Ahoj, na listu kytky mam nakladený jikry a hlídá si je skalára. Objevily se tam dneska, poradíte mi, jak mám postupovat dál? Za jak dlouho se
mi z toho vylíhnou rybičky? A mam je odlovit, nebo nechat v akvarku (četla jsem, že skaláry jsou ryby pečující o potomstvo) Mam tam ještě
pancéřníčky a parmičky čtyřpruhý, bojim se, aby mi je nesežraly. Díky moc.
bud je prendej i s rostlinou pryč,nebo dej pryč parmičky.pancerici ji nic neudelaj....
No hlavně je nepřendávej i s rostlinou do jinýho akvárka.Jestliže ti tam nakladli jikry,tak to z toho důvodu že mají vyhovující podmínky.A
hlavně jsou jikry a plůdek nachylný na složení, teplotu a čistotu vody.Dej pryč všechny ryby, které by ti mohly požrat plůdek.
Rodiče tam samozřejmě nech, protože nejsou kanibalky, jako ostatní ryby a o jikry a později i o plůdek se starají s velou
pečlivostí,odstraňují špatné jikry a nečistoty.To ty bys nikdy tak důkladně neudělala.Mladé rybičky ještě 1. den zůstávají na listu a
až se rozplavou krmí se žábronožkami(artemie), které si každý akv. může vypěstovat z koupených vajíček ve vespecializovaných obchodech.
dík moc za radu. Ještě bych se zeptala, na jak dlouho mam dát ty parmy pryč? a za jak dlouho po nakladení jiker se můžou vylíhnout? Pár
těch jiker zbělalo, je to v pořádku? ještě jednou díky.
A ta druhá skalára ty jikry žere!!!
NEVYBIRA SPIS TY ZAPLISNENY?TY SPATNI VYBIRAJ,ABY SE NENAKAZILIOSTATNI ZDRAVY JIKRY...
Skaláři vybírají a žerou plesnivé jikry. Rozplavou se asi za 5dní, ale musí se krmit živou potravou(žabronožkou), bez živé potravy hynou.
Nesmíš tam mít jiné ryby tak dlouho dokud nejsou ty mladé dost velké, aby je nesežraly ostatní ryby.
Tak jsi slyšela samé dobré názory já ti už asi víc neporadím.
Akorád ti můžu říc, že známkou vývoje jikej je ztmavnutí.
Kdyžtak se radši zase optej.čau čau
Jestli se ti ty skaráry vytřely poprvé,tak to není nic neobvyklého,to se stává,že když dospějí tak nevědí co s tím.Až tak třetí
výtěr by měly opatrovat.Jestli jsou už starší,tak je to zlozvyk a s tím se nedá nic dělat ,nežli jim to hned po vytření sebrat a odchovat
jikry zvlášť.Jestli máš opravdu pár tak to musíš zjist,protože i dvě samičky se vytřou a jikry zbělají a pak je sežerou.Když jsou
jikry oplodněny, tak do druhého dne ztmavnou a při hlídání odstraňují bílé zplesnivělé.Pro skaláry je lepší voda měkká a
kyselejší.Dej vědět jak to dopadlo.
Ahoj, díky za rady, ale moje milý skaláry do dneška všechny jikry snědly... Možná je to proto, že jsou mladý a vytřely se poprvé, možná
proto, že mám tvrdou vodu. Uvidim příště.
může někdo poradit vhodné menší rybky ke skalárám a čichavcům aby je skaláry nesezobly? otázka 2: nějaké zkušenosti s hrotočelcem a
přísavkou thajskou v takovémto akváriu? díky všem
Přísavka thajská super dovádivá společenská ryba, funguje snad líp jak ancistrus, mám a můžu jen včele doporučit

Dobrej den.Chtěl bych se zeptat na skaláry.Jaksi taksi mě dnes nakladli jikry a ja nevim jestli tam mám nechat temhle druch
rybiček.Péřovec,anticitrus,pancéřníček.Děkuji za odpověd
05.10.06 13:38:11
® – petr
krom panceřníčků dej pryč vše.Ale pokud máš možnost dát pryč všechny ryby tak to udělěj.A klidně to nech jen pro 1 pár skalár jako
vytíračku.Jsou navyklé na prostředí a časem se Ti může i zadařit s pravidelným odchovem.

13.12.06 20:02:08
Mona (-12-11-10-9) – Jak vypadaji vylihnute skalary?
Ahoj, chtela jsem se zeptat, jak vypadají skaláry po vylíhnutí z jiker. Prendala jsem jikry do jineho akvaria, ale jedine,co v nem ted plave jsou
takove "nitě". To asi neni ono, ze?

13.12.06 20:33:24
Horác® – to Mona

Nee

, jako nitě tedy opravdu nevypadají. Spíš jako "miniaturní pulci"

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
» Vypsat podobná témata v diskuzním fóru «
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora