Fórum » Ostatní » Jaké rybičky do tohto akvária.
07.04.07 19:24:36
MacGyver99® – Jaké rybičky do tohto akvária.

Ahoj dnes jsem založil toto akvárium.
http://rybicky.net/nadrz.php?c=1556 Příští týden půjdu koupit rybičky. Mám už nějakou
představu, ale rád si nechám i poradit nebo se inspirovat. Proto bych se chtěl zeptat jaké rybky by jste koupili vy? Díky.
nejdřív ještě rostlinky je jich přimálo-ale doplň info hlavně osvětlené kolik watů zářivka a uvidíme co za rostlinky ti můžem
doporučit
Macu, doufám že jsi načerpal dostatek informací o zakládání akvária??? Kolik ryb tam hodláš vpustit a proč tak brzy? Proč tam máš tak
strašně jemný písek? Co je to za kámen tam v rohu?
no jo já si všim jen počtu rostlin kámen je z moře bude ztvdčovat vodu a dno bych dal černé hrubost 3-5milimetrů(v tomto moc dobře
neporostou a budou blbě kořenit...) na bílém se rybám moc nelíbí a brzo zaroste řasou což není hezké a
Jo o tom bílém písku to vím. Jenže mě se líbí

Jinak zářivka má 11 W, ale nechci z toho dělat rostliné akvárko. Chtěl bych aby to
trošku připomínalo jezerní biotop.
11w na čistých 40l to vychází 0,2 w/l to je moc málo doporučoval bych třeba normální zářivky (ty tenčí průměr 16mm)T5 8w a to
minimálně 3 musíš dát tak 25-30w 11 je fakt málo a zářivky třípásmové 827,830,840,860...prostě 8** nebo 9** ale takovy maly se 9**
nedělaj
matlala: Jí vím, že by to chtělo víc světla. Jenže to akvárko je atypický rozměr. Takže bych si musel nechat dělat osvětlení na míru a
to stojí dost peněz a jako student jich zas tak moc nemám

Ale na kryptokorynu i tu drukou kytko to zatím stačí to už mám vyzkoušené.
"Jenže mě se líbí"
Ehm ehm. Na prvních místech jsou potřeby ryb a rostlin, tvoje estetický požadavky jsou až třetí.
Štěpnán: A není nějaký kompromis, třeba přidání tmavého dřeva které by pokrylo část dna. Nebo není nějaký druh ryb kterým to tolik
nevadí?
To je stejně na nic, protože ti rybí hovínka do tak jemného písku nezapadnou, budou se válet na povrchu, nevypadá to hezky, rostlinám taky
víc prospěje hrubší právě kvůli hnojení.
Já jdu, ještě nějaké dost důležité otázky zůstaly nezodpovězeny...
Štěpán: Máš pravdu s tím pískem jsem udělal asi opravdu školáckou chybu. Příští týden ho vyměním. Dám tam světle žlutý.
tak zkus udělat kryt s přiměřeným počtém zářivek
PS:mám taky atypický rozměry a budu měnit ještě na atypičtější
prosil bych o radu.mám v aqa. pancéřníčky zelené,čichavce modré a živorodky endlerovi a chtěl bych ještě hejno nějakých menších
rybek.Přemíšlel jsem o dániích pruhovaných.Šlo by to k sobě?Nebo prosím poradte jiný druh.
Dania jsou v pohodě rybičky. Jsou hodně čilé a zdržují se vseměs pořád u hladiny. Nejsou nijak agresivní, takže v závislosti na velikosti
akvária je tam klidně můžeš mít.
mozes si tam dat parik bojovnic a urob im tam trochu viac skrys aby sa nenudili
11.04.07 11:11:11
Mája® – ?
Ale kolik to má litrů?
70l.A zkusim teda ty dania.Bojovnice se mi taky líbí,ale nad nima ještě zapřemýšlím.
Dania sem sehnal jenom závoj a to nechci tak mam nakonec kardinálky.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Ostatní • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora