45 • 111 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » Množení ryb » rozmnožování skalár 

Akvarko.eu
OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 409x
20.01.06 00:35:43  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekana (-12-11-10-9) – rozmnožování skalár
Ahoj, na listu kytky mam nakladený jikry a hlídá si je skalára. Objevily se tam dneska, poradíte mi, jak mám postupovat dál? Za jak dlouho se mi z toho vylíhnou rybičky? A mam je odlovit, nebo nechat v akvarku (četla jsem, že skaláry jsou ryby pečující o potomstvo) Mam tam ještě pancéřníčky a parmičky čtyřpruhý, bojim se, aby mi je nesežraly. Díky moc.
20.01.06 14:14:42  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmax (-12-11-10-9) – kckk
bud je prendej i s rostlinou pryč,nebo dej pryč parmičky.pancerici ji nic neudelaj....
20.01.06 16:50:19  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekCML (-12-11-10-9) – Skaláry
No hlavně je nepřendávej i s rostlinou do jinýho akvárka.Jestliže ti tam nakladli jikry,tak to z toho důvodu že mají vyhovující podmínky.A hlavně jsou jikry a plůdek nachylný na složení, teplotu a čistotu vody.Dej pryč všechny ryby, které by ti mohly požrat plůdek.
Rodiče tam samozřejmě nech, protože nejsou kanibalky, jako ostatní ryby a o jikry a později i o plůdek se starají s velou pečlivostí,odstraňují špatné jikry a nečistoty.To ty bys nikdy tak důkladně neudělala.Mladé rybičky ještě 1. den zůstávají na listu a až se rozplavou krmí se žábronožkami(artemie), které si každý akv. může vypěstovat z koupených vajíček ve vespecializovaných obchodech.
20.01.06 20:39:53  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekana (-12-11-10-9) – skaláry
dík moc za radu. Ještě bych se zeptala, na jak dlouho mam dát ty parmy pryč? a za jak dlouho po nakladení jiker se můžou vylíhnout? Pár těch jiker zbělalo, je to v pořádku? ještě jednou díky.
20.01.06 20:47:58  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekana (-12-11-10-9) – žere je!
A ta druhá skalára ty jikry žere!!!
20.01.06 20:50:00  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmax (-12-11-10-9) – SKALARY
NEVYBIRA SPIS TY ZAPLISNENY?TY SPATNI VYBIRAJ,ABY SE NENAKAZILIOSTATNI ZDRAVY JIKRY...
20.01.06 21:45:39  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekIva (-12-11-10-9) – Skalary
Skaláři vybírají a žerou plesnivé jikry. Rozplavou se asi za 5dní, ale musí se krmit živou potravou(žabronožkou), bez živé potravy hynou. Nesmíš tam mít jiné ryby tak dlouho dokud nejsou ty mladé dost velké, aby je nesežraly ostatní ryby.
21.01.06 12:40:46  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekCML (-12-11-10-9) – Vajca
Tak jsi slyšela samé dobré názory já ti už asi víc neporadím.
Akorád ti můžu říc, že známkou vývoje jikej je ztmavnutí.
Kdyžtak se radši zase optej.čau čau ;-)
21.01.06 18:17:46  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekjirka (-12-11-10-9) – skalára
Jestli se ti ty skaráry vytřely poprvé,tak to není nic neobvyklého,to se stává,že když dospějí tak nevědí co s tím.Až tak třetí výtěr by měly opatrovat.Jestli jsou už starší,tak je to zlozvyk a s tím se nedá nic dělat ,nežli jim to hned po vytření sebrat a odchovat jikry zvlášť.Jestli máš opravdu pár tak to musíš zjist,protože i dvě samičky se vytřou a jikry zbělají a pak je sežerou.Když jsou jikry oplodněny, tak do druhého dne ztmavnou a při hlídání odstraňují bílé zplesnivělé.Pro skaláry je lepší voda měkká a kyselejší.Dej vědět jak to dopadlo.
22.01.06 20:14:59  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekana (-12-11-10-9) – skaláry
Ahoj, díky za rady, ale moje milý skaláry do dneška všechny jikry snědly... Možná je to proto, že jsou mladý a vytřely se poprvé, možná proto, že mám tvrdou vodu. Uvidim příště.
30.01.06 22:15:25  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekpeyseck (-12-11-10-9) – skaláry a další ryby
může někdo poradit vhodné menší rybky ke skalárám a čichavcům aby je skaláry nesezobly? otázka 2: nějaké zkušenosti s hrotočelcem a přísavkou thajskou v takovémto akváriu? díky všem
03.02.06 00:14:24  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekE.T. (-12-11-10-9) – rada
Přísavka thajská super dovádivá společenská ryba, funguje snad líp jak ancistrus, mám a můžu jen včele doporučit :-)
04.10.06 20:47:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPetr (-12-11-10-9) – Skaláry
Dobrej den.Chtěl bych se zeptat na skaláry.Jaksi taksi mě dnes nakladli jikry a ja nevim jestli tam mám nechat temhle druch rybiček.Péřovec,anticitrus,pancéřníček.Děkuji za odpověd
05.10.06 13:38:11  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek® – petr
krom panceřníčků dej pryč vše.Ale pokud máš možnost dát pryč všechny ryby tak to udělěj.A klidně to nech jen pro 1 pár skalár jako vytíračku.Jsou navyklé na prostředí a časem se Ti může i zadařit s pravidelným odchovem. ;-)
13.12.06 20:02:08  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMona (-12-11-10-9) – Jak vypadaji vylihnute skalary?
Ahoj, chtela jsem se zeptat, jak vypadají skaláry po vylíhnutí z jiker. Prendala jsem jikry do jineho akvaria, ale jedine,co v nem ted plave jsou takove "nitě". To asi neni ono, ze? :-)
13.12.06 20:33:24  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHorác® – to Mona
Fotka k příspěvku Nee :-) , jako nitě tedy opravdu nevypadají. Spíš jako "miniaturní pulci" :)

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Zobrazit » Vypsat podobná témata v diskuzním fóru «

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 07.01.09 15:53:45 • 1.357 s