Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ancistrus - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Ancistrus - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
http://www.catfish.cz - nemoci ryb
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2018 16:17 Silviebaris Re: Prašan
Ahoj,už je utracen,z čeho to mohlo být? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2018 16:16 - Re: silviebaris
Obávam sa,že ten pôjde čo nevidieť voňať kytičky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2018 12:16 Silviebaris
Fotka k příspěvku Zdravim,znama se na me obratila s pomoci,co to ma na tom brise.Dekuji
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2018 20:02 Muž bici10 [24] - Tetry
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj chci se jen zeptat. Včera muj ancistrus byl v pohodě měl krasnou barvu a dnes jsme si všiml že ma na sobe nejaky puntiky jako by byl spinavej. Tak moje otázka zni jestli je fakt jen spinavej nebo ma nějakou nemoc? Jinak Jr furt aktivni jako jindy. Děkuji za vaše postrehy :-)
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2018 14:22 LabajMartin – Ancistrus nemoc
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím.
Včera jsem jako každý týden měnil akva a všiml jsem si hodně divného zbarvení u jednoho z anciku. Nevím o co jde a nikdy jsem se s tím nesetkal. Prosím o radu. Mam obavy z nějaké nemoci kterou muže přenést na ostatní ryby. Dík za tipy a rady. ;-)
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.04.2018 09:02 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: necekjiri
-nevhodné podmínky chovu
-podrobnější specifikum ,typu onemocnění ,nelze z takto uvedeného popisu stanovit ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2018 07:33 Muž necekjiri [2] – bílá skvrna na hlavě a pak úhyn
Ahoj, prosím o radu. Mám čtvrtý odchov ancistrusů obyč. a v tomto chovu se mi děje to, že se jim na hlavě udělá bílá skvrna (nejde o plíseň, je to bez povlaku), prostě jim zmizí barva a potom uhynou. Mám je zatím v porodničkách ve společném akváriu. Primární stravou pro ně je špenát a sera wels chips. Díky.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2018 08:42 Muž necekjiri [2] Re: Lucky83
Jak říkal "prasan", jestli ta voda není moc sterilní. Máš malou plastovou porodničku? Že bys je přemístil k ostatním rybkám. Když se tohle stalo mě, tak jsem asi 2 dny nekrmil a až na jednoho se tehdy srovnali. Na chemii by Ti měl poradit někdo zkušenější.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2018 02:27 Lucky83
Dostávají jednou denně tabletu nebo třeba salát... Co teď nejlíp udělat? Přestat krmit nebo je něco na parazity? Něco dělám špatně a nevím co...jsou sami v akvarku a vodu měním ob den... Dnes už jsou nafoukly skoro všichni.... Jsou to moji miláčci... sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2018 00:09 -
Ancík neuhynie z prežratia.Uhynie ak má prekŕmením zlú kvalitu vody alebo ak maličké sužuje vnútorný parazit - nakŕmením rýb sa samozrejme dokážu premnožiť i vnútorné parazity.Maličké ancíky sú slabé na to aby to zvládali.Apropo tá voda v tom tvojom akvárku mi príde pre ancíky až moc sterilná...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.01.2018 18:57 Muž necekjiri [2] Re: Lucky83
Nejvíc se mi osvědčilo jim dát na začátku mražený špenát (koupíš ve zverimexu, na 30 ancíků bych dal 2x denně jednu kostku, kterou ve vodě rozmělníš). Tablety jsem dával až později. Nicméně pozor na množství, aby se nepřežrali. Na začátku mohou být náchylné. Když se mi přežral, nafouklo se mu břicho a nějaký to taky nezvládl. Do vody dáváš nějakou chemii? Případně pokud máš porodničku, mohou být i s ostatními, ale zase tam moc neporostou (voda ale bude v pohodě).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2018 15:50 Lucky83 – Ancistrus nemoc
Fotka k příspěvku Ahoj, prosím o pomoc. Mám narozené anciky cca před měsícem asi 30 prcku... Krmim tabletama a včera byl jeden mrtvý a asi 8 jich má nafoukly bříška... Vodu měním ob den.. Prosím o radu co nejlépe udělat, aby mi všichni neposli... Diky
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2018 10:32 Muž necekjiri [2] Re: Amatértom
Samo mu to mizí, už to skoro nemá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2018 10:55 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: necekjiri
Na fotce to není dost dobře vidět, ale třeba to má pouze odřené ;-). Trochu bych zasolil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2018 08:11 Muž necekjiri [2] Re: RE5PEKT
Dneska ráno to měl o něco lepší, aniž bych ho léčil. Celé mu to ale nezmizelo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2018 07:56 Muž RE5PEKT [250] - Život je jeden z nejtěžších.Re: necekjiri
Ahoj necekjiri! Zlepšilo se to nebo zhoršilo?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   24.01.2018 09:03 Muž RE5PEKT [250] - Život je jeden z nejtěžších.Re: wendysis
Wendys, s tímhle tónem ti asi nikdo moc nepomůže."Btw pokud vysloveně nemáte možnou příčinu, tak se nevyjadřujte, děkuju moooc"
Jak ctibum naznačil (a tys ho odpálkovala), tvoje akvárium trpí sterilitou. Je ok vše na začátku vydezinfikovat, ale potom už bys to neměla nikdy během životního cyklu akvária dělat.. narušuješ si mikroflóru v akváriu (každým vydrhnutím, vyvařením způsobíš, že to je jakoby jsi zakládala akvárium poprvé).

1) Léčba se používá cíleně (musíš nejdřív vědět přesně, co tvé rybě je.. nebo si zkus někdy dát pastilky proti kašli, když tě bude bolet hlava).
2) Už nikdy nevyvařuj filtr. pěnu., jemně proprat pouze až se ti to výrazně zanese a sníží se průtok na minimum (propírat pouze ve vodě, kterou jsi odkalila z akvária.. jinak zase zabíjíš mikroflóru).
3) Už nikdy nic nevyvařuj a nesol.
4) Filtr a světlo neřeš. Máš spoustu jiných, zásadnějších, problémů.
5) Ty by ses v někde v žumpě rozmnožovala?
6) Kytky neumřely kvůli soli, ale proto, že neměly z čeho žít, jak jsi vše vydrhla, vysavovala a vyvařila a nedala jim hnojení ke kořínkům.
7) Tráva chcípá z několika možných důvodů; a) buďto si kupuješ náročné druhy, na které nemáš vybavení b) kupuješ si druhy nevhodné pro podvodní prostředí. Doporučuji další nákupy "zkonzultovat" se zdejším atlasem.
8) Alespoň něco. Ty odolné kytky vhodné do akvária by to měly přežít.
9) Řasy se rozjely právě proto, že se kytkám moc nedařilo. Teď nemáš řasy, protože se konečně daří kytkám.. a asi i proto, že jsi vše vydrhla od těch řas.
10) S ancíkem se rozluč. I kdybys ho vyléčila, těmi tvými pokusy jsi mu natolik zkrátila život, že to má stejně za pár. Řeš příčinu onemocnění (ryba onemocní zpravidla vlivem snížené imunity, což je způsobeno zpravidla nevhodnými podmínkami k chovu nebo nevhodnou stravou nebo stresem).

EDIT: Doporučuji si přečíst nějaké základní poučky o akvaristice (jak zabíhat akvárko, jak často "prát" filtr a jak, atd.)
Hlavní problém v tvém případě vidím v tom, že nemáš zaběhlé akvárium. V zaběhlém akváriu existují mikroorganismy, které neutralizují výměšky ryb na přijatelné sloučeniny. Pokud není tato mikroflóra vytvořena, ryby žijí v toxickém prostředí a krutě strádají a trápí se.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.01.2018 23:04 R Muž ctibum [6869] Re: wendysis
wendysis napsala:Každý týden... odkalování, propírání a vyvařování filtrační pěny. Štěrk a dekorace důkladně vyvařovány a soleny
Omlouvám se, asi jsem to pochopil jinak, než to bylo myšleno. Už mlčím...

wendysis napsala:Na čistotě vyvařováním není nic špatného. S tím bych, co se týdenní údržby akvária a filtru, až tak úplně nesouhlasil...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2018 22:55 wendysis Re: ctibum
ctibum napsal: Jestli ono to akvárko nebude nakažený sterilitou, po tom všem savování, vyvařování a propírání... hmm

Akvárium bylo savované po zrušení bývalého majitele, následně více jak rok stálo. Na čistotě vyvařováním není nic špatného.
Btw pokud vysloveně nemáte možnou příčinu, tak se nevyjadřujte, děkuju moooc :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2018 21:36 R Muž ctibum [6869] Re: wendysis
Jestli ono to akvárko nebude nakažený sterilitou, po tom všem savování, vyvařování a propírání... hmm
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2018 21:17 R Muž afc1886 [14655] Re: wendysis
Jenom z toho tvého příspěvku jde vidět, že se v tom pěkně plácáš a ještě ke všemu tam střídáš léčiva, aniž bys věděla, jestli jsou vhodná. Já bych ti poradil, aby jsi se hlavně pořádně začetla do těchto odkazů. Věř, že to bude k užitku tvému i tvých rybek.
rybicky.net/clanky/578-vhodna-temata-pro-zacatecniky
rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvaristikou
www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2018 21:07 wendysis – Už fakt nevím
Fotka k příspěvku No nic, tak jsem tu půl hodiny psala příspěvek a někam záhadně zmizel. Takže znovu:

Ahoj, dnes se mi na ancíkovi objevil tento záhadný flek. Připomíná mi to ztrátu pigmentace. Ancík je hodně apatický.

Akva 160 l, pravděpodobně nakaženo něčím, co ani exit, omnipur ani přípravky proti plísním nedokázali vyléčit. Všechny ryby chcípají od chvíle, kdy byla akutní výměna akvária po rupnutí předchozího. "Nové" akva je starší, od předchozího majitele vím, že v tom měl afriku a problémy se stálým úhynem také, nakonec akva zrušil, savování, desinfekce nepomohla. Každý týden výměna části vody, odkalování, propírání a vyvařování filtrační pěny. Štěrk a dekorace důkladně vyvařovány a soleny, v akva posledních 5 neonek a 7 oček, 2 ancíci a pokud přežili tak ještě asi dvě krevety red cherry, blue verze pochcípala jako první. Odmítám do toho cokoliv už dokupovat, začíná se to prodražovat, změnila se filtrace na výkonější (na 200l), světlo na příznivější (předchozí spalovalo kytky, pokud se to tak dá nazvat). Ryby se nerozmnožují, vše špatné od "nového" akva. Ancíci se drželi ze všech nejdéle zdrávi, teď už je to i na tom jednom, druhý mi přijde, že už bělá taky. Kytky díky úplně prvotnímu zásahu solí (před tím, než nastoupila chemie) odešli, dokupovali se nové, tráva chcípá dál, veškeré kořeny jsem důkladně zlikvidovala, poslední výhonky se začínají chytat, zbytek rostlin se rozrůstá. Světlo 5V, dříve 10V, i když svítilo perfektně, kytkám se dařilo tak že se rozjeli řasy, po změně je klid, ostatní kytky v pohodě, řasy nikde, měla jsem v plánu dokupovat ještě jiný, ale teď co se za boha od změny nemůžu zbavit tý nemoci už nehodlám víc investovat. Prostě veškeré změny bez efektu.

Otázka: Co by to mohlo být na tom ancíkovi? Když už je vše infikováno (karanténa u některých nepomohla, šířilo se to rapidně dál), jaký poslední lék dokoupit, případně vše zlikvidovat a koupit nové, nepoužívané akva, zajet a koupit nové rybči? U předchozího akva kromě krupičky při přerybnění jsem nic podobného nezažila, předchozí akva krásně drželo několik let bez škod. Může to být něco, co přežije savo i v suchém odlehlém akváriu, které se nepoužívalo min. rok?

Díky.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2018 20:54 Muž necekjiri [2] – Ancistrus sp. - plíseň nebo ?
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, možná podobné jako u "Tommendl", ale nepřijde mi to. Samečkovi zmizela barva, nepřijde mi, že by mu něco vyrůstalo na kůži a šlo tedy o plíseň. Cca 50% vody jsem měnil po Vánocích, filtry měním pravidelně. Nikdo mu neubližuje ani neterorizuje ;-) Shodou okolností jsem ho fotil minulý týden a byl v pohodě (viz druhé foto).

Váš názor? Díky.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2018 16:18 R Muž romant [27981] Re: Tommendl
Plíseň, eSHu 2000.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2018 15:58 Tommendl – Ancitrus nemoc?
Fotka k příspěvku Dobrý den ahoj , nevíte někdo co to má můj ancitrus na těle?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2018 02:35 - Re: Martin
To môže byť kľudne i odreté samcom,ale i bakterka.Ťažko takto cez foto.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2018 00:39 Martin
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku To se moc omlouvám jsem tady s dotazem prvne, nikdy se nic vazneho neprihodilo s čím bych si nevěděl rady. Ted v noci se mi povedlo vyfotit ty bile flíčky tak připojím foto.
EDIT- Jinak vsem moc dekuji za každou radu a chuť mi vůbec pomoci
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2018 20:50 - Re: Martin
Akvafor je čo konkrétne?Akvatropic ok môže byť.Ja používam pri zábehu toto:
www.xtremekoi.sk/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2018 20:36 Martin Re: prasan
Já vím ze budu úplně za blbce ale co jsou nitrifikacni bakterie??? Da se to sehnat v nejakem pripravku???? Jinak voda byla menena co 4dny s tím ze tam byl prodaný Akvafor a Akvatropic na upravu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2018 20:21 - Re: Martin
Ako ti písal romant.Likvidoval si slimáky a tak ich celkovým úhynom si rozhodil rovnováhu v akvárku.Týždeň stačil na to aby sa v oslabenej rybe v nevhodných podmienkach ešte aj rozbehli parazity.Rybu to v takto rozhodených podmienkach vyčerpalo až do stavu ako máš na fotkách.Vymeň vodu.Pridaj ak zoženieš ten Nedol podľa popisu.Ak majú ryby parazity treba komplexne liečiť celú nádrž.Bolo by fajn pridať nitrifikačné baktérie aby sa obnovila rovnováha.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2018 19:54 Martin Re: prasan
Dat ji do karanteny nebo zkusit nějak o další napravu... Jo pro upresneni to propadle břicho je uhynuly ten na skle je ten na zachranu doufam
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2018 19:48 - Re: Martin
Môže.No v tomto stave,ja ti neviem či by to tá rybka pri dalšej procedúre dala.Asi nie.
Ako najšetrnejšie by hádam bolo fajn vyskúšať JBL Nedol.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2018 19:46 Martin
A co to propadle břicho , navíc když se na tu fotku zameri oko tak ze zaber mu něco trci nemůže to byt nějaký parazit?
A hlavně od incidentu je to uz tak měsíc a pul a byl klid
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2018 19:32 R Muž romant [27981] Re: Martin
Otrávil jsi je, tedy ta otrava vznikla v momentě, kdy došlo k úhynu většího množství šneků.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2018 19:31 - Re: Martin
Biele škrabance na bruchu sú u ancíka bežné.No ak píšeš teraz o tomto,tak tie to majú zrejme za pár. :-(
Otrava.
Skúsil by som ako poslednú záchranu meniť obdeň vodu za čerstvú a už tam nič nepridávať.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2018 19:29 Martin Re: RE5PEK7
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku RE5PEK7 napsal: Neměl by být? No bojím se ze ne, udělal jsem tu největší hloupost a dal do akvária vodičku proti snekum a místo sneku mi vychcipali Ancitrusy. Zbyly mi poslední tri a tak mam obavu aby mu něco nebylo protože vždy umreli s tím ze měli vydute břicho dovnitř nevím proč ale vše jsem vycistil a uz přes měsíc byl klid a teď se mi zda ze je i tento nějaký spatny. Ty zilky bílé na břichu ale hlavně zhora ma dva světle fleky cca 3-4mm ale ty jsem nezvládl vyfotit.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2018 19:28 - Re: Martin
Sú len dve možnosti.Jedná dobrá a tá druhá zlá.
1.Samica ktorá je práve po znáške ikier - čiže prázdna ,nezaplnená ikrami.
2.Vnútorné parazity a vychudnutá ryba.
Tipujem prvú možnosť.
Rasp.ešte je tu i tretia možnosť: stará ryba ktorá už toľko nežerie a má to čo nevidieť za pár.Je oslabená atď.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2018 19:08 Muž RE5PEKT [250] - Život je jeden z nejtěžších.Re: Martin
Neměl by být?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2018 19:01 Martin – prosim o pomoc
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Je tento ancitrus v pořádku???
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2018 16:44 Otakar04 Re: romant
Mám ještě jednu rybu která se mi nezdá ale není to ancistrus.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2018 16:43 - Re: Otakar04
Ja ho tam vidím.Ja len že sa mi ako ancistrus nezdal na prvý pohľad....no možno blbá fotka iná farba.....splietol som sa.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2018 16:37 Otakar04 Re: prasan
Je tam vedle tich kytek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2018 16:36 R Muž romant [27981] Re: Otakar04
Ano jsou, jenom ten klasickej má stresový zbarvení. Příčin může být povícero.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2018 16:36 - Re: Otakar04
Na poslednej fotke by som povedal,že nie je ancistrus.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2018 16:33 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: Otakar04
Co se ti na nich nezdá?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2018 16:08 Otakar04
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Prosím za radu, jsou tito ancistrusi vpořádku?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2017 16:19 Muž Jirka100 [0] Re: Jirka100
Tak jsem jim to trápení zkrátil. Když jsme se dneska vrátili z výletu, už vypadali že to budou mít brzy za pár. Díky všem za rady. J.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2017 17:23 R Muž Anthrax [4739] Re: Jirka100
Krmivo zatěžuje vodu. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2017 16:57 Muž Jirka100 [0] Re: Jirka100
Moc děkuji za rekace, všem.

V akvárku je dalších asi 20 pidi ancíků, těm nic není. Vodu jdu vyměnit. Byly jsme 2 dny pryč, tak už jsem nakrmil, než jsem si to stihl přečíst. Proč se vlastně nesmí krmit? Ryby se vysilují trávením potravy?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2017 16:53 Muž Jirka100 [0] Re: Jirka100
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Tak pár dní uběhlo, ale situace se nijak nelepší. Nevím co to je, ani co bych s tím mohl dělat. Táta vypadá spíš zuboženěji, oko, zád, ploutev, vousiska, vše jak do krve. Máma má i jakési odřené břicho. Poznáte někdo, co by to mohlo být a jak s tím správně naložit??? Díky moc!
 
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
http://www.catfish.cz - nemoci ryb

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 15 16

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 13252x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/17685-ancistrus-nemoc?od=220