Fórum » Nemoci » Co to je za nemoc???
Může to být jenom odřenina,nebo kousnutí. Nejlepší by byla fotka na lepší posouzení.

Ahoj, mám problém

Včera jsem si všimla, že má jedna zlatá parmička krvavě rudou tlamku, víc se otírá a dneska mám v karanténě už
tři, mají po těle rudá místa nebo flíčky, jsou celkově vybledlé... Co by to tak mohlo být? Zkouším je léčit Esha 2000, ale asi budou
napadené všechny.. Mám jich v akvárku 120l celkem deset, tři starší a sedm mladých, přidány před měsícem. Testy vody nemám, nikdy jsem
je nezkoušela. Akvárko je hodně zarostlé. Zkoušela jsem je fotit, na fotkách jsou ty skvrnky světlé, ve skutečnosti jsou jako krvavé.
Prosím, znáte to někdo?
29.04.08 00:55:03 / 29.04.08 00:56:41
Eva_R® – Re: Eva_R

Zapomněla jsem napsat, že rybky normálně žerou, i teď v karanténě. Tady je vidět krvavá skvrna u přední ploutve.
Jsou krmené obden mraženýma patentkama, mezitím vločky Sera.
Zkusil bych sůl a zvýšení teploty k 30°C. Sůl pomáhá na spoustu nemocí a když to nepomůže, tak tím alespoň nic nezkazíš. Ale
nekombinovat s léčivy.
Dle meho nazoru - nekdo muze mit jiny :
na sul se vykasli. Sul neni lecivo. Mozna ma castecne dezinfekcni ucinky ale predevsi zvysuje tvorbu kozniho sekretu a slizu ryby ktery sam osobne
rybu chrani pred plisnemi a cizimi parazity. Proto se treba driv hojne uzivala na krupicku ( sul zvysila tvorbu kozniho sekretu a tim se parazit
nemohl uchytit na tele ryby a uhynul ).
Takze radeji bych se zajimal co by to mohlo byt ( bohuzel ja nemam zkusenost ) a sam bych se asi drzel zatim ty Esha 2000 dokud nekdo neporadi neco
lepsiho.
29.04.08 19:14:10
Eva_R® – Re: ghostik
Díky za rady. Rybičky v karanténě vypadají pořád stejně - ani líp, ale naštěstí ani hůř.. Dneska jsem dala druhou dávku léku. A
připadá mi, že v akvárku dvě další parmičky začínají červenat... Co myslíte, mohla bych Eshu2000 dát rovnou do akvárka, neublíží to
ancistrusům? Někde jsem četla, že by to měli zvládnout. A taky tam je skupinka drápateček a dvě japonské krevety....
29.04.08 19:19:58 / 29.04.08 19:20:44
fantasta® – Re: Eva_R
Výrobky od eSHa bývají dobře snášeny i Ancistrusi. Problém je v krevetkách. Ty bych přelovil. Pro ně může být lék toxický.
Jenou jsem to taky měl zrovna na šubrtkach,myslím ,ze je to zvýšeným obsahem No2 ci NO3,zkus vyměnovat každý den tretinu vody a vycisti filtr
29.04.08 19:28:35
Eva_R® – Re: Tron
Pijavice - to by podle popisu i mohlo být, ale jen u toho samečka, ostatní mají červená třeba skoro celá bříška nebo jedna tlamku..
29.04.08 19:30:43
Eva_R® – Re: kuba
Aha, to je možné, testy nedělám. Vodu měním každý týden 30l a filtr taky průběžně čistím... Ale je pravda, že bych teď měla měnit
vodu častěji, díky!
02.05.08 11:19:57
S -
oldkiwinka® – červená skvrna na pancéřníčkovi

Ahoj všem
Tak a taky tu mám problém... Můj corydoras aeneus - pancéřníček zelený, má u ploutve (v kroužku) nějakou červenou skvrnu. Co to může
být?
Předem všem díky za odpověď
02.05.08 11:54:48
S -
oldkiwinka® – Re: oldkiwinka

foto č. 2
Žere normálně, nestraní se ostatním
to by mohla být stopa od přisání pijavky
04.05.08 10:57:29
S -
chicko® – Re: oldkiwinka
Kiwi a je to i u ostatních a jak to má do hloubky, nebo jen to jenom na povrchu?
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Nemoci • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora