30 • 75 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Technika » Osvětlení » Svícení 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 178x
07.12.06 20:12:30  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekRybous® – Svícení
prosím vás já sem slyšel že rostlinám se má tak kolem 12:00 nechat na hodinku přestat svítit jako "pauzu" a tak se chci zeptat jestli to tak mám dělat nebo je to absolutní blbost ahoj
07.12.06 21:02:19  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekIris (-12-11-10-9) – svícení
Já to nevím,ale slunce v poledne taky na hodinu nezapadne,takže v přírodních podmínkách tu přestávku určitě nemají.Já osobně svítím bez přestavky
07.12.06 21:39:55  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekvaclav® – Svícení
Sluníčko nepřestane svítit ale může ho zastínit mrak nebo něco podobného ale se svícením to nemá nic společného. Tím že třeba na dvě hodiny zhasnete se zvýší obsah co2 ve vodě a to je asi jediný účel celého vypínání osvětlení. :-)
07.12.06 22:10:42  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMarccello® – zhasínání
Tuhle věc mi kdysi radila paní v akvaristice(celkem zkušená) ohledně ničení řas, ty jsou údajně mnohem citlivější na světlo než běžné rostlinky a malá přestávka ve svícení je má za čas zničit. No, ale nezkoušel jsem to, tak nevím. Řasy už naštěstí nemám. tone tone tone
07.12.06 22:26:20  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekivan® – pauza
Myslím že tu pauzu doporučuje Rataj(kniha Akvarijní rostliny) když máš problém s řasou.
07.12.06 22:26:26  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekivan® – pauza
Myslím že tu pauzu doporučuje Rataj(kniha Akvarijní rostliny) když máš problém s řasou.
09.12.06 11:20:17  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSVETLUSKA (-12-11-10-9) – stačí15Wzářivka pro rostliny?
Jsem se chtěla optat,jestli stačí 15W fialová zářivka pro rostliny na 30litrové akvárko????Výška vodního sloupce je tak 23cm.Díky všem za odpověď!! ;-) ;-)
09.12.06 13:49:05  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkatkus® – pauza
pauzu nemám, řasám dělám stěry stěry tone tone
Určitě stačí...

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Technika Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 04.12.08 21:02:16 • 2.599 s