33 • 76 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní rostliny » Problémy s rostlinami » Kam až bude růst 

Aquato.cz

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 99x
09.04.07 20:16:21  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPox® – Kam až bude růst
Fotka k příspěvku Chtěl jsem se zeptat, kam až se chystá růst, za chvíli mi nadzvedne kryt, mám jí nějak ustříhnout, nebo se zklidní a stáhne se pod hladinu? Díky moc za radu.

09.04.07 20:19:15  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPage®
Co je to ??? smich
09.04.07 20:26:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMacGyver99®
Nevím co to sice je za druh rostlinky. Typuji nějaký Echinodorus. Je však velice nepravděpodobné, že by se list zatáhl zpátky. Pokud má tak rostlina ještě dost listů pod hladinou, tak můžeš tento klidně odstranit, aniž by si ji tím nějak vážně poškodil.
09.04.07 20:37:39  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPox®
Nejsem si jistý, ale myslím, že to je echinodorus argentinensis.
Snad to svědčí o tom, že se jí daří.
09.04.07 21:05:23  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvaclav®
Jediná obrana je celou rostlinu drobet nadzvednout aby se přetrhaly kořínky a rostlina tolik nerostla. Vydrží to ale jen chvíli je daleko lepší je si sehnat jiný echinodorus který nevyrůstá z akvária. Už jsem jich takhle pár dal pryč. :-)
09.04.07 21:29:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekblek (1053105284445) – :-)
Echinodorus to je, ale Echinodorus argentinensis jistě ne. Snad subulatus nebo major. Kytky jsou to hezké, ale pokud nemáš paludárium, tak je raději vyměň. Vyrostou skoro metr.;-)
09.04.07 22:56:46  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPox®
No ty brďo, metr jo? Tak to jsem nečekal.Díky za vaše reakce, pánové ahoj
10.04.07 00:37:02  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvektonik666 (428321701499)
Přesně jak praví Blek, to že se rostlina vytáhla nad hladinu celým listem je signál, že ti bude lépe bez ní. Některé druhy Echinodorů to dělají, a uvádějí se jako do akvária nevhodné. Třeba ten subulatus - s ním mám osobní zkušenost a taky šel :)
10.04.07 06:16:52  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkatunka® – blek
Major to není určitě...mám ho taky a nad hladinu rozhodně neroste, listy má položené na hladině. Jediné co se tlačí nahoru je květ. ;-)
10.04.07 15:07:46  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveksharon®
No konečně vím, které rostliny vyrůstají z akvárka nad hladinu. Když se na to ptám, nikdo neví ;-) :-D :-D
10.04.07 22:36:35  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvaclav®
Asi se ptáš těch nepravých. Pár jich mám v deníku. :-)
12.04.07 14:02:24  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRoman®
K echináčům jen toto.Jak podotkl blek, vyrostou metr.Ale viděl jsem v botanické zahradě i o kousek větší kousky.Echinodorusy jako takové mají schopnost z nádrže vyrůstat, za předpokladu že mají nad hladinou dostatečnou vlhkost.Jak bylo podotknuto např. v paludáriu.Pokud někomu několik listů přeci jen vyleze z nezakryté nádrže, tak dříve či později oschnou.Něco jiného jsou květy, které na šlahounech běžně vylézají kolem metru z nádrží.
Sharon-pokud sháníš opravdu rostilny co vylézají nad hladinu, tak s klidným srdcem mohu potvrdit vykukovánístonkových rostlin jako Alternathea,hygrophylla a jim podobné.Výhodu vidím v menším vykukování z vody na rozdíl od echinodorusů a vypadá to i pěkně. ;-)

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 04.12.08 19:33:07 • 2.185 s