50 • 116 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » Koupě rybky - karanténa 

Akvarko.eu
OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 325x
15.02.07 23:08:49  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekEva_R® – Koupě rybky - karanténa
Prosím, mám několik dotazů. Chtěla bych si koupit samečka ancistrusa do 110 l akvária, kde žije měsíc skupinka pavích oček a jedna ancistrusice :-) Nemám karanténu a nerada bych přinesla do akvárka nějakou nemoc, mezi potěrem pavích oček je jedno očko úplně zlaté barvy, jsem zvědavá, jak se bude vyvíjet...

1- u jak velkých ancistrusů lze rozeznat pohlaví, kdy jim narostou fousy?
2 - až ancistrusové vyrostou, nebude dvoum stodesítka malá?
3 - nemám karanténu a víc rybek kupovat nechci, stačila by na pár dnů pro ancíka jako karanténa pětilitrová lahev? Asi ne, co.....
4 - musí být v karanténě filtr?

Předem děkuji za odpovědi

ahoj
17.02.07 09:44:09  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPaDa®
1. až tak nad 2,5 cm a více
2. pokud to bude pár, tak jakžtakž, dva samcise budou nahánět
3. to nee
4. v karanténě filtr být nemusí, protože se ale dělá bez kytek, je kvůli cirkulaci vody a okysličování vhodné vzduchování
17.02.07 09:51:08  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekPaDa®
Pokud máte v akvárku zatím jen takhle málo ryb, risknul bych to s tím novým ancistrusem rovnou do akvária:
1. pečlivě a dlouho si prohlédnout akvárko, ze kterého budete novou rybku kupovat (žádné mrtvolky, podivně plovoucí ryby, krupička...)
2. doma přelít do nějaké sklenice (třeba od kompotu), tu vložit do akvária k vyrovnání teploty
3. po 15ti minutách vyměnit část vody (max. 1/3) - doplnit vodou z akvária - zvykání na jiný chemismus
4. po půl hodině vyměnit ještě jednou 1/2 vody
5. po půl hodině odchytit sumce do válečku, odlít z něj všechnu vodu a samotnou rybku šoupnout do akvárka (aby se nedostala do akvárka žádná voda odjinud)
časy jsou samozřejmě + - autobus ;-)
19.06.08 17:46:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekTomášB®
Koupil jsem si v neděli dvě rybky, dal jsem je do karantény, rybky jsou pořád bez příznaků nemoci, tak už pět dní, vím že v karanténě mají být nejmín týden ale fakt nemají příznak nemoci, můžu je už dal do společenské?
19.06.08 22:57:03  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmarsz®
Chce to myslím vyčíhnout místo, kde je nakupujete. Ideální je asi hodit kompletní posádku akvária najednou. Mám mladé krásné rájovce. Jejich otec byl kupovaný jako nemocná rybka pro želvu za 5,- Kč. Vždycky mi bylo líto dát rybky ze sáčku do nějakého 12-ti litrového šmejdu a dva týdny je tam šikanovat, a pak je teda slavnostně hodit do akvárka. ;-) X-)
19.06.08 23:26:09 / 19.06.08 23:27:35  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid® – Re: marsz
Vždycky mi bylo líto dát rybky ze sáčku do nějakého 12-ti litrového šmejdu a dva týdny je tam šikanovat, a pak je teda slavnostně hodit do akvárka...
Hezké...!
Ale nacpat 7 mladých krásných rájovců spolu s thajskou přísavkou do 20 l šmejdu a šikanovat je tam mnohem déle, než ty dva týdny, vám líto není?!
V čem je rozdíl? V 8 litrech?!
19.06.08 23:41:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmarsz®
Děkuji za „krásné“ rájovce. Ti rájovci tam žijí od pár milimetrů. Je to možná v deníčku. Věřte, že manželka je už „zlomená“ a nákup dlouhého akvárka jen pro rájovce a přísavku na pořadu dne. ahoj
19.06.08 23:49:44  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekSid® – Re: marsz
Držím palce! :-)
Moc jim to dlouhé akviško přeju. ;-)
20.06.08 08:00:26  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekMobbydick®
Skromnej dotaz : nemám karanténu, takže když přinesu rybky z akvaristiky, nezbývá mi nic jinýho než je dát do akva. A teď : protože je tam nedám rovnou, ale nejdřív i s pytlíkem přikolíčkovaným ke sklu a voda cca 1/2 na 1/2 ( donesená a z akva), co když do toho pytlíku na tu půlhodinku až hodinku co tam jsou dám maličkou dávku exitu jako prevenci? Nejvíc se z akvaristiky stejně tahají plísně apod, tedy nemoci proti kterým tento přípravek funguje. Vím že ta hodinka není nic moc, ale ryba se v tom aspoň vykoupe a protáhne tu vodu sebou. Co na to odborníci? Jestli mi napíšete že je to blbost, zlobit se nebudu, je to jen takovej můj nápad.
20.06.08 13:44:58  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekDonJuanKarlos® – Re: Mobbydick
asi to pomůže, ale nedá se to použít u krunýřovců, kteří jsou na léčiva hákliví ahoj

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Zobrazit » Vypsat podobná témata v diskuzním fóru «

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 07.01.09 15:27:44 • 4.412 s