05.04.07 20:53:27
Riko77® – ake rybky
do 100L akva si chcem dat 2-bojovnice, 3 danio pruhovane, 2-prisavniky,2-platy,2-skalary,poradte mi este nejake prosim
Môj názor je taký, že ja by som napr tých dánií dal podzme tak 6 - 8 kusov, je to rybka ktorá sa najlepšie cíti v húfe. Určite by som ich
tam nedal 3 kusy, radšej viac. Celý ich životný prejav pochopíš až vtedy keď ich tam naozaj dáš viac. 2 kusy prísavníkov je tak akurát.
ja by som tam ešte nasadil povedzme 4 - 5 kusov pancierníčkov Corydoras, sú to skvelý pracanti, krmivo ktoré zapadne medzi štrk určite vyberú
a neskazí sa. Platy sú v pohode, no produkujú viac výkalov, s tým musíš rátať, je to predsa živorodka. Skaláre by som zvážil, môj názor
je taký žeby im svedčilo akva aspoň 200 - 300 l aby to bolo v pohode, no dva kusy povedzme že je OK. No ak tam ešte chceš niečo dať tak Ti
odporučím Guramu perleťovú (Trichogaster leeri), je to moja srdcovka a keď vyrastie tak je to podľa mňa jedna z najkrajších rýb. Keď má
dospelý samec červené hrdlo je nádherný a impozantný zároveň. Nedaj sa odradiť že v obchode predávané kusy sú ešte nevyfarbené. Do
úvahy by pripadali aj nejaké tetry, no daj bacha aby neboli moc malé, lebo skaláre sa kvalitne nažerú. Ak tak, tak len väčšie druhy alebo
dospelé ryby. V mojom 630 l akva žijú spolu 30 ks dospelých skalárov a niekoľko dospelých neóniek a skaláre im nič neurobia. No neónky sú
dospelé a ryby sú dobre kŕmené. Dostatok mrazenej patentky a cyklopu a aj iného krmiva musí byť, a potom to ide...
prosim poradte este nejake ja to potom preriedim
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora