sůl jsem dávala ale nepomohlo to vůbec a to se v tom máčeli přez tejden.Tak jak?
12.04.07 19:09:42  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekneo®
nepožkozuje náhodou malachytová zelen silikon? má se používat v karanténě ne v spol, AQ napadené ryby odlov, a zdravým dej sůl palec
12.04.07 19:09:59  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekneo®
jo tem kere odlovíš kapni dle návodu zelen
12.04.07 19:55:53  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveksmajlik®
Myslím si,že tady se jednoznačné odpovědi nedočkáš.Na zvýšení teploty spolu se vzduchováním se shodnou skoro všichni (28-30 stupňů) asi na 7-10 dnů.Příznivci soli tě budou odrazovat od jakékoliv chemie,příznivci léků tě zahrnou mnoha zaručenými značkami léčiva,rohodně ti budou rozmlouvat sůl.Přečti si příspěvky v sekci nemoci a pro něco se budeš muset rozhodnout.
A ještě něco,pokud máš krupičku ve společenském akvárku,budeš muset léčit celé akvárko.Infikované je totiž celé.Držím ti palce,až to dopadne,dej vědět jak.
23.02.08 21:19:15  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDavid (39882165-7) – Rak a Krupička
Chtěl bych se zeptast jestli přežijou raci v akvarku s ribičkama ktery maji krupičku ale lečim je??? DIKY ZA RADU.
26.02.08 00:25:04  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRomy® – Re: Jiřan
Odpověď máte na Akvárku.cz,kde jste vznesl stejný dotaz,ale poněkud dříve.
26.02.08 09:53:18  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekducky®
Mám též jeden dotaz ke krupičce. Už 7.den lečím celé akva Costapurem, přidala jsem i Ectopur, ale stále ještě na 3 rybkách je vidět několik bílých teček, můžu tedy ještě i 9.den nakapat do akva předepsanou dávku, ač v návodu je léčit pouze 7dní? Máte někdo zkušenost? Moc díky ahoj !
26.02.08 10:03:25  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid® – Re: ducky
Pokračujte až do úplného vymizení příznaků.
26.02.08 13:47:54 / 26.02.08 14:21:39  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMedra®
Je to výborné, nejspíš mají moje neonky taktéž zmíněnou KRUPIČKU. Strávil jsem teď pár hodin čtením příspěvku zde i na jiných webech. A nechce se mi dělat vůbec nic a přitom bych jim tak rád pomohl. Nejde mi v žádném případě o peníze, jen budu rád, když budou neonky bez teček. Prosím o opravdu vyzkoušenou metodu. Nerad bych koupil něco, co uškodí rostlinkám nebo jinak rybičkám. Docela se mi líbí recept se zvýšením teploty a solí. Takže zvyšuji teplotu a čekám na vaše rady. Myslí, že už by to chtělo problém s krupičkou rozseknout jednou pro vždy ,-)
26.02.08 14:13:13  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfilipsi® – Re: Medra
Zkus exit a esha 2000, dle navodu. A rozsekni to jednou pro vzdy. Prinejmensim, do dalsiho nakupu nakazenych ryb (tomu se clovek tezko navzdy vyhne)
26.02.08 14:14:52  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMedra® – Re: filipsi
A je nutné oba současně ?
26.02.08 14:17:04  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekghostik®
Nutne neni ale je to pry lepsi. Tez jsem pouzil oba dva.
26.02.08 15:29:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMedra®
no tak pojďme, potřeboval bych pár dalších rad než mi zavřou ,-)
26.02.08 16:30:07  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekYirka® – Re: Medra
Potvrzuji zkušenost "Filipsi". Mám jen (zaplaťpánbu) jednu zkušenost, ale dal jsem na rady zde na fóru a ta kombinace je opravdu rychlá a účinná.

Žádná předchozí stránka [1] 2 3 4 5 Přejít na další

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Nemoci Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 04.12.08 20:45:44 • 3.159 s