Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Cena akvária

 

NápovědaFórum » Technika » Akvária 

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Cena akvária
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 10   02.02.2015 09:59 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: 0
0 napsal: Když se rozrostou některé kytky, tak mohou přilepšit na krmivo a snížit ztráty. Zadarmo to dávat nemusíš, protože pak si toho často lidi neváží.
Mne to dokonce jeste stoji nejake penize navic, rostliny jsem mnohokrate poslal, proste jen tak, kdyz si o ne nekdo napsal (coz znamena, ze po nich fakt asi touzi, a jiste ze nebudu posilat neco, co je v kazde akvaristice a resit neci lenost). Kdyz Ti pak prijde nadseny vzkaz, ze neco tak nadherneho dotycny ani necekal... ta radost stoji za vic nez par kacek :-) . Kdyz vidim, ze se nekomu neco libi... no zkratka jednoho dne umru uplne chudej, ale se sirokym usmevem, ktery mozna ani vetsina lidi nepochopi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2015 03:40 Muž 0 [1718] - Obecné.Re: TRULY
Nemysli na majlant. Začni s tou "šedesátkou". Máš tam živorodky pro potěšení z hobby a při tom i zůstaň. Jen si pořídíš jiné, které při stejné péči mohou dát i patřičný užitek .
Já bych současné rybí osazenstvo nabídl jiným chovatelům. V akváriu by štěrkové dno bylo vyměněno za písečné, bez těch břidlic, živé rostliny mohou být zpětně použity a na pařez lze dát trs mechu - ne na dno. Celkově má být dno snadno čistitelné odsávací hadicí s nasaditelnou síťkou proti nasátí ryb. Filtr tam vidím molitan - může být. Osvětlení bych předělal na ledkové, které by mohlo v podobě částečně ponořených žárovek i ohřívat vodu, ale to může být rizikové a je to pro technicky zkušené maníky. Menší kolísání teploty by nevadilo. Ohřívač máš. Při slabším světle ještě mohou prosperovat kryptokoryny, kapradiny, mechy a u hladiny trhutka.
Do takto připraveného akvária stačí vypustit tři páry, nebo 3 samice a 1 samce ryb druhu Neoheterandria elegans, které na Slovensku prodává např. Ivan Vyslúžil, za u nás obvyklou burzovní cenu 40kč kus, což je zhruba 1,5 eura.
Tyto ryby při běžné péči v nevelké nádrži dobře prospívají i se množí a postupně se rodící potomstvo ( většinou po 1 - 2 ks ve vrhu) může ve společnosti rodičů být odchováno, bez hrozby náhlého přerybnění. V případě hrozícího kanibalizmu by se matečné ryby musely umístit do chovného koše přímo v akváriu (nesmí hladovět).
Po těchto mini rybkách je stálá poptávka. Někdy stačí dát inzerát a zájemci sami přijedou. Mladé v pravidelných "vlnách" dospívají a malým počtem nemohou "zaplavit" trh, takže nastává plynulá produktivita i odbyt. Zájem je v tuzemsku i v zahraničí, takže kupci se najdou i z Polska, Maďarska, Rakouska, ....
Když se podaří za rok od každé samice takto odchovat 20 mladých do uskutečněného prodeje, což je 30ks v prvním půlroce a dalších 30ks v druhé polovině roku, tak to je celkem 60ks x 40kč - v dnešním kursu jeden a půl eura násobeno šedesátkou. Od toho si odečteš skutečné roční výlohy a zbytek je to, co bys normálně při současném stavu neměl. Jasně, půjdeš-li do Rakouska dělat popeláře, tak si zarobíš víc. I tak se dá situace řešit. Já dělal v zahraničí pět let.
Když se rozrostou některé kytky, tak mohou přilepšit na krmivo a snížit ztráty. Zadarmo to dávat nemusíš, protože pak si toho často lidi neváží.
K těmto rybám nic jiného k chovu nedávej,- "ancíky", ani krevety !, které mohou lovit narozené elegansky. Mi menší druhy krunýřovců žrali i podstatně větší potěry při společném chovu.
Krevetky se dělat dají taky, když se ví, jak na to, ale to by musely být ty "extra".
Je to ukázka možného využití té Tvé současné litráže. Jestliže toho výsledku dosáhneš, tak si zároveň vypracuješ lepší schopnost vyhodnocovat a předpokládat, jak dopadnou plánované projekty a v mozku se Ti zrodí nové nápady i vytříbí vkus.
Pak si poradíš s tím, jak vyřešit dilema, z něhož jsi nyní zmatený a zklamaný, protože jsi do toho vkládal velké naděje a nedokázal se sám rozhodnout, a proto s tím i vyrukoval ve fóru, kde se to nevyvíjelo dle Tvého očekávání. 0.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2015 01:15 Muž 0 [1718] - Obecné.Re: Designer
Kytky jsou dobrý artikl, když mají tu správnou vodu a světlo. Nevyžadují mnoho práce, ale na kšeft jsou v současné době ceny i odbyt válcovány přebytkem a vyplatí se zabývat leda tak vzácnějšími druhy, co se ovšem snadno nepěstují.
Například jsem víckrát zkoušel druh Barclaya longifolia. Použil jsem měkkou vodu, živné dno i přídavek železa a stejně bez úspěchu. A na Liberecku, kde je vhodná voda to jiným roste, jak plevel samo a na burzách se prodávají od 80kč výše za kus.
Dělal bych jedině cennější mechy.
Ovšem já mám na mysli využití toho, co zrovna máme v podobě běžně provozované záliby a jen pro vyrovnaný rozpočet, až reálný možný přebytek pro budoucí nové nákupy; a ne zakládání velko-pěstírny. Ten příklad jsi uvedl a na zaplacení pořizovacích a udržovacích výdajů by to v určitém časovém horizontu po vyhodnocení + a - vyšlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2015 19:15 Muž TRULY [164] Re: 0
Nepises zle, zaujimalo by ma viac k tomu. Ono v tej mojej 60l asi majland nezarobim. V takej 150 by som si uz vedel predstavit odchov napr. ancistrus z drahsich druhov.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2015 18:59 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: 0
Zni to dobre, myslim ze nejen ja bych si to rad precetl. Specialne pokud jde o minimalni vybaveni pro neco takoveho.

Asi to vysvetlim na sobe, tedy stav veci. Rekneme u mne rostliny. Ja vim ze jich mesicne vypestuju tak rekneme za 500Kc prodejni ceny (plus minus autobus, jak kdy), takze bych dejme tomu mohl utrzit 250Kc mesicne, ale za tu dobu co to budu resit, vydelam mnohem vic na necem, co mne opravdu zivi, takze rostliny daruji, udelam radost (a to i sobe, ze se libi), a nekdy taky nejake dostanu, coz je zase radost. Takze to co aspon nejak umim, rostliny, to asi nebude uplne to prave pro pozdvizeni ekonomiky meho hobby. Myslim, ze ryby a rostliny muzeme v tomto srovnavat, oboji je vysledek toho, co se primo v akvariu vyprodukuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2015 18:37 Muž 0 [1718] - Obecné.Re: TRULY
Fotka k příspěvku Citace- TRULY
Seriem na to asi celkovo. Akurat som z toho všetkeho podráždený.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""
Na počátku jsem se zmínil o ekonomice v akvaristice, k tomu využij svůj stávající duševní i fyzický potenciál.
Trochu praktických zkušeností a akvárium přece máš, tak ať Ti to pomůže za stejnou starost a údržbu, na to nové vydělat.
Není to nemožné, jak se tady na fóru mnohdy tvrdilo.
Stačilo by v následujících dnech udělat menší snadnou úpravu a změnit nynější nájemníky "neplatiče" - pouhé "pobírače dávek" ( - myšleno, že do toho jen investuješ) za finančně produktivní obyvatele, bez nutnosti mít dodatečné nádrže.
Je na to vcelku jednoduchý příkladný návod. Mohl bych jej bez nějakého studu za nereálnost, klidně tady popsat.
V těch drobných na dlani, je tajemství malé investice pro nový začátek.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2015 17:36 Muž Tomson [1] Re: Legioix
Mozna jo tak s tim nemam skusenost,,nevim,jake jsou ceny,,ale daji se sehnat i veci jete mirne i se rarukou,,a za dobry peniz,,tak do toho uz by se dalo jit ne,,no jo utech znackovych to je vse moooc drahe, :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2015 17:31 Muž Legioix [574] Re: Tomson
Třeba starší venkovní filtr bych bez záručáku nikdy nekoupil, protože je to sázka do loterie. Výměna takových těsnění + rotoru s osičkou u Eheimu vyjde skoro na cenu nového :) U no name filtrů se takové věci třeba nedají ani sehnat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2015 17:23 Muž Tomson [1] Re: TRULY
Ja bych to udelal tak,,kupoval bych v inz,to co potrebuji..samo ze akva nekde pobliz kvuli prepravy,,a ten zbytek to co chci,,je toho hafo,,plny inz,,lide kupuji zarizuji rusi prodavaji,, :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2015 17:19 Muž TRULY [164] Re: Tomson
Už som to stornoval a týpek to predal inemu. Mohol som to aj tak riešiť ako hovoríš, že som ho mohol kupiť a predať ten kryt a predať aj filter a kupiť si iný. Nejak som nad tým takto nerozmýšlal žiaľ. DO krytu by som asi zase musel pridávať dodatočné ledky a filter sotjí nový 100eur, tak neviem či by som ho predal vôbec za 30-40. Seriem na to asi celkovo. Akurat som z toho všetkeho podráždený.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2015 17:10 Muž Tomson [1] Re: TRULY
Co ti vyhovuje to si nechas co ne tak prodas,, ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2015 17:07 Muž Tomson [1] Re: Designer
Presne muj priklad jdu takhle kolem kontejneru a ejhle u neho lezi pekne 200l neposkozene akva,,tel,kluk dojel a uz je doma,, :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   01.02.2015 16:57 Muž TRULY [164] Re: Yirka
už som to odvolal, ma dalsieho kupcu, takže problem pre neho to nebol. Ako píšete ked sa nad tým zamyslím tak by som len zistil časom že filter nestíha, nakolko chcem posločenské akva a že svetlo je na tu výšku a objem proste slabé. Asi budem kludnejšie spať ak si nasporím peniaze naraz a všetko si to zmontujem pokope.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2015 15:45 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: TRULY
Designer má pravdu. Jde to i levněji. Nejlepší je nechat si akvárko slepit. Pak se dostaneš snadno na cenu 7-8Kč za litr. Já jsem si filtr do 112l akvárka dělal sám asi za 500Kč bez filtračních hmot. Ale ten filtr má aktivní objem asi 15 litrů a už druhý rok jede bez toho abych do toho musel rýpat. Já jedu světla jednotlivé čipy LED z ebay a už druhý rok bez zásahu a to je mám napojené na zdroj z počítače v sérii po 4. Za 1000Kč ty světla zvládneš postavit snadno. Jako dno mám v jednom akvárku Liapor a ten stojí pár šušňů, jen se musí odnaučit plavat. Topítka sice mám, ale prakticky nepoužívám, takže stojí za zvážení, zda jsou opravdu potřeba.

První akvárko jsem byl taky splašený a utratil jsem za 90l akvárko snad 10 tisíc. Druhé už vyšlo na půlku a další jsem pořídil za čtvr toho prvního. Jen to chce dobře promyslet.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   01.02.2015 14:59 Muž Yirka [9118] Re: TRULY
Podívej se. Konečné rozhodnutí za tebe stejně nikdo neudělá. Pokud máš možnost to vidět, zkontrolovat kvalitu, zda je to slepeno z 8.mm skla a zdá se ti to cenově příhodné, klidně do toho jdi. Akvárium staré 2-3 roky je vlastně zánovní, kvalitně udělané vydrží klidně 15 let. Světlo a filtrace záleží na náročnosti rostlin a druhu a množství rybek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.02.2015 14:50 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: TRULY
Clovek ma bud penize, nebo cas (kdy muze neco udelat sam), cas jsou penize. To jen pomatenci jako ja, nemaji ani jedno smich .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2015 14:36 Muž TRULY [164] Re: Designer
ja už som taký pomotaný že koniec :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2015 14:28 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: TRULY
Ale tak muze byt, nasli jsme sklo v ruznych cenach, tak rekneme 2500Kc. Filtr... prepadovy, pod to nejake 30l az 50l akvarko (klidne cele odrenem tady je to fuk), za 1000Kc muzes mit filtr jak vino! Svetlo udelas ze zarivek, predradnik a flexosnura, ohnes plech jako reflektor a zaroven je nosny, neco jako drzak (klidne na Lka do zdi) a za 1000Kc nemas co resit. Kdybys chtel usetrit jeste vic, tak do svetla naflakas usporky jednu vedle druhe... samozrejme s rozumem, at Te to nezabije. Jako dno cokoli levneho (da se i sam natezit), treba 20l Terramolu Te vyjde na 235Kc www.bonequip.cz/… . Topitko ATMAN max. za 400Kc by Ti mohlo stacit (jestli nebydlis v lednici). Pak uz to jsou drobnosti. Zhruba 5000Kc, za 200 Ecek Ti jeste dost zbyde na drobnosti okolo. Pravda, spalis nejaky telesny tuk a potrapis mozek, ale tim telo jen ziskava na cene :) .

Pokud jde o mne, ja bych to za 200Ecek skoro poridil i se stojanem:
rybicky.net/fotogalerie.php…
Na konfirmatovy vrtak si holt pridas z kapesneho a nebo se obejdes bez nej smich .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2015 10:48 Muž TRULY [164] Re: liborass
ked sa nad tým trocha zamyslim tak ked som mu pisal či mu postačuje filter ktorý ma k akva tak mi písal dosť vyhýbavo. + asi aj tie neonony možu kedykolvek odísť, ach,, takýs om sklamaný z toho, ten prvý ošial ked som si predstavil ako bude v obývaku :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2015 10:31 Muž liborass [174] Re: Legionix
přesně tak nespěchat a vše si promyslet, projít si weby na kterých jsou rady, zkušenosti i plánky...
Já bych už do krytu nešel, měl jsem ho (vlastní výroby dle návodu z netu), ale moc mě to neuspokojilo... ted plánuju otevřený akva bez krycích skel, z kterého polezou kořeny a i nějaká ta flora a osvětlení bude zavešené ze stropu, už jsem to tak měl a je to jednoduché a hlavně se mi to tak líbí :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.02.2015 10:15 Muž Legioix [574] Re: TRULY
Chce to nespěchat a šetřit. V akvaristice je spěch špatný rádce. ano
btw: ten filtr je i pro to 250l akva málo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2015 10:12 Muž TRULY [164] Re: liborass
dakujem za rady, asi máte pravdu. resp. pravdu máte určite. Ono nalakať lajka na take akva problem nieje ked sa zamyslim nad mojou prvou reakciou. MOžno by som ho kupil iba na kšeft a predal ho za 50e viac.
Ten filter je skutočne pre akva do 250 litrov a 2x30w trubice budu zrejme vyhovovať len cryptocorynam a slabšim rastlinam. Akva ma možno životnosť ešte 3,4 roky. Mám teraz totálne zmiešané pocity :( Ale kde naberiem 300eur na nove tak to fakt neviem.

+ ste viac za rampove osvetlenie alebo za kryt? to akva ktore píšem ma čierny kryt otvaraci. tak neviem čo je estetickejšie
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2015 09:58 Muž liborass [174] Re: TRULY
Ono taky záleží na tvých zkušenostech (jestli začínáš, což bych tak tipoval já, nebo rozšiřuješ akva), tak máš dvě možnosti, bud si vezmeš akva od souseda a jen to přenesete přes chodbu :), doliješ vodu a mužeš se kochat... ale časem zjistíš, že ten filtr není to pravé, kryt nevyhovuje, světlo slabé, dno je moc hrubé/jemné a začneš si to upravovat podle svých představ a ve finále zjistíš, že tě to levné akva od soudeda vyšlo na 1000eček... nebo je tu možnost začít od píky a koupit si to podle svých představ už od začátku(vše budeš mít nové a se zárukou a tak jak jsi chtěl)... anebo si kup jen sklo a vybav si to podle sebe, a nemusí být vše nové, (inzeráty, burzy apod) jen si dáš tu práci a koupiš si to postupně a i pak ta cena nebude tak vysoká ;-) stačí si to jen promyslet a hurá do toho... držím palce X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2015 09:56 Muž Legioix [574] Re: TRULY
To je nějak moc ne? 500e? Počítej:
www.akva-tera.cz/…
www.akva-tera.cz/…
www.akva-tera.cz/…
www.akva-tera.cz/…
cca 8700kč. Je to nové a dá se to sehnat i levněji.
Třeba na filtru se dá ušetřit zde:
www.aqua-obchod.cz/…
a to seš už na 7900kč

TRULY napsal: Filter je externý aquael 250 s prietokom 450l/hodinu.
Ten filtr je pro 300l akva silně nedostačující.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2015 09:37 Muž TRULY [164] Re: all
tak ja beriem každý názor samozrejme. Je jasné že ak by som šiel po to akv, tak ho poriadne prehliadnem teda spoje a rohy. Co sa týka osvetlenia, nejdem tam pestovať nejaké extremne druhy rastlin vyžadujuce veľa svetla. Filter je externý aquael 250 s prietokom 450l/hodinu. Celkom ste ma odradili od tej kupy ak mam pravdu povediac.

Ináč ak by som chcel zariadiť niečo podobne tak
Akvarium cca 100e
kryt na akva 100e podla počtu a druhu trubic
filter 300. 200e podľa značky
topitko 20e
štrk 30e

takže počiatočne náklady na nové akva podla prestav su 500eur a tie proste nemam. Resp. mám ale nedám to všetko do akvarka. Teraz môžeme diskutovať o tom že načo idem do teakeho akva ked nemam na to peniaze, ale proste toto mi vyskočilo a zdalo sa mi to ako dobrá cena na velkosť.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2015 09:36 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: 0
Jeden duvod pro pouziti stare nadrze jsem nasel, a to kdyz 200l akvarium pritelkyne mela uskladnene, takze se jen pouzilo. Ale to uz je zase trosku o jine cene :) .
A jen tak mimochodem, jedno pekne velke akvarium jsem videl stat u popelnic, a jeste si nekdo dal praci ho neposkodit a podlozil ho prkny. Asi ho chtel nekomu dat a nebylo komu, tak zvolil tenhle zpusob :-) . Akvarium (mysleno sklo) ma hodnotu ruznou, nekdy dokonce nema ani cenu odvozu... Totez 2x 150l v dokonalem stavu pri vyklizeni sklepa...
Nadrzi je vsude plno, kdo je ochoten jit do starsiho skla, staci se nekdy jen zeptat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2015 08:33 Muž Tomson [1] Re: TRULY
No vis jak to je odejit muze vse hned nebo po delsi dobe,,do toho clovek nevidi,,akva 3 roky stare je v pohode,,jen se podivat jak vypadaji spoje zda tam nejsou nejake bublnky po spatnem slepeni,,ja koupil akva 240l stolek dreveny,jako set za 1500kc,,taky 3 roky stare a v poho,
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2015 07:46 Muž Fuchs [169] Re: doubler
To je klasická praxe našich severních sousedů. Kamarád pracoval pro jednoho Poláka a ten měl tři eshopy na prodej oken, dveří a podlah a všechny měly stejnou kamennou prodejnu. Když jeden dosáhl špatného hodnocení na heuréce a podobných stránkách tak ho zrušil a spustil jiný atd...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2015 07:33 Muž 0 [1718] - Obecné.Re: doubler
Proto jsem vložil ty dva odkazy. Hlavně jsem chtěl poukázat na poměr pořizovací ceny starší a nové nádrže. Samozřejmě se musí dofinancovat i ostatní položky, ale i tak, bych se rozhodl raději pro tu novou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2015 06:37 Muž doubler [80] Re: Legioix + 0
jenom pro zajímavost - všimli jste si, že všechny tyto e-shopy (a ještě několik dalších) jsou ve skutečně pravděpodobně jedna firma vystupující pod různými obchodními názvy? Stejné kontaktní osoby, stejné fakturační údaje, stejné místo osobního odběru. Ale dělají to šikovně - každý web má trochu jiný design (i když vnitřní členění je skoro stejné), dokonce i ceny jsou odlišné..
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2015 00:54 Muž 0 [1718] - Obecné.Re: Legioix
Odpovědi i s příkladnými ukázkami zboží a cen dostal, teď je to jen na jeho moudrém, nebo ukvapeném rozhodnutí. :-O

Toto je ukázkové téma o ekonomice v akvaristice, což jsem měl jako součást na mysli, když jsem doporučil, aby se i toto probíralo v e-akvarium.cz ,,,,,,,,,,,,,, www.akva.sk/… Vystupuji tam pod pseudonymem Zero - v tom druhém odkazu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   01.02.2015 00:49 Muž Legioix [574] Re: 0
A tady je ještě levnější: www.raj-akvaristiky.cz/… X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2015 00:30 Muž 0 [1718] - Obecné.Re: TRULY
Já bych si ho určitě nekoupil. Dovybavení je, taktéž lépe si sám vybrat a dokoupit takové, jenž vyhovuje mým individuálním představám a potřebám, než brát opotřebované a nevyhovující.
www.lirashop.cz/…
www.vyprodeje.net/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   31.01.2015 23:09 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: TRULY
Kryt prima, ale 2x 30W zarivky jsou pro rozumne pestovani rostlin malo, takze jednu polozku uz musis stejne nejak resit.
Ten filtr neznam, ale prijde mi na 300l akvarium malo, dalsi polozka k reseni.
Sterk a ryby bych nechtel, rad si tohle volim sam, ale nevim o co jde a jak to chces.
Topitko stoji houby a jestli je ostatni poddimenzovane, bude mozna taky.
Nove sklo ma cenu tak 2500Kc (aspon za to se ten rozmer v 8mm skle da koupit), pouzite tu cenu nema, ani kdyby bylo bezvadne, je to jako s autem, vyjedes z autosalonu a tretina ceny je pryc - a mozna zaruka se asi taky nekona.
Mne to jako supercena neprijde, ale muzes to videt jinak, protoze treba nechces pestovat nic nez nenarocne rostliny, treba jsi to dno videl a chces ho, treba ty ryby stoji za to, treba Ti ta filtrace diky slabemu zarybneni staci...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.01.2015 19:29 Muž TRULY [164]
Ahojte viete mi prosim poradit?
Mam moznost kupit 3 rocne akvarium 120x50x50 = 300litrov.
K tomu je prislusenstvo cierny kryt s 2x30w trubicami + topytko a externy filter aquael uni 250.
Dalej strk a ryby. (Bez podstavca) cena 120€ cca 4000kč co je velmi dobra cena.
Akva je udajne bez skrabancov a odrenin na rohoch. Myslite ze je to dobra kupa? Mam cakat ori 3rocnom akva nejake zvysene naklady do buducna? Je tam pravdepodobnost ze na filtry nieco odide? Alebo je to vsetko vyrobene tak ze mam 5,6,7 rokov klud?(od kupy noveho). Vdaka surne

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   16.10.2011 10:36 švíco Re: rriki
Taky mi přijde, že rybky jsou hrozně levné... za živého tvora by měl člověk platit jako mourovatý, aby si uvědomil "cenu" života a rozmyslel si pořízení živočicha důkladně a ve strachu před ztrátou by snad nastudoval lépe jeho potřeby. Když je rybka za dvacku, tak proč se namáhat, koupíme novou a tak dále a tak dále... vidím to v mořské akvaristice, tam si člověk koupi korálu za 1500Kč hodně rozmyslí, nastuduje všechny jeho podmínky chovu a pak až případně korál pořídí. Není to jen o těch penězích (nemělo by být), ale je to prostě faktor, který na lidi obecně platí ;-) Ale při vyšších cenách by se zase točily menší objemy prodaných ryb... ovšem pro ně samotné by to bylo lepší.. pro chovatele netuším...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2011 03:10 Muž rriki [818] - CichlidyRe: PetrS
potlesk výrobci akvárií od r.1989 zdražily o 300%,kéž by taky někdo nás chovatele nechal vydělat sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2011 21:55 Muž SanelOne [5] - TetryRe: PetrS
S trochou nadsázky, kdybych věděl, že vydrží léta a nebude s nim žádný problém, tak proč ne. Přeci jen, kdyby sme si to dělaly všichni samy, kluci by neměli co do huby :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2011 21:53 Muž MrHu [300] Re: SanelOne
Tak o to je to příjemnější:-D Jako taky bych to akvárium zkusil sám...ale jak píšeš, někde na zahradě...:-) já bydlím ve druhým patře činžáku a soused nad náma už nás jednou akváriem vytopil...takže to mi dalo školu:-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2011 21:44 Muž PetrS [4]
Nedavno jsem si nechával lepit nádrž 105x45x60 profi firmou z Jižních Čech. Stála mě i s krycim sklem 2.600. Je to ale z 10 mm skla. Vypadá luxusně. Krásně a precizně zabroušené hrany, hezky vysilikonováno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2011 21:33 Muž SanelOne [5] - TetryRe: MrHu
Já mám tu výhodu, že dělám ve firmě kde je víc profesí a máme tam i skláře, takže když kluky podmáznu, tak si myslim, že mi udělaj pěknou nádrž, i když přímo akvária nedělaj.
Skusil bych to i sám, je to výzva (jako třeba s krytem na akva-MrHu ví ;-) ) ale někde na zahradě, kdyby náááhodou ... :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2011 21:08 Muž MrHu [300] Re: SanelOne
To chce cvik...:-) nevěřim tomu, že někdo hned napoprvé začne lepit 250l...navíc když třeba bydlí v činžáku a má pod sebou byty...ono je jasný, že se vyplatí lepit si sám, když má člověk zkušenosti a ví že to umí...:-) a nebo když nenadělá nikomu žádnou škodu, když mu to bude špatně držet... ale já bych si fakt 200l nezačal lepit sám, když jsem to nikdy nezkoušel...to si radši připlatim (teď plácnu) 800, než abych pak musel řešit nějaký problémy...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2011 20:55 Muž SanelOne [5] - TetryRe: smidakkuba
Já lepil jednou no a byla to pěkná prasárna. Sice to neteklo, bylo to malý akvárko, ale všude silikon...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2011 20:00 Muž smidakkuba [111] - CichlidyRe: SanelOne
Jediné co já vždy potřebuju je něco na stahování silikonu lepící pásku kterou vždy skla přitáhnu pořádně k sobě voda v misce a stará utěrka nebo kus hadru at můžu do něčeho stáhnutý silikon utřít.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2011 19:58 Muž smidakkuba [111] - CichlidyRe: rriki
Přesně tak my jsme to myslím stahovali škrabkou na sklo od auta akorát nám to udělalo tak jak kdyby to bylo od firmy.Ale dá se to i koupit díval jsem se asi týden zpět v baumaxu měli sadu toho za 90,-kč.A šlo by to s tím jednoduše.Na tom fakt nic není.A kdybych si to měl nechat lepit tak dám jen za akvárka víc než dám za komplet chovnu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.10.2011 19:29 Muž rriki [818] - CichlidyRe: SanelOne
Co bys na to potřeboval?Já si vystačím s kýblem vody ,čtyřmi ks lepenky a v Lídlu jsem koupil za kilo stěrky dobrá je i kreditka apd a jarovou vodu.300l si troufnu slepit sám ,ale je lepší když to první sklo někdo podrží a pak už to jde samo.Jak píše Kuba cena 300l 120x50x50cm 1200 kč za sklo dobrá cena ,1700 je normál a když se podívám co kde stojí i 4500kč jsem ho viděl + náklady na dopravu .A vem si když jich mám 15 ks co jsem ušetřil.A čím lepíš ze silnějšího skla tím je to jednodušší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2011 18:57 Muž SanelOne [5] - TetryRe: smidakkuba
No taky mě teďka zamrazilo hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2011 18:51 Muž smidakkuba [111] - CichlidyRe: SanelOne
Jo no vrtal do filtru a mimochodem to vrtal do systému který už 2 měsíce běžel tedy do napuštěnýho. smich Když si na to vzpomenu tak mě až mrazí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2011 18:48 Muž SanelOne [5] - TetryRe: smidakkuba
Tak neřikám, že to nejde. V práci sem taky vrtal obyčejnym vrtákem do skla, ale to nebylo na akvário. Vrták na sklo je hold vrták na sklo...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2011 18:40 Muž smidakkuba [111] - CichlidyRe: SanelOne
JJ.230L lepili jsme i mořské akva asi 400L co měl otec a externí filtr s mnoha komorami.V podstatě největší risk byl když otec potřeboval tenkrát něco udělat u toho mořskýho a vrtal obč vrtákem do skla.Neprasklo to a díru asi po 15 minutách vyvrtal. :)

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 4

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 7686x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1907-cena-akvaria