Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Cichlida papouščí - chov, odchov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Cichlida papouščí - chov, odchov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.09.2015 21:33 Muž Shimamoto [492] Re: LiborSprysl
Vážený zastánče tvrdé linie,

podle Vaší rétoriky jsem měl téměř pocit, že velký Miloš Z. také chová rybičky a pod pseudonymem zde přispívá. Já to zkusím však obhájit věcně, bez urážek a podpásovek. Takže ohledně Red Parrota - máte úplnou pravdu. Nemůže žrát běžnou potravu pro cichlidu této velikosti, velikost soust lze však přizpůsobit. Střet se srovnatelnou čistokrevnou středoamerickou cichlidou by pro papoucha určitě dobře nedopadl, povahou může být 100 % cichlida, ale sebebojovnější tlustý hrbáč nemá proti atletickému MMA fighterovi žádnou šanci. Ovšem zdůrazňuji, toto zvíře je zkrátka vy(pře)šlechtěný pet, není to nic pro chovatele cichlid. Má někdo větší akvárium, chce rybího "kámoše" a tahle obludka se mu líbí? Prosím! Kde je poptávka, je i nabídka, samozřejmě, má to své meze, obarvovači ryb a výrobci "srdíček" s uřízlým ocasem jsou svoloč všech svoločí. Říkáte plnohodnotný život ryby? Že je pomalá, nemotorná a má deformovanou tlamu? V přírodě problém jako Brno, ale v akváriu? Možná tak problém pro majitele, musí dávat pozor na velikost potravy i substrátu, aby se nezasekl kamínek v mordě při bagrování. Ve vhodném "druhovém" akváriu, při dobré péči a stravě, může i hrbatý bastard prožít z rybího hlediska dobrý život. Nebo Vy mu to na ksichtě poznáte, že je nešťastný? Já ne.

Srovnání s psími plemeny rozhodně není mimo mísu. I čokli mají svého Red Parrota! Je to - anglický buldok. Ano, je to tělesně dokonalý kripl, krátký čenich špatně chladí vzduch, placatá morda způsobuje, že by při žraní potřeboval blatníky. Dědičné problémy s trávením způsobují metanové bouře, jak na Jupiteru:-D Rozšířená ramena způsobují nemotornost pohybu, zúžená bedra problémy při porodu i kopulaci. A povahou - je to dokonalý pes, dle požadavků společenských plemen. Takže co s těmi placatohubými upšoukanci? Všechny utratit? Zakázat chov? A nebo prostě a jednoduše, jít na to lidsky a zkrátka, když se mi buldok nelíbí, nepořídím si ho a druhým to neberu. Proti gustu přece není dišputát a nikdy nebyl.

Teď k tomu rivulátovi. Ne, se salvínem jsem si ho rozhodně nespletl. Není žádným tajemstvím, že pod jménem Aequidens rivulatus si člověk může koupit, ehm, cokoliv. Barevně, tvarově i povahově. Do akvaristického světa se totiž pod obchodním jménem A. rivulatus dostaly přinejmenším tři ryby. První velmi agresivní nazelenalá cichlida s nevýrazným samčím tukovým hrbolem a s bílým okrajem hřbetní a řitní ploutve, ta si po právu vysloužila přízvisko "Green Terror". Druhá ryba byla buď A. coeruleopunctatus, anebo všem známá A. pulcher. A do třetice ryba výrazně namodralého zbarvení, s okraji ploutví bílými, žlutými i oranžovými (i na jedné lokalitě) a výraznými hrboly na čelech samců - a toto je pravý A. rivulatus (Gunter 1859), kterému se navzdory úplně průměrné agresivitě také říká "Green Terror", i když je modrý. Asi to zní dramaticky:-D (zdroj: Akvárium Terárium 1990 / č. 3, str. 6-7)

Na jedné burze jsem pod jménem akary modré (A. pulcher), viděl rybičky, které vypadaly spíš jako mladí rivulati. Akary modré jsem jako kluk měl, i odchoval, tyto rybky byly jiné. Takže kříženec, nebo čistý podvrh, protože a. modrá nemá pověst neprodatelného bijce? Těžko říci, obojí je možné. Nedělám si iluze, že to velkolíhně nekříží. Někdo schytá nazelenalého exterminátora a někdo na cichlidu úplně pohodovou rybu. Ať už se jedná o hybridizaci, anebo jednoduchou záměnu druhů, tohle v pořádku není, kupující jednoduše nemá být uváděn v omyl. U krunýřovců domácích, červených perlovek, peřovců a asi i u dalších ryb, je situace bohužel už nezvratná.

Rivuláty jsem nikdy nechoval, přesto je to jedna z ryb mých snů a aspoň teoreticky jsem o nich něco nastudoval, bohužel prostory na ně nemám. Oceláty jsme měli kdysi v akvaristickém kroužku, když vodili byli jak hrdličky, když ne, rozbili si hubu každou chvíli. Ale po pár dnech byli zase jako noví, mají dobrou regeneraci. A to se ten pár vybral sám z houfu! To byli ale přírodní oceláti, barevné formy jsou třeba "vyměklejší".

Vzal jsem to trochu víc ze široka, to jediné mě mrzí, ale nejsem z těch, co si nechají za pouhý názor na rybu vynadat jak malému uličníkovi. Předtím jsem si z toho humbuku kolem Red Parrota možná trochu dělal srandu - aby ne, je to z prdu kulička. Tuto rybu bych si domů vzal jedině, kdyby ji někdo chtěl spláchnout, jinak ani omylem. Pokud mezka, tak jedině Flowerhorna;-) To je ale opět za daných podmínek nemožné, zde víc jak dvojnásob, než u toho rivuláta. Howgh.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2015 10:24 radim Re: RAP
Trochu rozdilné názvy k záměně... spíš jde o to, že jsou v obchodech často kříženci. Ale to by měl sám objasnit, jak to myslel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2015 10:14 RAP Re: LiborSprysl
Kolega si spletl rybicky.net/atlasryb/akara_potocni a rybicky.net/atlasryb/kancik_salvinuv u kterého se uvažovalo, že jde o přírodního křížence. ;-)
Ještě by mohlo mást, že se nyní původně prodávané ryby se dnes dělí na dva druhy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2015 10:05 RAP Re: Lukehofarma
Já je nemusím, mě se ani moc nelíbí ti "vykrmení kapříci" co plavou v akváriích. Když jsem viděl rozdíl mezi akvarijní populací a importem z přírody u Vieja maculicauda, úplně jiné ryby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2015 06:11 Muž Lukehofarma [38] - Cichlidy a krevetkyRe: RAP
Ten kříženec zle nevypadá pusa je zavřená a páteř vypadá taky normálně. Zbarvení je taky fajn. Jaký je tvůj názor. Neříkám tím že je takové křížení fajn ale vypadá lépe než papouch made in china. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   29.09.2015 05:39 Muž LiborSprysl [9015] Re: Shimamoto
Shimamoto napsal: A to, čemu říkáme A. rivulatus, je s největší pravděpodobností voříšek několika blízkých druhů - ovšem plodný a životaschopný.
coze A co je tohle za blábol??? coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   29.09.2015 05:31 Muž LiborSprysl [9015] Re: Shimamoto
Vážený zastánče šlechtění domácích zvířat,
váš text směskou myšlenek rádoby znalého s totálním trotlem. Šlechtění ano. Šlechtění nových plemen ano. Ale proboha zachovat přitom důstojnost zvířete!!! A to označené roztomilé nemehlo má jeden zásadní problém - docela dost obtížně se mu díky deformované hubě žere. Takže to zase povahou tak stoprocentní cichlida není. Pokud ji totiž pustíte k stoprocentním cichlidám, tak je v krátkém čase v pánu. Plést do vašich tezí šlechtění psů, je něco podobně blbého jako obhajoba deformací u ryb. Pokud je člověk podobně uvažující jako vy, tak si do poštovny na Sněžce místo bernardýna pořídí mexického naháče a bude se divit, že jen velmi výjimečně vytáhne paty ven. A ani tlustý kabát neocení. Zatímco v jižních Čechách tomu po většinu roku zcela naopak...
Takže... šlechtění za mne ano. Nevadí mi dokonce ani závojové formy ryb pokud tím není ohrožen jejich spokojený život. A nemusí jít jen o oceláty (protože jsem viděl i rozmnožující se pár, který fungoval bezkonfliktně a v dostatečně velké nádrži vypadal vskutku majestátně), nebo neonky, ale i samci některých ok se někdy jen tak pracně blembají v nádrži napínajíc síly, aby pod tíhou obrovské ocasní ploutve nešli ke dnu. Opravdu nejdůležitější je zachovávat při procesu šlechtění důstojnost zvířete a s tím související schopnost žít plnohodnotný život!!!
Shimamoto napsal: A to, čemu říkáme A. rivulatus, je s největší pravděpodobností voříšek několika blízkých druhů - ovšem plodný a životaschopný.
coze A co je tohle za blábol??? coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2015 05:15 Muž LiborSprysl [9015] Re: romant
Nejsem si jistý jestli ještě stále, ale vzorkové prodejně u Plačků plavali tito pašalíci nejen "přes", ale zdaleka více než "přes" dvacet , a to ta nádrž není nějaký extrém...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.09.2015 01:40 RAP Re: Lukehofarma
Když si projdeš tohle www.akvarista.cz/…= , tak na straně 14 najdeš fotky křížence parrota a Herichthys carpinte.
www.akvarista.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2015 01:35 Muž Lukehofarma [38] - Cichlidy a krevetkyRe: Shimamoto
Závojový ocelát a majestátně? ... Nesmysl.
RAP já vím zase tak šíleně jsem to nemyslel. Prostě mi úplně papouch nevadí až na ty potetované formy a tricolory a ještě ty srdce to už je hrůza.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2015 01:23 RAP Re: Lukehofarma
Lukehofarma napsal: akorát mě štve fakt že je většina neplodná. ;-)
Většinou jsou neplodní samci. Přidej k samici normálního samce např. citroňáků a uvidíš. Časem si můžeš vychovat plodný pár hybridů, jen budeš muset selektovat potomstvo. hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -4   28.09.2015 23:44 Muž Shimamoto [492] Re: Lukehofarma
Závojový ocelát vypadá možná majestátně - ale jen sám v akváriu. Při italskocigošských partnerských zvyklostech těchto ryb by po první manželské půtce měl chudák majitel v akváriu dvě hnusné orvané ryby:-D U betyn se teprve ta závojová forma masově rozšířila po akváriích - původní forma (plakat) je nepříliš výrazná ryba, v domovině chovaná jen na zápasy. Jistě, jsou už vyšlechtěny i barevnější formy plakatů, ale málokdo je má, spíš jen specialisté. Takže závoje jsou dvojsečné - některé ryby (bety, karasy) pro akvaristiku "udělají", jiné domrší.

Hm, už se těším na závojového papoucha (jednou určitě bude;-)). Ne, že bych ho chtěl, ale to, co se spustí za mazec, až se ta příšerka objeví, bude stát za topalec Tak Číňani, šup šup, šlechtěte, chci malého plesiosaura do koule smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2015 22:52 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Silent
Já jsem ještě větší extrémista -> nelíbí se mi žádná nepřírodní forma ryby.
Do mého akvária můžou jedině jedině přírodní formy ryb. Dokonce se mi nelíbí ani ryby, co akvaristi příbuzenským křížením jenom trošku nechtěně odlišili od těch přírodních (obyčejná skalára, parmička čtyřpruhá, ...).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2015 22:45 Muž Lukehofarma [38] - Cichlidy a krevetkyRe: Silent
Papoušek mi nevadí ale závoje hlavně oscar a krunýři to úplně nesnáším. To už raději tu betku a možná ještě zavojnatku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2015 22:34 R Muž Silent [5949] Re: Shimamoto
V závojových formách se asi neshodneme :) . To já raději "blbýho" karáska než závojnatku a to nehledím na ty zrůdičky jako třeba teleskopka nebo nebehledka. Prostě ke mně žádná závojová forma nesmí ;-) . Ovšem takové šlechtěné barevné varianty jako jsi zmiňoval Red Oskar nebo červené perlovky to je jiná. Ještě jsem ochotný tolerovat barevné varianty parmiček, teter nebo skalárů, ale hlavní je nedeformovat přirozený tvar těla. A basta :-D . Je to ovšem jen můj soukromý názor který nehodlám nikomu vnucovat. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2015 22:28 Muž Shimamoto [492] Re: radim
Ano, každý se nějak živí, ale přesto bych z chlápka, který z toho papoucha udělal kudličkou srdíčko, podobným způsobem udělal taky srdíčko (velmi velmi tupou kudličkou):-|rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2015 22:22 Muž Shimamoto [492] Re: Silent
Red Oscar JE určitě hezčí, než přírodní ocelát. A to, čemu říkáme A. rivulatus, je s největší pravděpodobností voříšek několika blízkých druhů - ovšem plodný a životaschopný. Červené perlovky to samé. A o krunýřovci domácím ani nemluvě:-D Závoje mi též lezou na nervy, zvlášť u rychlých pohyblivých druhů (parmičky, tetry), bere jim to smysl. Ale jsou vyjímky, závojový krunýřovec domácí se povedl, tedy přírodní barva, albín je jak vyblitá medůza. Závojová pandička se taky povedla, má hezky dlouhé vousy. A co by byla závojnatka bez závoje - blbej karas smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2015 21:40 radim Re: Shimamoto
www.akva-net.dk/…
je libo srdíčko?
kdo chce kam pomožme mu tam... každý si nějak vydělává
osobně mi ty ryby příjdou k smíchu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   28.09.2015 21:11 R Muž Silent [5949] Re: Shimamoto
Bez šlechtění bychom například neměli takové množství variant Terčovců jako máme což je dobře, ovšem jak se uměle kříží různé druhy jako třeba konkrétně ti Parroti tak to už rozhodně není můj šálek čaje. Stejně tak i závojové formy a to jakýchkoli ryb. IMO nejkrásnější jsou stejně přírodní formy. To mi nikdo nevymluví :) . Ovšem na druhou stranu ať si každý chová co se mu líbí. Jen ten živočich musí být životaschopný a musí mít jakousi úroveň života kterou by mu mutace neznemožňovala.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   28.09.2015 20:52 Muž Shimamoto [492] Re: Daniel
Všem škarohlídům a ekoteroristům připomínám, že se jedná o vyšlechtěné domácí zvíře, mazlíčka. Domestikovaná zvířata jsou v podstatě všechna deformovaná, a přesto nikdo (normální) nechová jako peta například divokého vlka, ale raději pekinéze, bišona, naháče, buldoka, n. ovčáka... prostě podle vkusu. Některá plemena psů, koček, králíků, slepic a všeho možného domácího zvířectva, jsou oproti divokým formám stokrát zdeformovanější, než chudák "papoušek". A že je to neplodný hybrid? Mezky chová lidstvo už od nepaměti a nikoho to snad nevzrušuje.

I kdyby se v budoucnosti tato ryba geneticky stabilizovala a byla schopná množení - to, že by v klimaticky vhodných oblastech pokazila genom divokých druhů, nebo zamořila přírodu, je nemyslitelné, je prostě pro život v divočině nezpůsobilá, stejně jako perská kočka, nebo brojlerová slepice.

Takže pokud tito voříšci nejsou uměle dobarvováni, tak proti jejich produkci absolutně nic nemám. Pokud bych ovšem já osobně chtěl chovat nějaké vodní čunčo domácí, sáhl bych raději po osvědčených závojnatkách - odolnější rostliny nezničí, nervou se a nemusí se jim topit;-) I když je Red Parott roztomilé nemehlo, je to pořád povahou stoprocentní cichlida...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2015 17:52 Muž Lukehofarma [38] - Cichlidy a krevetkyRe: romant
Taky se mi líbí akorát mě štve fakt že je většina neplodná. Mám radost z odchovu. I když kdyby se to podařilo najít plodný pár byla by to radost stonásobná. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.09.2015 17:29 R Muž romant [27982] Re: Lukehofarma
Kousky přes 20 cm jsem viděl, větší ne, ale bylo to u nás.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   28.09.2015 17:27 R Muž romant [27982] Re: dkoudela
Mě se líbí. :-P :-D pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2015 17:23 R Muž Silent [5949] Re: dkoudela
Nevím co máš přesně na mysli tím "hnusným tlustým hybridem co zpitvali dokupy lidi křížením" ale Cichlida papouščí je opravdu křížením a genetickou úpravou zmutovaný hybrid několika druhů kančíků patrně od asijských vyznavačů "krásy" jak se často u takovýchto mutantů stává,
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   28.09.2015 17:17 Muž dkoudela [13] - CichlidyRe: Lukehofarma
Je rozdíl mezi Cihlidkou papouščí a tím hnusným tlustým hybridem co zpitvali dokupy lidi křížením :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2015 17:13 Muž Lukehofarma [38] - Cichlidy a krevetky
Rybu si nechci pořídit ale jen by mě zajímalo kolik dorůstá při dobrých podmínkách tato ryba? Všude na netu jsem se dočetl něco jiného. Někde že 10 a někde že 35cm. Nejlépe někdo kdo má zkušenost je to jen ze zajímavosti.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2015 10:18 petr – cichlida papousci
potreboval bych radu dnes rano se mi vytreli papousci a pripada mi ze samycka ty jikry zere nebo se mi to jen zda sou porad naproti sobe a vypada to jako kdyz se perou stouchaji do sebe hubama a narazeji do sebe je to normalni??dik za radu

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2014 21:23 Muž Ičin [1405] - CichlidyRe: pivec
řešením je pořízení odpovídajícího akvária, připravení vodných podmínek, jeho zajetí a následně teprve pořízení ryb. v tomto objemu dlouho členy rodiny stejně nebudou. Ono o až si o výrobě těch ryb něco načteš, tak tě přejde chuť je v akva mít.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   22.05.2014 19:39 R Muž romant [27982] Re: pivec
Za mě, podle toho co vidím a čtu v prezentaci, ne. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2014 19:31 pivec Re: romant
Děkuji za radu, ale přece jen se zeptám - jiné řešení není? Jakékoliv? Už jsme je pojmenovali takže jsou to členové rodiny... ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   22.05.2014 19:12 R Muž romant [27982] Re: pivec
Vrátit do zverimexu a to promptně. rybicky.net/atlasryb/cichlida_papousci
Edit: Do doby než budou vráceny, denně měnit 1/3 objemu vody v akváriu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.05.2014 19:09 pivec – Cichlida Papouščí - nejí, schovává se
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, ahoj,
Mám doma asi 10 dní dvě cichlidy papouščí, samce a samičku, koupené zároveň z jednoho akvária ve zverimexu. Obě jsou pořád stejné plaché, samička se pořád někde schovává a sameček do ní občas šťouchá, ale jinak se taky drží v po-vzdálí. A další problém je, že mám pocit, že moc není - v momentě krmení vůbec a jestli něco sbírají ze dna už potom nejde moc poznat :-(. Prosím o radu co s tím?! Jinak krmení mám Tetra Cichlid Sticks a dnes jsou koupil Tetra RedParrot. Akvárium 70l a bez rostlin - vše mi vyházely.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2013 21:05 Muž Bin [144] - AmerikaRe: visek, jakubknotek
Ještě že tak. Nehyzděte si akvária a nepodporujte tento humus.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2013 19:15 Muž visek [75] - TetryRe: jakubknotek
ja je schanim na mostecku a nejsou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2013 15:42 jakubknotek – cichlida papouščí chovatel,prodej
Dobry den vsem priznivcum i odpurcum teto rybky...
byl bych rad ,kdyby se mi ozval nejaky chovatel teto rybky z duvodu pomoci pri chovu popripade prodeji rybek,nebo alespon nekdo,kdo vi,kde se tyto ryby prodavaji-praha,stredocesky kraj,dekuji vsem Jakub

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.01.2013 23:04 Muž muťa [554] - RostlinyRe: Jiri_99
Tak myslím, že by se tohle nemělo z principu podporovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2013 19:10 Muž Jiri_99 [425] Re: Kusma
Kdyby tam byla jen jedna, myslím, že by se nic nestalo.. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.01.2013 19:50 Muž Kusma [411] - RostlinyRe: Ema92
Ahoj, počet by byl vhodný mezi nulou a nulou :-)
Více zde: rybicky.net/atlasryb/cichlida_papousci
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2013 16:55 Ema92 – Jak chovat cichlidu papouščí?
Dobrý den, potřebovala bych informace o chovu cichlid papouščích. Budu mít 112l akvárium a tak bych se chtěla zeptat, kolik bych mohla mít těchto ryb. :-) Předem děkuji za informace

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2011 21:02 Muž Tomiino [43]
ahoj,dokaze mi nekdo porait s odchovem techto ryb?tata ma v akvariu dva pary,vytrely se ale nic z toho nebylo,jikry po dvou dnech zmizely.sezraly je samotne cichlidy nebo akva obiva jeste vetsi ancik (10 cm) muze jim to sezrat??nejaky navody jak tyto ryby odchovat?..teda pokud je samec plodnej

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2007 09:29 Muž Jammes [72] - AfrikaRe: Jammes
V sobotu jsem mluvil s tím pánem a prej jsou nečím říznutý, takže to nejsou čistý paroti
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2007 19:30 Muž Jammes [72] - AfrikaRe: xx
zkusím telefon
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2007 12:41 xx Re: Jammes
A kontakt na něj by nebyl?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2007 12:39 Muž Jammes [72] - AfrikaRe: xx
Dle tvrzení toho pána jde o paroty
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.09.2007 20:28 zira Re: xx
nejenom s kančíkem citrónovým, kříží se se spoustou cichlid, třeba s kančíkem příčnopruhým. ale samci RP jsou obyčejně neplodní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2007 20:17 xx Re: Jammes
V ČR se prodávají jen kříženci kančíka citronového s Red Parrotem, ne mláďata s rodiči RP x RP.

Nebo ty víš o někom, kdo by měl plodný pár RP?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2007 19:48 Muž Jammes [72] - AfrikaRe: Vitman
jsou plodní, už se prodávají mladé z výtěrů v čr
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   24.09.2007 18:55 RAP Re: Začátečník
Ty ryby za to nemůžou, viníkem je člověk. no Nepočítejte s tím, že se něco vykulí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   24.09.2007 16:46 Vitman Re: katunka
Tihle bastardi jsou naštěstí naprosto neplodní, jinak by se nám akvária za chvíli hemžila stejnými zdeformovanými zmetky, kteří přesto připadají většíně lidí strašně roztomilí. Ten, kdo je chová, vyjadřuje naprostou neúctu nejen k akvaristice, ale i k všem živým tvorům. O lidech, kteří je v asijských pěstírnách "vyrábějí", nemluvím, je to odpad. Pouhé vlastnictví této ryby by mělo být nezákonné, stejně jako teď u geneticky modifikovaných danií.
Jak tahle zrůdnost vzniká a je ještě "vylepšována" si přečtěte tady: www.klub.akva.sk/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.09.2007 12:32 All001 Re: Začátečník
no prostě ho nech buď se vylíhnou nebo ne a když ne rodiče to sežerou

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 2

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 1485x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/18448-cichlida-papousci-chov-odchov?od=17