Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Želva nádherná - chov

 

NápovědaFórum » Další živočichové  

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Želva nádherná - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.04.2016 10:00 Žena Xlienka [276] - AmerikaRe: RahoeG
Tahle želva bude opravdu vodní, pokud chceš můžeš ji zařídit domov, pokud ne doporučuji nahlásit na odchytovou stanici, kde by si ji měly převzít. Rozhodně nevypouštět zpátky do přírody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   28.04.2016 02:11 Muž MarekP [812] - MalawiRe: RahoeG
Je to vodní želva rodu Trachemys scripta, nejspíše elegans. Okamžitě ji dát do vody a co nejdříve ji darovat do zoo, případně ji zanést na veterinu, ať se o ni postarají odborníci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.04.2016 21:22 Muž RahoeG [9] – Co je to za zelvu?
Fotka k příspěvku Zdravim Vas,dnes jsem venku nasel Zelvu, vubec nevim co je to za druh a jestli nebude lepsi ji vratit ven. Prosim vedel by nekdo z Vas o haky druh jde a jak se k tomu postavit? Nejspis bude asi suchozemska. Je tu bekdo kdo se vyzna?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.04.2016 21:41 Muž MarekP [812] - MalawiRe: Petr
Čím větší, tím lepší. Uvědom si, že Želva nádherná může mít až 30 cm krunýř. Nicméně roste relativně pomalu (podle kvality a četnosti krmení). Takže můžeš mít nejdřív menší, ale musíš počítat s investicí do většího v budoucnu. Proto se vyplatí hned investovat do většího. Já jsem měl dvě želvy už od malička ve velkém akváriu 12Ox5Ox5O cm (3OO litrů). Pohlaví u malých mladých želv nemáš šanci poznat. Jde to poznat, až jsou větší. Podle celkové velikosti a podle ocasu a umístění kloaky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2016 21:29 Petr – Velikost akvaria
Dobrý den mám dotaz. Jak velké akvarko mám mít pro dvě male želvičky? Chystam si je pořídit. A jak poznám pohlaví. Nechci mít dva samce ani dvě samičky aby se náhodou nepopraly. Díky za odpověď.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2015 15:02 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: ajush
Přesně tak. Jestli jsou všechny podmínky k životu želv v pořádku, tak třeba tyhle želvata jsou zvyklá většinou na krmení mraženýma patentkama, tak bych zkusila to. A krmit ve vodě :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   27.12.2015 14:35 RBSC Re: ajush
Zdravím,
kontaktuj chovatele(vyhledávání v záložce "Nádrže" například). Příčin je mnoho, může to být například nízkou teplotou a osvětlením.
Nebo stresem(změna prostředí)... nabídni želvě více druhu krmení a nech ji v klidu si vybrat.
A hlavně kontaktuj zkušeného chovatele.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2015 14:14 ajush – želva nádherná - odmítá krmení
Zdravím, mám teprve pár dní želvu nádhernou - mládě. Je to moje první želva, všechno je v pořádku, je čilá, nic by jí nemělo chybět, ale odmítá potravu. Zkoušela jsem jí dávat granule, žížaly, kousky kuřecího ale o nic nejeví zájem. Poraďtě prosím, co mohu dělat?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2015 11:30 - Re: CurvyTriangle
Konkrétne UV-B žiarivku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.08.2015 08:30 Muž samboo [3] - RostlinyRe: CurvyTriangle
Lampička je důležitá ohledně vyhřívání a sežeň si uv-čko, je to třeba kuli krunýři, aby ji nezačal měknout... a filtr ti ulehčí čištění ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2015 19:49 Muž CurvyTriangle [0] – Zlepšení životu želvy - šok?
Dobrý den,
přebral jsem želvu a doteď měla ,,horší" život - světlo pouze z okna a výměna vody jednou za 2 týdny.
Teď jsem ji nakoupil filtr a přidal ji nad akvárko lampu.
Lidi v okolí mi říkají, že z toho bude mít šok, nemoci.. :-O
Před pár hodinami jsem ji tam dal lampičku a už se vyhřívá, mam s tím filtrem na ni zatím počkat? Nebo ho tam mam přidat. Nebude to na nic moc změn?
Díky!!! :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2015 21:54 GagaRush Re: Pepan
Tak to ještě nevím a s vrubozubci se snese ?:-D
Asi ji ukousávali ploutve :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.06.2015 18:22 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: GagaRush
Vyber si. Buď cichlidy nebo želvu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2015 17:53 GagaRush – Želva s cichlidami?
Čau mám akvárium 400l a mám v něm vrubozubce cca 18cm a cichlidy papouščí cca 16cm
A chtěl bych tam želvičku šlo by to ?? :-D určitě bych jí udělala prostor bez vody...

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2014 19:32 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: kate.
Ještě dodatek - Výška vodního sloupce v teráriu by měla být asi tak na šířku karapaxu. Kdyby byl vodní sloupec nižší a některá želvička se obrátila na záda, nemusela by se obrátit zpět a utopila by se.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   08.10.2014 18:46 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: kate.
Já jsem kdysi množil bahenky, elegansky jsem koupil malé, ale způsob bude podobný. Malým se dá opatrně pomoci z vajíčka, když se pinzetou opatrně odloupe část skořápky. Ona je sice při líhnutí slabá, protože část jí mrňata spotřebují na tvorbu kostí, ale slabším jedincům by to mohlo pomoci. I ty s vaječným váčkem jsem dal do terárka, kde bylo asi tak 3 cm vody a plochý kámen tvarovaný tak, že z něj byl pozvolný sestup do vody. Žádné ostré hrany, aby se mrňata nemohla o tu hranu poranit. Ta jizva po váčku na plastronu se totiž zatahuje několik dní. Teplota byla normální pokojová, ale nad kamenem byla umístěna slabá žárovka (kvůli UW) aby se prcci měli kde ohřát. Voda se částečně mění denně, ale pozor, nechat ji odstát. Elegansky jsou choulostivější na chlór ve vodě, který jim způsobuje loupání kůže. Vypadá to blbě a asi to želvičkám nedělá dobře. Co se týče krmení, tak vícekrát denně menší porce nítěnek, roupic, malé kousky rybího masa. Zapomeňte na ty sr.čky, co se prodávají ve zverimexech jako granule a podobně. Ty želvy fakt potřebují k růstu maso. Jinak žerou taky zelené. Listy salátu a podobně. Malé jsou náchylné na avitaminózu, která se projevuje tím, že malé želvě natečou oční víčka, ona nevidí a má problém s přijímáním potravy. I to se dá léčit, ale podávat pěticentimetrové želvě do tlamky rybí tuk je dost problém. Pokud budete prcky dobře krmit a budou mít dost pohybu, roste jim karapax i centimetr měsíčně a ve věku kolem jednoho a půl roku se u samečků začínají projevovat hormonální změny. Protahují se jim drápky na předních nohách a ovívají samičky. Rovněž se dá pozorovat vysunování hemipenisu. Jinak doporučuji hodně slunit a podávat vápník. Špatně živeným želvám se deformuje krunýř. To je ve stručnosti vše.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2014 18:27 kate. Re: Pepan
Fotka k příspěvku Tak napůl, některý úplně venku, některý se teprve klubou. Jde mi spíš o informaci co potom s nima. Kdy s nima do vody, jaka teplota, jaky pozadavky. Nekde pisou do vody hned, nekde je info ze na vlhkej hadr ze kteryho si berou vlhkost. Zloutkovej vacek ta vylezla mrska stale nema zcela zatazenej.. Plus cim to krmit, jestli to ma nejaky spesl pozadavky nebo jen to co dospelym umerne velikosti plus vitaminy navic...
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2014 22:02 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: kate.
Dobrý den. V jaké je to fázi? Mláďata jsou ve vajíčkách nebo už vylezla?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2014 21:43 kate. – líhnoucí se mláďata
ahoj všem, právě se mi z vajíček líhnou mláďata želvy nádherné, máte někdo zkušenosti s odchovem? na webu jsem našla spoustu nepříliš přesvědčivých informací které se vzájemně nejen liší, ale i vylučují, a rady jak vajíčka inkubovat.
Poradí mi tu někdo jak naložit s mláďaty ? Děkuji hmm

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2014 13:25 Muž Malapa [494] - AfrikaRe: Johny
Nevím jak přesně je to definované, ale aktuálně se smí dovážet jen určité druhy želv a přímo jen teplomilné rasy želv nádherných. Tím by mělo být zajištěno, že se v našich podmínkách nebudou množit, nebo ještě lépe, brzo v přírodě uhynou.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2014 09:34 Muž Johny [4] Re: Fisulka
Jen podotýkám, že i taková lidé jsou. což všichna určitě vědí. Bude se ted nejspíš řešit co s těma želvama. Do přírody je vypustit nemohou.
Mám pocit že psali, že ta nádrž byla trochu bokem od jakýchkoliv zahrad a domů..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2014 09:17 Žena Fisulka [0] Re: Johny
To snad každý rozumný chovatel ví. Ovšem, zda-li to vědi i primitivní jedinci na světě, kteří si prostě pořídí 5ti cm želvičku... když neudají, tak vyhodí do přírody. Smutné. V některých případech ale i mnoho želviček utíká z jezírek, nestalo se tak i tady? Snažím se být optimista... no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.08.2014 09:07 Muž Johny [4]
Před pár dny byly nalezeny ve Slaném v hasičské nádrží odložené dvě želvy nádherné ve velikosti přibližně 27cm. Nejspíš už přestali nějakého chovatele bavit. Nejspíš by se měli lidé zamyslet proč a zdali vůbec si něco takového pořizovat, když mě to pak přestane bavit. Neni to zodpovědnost na měsíc...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.08.2014 12:36 Žena Fisulka [0] – .)
Ahoj, chci se zeptat, všude se píše, že některé želvy potřebují UVB. Ale, vůbec v tomto nejsem znalec a tak se raději ptám, kolik má ale to UVB mít Watů pro želvu nádhernou?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.06.2014 23:19 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Týna
No, obávala jsem se, že to přesně takhle dopadne, granule a sušený krevetky, ach jo :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.06.2014 22:56 Muž MarekP [812] - MalawiRe: Týna
Tak to je dobře, že se rozežrala. :-) Jenom konkrétně těma krevetkama nekrm pořád, obsahují značné množství fosforu, měly by být občasným doplňkem krmení. Nejlíp živými rybkami (gupky a podobně malé rybky), kup jich pár, hoď je do akvárka a uvidíš, jaká je želva dravec, nachytá si je sama, když ji nebudeš moc rozmazlovat. ;-) Však už jsme tu všichni toho napsali dost, to krmivo by mělo být co nejpestřejší, živá potrava je nejlepší. ;-)

A krm maximálně 1x za 2 dny v přiměřených dávkách. Želvy mají tendenci žebrat o jídlo prakticky neustále, když se motáš kolem akva. Ale tomu musíš odolat. ;-) Mně třeba žebrají i po tom, co je nakrmím. Nicméně každá želva je originál a mám zkušenosti, že některá želva ví, kdy má dost, i když jí dáš jídla přes míru, tak sní jen to, co opravdu potřebuje, jiná želva mi zase byla schopná sníst jakékoliv množství a pak přebytečné vyzvracet. Je to podobné jako u lidí, někdo se přecpává, někdo ne. ;-)

Tak hlavně, ať se daří Tobě i Emilovi. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.06.2014 22:45 Týna Re: MarekP, Eva_R
Chtěla bych mockrát poděkovat : Eva_R a MarekP . Želvička (zvaná Emil :-D ) se mi krásně rozežrala a momentálně mi už žere i granulky :) Začali jsme na sušených krevetkách a Emil se po nich může utlouct !. Tak ještě jednou mockrát děkuji !!! :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2014 19:38 Muž MarekP [812] - MalawiRe: prasan, Eva_R
Souhlasím s oběma, nejlepší je všechno získat přirozenou formou. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   06.06.2014 19:28 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: prasan
A taky žížaly jsou výborným zdrojem vápníku palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2014 19:27 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: MarekP
Tak to máš štěstí, naše klapavka ho normálně a rychle žrala.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   06.06.2014 15:41 - Re: MarekP
Vápnik treba ponúkať njlepšie v prirodzenej forme,čiže ryby a rybie mäso i s kostičkami.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2014 13:29 Muž MarekP [812] - MalawiRe: Eva_R
Tak to jsem v klidu. Žádné problémy to želvám nezpůsobuje, což mám ověřeno praxí, a už vůbec ne v takovém minimálním množství, jakého se jim tím želvíkem dostane. Naopak nevhodná je sépiová kost apod. Ve skutečnosti želvy toho želvíka jenom trochu ožerou, když je nový, pak si ho moc nevšímají a působí jen jako prostředek na úpravu vody, dokud se nerozpustí. :-)
Navíc v té diskuzi o chameleonech dotyčný psal, že tím želvíkem vyloženě krmil. Což je samozřejmě nesmysl, i kdyby to byl nejčistší vápník, který existuje. Tam bych viděl ten problém, čeho je moc, toho je příliš. ;-) Zase bych z toho nedělal kovbojku. :)

Pro zajímavost moje videa po přidání želvíka:
www.youtube.com/…
www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2014 12:59 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: MarekP
Skoro se vším souhlasím :-)
Mám od toho autora knížku Naše želva a tam to o té vazelíně je.
Jo a ten Želvík :-D Taky jsem ho klapavce dávala, dokázala ho do tří dnů sežrat, jenže jak takhle brouzdám po netu, našla jsem tohle tera.poradna.net/…
a už jí ho nedávám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2014 12:19 Muž MarekP [812] - MalawiRe: Eva_R
Toho autora moc neznám, ale znám tu knížku, mám ji doma. ;-) Obsahuje základní informace o několika druzích želv, je tam obecný popis stavby těla želvy, je tam uvedeno, jak želvy žijí v přírodě, jak má vypadat akvárium pro různé druhy, podmínky v akváriu, údržba akvária, je tam i něco málo o chovu v jezírku, o správném krmení, popis rozmnožování a odchovu, jsou tam uvedeny základní nemoci a jejich příčiny a řešení. Pro začátečníka naprosto dostačující, aby neudělal žádnou velkou chybu. ;-) V této knížce nic o vazelíně není, samozřejmě je to ptákovina natírat želvě krunýř. ne Co se týče knížek, tak nemůžu doporučit nějakou, kterou jsem nečetl. Ale rozhodně jsem nechtěl, aby moje doporučení této knížky vyznělo jako dogma, byl to příklad dobré knížky do začátku. Každopádně jediná správná cesta je čerpat informace z více zdrojů, aby si člověk udělal přehled. Stalo se mi, že i v knížce jsem našel pořádný nesmysl.

Krmení jsem nevyjmenovával podle důležitosti a ani jsem nevyjmenoval všechno, co se jim může dávat, takže gamarus na "druhém" místě nemá žádný význam. Krmit by se mělo nejlépe/hlavně živou potravou. Nejlepší je pestrá strava a kvalitní granulové krmivo obsahuje správný poměr všech vitamínů důležitých pro želvy včetně těch nejdůležitějších jako vitamín D. Krmit ale rozhodně jen tím, je samozřejmě špatně. Nejlepší je to střídat nebo v malé dávce od každého trochu. Například já do želv za žádnou cenu nedostanu žádnou rostlinu, už jsem zkoušel plno druhů, ale nejradši by žraly jenom maso. A tady mi pomáhají právě ty granule, ve kterých je zastoupena i rostlinná složka a želvám chutnají. :-) Vápník v podobě toho želvíka je taky velice dobrá věc. A jak zmínil prasan, v létě dát v horkých dnech ven i želvu, která je zvyklá pouze na akvárium, je taky dobrá věc, protože slunce se ničím nahradit nedá. Klidně vypustit do trávy a nechat ji provětrat, akorát nespouštět z očí. :-) pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2014 07:29 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: MarekP
Pro začátečníka doporučuju například tuto, je levná a obsahuje základní informace o několika druzích želv - www.vasut.cz/…
Fakt ti připadá tak dobrá? Tenhle autor Hartmut Wilke třeba radí jednou za tři měsíce mazat želvě krunýř vazelínou, to je, doufám, už dávno brané jako nesmysl. Je to asi lepší než brožurky typu "Bydlí s námi želva", ale jsou snad lepší knížky www.knihajilemnice.cz/…

Ještě si dovolím trochu nesouhlasit s tím krmením, doporučuješ hned na druhém místě sušený gammarus, to je snad, hlavně pro mládě, zbytečné, gammarus se přirovnává k suchému rohlíku. Granule bych dávala jen občas. Tady je třeba dobré shrnutí krmení vodních želv tera.poradna.net/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2014 04:48 - Re: Týna
Na vápnik jej kľudne môžeš dať i škrupinky vajíčka.ˇJe fajn dať ju občas i na slniečko,odkiaľ získava dôležitý vitamín D pre pancier a zdravý rast.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   05.06.2014 23:09 Muž MarekP [812] - MalawiRe: Týna
Dobře, takže už žrala. Je dost možné, že je teď ve stresu z nového prostředí apod., může to být jedním z důvodů, proč nežere. Takže, co bych v tuto chvíli udělal:

1) Zvýšit sloupec vody na 10 cm. Budeš muset samozřejmě nějak vyřešit souš, ale to snad nebude problém.

2) Vyměnit ty šutry za jemnej písek nebo štěrk. Tyto želvy totiž jemný štěrk/písek pojídají a může představovat až 1/3 objemu jejich žaludku. Je to proto, že želvy nemají zuby, kořist polykají vcelku a štěrk v žaludku jim pomáhá potravu rozmělnit a strávit. Např. tento akvarijni-pisky-substraty.hledejceny.cz/…

A určitě pouvažuj o větším akvárku co nejdřív. Toto je opravdu malé a považoval bych to spíš za dočasné ubytování než za plnohodnotnou nádrž pro takovouto želvu, která ráda plave a hlavně celkem rychle roste. ;-)

Jinak tady ti vždycky určitě někdo rád poradí. Hledej informace, informace a informace, čti toho co nejvíc. Začít můžeš tu - terarka.net/…
Dál doporučuju koupit si nějakou knížku o takovýchto želvách, dozvíš se z nich hrozně moc. Pro začátečníka doporučuju například tuto, je levná a obsahuje základní informace o několika druzích želv - www.vasut.cz/…
3) Pokoušet želvu dál nakrmit, je zbytečné to zkoušet víckrát než jednou denně. A je potřeba ji krmit pestrou stravou - živé ryby (paví očka apod.), sušené ryby, gamarus, sušené krevety, různé granulové krmivo pro želvy (výborné např. toto - krmiva-terarijni-zvirata.heureka.cz/… ). Střídat to, uvidíš, čeho se chytí. Až začne žrát, krm želvu malými dávkami 1x za 2 dny. Ne častěji. Kuřecí maso se má dávat velmi výjimečně (1x za 2 měsíce) a musí být libové. Stejně tak sušené krevety se dávají jen občas jako doplněk stravy, neměly by se dávat častěji kvůli množství fosforu, který obsahují.

4) Kup si "želvíka" - ostatni-doplnky-teraria.heureka.cz/… Je to vápník, který se dá do vody do akvária, je pro želvu důležitý hlavně kvůli tomu, že zpevňuje želvě krunýř a pomáhá k jeho dobrému růstu. Ve vodě se rozpustí asi za 2 týdny, mezitím ho želva bude i okusovat.

To je prozatím asi vše, co můžu poradit. Není třeba nějak plašit, želvu máš krátce, to že nežere, je pravděpodobně vlivem změny prostředí. 7 dní bez jídla u želv je naprosto krátká doba, vydrží i měsíc bez větší újmy. Každopádně pokud by 3 týdny odmítala potravu, zašel bych s ní na veterinu, ale jak jsem zmínil, vypadá zdravě. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2014 23:09 Týna Re: Eva_R
Jo super ! :) Děkuju :) a myslíte, že tam třeba neleze, že se tam nemůže dostat ? Jako že jí to třeba klouže nebo tak.. ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2014 23:07 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Týna
Krmit samozřejmě do vody! Mají rády třeba žížaly (nastříhat na kousky a nasypat do vody), to samé rybky, nebo koupit mražené patentky, kousek nechat rozpustit, propláchnout a nasypat do vody. Zbytky se odsajou odkalovačem.
Důležité je krmit pestře, třeba jí tam hoďte mouchu, ty žížaly, ryby/rybí maso, šneky, patentky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2014 23:03 Týna Re: Eva_R
Nevím jak ji jinak krmit :( nechala sem ji to na kameni a ona tam vůbec neleze... dokonce sem ji tam ani neviděla vyhřívat se. Pořád se jen kachní ve vodě :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2014 23:01 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Týna
Změnila bych to krmení, jak je vidět, tak ryby by jí chutnaly. A krmit z pinzety teprve až si u vás trochu zvykne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2014 22:55 Týna Re: MarekP
Zřejmně ano, v akvárku byly ještě dvě malé rybičky (tetry) a jedna byla po noci živá a z druhé zbyla pouze hlavička. Nepřijde mi, že by to ta druhá rybička udělala...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2014 22:52 Muž MarekP [812] - MalawiRe: Týna
Pokud ji máš doma 11 dní a týden nežere, to znamená, že už u tebe jedla, že?
5-6 cm vody je pro ni hrozně málo, tyto želvy jsou vynikající plavci. Vody aspoň 10 cm, víc v tomto mini akvárku asi nebude vhodný.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2014 22:51 Týna Re: MarekP
Mám ji doma 11 dní :) a je velká 7 cm :)
Má tam 5-6 cm vody. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2014 22:47 Muž MarekP [812] - MalawiRe: Týna
Je to Trachemys scripta scripta (Želva žlutolící), můžeš mrknout třeba sem - terarka.net/…

Želva vypadá na první pohled zdravě. Akorát nám zkus odpovídat na všechny otázky, ať ti můžeme co nejlíp poradit. ;-) Jak dlouho tu želvu máš doma? Krycí sklo nebo plastový kryt je prašť jak uhoď, důležitý je, že je akvárium zakryté a netáhne do něj. ;-) Jakou velikost má? Podle fotky odhaduju tak 7-8 cm, ale těžko říct.

Akvárko bych pořídil co nejdřív větší, věř mi. Poroste ti před očima a není krásnější pohled na želvu (i malou), když si může pořádně zaplavat. Každopádně teď to v rámci možností je pro ni dostačující, co se velikosti týče.

EDIT: Akorát se mi nezdá výška hladiny. Kolik centimetrů vody tam máš?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2014 22:43 Týna Re: Eva_R, MarekP
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Tak tohle je naše želvička. Krycí sklo nemáme ale má tam ten plastový kryt.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2014 22:24 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Týna
A co to krycí sklo? To je dost důležité.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2014 22:22 Muž MarekP [812] - MalawiRe: Týna
Z tohoto popisu toho moc určit nejde. Pomohlo by, kdybys sem vložila 2 fotky - akvária a samotné želvy. ;-)

A jak dlouho ji doma máš?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2014 22:22 Týna Re: Eva_R
Želvička je prozatím v akváriu které má 35l, než vyroste... Má tam kamínky a břidlici.Zkusíme patentky a šneky a když to nezabere tak navšívíme veterinu. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2014 22:11 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: Týna
Nejlepší by bylo se zaregistrovat a dát sem fotku akvárka. Máte třeba krycí sklo? Jinak jako krmení nabídněte patentky, šneky, ryby.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 2 3

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 1778x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/19104-zelva-nadherna-chov?od=25