Fórum » Řasy » Nevím co to je
[1] 2 
04.04.07 15:49:13
Endli® – Nevím co to je

Dobrý den.Začalo se mi něco tvořit na listech rostlin a nevím,co to je.Mám na některých starších listech takové ty černé
"chloupky",ale tohle je něco jiného.Zblízka to vypadá,jako dutá,průsvitná trubička.Včera jsem kvůli tomu vyměnil asi 1/3 vody a z
listů to šlo sundat lehce prsty,že byly úplně čisté a během dneška se to začíná tvořit znovu.Nevíte,co by to mohlo být a jak se toho
zbavit?Posílám foto (na fotkách vypadá voda kalná,ale není.Je to foceno mobilem

).
Nejspíš sinice. A daří se jim - pěkně bublají. (Viz Akvarko.cz

)
zkus zahýbat s No3(tak na 5-10 mg an litr a Fosforem(toho bývá aš moc)
jo já zapomněl jsem říct že ji mám taky tu sinici, ale po zahýbání s fosforem a no3 se hodně zastavila a skoro zmizela
trubička? na fotce není moc vidět, co tam je, ale buď nějaký druh řasy, nebo nezmar. Co se týká hýbání s fosforem a NO3, přidávat fosfor
nedoporučuji a nízký NO3 je vždycjy fajn, jenže ne každý má "čistou" vodu, že Matlalo?
já mám náhodou No3 10 a f nevím-nemám test ale ostatní hodnoty se zpravily ph 6,8 gh 24 kh 8
Tím jsem nenarážel na to, že bys měl špatné hodnoty. Ale ne každý si může zahrávat s NO3 a PO4, protože nemá vodu bez NO3.
Aha,no ale já nemám test na NO3 ani Fosfor

.Ty bublinky tam jsou spíše proto,že filtr přisává vzduch a fouká ho do vody.Nemohlo by na
to mít vliv třeba hnojivo Bivoj od Rataje nebo teplota 27 - 28°C???Mám topení 100W,ale ikdyž jsem na něm ubral,tak se teplota nechce snížit.
Tak jsem zjistil,že se to přes noc vždycky vytratí ze všech listů a během dne se to zase objeví.
Hnojivo BIvoj by mohlo mít vliv, protože může být mírně přehnojeno(i když to by negativně reagovaly i rostliny, třeba zastavením růstu a
hnitím).
no mohla by to byt sinice povlaky se přesunují
a možná je pokažený topítko já měl taky v 22l 100w a nebylo přetopeno
Ale co jsem se díval na netu,tak sinice je jakoby povlak a zelený.Jenomže to co tam mám je černé a spíše mi to připadá jako takové ocásky
nebo co.Těžko se to popisuje a mobil to nevyfotí pořádně detailně.Zkusím ještě normální digitál.
z´kus bude to přesnější a přesné určení
Sinice nemusí mít nutně zelenou barvu.
A jak už jsem psal - i podle té nekvalitní fotky a popisu jde o sinice...
taky myslým

Tak tím digitálem je to vidět dobře.Tady je první fotka.

druhá fotka.

třetí fotka.
100% sinice
mám ji taky na pozadí kde je nejvíce světla, pohrál jsem si s no3 a už se hodně zpomalila
Teda ale vypada to hrozně!Úplně to zkazí celé akvárko.

A jak se to teda dělá s tím NO3?Co si mám na to koupit?
Bivoj bych za příčinu vašich potíží nepovažoval... Toto hnojivo by mělo být při standardním použití minimálně rizikové. Zato Proflor,
(pokud ho ještě používáte - viz prezentace), obsahuje fosfor!
Nene,proflor jsem použil jen ze začátku a pak už jsem jen dal do štěrku bivoj.
no ve vodě máš určitě nevhodný poměr no3 a fosforu kup si test na fosfor a no3 potom uvidíš jestli je no3 někde na 50-100mg/l tak to musíš
dávat jinou vodu
[1] 2 
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Řasy • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora