31 • 83 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Voda, přípravky na úpravu a testy » kdy měnit vodu 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 168x
09.04.07 21:21:30  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveksahula® – kdy měnit vodu
Založil jsem si pred 14 dněma nové akva za jak dlouho můžu vyměnit část vody, za jak dlouho se voda stabilizuje?
09.04.07 21:35:25  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMacGyver99®
Záleží na tom jak je to akvárium velké, kolik je tam ryb a jaká je filtrace.
09.04.07 22:00:03  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvaclav®
Nic nezkazíš když budeš měnit každý týden 1/3 - 1/5 vody hlavně ze začátku. :-)
09.04.07 23:08:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMacGyver99®
Souhlasím s Václavem naprosto nic tím nepokazíš. Díval jsme se do tvého profilu a máš tam jen 5 rybek - parmiček. Pokud je nebudeš překrmovat tak stačí když teď tu třetinu vody vyměníš jednou za 14 dní, jak tam dáš víc rybek tak raději každý týden a poctivě odkaluj! palec
09.04.07 23:42:28  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRomy®
Právě proto,že tam máš tak málo ryb,tak bych nechal ještě 4 týdny zajet filtr bez výměny vody.Potřebuješ rozmnožit nitrifikační bakterie,Měnit každý týden vodu v nezajeté nádrži,je podle mne zbytečné.
10.04.07 00:22:07  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRomy®
Nějak mi to Václave nekoresponduje s Tvojí první reakcí.
10.04.07 08:05:43  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMacGyver99®
Romy: Máš pravdu v tom, že to klidně může nechat i měsíc. Ale výměnou vody nitrifikační baktérie příliš neohorozíš. Neměníš přece všechnu vodu a hlavně se ty bakterie zdržují hlavně ve filtru a ten by bylo dobré nechat v klidu delší dobu, aby se tam právě tyto bakterie namnožili.

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 04.12.08 19:57:47 • 1.229 s