Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Krevetky - chov

 

NápovědaFórum » Další živočichové » Krevetky 

Přejít na předchozí stránku 56 Přejít na další stránku   1  
Krevetky - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2012 18:32 -
Stále som si myslel,že u mňa sa CRS neudržia.Posledne som ich kúpil asi pred rokom.Nevidel som žiadnu a tak som si myslel, že je po nich.Dnes ma ale jedna 2cm veľká prekvapila.Netuším či ich zostalo viac,no tá čo sa ukázala je v plnej sile a krásne vyfarbená.Dával som ich do môjho najstabilnejšieho akva,kde sú aj raky.Je možné,že kopec ich požrali.A možno sa len pred nimi schovávajú a prešli na nočný spôsob života.Aj tá dnešná sa ukázala len trocha a zas sa stratila pod kameňom.Takže zisťujem,že vážne netreba žiadne špecialitky.Moja voda má pH 7,4-7,6.Dosť vysoké KH aj GH.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2012 15:58 Rakvista
Je přihodím k vodě asi se nemusí jen do Ostravy ;-) voda z koutku u Nás 5-7°GH vodivost 280uS,zatím máme jen dvě CRS co nosí uvidíme kolem 18.7.jestli z toho něco bude.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2012 15:36 S Muž invalida [3881] Re: seic
I v Praze je lidi chovaj běžně.......možná z toho děláme zbytečnou vědu...skus měkčit 6 kubíků vody tejdně smich Jasně že všude nemám krystalky..ale nehynou...tak proč všechny jiný se množej a tyhle sakra ne :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2012 15:30 Muž seic [238] - Raci, krabi, krevetkyRe: invalida
- asi tak, ale stale si myslim, ze je to hlavne o vode
- napr. v Brne znam jedineho krevetaka, co dokazal mnozit CRS ve velkem - a kouzlo bylo RO
- pokud by slo jen o klid, filtrace, vetsi nadrz, mene meneni vody - budou CRS v kazdem koute CR ;-)
- staci pri koupi CRS/CBS pokecat s nekym od Ostravy (tece jim ideal mekka primo z kohoutku bez upravy), premerit jejich vodu, co prijde s krevetkami... a je jasno ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2012 15:10 Žena nokoska [21] - Miniakvária
Já rampu vždycky pouštěla směrem k hladině, sice se pohybovala, ale nečeřila se a přišlo mi, že to vůbec nekysličí..... :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2012 14:43 S Muž invalida [3881] Re: malyLibor
Já bych řek že chtěj taky větší litráž a spíš jednodruhový..krystalky sou pomalejší a citlivý na klid....ale to jen možná...postřeh z úspěšnějšího období ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2012 14:30 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: pavelbartek
Moc děkuji za tento tvůj příspěvek. Velmi si cením, jak jsi přesně vypsal, jak to tvoje dcera v akvárku má zařízené. Zdá se, že u crystalek je hodně důležitá právě ta stabilita, co nejméně zásahů zvenku, kvalitní filtrace a nepříliš časté měnění vody. Já chci časem zařídit několik akvárek 50-80 litrů a budu se přesně držet tvého návodu.
Na druhou stranu je svatá pravda to, co tady hodně lidí píše, a to že naprosto stejné podmínky ve dvou nádržích nemusí znamenat stejný úspěch.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2012 14:26 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: nokoska
Myslím, že ta rampa je dobrá věc, krevetky mají rády víc kyslíku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2012 14:19 Žena nokoska [21] - MiniakváriaRe: pavelbartek
potlesk tak to je přesné no, prostě je to u nich spíš o štěstí :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   13.07.2012 13:43 Muž pavelbartek [288] - CichlidyRe: sivon
Moje dcera si před rokem založila malé 55L akva a dala tam pár Crystal Red. Množí se jí tedy až dost na můj vkus, jsme rádi, že máme odběr a čas od času si tady naběhnou děcka s pytlíky a pár si jich odloví. Vodu máme tvrdší, běžnou vodovodní. Filtrace obyčejné čerpadlo atman s polyuretanovou pěnou, žádná chemie, krmení obden ráno malá špetka běžného různého komerčního krmení pro krevetky, pár listů mandlovníku, dno jemný křemičitý písek a v něm piskořky. Rostlinky pouze Jávský mech a Micrarenthum umbrosum, tedy hustá buš. Údržba slabá, asi jednou za 3 měsíce výměna části vody (asi 1/3 objemu) + dle potřeby probírka rostlinek. Světlo průměrné 15W zářivka. No, z prvu jsem ji dokola říkal, že to nebude mít dlouhého trvání, ale dnes ji říkám- blbý sedlák obrovské kobzole :-D Po diskusích s jinými akvaristy po republice si myslím, že mají rády mírně tvrdší vodu, co nejméně do akva zasahovat, nepřekrmovat, dobře filtrovat a husté porosty drobných rychlerostoucích rostlinek s průměrným osvětlením bez chemie...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2012 13:15 Žena sivon [1694] - PlžiRe: malyLibor
Bylo by docela zajímavé zjistit, kolika lidem se Crystal Red podařilo rozmnožovat. Nemyslím tím 1x náhodně, ale po delší dobu a to u "obyčejného" akvaristy, nikoliv u opravdového specialisty na krevety. V nádržích je má hodně lidí, ale ani v atlase nejsou vidět žádné přidané fotky drobotě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2012 13:00 Žena nokoska [21] - MiniakváriaRe: malyLibor
já jsem to četla, že s tím máš problém a trošku mě to uklidnilo a rozhodně to taky nějak hrotit nehodlám. Zatím jich tam okolo 20ks zůstalo a co jsem četla je lepší, když se krevetka narodí přímo v tom prostředí potom má větší šanci, že se plně adaptuje, než donesené. Cherrynky mě nevaděj, ale pokud Crystalky nepůjdou určitě chci ještě jeden druh. Mám tam 2x Japonica a těm se daří taky dobře, teda původně jich bylo o jednu víc, ale nějak zmizela :-O nastavila jsem tu rampu a víc tím vzduchuju, tak uvidíme třebas to pomůže už opravdu nevím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2012 23:32 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: nokoska
No, jsme na tom stejně. Já taky nedokážu crystal red ani udržet. Zajímavé, že v čerstvě založeném akva se mi je podařilo i rozmnožit a odchovat, ale pak se mi objevily ploštěnky a bylo po crystalkách. A od té doby se mi prostě crystalky nedaří. Tak teď pěstuju jen ty, co mi jdou - cherry, sakury, zelené palmaty, bílé perly a zelené babaulti. Asi nemá smysl lámat to přes koleno. Prostě moje voda není pro náročné krevetky vhodná a s tím neudělám nic.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2012 22:52 Žena nokoska [21] - Miniakvária
děkuju za reakce já jsem si to mysela, ale tak Cherrynkám se tam celkem dařilo, asi jsem to uspěchala no. S tou výměnou jsem to taky zkoušela a měnila jen asi 10l a 2x v týdnu. Snad se to časem zlepší. A bude jim tam dobře ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2012 22:40 Žena FelidaeS [61] Re: Kindr
Nepíšeš jak dlouho je akva založené, jelikož do nově založeného bych několik týdnů nedala krevetky vůbec žádné...tedy ani ty, co vydrží hodně ;-) jako jsou Neocaridina palmata....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2012 21:50 Kindr – nenarocne krevetky
Prosim o radu,..rad bych do 25l zalozeneho akva poridil nejake nenarocne a rasozrave krevetky.Prosim poradte druh.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2012 21:15 Muž lhajek [1870] - RostlinyRe: nokoska
3 měsíce je dobré tak maximálně pro ty cherryny. Crystalky jsou daleko citlivější. Často jsem četl, že jde hlavně o stabilitu podmínek, ke kterým se přizpůsobí. Někdy i při výměně vody může docházet k výrazným výkyvům parametrů, které krevetky nemusejí dobře snášet a pokud měníme vodu každý týden, tak mohou každý týden zažívat "šok". Parametry čerstvé vody by měly být co nejpodobnější vodě v akva. Možná by pomohlo i měnit vodu častěji a v daleko menších objemech.
Ale ikdyž jsi toho napsala dost tak se obávám, že určit proč umírají krevetky není až tak jednoduché a to co se tu dozvíš budou možné odhady, ale na 100% to nebude.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   12.07.2012 20:23 Rakvista Re: nokoska
Po třech měsících bych řekl že akva ještě není ustálené.Možná tak na hrubo zaběhlé pro méně citlivé rybky a né krevetky ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2012 14:41 Žena nokoska [21] - Miniakvária
Ahojky mám dotaz, v mém 60l nanu se nedaří Red Crystalkám. Cherryny jsou v pohodě, ale Crystalky pořád umírají ať dělám co dělám. Výměna vody nepomáhá. Pravidelně mění 1 týdně a už jsem zkoušela i častěji. Testy neukazují nic zvláštního, teda test od Rtaje na NO3 nevyšel ani na po 3. Nejdřív jsem myslela, že umírají kvůli teplé vodě a tak jsem postupně ochlazovala a naštěstí tepola venku opadla a už mají 23. Mám je cca 1,5měsíce a z původního počtu 40 Crystalek už je ASI 20....Věšinou teda umírají starší a větší, ale umřela i malá. Krmím granulema a teť jsem jim dopřála i listy mandlovníku. Od začátku mého snažení ještě nenosila vajíčka ani Cherryna :-( přisuzovala jsem to tomu, že není ještě dospělá, ale myslím, že už by při své velikosti nad 1cm mohla ne? Při vedrech jsem měla slepou hladinu, teda spíš náznak sinice na povrchu, ale to jsem zažehnala častější výměnou vody a 2dny tmy. Je možné, že nemají dost okysličenou vodu? Dneska jsem jim dala rampu blíž k hladině a malinko se tam dostávají bublinky, ale bojím se, abych to spíš nevyhnala :-O omlouvám se za román, ale líp to pokrátit nešlo :-D

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.06.2012 14:03 Muž Chem [837]
Diky, ono je to i vtipne ;-) a tak trochu jsem to s cilem obveseleni psal. Nicmene musim poznamenat, ze jsem za posledni dva tri roky resil s dvema ruznymi lidmi rozjezd velkochovu tohoto druhu krevet na jidlo v ČR. Osobne jsem k tomu skepticky a tusim, ze to nikdo z nich zatim nerozjel - vyzaduje to velke pocatecni investice a vyteznost je v nasich podminkach nejista. Neznam zadnou farmu, ktera by to delala v podminkach stredni ci severni evropy, ale zajimalo by mne, zda neco takoveho existuje nekde, kde je 3/4 roku pocasi, ktere krevetulim nevyhovuje. Mate nekdo povedomi o nejake farme v podobnych podminkach, jako jsou ty nase?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2012 23:55 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: irena
No, chem to sice popsal skvěle, ale na jídlo si fakt kup krevety raději mražené v rybárně.... a to pro sebe i pro želvy či pro koho bys to chtěla jako krmení. tone
Edit: Aha, on to byl zas jen nějaký vtípek, ne vážně myšlený příspěvek. ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2012 13:26 Muž navik [908] - SumciRe: irena
Chem - palec super reakce :-D

a abychom se jen nesmáli -
pro slečnu/paní irenu - na případné zkrmení mladých některý z nenáročných lehce chovatelných a množících se druhů (např.Red Cherry), bude stačit setové akvárko na 54 litrů dobře zarostlé jemnými rostlinkami.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 21   25.06.2012 12:56 Muž Chem [837] Re: irena
Na jidlo se ze sladkovodnich druhu nejcasteji zpracovava Macrobrachium rosenbergii. Pomerne hutny a podrobny popis jak tento druh chovat na jidlo je zde: library.enaca.org/…

V pripade chovu krevet na jidlo bych se nebavil o akvariich, ale spise o vyhrivanych halach s káděmi. 15 - 20 techto krevet potrebuje vzhledem ke sve agresivite cca 1000 litrovou nadrz, aby se mensi samci a samice meli kam ukryvat pred dominantnejsimi jedinci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.06.2012 12:48 irena – :))
dobrý den, chtěla bych si pořídit cca 15-20 krevetek na chov a mlady na jídlo. Ale moc se v tom nevyznám chci se jen zeptat jaky druh krevet si mam pořídit a jak velkem akvarko budu potřebovat:))

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2012 22:47 - Re: romant
Vieš ako majú poniektorí premnožené slimáky... :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2012 21:09 R Muž romant [27981] Re: prasan
Já teda bych řekl, že by těch ulit šneků muselo bejt jako zrnek šterku, aby to mělo nějakej vliv na chemismus vody, ale můžu se mýlit a třeba jsi to myslel jinak.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2012 21:06 - Re: RedCherry
Pokiaľ ich nie je veľa nemusíš.Ak ich je viac vyhodiť.(bude sa z nich uvolňovať vápnik do vody).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2012 19:05 RedCherry
takže je mám z akva vyhodit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2012 14:35 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: RedCherry
Především krevetky toho vápníku až tak moc nepotřebují. Ony nemají krunýře z vápníku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2012 14:30 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: RedCherry
to určitě zdroj vápniku je, ale v jedné z nejtvrdších odob co existuje.... Krevetky by si na tom jen vylámali zuby :-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2012 14:18 RedCherry
sežerou krevetky časem ulity od mrtvejch šneků? logicky by to měl být zdroj vápníku, ne?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.06.2012 16:45 jamajcan Re: malyLibor
Není vůbec žádný problém. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2012 16:37 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: petulinakk
Taky jsem to neměřil. Jen tak uszuji z toho, jak rychle seerou spařenou kopřivu red cherry a za jak dlouho ji sežerou crystalky.... ale spíš mi to připadá jako slovíčkaření a život mne už poučil, že se ženskou nemá cenu hádat se o slovíčka, vždycky chlapa utluče :-) Takže končím debatu na téma stopky z listů Mně prostě krevetky stopky z listů žerou, a ty si je klidně dále vyhazuj. Ani jedno není protizákonné. Howgh, domluvil jsem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2012 16:34 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: jamajcan
Tak to jsem nezaznamenal, ale beru vás za slovo. Rád si pro sakury přijedu, do Opavy to mám opravdu co by kamenem dohodil a zbytek dojel autem :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2012 16:16 Žena petulinakk [2016] Re: malyLibor
No vida, to je zajímavé, nikdy jsem to nepozorovala :-) Zatím mýma akvárkama prošly sakury, yellow, crystal red a propinqua, no ale taky je fakt že prostě nemám jak změřit kolik která sežere, zdálo se mi vždycky že po akvárku šmejdí všechny stejně aktivně, a na granulky se seběhly vždycky všechny :-)
Jak tedy poznáš která je žravější?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2012 16:00 jamajcan Re: malyLibor
Už jsem Vám to psal,ale nevím,jestli jste si to přečetl.Jste od Opavy za rohem,tek jestli budete mít cestu,stavte se a já Vám dám na chov nějaké Sakury red.Nenáročné a nádherné krevetky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2012 15:51 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: petulinakk
Tak to bych si dovolil nesouhlasit. Dle mých pozorování se jednotlivé druhy v apetytu značně liší. Samozřejmě nejžravější jsou největší japoniky, ale potom následují Neocaridiny. Malé Caridiny, jako červené krystalky tak žravé nejsou. Ale možná je to jen u mne, já red crystalky už nemám. Nedaří se mi. Ale asi je zas zkusím, jakmile se mi uvolní padesátka a já ji celou předělám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2012 12:08 Žena petulinakk [2016] Re: malyLibor
No vida, tak možná mi zbývají kostry listů jen proto, že je vyberu ještě než je krevetky stihnou zbaštit taky, i když jsou tam někdy i docela dlouho :-)
Jinak já je předtím nemáčím, hodím je tam rovnou at plavou, a potom co klesnou je jen přesunu na místo kde mají být :-) Myslím že v apetitu mezi trpasličími krevetkami asi nebudou velké rozdíly :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2012 11:50 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: petulinakk
No, já je mám taky jen v jednom akvárku. Ale je fakt, že mi krevetky sežerou i stopky, a to jak od listů dubu či mandlovníku, tak i od olšových šišek. Nejdříve sežerou listy a šišky, pak i stopky. A zajímavé, že starým stopkám dají přednost před novými listy.... asi jsou měkčí nebo je v nich víc mikroorganismů, které krevetkám chutnají, nevím přesně. Na druhou stranu nevím přesně, jaké krevetky máš. Já mám jen Neocaridiny red cherry a sakura, pak white pearl a C. babaulti. Mám nově i palmaty, ale o jejich chování ještě moc nevím, protože je mám jen od soboty. Ostatní chovám a pozoruji přes rok :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.06.2012 11:47 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: MP
MP napsal: Dobrý den, chtěl bych se zeptat, kolik krevetek (asi red cherry) by se mohlo dát do 25l AQ, a jestli krevetkám nevadí šneci. Mám v plánu je tam dát tak za měsíc s endlerkama. Děkuji za reakce.

Šneci krevetkám nevadí. Ovšem endlerky, to je jiná. Pokud chceš zajistit endlerkám kvalitní stravu, klidně je dej ke krevetkám. Pokud chceš chovat a odchovávat cherrynky, nedělej to. Endlerky jsou jako každá živorodka hmyzožravé a milují lov na cokoliv živé. A díky své malé velikosti se vlezou i do trsu jemnolistých rostlin nebo do chomáče mechu a vyzobou všechny tam ukryté mladé krevetky. To nemám vyčteno z žádné odborné publikace, to je realita vypozorovaná na kancelářském stole. Taky jsem dal na doporučení, že endlerka je vhodná ryba ke krevetám.... a měl jsi vidět, jak si pochutnávaly. Takže šneky ke krevetám ano, endlerky v žádném případě, je-li ti život krevetek milý.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2012 08:55 Žena petulinakk [2016] Re: malyLibor
Nemám pagody ani tylomelanie, a kostru listu mi krevety nežerou :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2012 19:04 Muž Xedos [9] Re: vovo
Mám anciky asi 6cm velké společně s 30 krevetkami v 60l akva a absolutně v pohodě. I když se tlamičky občas mezi sebou honí, tak se krevetky nelekaj, prostě je úplně ignorujou a hemžej se po akva. Mláďata se taky začínaj rodit a běhat po akvárku. Dokonce se někdy stane, že krevetka přistane na ležícím ancikovi a on dělá, že nic.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2012 18:18 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: petulinakk
petulinakk napsala: Dávám je do akva bez jakékoliv úpravy, vytáhnu je až je z nich "kostra", prostě to co krevetky nezužitkují, a bez problému :-)

A tobě z listů mandlovníků v krevetkárku něco zbyde??? Já je tedy taky neupravuji, jen teď jsem se naučil je před vložením do akvárka namočit do vody, aby klesly na dno. Tu vodu, ve které se máčely, tam přidávám s nimi. Ale mně v akvárku nezůstane z listu mandlovníku ani stopka. Co nezbaští krevetky, to zvládnou Brotie pagoduly a Tylomelanie :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2012 14:56 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: bohda
pokud by jsi jej nesehnal do Burzy, tak něco Jávského ti mohu přivézt na Burzu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.05.2012 14:47 bohda – jávský mech
sháním v Kroměřížšském okrese jávský mech,nevíte o někom kdo ho prodává? :-( :-( :-(

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2012 13:48 Žena lucie.aqua [511] Re: Moucha
Díky moc za reakci, to jsem ráda, zkusím něco nalovit pro neonky ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2012 12:25 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: lucie.aqua
je to v pohode... ja krevetarko pouzivam jako jesle pro poter.... hlavne kvuli tomu planktonu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.05.2012 09:11 Žena lucie.aqua [511] – Krevetky vs. vodní žoužel
Ještě jednou zdravím akvaristy a prosím o radu... Nějak se mi teď na jaře přemnožily v akváriu s krevetkami zřejmě buchanky. Je jich plno na předním skle, ale vidět jsou i ve vodním sloupci. Akvárium 28 litrů, půl roku založené, odkalování 1xtýdně plus výměna cca 3 litrů vody. Dno je říční jemný štěrk, spousta kytek, filtrace bublifuk. Kdyby tam byly rybky, tak by si asi pochutnaly, ale takto je nemá kdo konzumovat. Co s tím? Mohou svou přítomností ohrožovat krevetky? Taky sem tam na skle vidím člunky, ale těch není moc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2012 22:00 R Muž romant [27981] Re: leoncupra
Ani tři měsíce, když tam vydrží. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.05.2012 21:58 Muž Dawe_CZ [34]
Ok, takže nevadí když to tam bude třeba i 3 týdny??

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [56] ...... 111 112

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 88580x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2294-krevetkychov?od=2751