Málo rostlin, nepříliš vhodné podmínky pro ně, rostlina nepatřící pod vodu, (to, co považujete za Saururus cernuus bude nejspíš Aglaonema
cv. silbergwen - platí pro oba druhy...), přerybněno = pro řasy ideál...
Jak se toho zbavit je nasnadě - lepší podmínky pro rostliny, více (vodních!) rostlin, méně ryb...
Když budeš mít dno s těch kamenů, tak ti rostliny neporostou a ta řasa tam bude pořád. Na druhou stranu, dokud tam budeš mít piraně, tak je
celkem jedno jaké to dno je, i to jestli kupuješ rostliny vodní nebo suchozemský, nevydrží tam ani jedny. Jestli chceš vědět jak se zbavit
řasy, zadej do vyhledávače „ruducha“ napsáno toho bylo celkem dost.
, řekl bych, že přes kančíky tady docela platí Sharon.
Pokud si dobře vzpomínám, měla kdysi v nádrži s nimi hrubé dno. A protože jí nešly dobře rostliny, doporučoval jsem jí, aby dno
vyměnila.
Na výsledek se můžete podívat tady: http://www.akvarko.cz/akvarium.php?nadrz=720
No všeobecně se tvrdí že rostliny s kančíkama nejdou, ale z vlastní zkušenosti s C.nigrofasciatus vím, že pokud rostlinu zasadíme a kolem
dáme dostatečně velké placaté kameny, tak si jich nebudou všímat.Podmínkou ale je, že někde mimo pro tyto ryby zařídíme nějakou
kamennou stavbu, ve které se můžou projevit jak potřebují.Zrovna tak můžeme omezit jejich pole působnosti v rytí.Dělal jsem to
takto.Založíme klasické dno a to částečně rozdělíme pláty břidlice např 20x5cm.Tu postavíme na stojáka jako zídku.Za ní můžeme
sázet pás rostlin a mezi ně dát několik valounků.ryby se budou hrabat vetšinou před touto překážkou, a svoji aktivitou přisypou spíše
písek ke kořenům, než od nich.Není to sice 100%,ale za pokus to stojí.Mě to fungovalo vůči jejich chování docela obstojně.
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení