Fórum » Ostatní » Největší sladkovodní ryba na světě
[1] 2 3 4 5 
24.03.07 00:21:00
Paul Ramon® – Největší sladkovodní ryba na světě

Zdravím, právě jsem někde na internetu našel tyto dvě fotky - a nevěřil jsem vlastním očím
Prý nějaký český rybář ulovil Arapaimu gigas - největší slad. rybu na světě! Může se dorůst až 5 m a vážit až tunu

Takovou rybičku do akvárka

Ještě jedno foto...
24.03.07 06:19:51
Malapa® – omyl
Největší sladkovodní rba je sumec. Byl o tom článek v Akva foru, největší a nejtěžší ulovená sladkovodní ryba by právě sumec a né
žádná exotika. Víza velká byla vyřazena, protož je to ryba částečně žijící v moři.
24.03.07 09:35:09
Hugo® – ...
arapaima je nejvetsi slad na svete dorusta se az 5 metru,zato sumec max 3 metru,jestli sis to nespletl mozna byl ten sumec vetsi jak ta arapaima kdyz
ho chytli,a tady se mluvi o vetsi rybe a ne o vetsim ulovku
Co se týká délky arapaimy, tak těch 5m jsou nepodložené spekulativní úvahy.Nikde neby nalezen ani kosterní pozůstatek, takže se to nedá
100% určit.Ale každopádně patří mezi top 5 spolu s již zmíněným Silurus glanis - sumec obecný.
Já u toho měření teda osobně nebyl,

ale redakce Akva forum docela považuji za fundovanou a tam se operovalo jen s podloženými,
zdokumentovanými úlovky.
chtel byc hvidet celej ten clanek... vypada to zajimave nemate nekdo odkaz?
Ten rybář je Jakub Vágner,syn toho hudebníka Karla Vágnera,a natočil i plno filmů o rybaření
18.12.07 01:32:35
filo® – big fish
18.12.07 08:21:54
Naďa® – Jakub Vágner
Je to Jakub Vágner syn Karla Vágnera, jak psal Jirka. Často byl hostem v dětských pořadech, kde mluvil o rybyření. Jezdí po celém světě za
vzácnými a mnohdy jinými lidmi nikdy nechycenými ani neviděnými rybami. Je držitelem několika rekordů a každou rybu jen vyfotí a pouští
ji zpět. Jistá si nejsem, ale mám pocit, že pouští i naše běžné ryby.
18.12.07 08:43:20
R -
johan® – Re: .:Hugo:.
jinak arapajna na největšího sumce rozhodně jen tak nemá. tři metry arapajny proti pět metrům a více jak 350kg (doložená jen 306kg) sumce
je trošku podstatný rozdíl..
18.12.07 13:43:47
Hugo® – Re: johan
muzes mi poslat nejakou fotku nebo clanek o 5 metrovem sumci?
18.12.07 14:20:25
Hony®
18.12.07 15:13:50 / 18.12.07 15:14:08
R -
johan® – Re: .:Hugo:.
HANEL, Lubomír., Ryby a mihule české republiky. a na netu se to taky dá najít.
Je to Jakub Vágner, syn známého hudebníka Karla Vágnera. Specializuje se na sumce, ale poslední dobou jezdí po světě a chytá např. nilské
okouny v Egyptě, hadohlavce v Thajsku, různé druhy sumců v Thajsku.... Je uznáván mnoha lidmi, ale na druhou stranu se o něm říká, že je
lovec rekordů a že i občas podvádí, ale takový názor na něj má většina rybářů. Já jsem také rybář a dopisoval jsem si s Jakubem a
podle e-mailů, co mi poslal, mi připadá jako normální kluk, takže pokud někdo říká, že podvádí, tak podle mě jen závidí, že Jakub
chytá velké ryby a má možnost jezdit po světě a dělat to co má rád. Kéž by se mi splnilo mít akvaristiku jako práci
já si také myslím, že největší rybou na světě je jeseter, dle wikipedie rostou až 5,5m, byl prý hlášen jedinec 2 000 kilogramů těžký.
Ti velcí prý polykají malé tuleně, nemají zuby, aby je rozkousali.
http://en.wikipedia.org/wiki/Sturgeon
23.01.08 00:57:22
R -
johan® – Re: atrex
tak ono záleží jak se bere sladkovodní ryba. ta která se vyskytuje pouze ve sladkovodní (případně brakické vodě..) nebo část života
může být v moři, či si tam jen může zaplouvat. Pokud by se vzalo v potaz i to, že může žít i v moři, tak samozřejmě vyza nemá
konkurenci
největší je určitě arapaima, vyza žije v brakické vodě, jeseter velký nedorůstá až takové velikosti a sumec aby měl 5m to mi příjde
divný
29.02.08 09:51:59 / 29.02.08 09:52:59
Roman® Viza velká žila a možná pár kusků žije nejen v brakické vodě.Vesměs vybyta byla ve velkých jezerech a řekách bývalého Sovětského
svazu.A nepodložené zmínky až o 9m rybách kolují dodnes po rybářskýserverech.Reálně bych to viděl tak do 7m v minulosti, kdy opravdu
těchto ryb žilo více.k dnešku jsou jenom v málo exemplářích a pokouší se je rozmnožit na jedníé stanici v polsku a ve francii

Jinak v
evropě je asi zatím nej Silurus glanis-sumec velký.Z amerických ryb to bude nějaký zástupce anténovců a již zmíněmá arapaima.
29.02.08 09:56:12
Roman® – lukass
To co J.V. cytil nemělo 5m,ale kolem 3,6m.Ty snímky a video prošlo celým světem.
Největší je těško posoudit ale oba dva druhy dorustají do 5 metru kdo ma knihu ZVÍŘE tak tam to najde
[1] 2 3 4 5 
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Ostatní • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora