38 • 87 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Nemoci » Co to je za nemoc??? 

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 188x
03.04.07 15:36:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveklukasek (413269137259) – Co to je za nemoc???
Prosím pomozte ted sem našel jednu rybu v akvárku jak má něco bílího na boku ale na povlak to nevypadá.Prosím poradte co to může bít a jak to léčit děkuji předem co co co co co co co co co sad sad sad sad sad sad sad sad
04.04.07 15:15:40  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekBARRY 2®
Může to být jenom odřenina,nebo kousnutí. Nejlepší by byla fotka na lepší posouzení.
29.04.08 00:53:23  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEva_R®
Fotka k příspěvku Ahoj, mám problém :-( Včera jsem si všimla, že má jedna zlatá parmička krvavě rudou tlamku, víc se otírá a dneska mám v karanténě už tři, mají po těle rudá místa nebo flíčky, jsou celkově vybledlé... Co by to tak mohlo být? Zkouším je léčit Esha 2000, ale asi budou napadené všechny.. Mám jich v akvárku 120l celkem deset, tři starší a sedm mladých, přidány před měsícem. Testy vody nemám, nikdy jsem je nezkoušela. Akvárko je hodně zarostlé. Zkoušela jsem je fotit, na fotkách jsou ty skvrnky světlé, ve skutečnosti jsou jako krvavé. Prosím, znáte to někdo?

29.04.08 00:55:03 / 29.04.08 00:56:41  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEva_R® – Re: Eva_R
Fotka k příspěvku Zapomněla jsem napsat, že rybky normálně žerou, i teď v karanténě. Tady je vidět krvavá skvrna u přední ploutve.
Jsou krmené obden mraženýma patentkama, mezitím vločky Sera.

29.04.08 06:28:51  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekJUMP (408965272459)
Zkusil bych sůl a zvýšení teploty k 30°C. Sůl pomáhá na spoustu nemocí a když to nepomůže, tak tím alespoň nic nezkazíš. Ale nekombinovat s léčivy.
29.04.08 06:44:09  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekghostik®
Dle meho nazoru - nekdo muze mit jiny :
na sul se vykasli. Sul neni lecivo. Mozna ma castecne dezinfekcni ucinky ale predevsi zvysuje tvorbu kozniho sekretu a slizu ryby ktery sam osobne rybu chrani pred plisnemi a cizimi parazity. Proto se treba driv hojne uzivala na krupicku ( sul zvysila tvorbu kozniho sekretu a tim se parazit nemohl uchytit na tele ryby a uhynul ).
Takze radeji bych se zajimal co by to mohlo byt ( bohuzel ja nemam zkusenost ) a sam bych se asi drzel zatim ty Esha 2000 dokud nekdo neporadi neco lepsiho.
29.04.08 19:14:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEva_R® – Re: ghostik
Díky za rady. Rybičky v karanténě vypadají pořád stejně - ani líp, ale naštěstí ani hůř.. Dneska jsem dala druhou dávku léku. A připadá mi, že v akvárku dvě další parmičky začínají červenat... Co myslíte, mohla bych Eshu2000 dát rovnou do akvárka, neublíží to ancistrusům? Někde jsem četla, že by to měli zvládnout. A taky tam je skupinka drápateček a dvě japonské krevety....
29.04.08 19:19:58 / 29.04.08 19:20:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekfantasta® – Re: Eva_R
Výrobky od eSHa bývají dobře snášeny i Ancistrusi. Problém je v krevetkách. Ty bych přelovil. Pro ně může být lék toxický.
29.04.08 19:20:53  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekTron (43369356043)
mohlo by to být tohle podle toho co jsi říkala ale nejsem si jistý, nejsem v tomto oboru moc dlouho skus se podívat http://rybicky.net/nemoc/cystob-ranchus
29.04.08 19:21:39  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekkuba (958841113-5)
Jenou jsem to taky měl zrovna na šubrtkach,myslím ,ze je to zvýšeným obsahem No2 ci NO3,zkus vyměnovat každý den tretinu vody a vycisti filtr
29.04.08 19:28:35  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEva_R® – Re: Tron
Pijavice - to by podle popisu i mohlo být, ale jen u toho samečka, ostatní mají červená třeba skoro celá bříška nebo jedna tlamku..
29.04.08 19:30:43  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEva_R® – Re: kuba
Aha, to je možné, testy nedělám. Vodu měním každý týden 30l a filtr taky průběžně čistím... Ale je pravda, že bych teď měla měnit vodu častěji, díky!
02.05.08 11:19:57  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - oldkiwinka® – červená skvrna na pancéřníčkovi
Fotka k příspěvku Ahoj všem
Tak a taky tu mám problém... Můj corydoras aeneus - pancéřníček zelený, má u ploutve (v kroužku) nějakou červenou skvrnu. Co to může být?
Předem všem díky za odpověď

02.05.08 11:54:48  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - oldkiwinka® – Re: oldkiwinka
Fotka k příspěvku foto č. 2

Žere normálně, nestraní se ostatním

02.05.08 14:52:34  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekTerik3333® – nemoc
to by mohla být stopa od přisání pijavky sad
04.05.08 10:57:29  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekS - chicko® – Re: oldkiwinka
Kiwi a je to i u ostatních a jak to má do hloubky, nebo jen to jenom na povrchu? :-)

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Nemoci Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 04.12.08 19:06:02 • 2.447 s