Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Americké cichlidy - chov, odchov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Druhy ryb - chov 

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Americké cichlidy - chov, odchov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   08.03.2018 11:43 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: blegon
- problematiku embryonální fáze vývoje rybího embrya lze ovlivnit již pouhou změnou světla
- stravou samice v období ovulární fáze a dobou před ní
- nejčastější problematikou jsou však vždy hodnoty vody v prostředí
- prošel bych znovu kompletně hodnoty vody a případně zda nenastala změna ve stravě a světla ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2018 07:35 Muž Rami [161] - Jihoamerické cichlidyRe: blegon
To by mohlo být ono, že jsou mladé ještě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2018 06:55 Muž blegon [152] - Jihoamerické cichlidy hlavně Perleťovky.Re: Rami
Ano na fotce už jsou mrtvé vybral jsem z toho jen dvě živé.
V krátkých intervalech se netřou mám jen jednoho samce a k němu pět samic a ty se točí.
Ale možná že by to mohlo být tím že jsou to ještě mladé ryby.
Ty rodiče jsou mnou odchované z minulých odchovů a mají cca 1,5 roku a většinou zatím šlo o první nebo druhý výtěr těch samic.
Dám tomu čas a budu zkoušet, protože ve vodě asi chyba nebude. Před třemi týdny jsem bral jikry G. brachybranchus a z těch už jsou pěkné rybičky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2018 23:27 Muž Rami [161] - Jihoamerické cichlidyRe: blegon
Zajímavé...ještě když si tak hlídáš vodu. To na fotce už je mrtvé?
Netře se ti to třeba v nějak výrazně krátkých intervalech, že by jikry od samice byly slabé..nekvalitní?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2018 21:51 Muž blegon [152] - Jihoamerické cichlidy hlavně Perleťovky.
Fotka k příspěvku Zdravím.
Potřeboval bych poradit jestli někdo nemá podobnou zkušenost třeba i u jiných ryb.
Jde o odchov Geophagus winemilleri
Dříve jsem je úspěšně odchoval až do prodejní velikosti, ale teď končím u vykulení jiker.
Mladé hynou ve stádiu viz foto.
Vodu na vývoj jiker míchám na 300mikro.
Zkoušel jsem i vodu ve které jsou chovné ryby 700mikro a výsledek stejný.
V minulosti nebyl problém.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   18.10.2016 15:42 R Muž afc1886 [14655] Re: Vstrom
Už bych zanechal vkusu a nevkusu a vrátil se k tématu.Zkušení ví,že je to hloupost a nezkušení si to stejně nakonec udělají po svém a časem si řeknou,že já je předtím neposlouchal.Ale nakonec není nic lepšího,než vlastní zkušenost,ať už dobrá nebo špatná.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2016 15:41 Muž Vstrom [82] - MalawiRe: Maq, MartinCA, Pepan
Pánové, nemusíte se o tom dohadovatJ Prostě jsem se normálně zeptal, jestli je tam nějaký zásadní problém. Píšete třeba rozdílné nároky na vodu. Používám normálně městskou, která je dost tvrdá, kámen se tvoří dost. Stačí dát odstát vodu na den do skleničky a bude tam pak proužka. Pijeme ji celý život a žiju a taky to není asi ideální.

Rád bych do akvária dal nějaké velikostně podobné rybky, aby to tam trošku ožilo. Jak jsem již psal, chci pořídit větší akvárium (720 – 900L). Podívám se po těch jiných cichlidách co zde uvádíte. Co se týče krmiva, afriku jsem myslel nějaké všežravce jako mám teď. Mají období, kdy třeba měsíc jedou na suchém krmivu (Hikari) a pak zase třeba měsíc, kdy dostávají filé, patentky atd. Asi jsem barbar, ale zastávám názor, že pokud je dost místa, nevím, proč by si ryby na sebe nemohly zvyknout, pokud budou cca stejně velké, samozřejmě to chce individuálně porovnat jaké mají vlastnosti, aby jeden druh nebyl agresivní a druhý příliš měkký. Prostě najít kompromis.

Popravdě, nechám to čistě jen asi na sobě, jak se situace vyvine. Třeba ryby někomu zkušenému daruji a pořídím komplet novou osádku nebo se smířím ještě na pár let s tím, jaké mám a až nebudou, dám nové. Ale už za tu dobu mám k nim trošku citové pouto a bylo by mi líto je dát jinam, přeci jen je člověk zná od malých prťousků. Kdo ví, třeba to nakonec i vyřeší Hrotočelec, který v akváriu taky je, ikdyž ryby které zná od mala nechává být a baští filé.

Evidentně to tady stejně nevyřešíme a každý má svou pravdu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   18.10.2016 14:23 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: Maq
Vkus je pojem dost diskutabilní a hodně se mění v závislosti na době, místě posuzování a dokonce i na příslušnosti posuzujícího k určité národnosti, skupině či etniku. To bych sem do akvaristiky nezatahoval. Jiná je otázka citu pro přírodu, který spoustě lidí chybí a pak vidíme znásilňovaná společenství ryb a rostlin v kombinacích, která, co se týče vlastností, nemají moc společného. Chybějící cit je pak zhusta nahrazován obřím množstvím techniky a chemie. To je ale otázka citu a z vkusem to nemá společného nic.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   18.10.2016 14:10 Maq Re: martinCA
Zabíháme mimo téma, ale nemůžu si odpustit upřesnění, že většina lidí vkus nemá.
Však taky většina akvárií podle toho vypadá.
Zajisté mě teď demokrat obviní z elitářské namyšlenosti, ale všimněte si prosím, že žádný ze zde přítomných zkušených akvaristů míchání akar s tlamovci nedoporučí. Zkušenými se stali zejména díky tomu, že akvaristiku provozují s citem, a tedy nevnucují živým tvorům svoje představy.
Pozn. Reklamní fotografie různých akvárií mají stejnou hodnotu i smysl, jako obrázky prádla vypraného dočista dočista.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2016 13:59 Muž martinCA [33] Re: Maq
rozlisujes ludi ktory maju vkus, tj ludia ktorych vkus zodpoveda vkusu vacsiny a ludia ktori ho nemaju"", tj ich vkus nezodpoveda vkusu vacsiny. Ja to len inak nazyvam, maju svoj vkus. Staci sa pozriet na niektore machlanice ktore sa predavaju a vystavuju ako umelecke diela. Zaroven nepoviem, ze autor nemal vkus, za to ze to nezodpoveda mojmu citeniu. Podobne ti co maju modre piesky v akvariu a krokodilie hlavy pluvajuce bublinky... nuz, co uz. Inak moj kazdodenny zivot je proti prirode, kazda jedna aktivita, co mam so sebou robit. Je to alibizmus tvarit sa, ze akvarium je v sulade s prirodou. Nikdy v plnej miere nebude.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   18.10.2016 13:51 Maq Re: martinCA
Každý má svůj vkus?
To je takový "demokratický" názor lidí, kteří vkus nemají. Pravda je taková, že někdo vkus má, a někdo ne. Dost často se to pozná na vztahu například k akváriu. Člověk s citem/vkusem nestrká do akvária blbosti a nemíchá ryby podle svého "vkusu", nýbrž tak, aby to rybám vyhovovalo. Ryb má málo a užívá si pozorování jejich přirozeného chování.
Míchat akary a kančíky s africkými cichlidami není "věcí vkusu", je to jednoduše a prostě nevkus. Nevkus a necitlivost k přírodě jdou v tomto případě ruku v ruce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2016 13:39 Muž martinCA [33] Re: LiborSprysl
je to hnusne? - vec vkusu, aj ty si pre niekoho hnusny, tvoje handry su pre niekoho hnusne a tvoje auto tiez.
rozdielne naroky na vodu - pokial budem mat v akva neutralne az zasadite ph a strednu az vyssiu tvrdost vody, vyhoviem kompromisom aj nejakej strednej amerike aj afrike. pokial sa chcem hrat na to ze ryba A chce 8.2pH a ryba B chce 8, tak sa mi to nepodari, na druhej strane su asi schopne istej adaptacie, podobne ako clovek vylezie do hor a zvykne si na redsi vzduch. Bude ina vec chovat divoke ryby, ci predava F1 potomkov,v beznom trapnom meradle to netreba prehanat, clovek sam dycha znecisteny vzdcuh, pije hnusnu vodu s rozpustenou antikoncepciou, je maso napichane antibiotikami a geneticky modifikovane potraviny, tak ryba asi maly kontrast v porovnani s prirodzenym prostredim, ktore nevidela ani na obrazku, prezije.
rozdielne krmenie - aj mbunam sa obcas da rozumne mnozstvo masitej stravy, amerika su vsezravce, neni problem ich drzat na krmivach pre afriky/vsezrave ryby, s obcasnou davkou niecoho masitejsieho, tak jak sa to spravi aj pre mbuny.
rozdielne spravanie - tu vidim asi jediny problem a dost dobre si neviem predstavit par nejakych kancikov v akvariu so skupinou africkych cichlid . S dostatkom priestoru alebo samostatnymi jedincami ale ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2016 13:21 Muž Vstrom [82] - MalawiRe: Maq
Mám je už asi 4 roky, ale nic extra neřeším. Jen je krmím, občas přisypu trochu soli po výměně a to je vše. Ryby jsou zdravé a bez problémů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2016 11:06 Maq Re: Vstrom
Zajímavé... Píšete že kančíky a akary už máte, tak by člověk očekával, že těm rybám rozumíte. Chápete jejich potřeby.
Zřejmě ne...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2016 10:49 Muž Roli [13] - CichlidyRe: Vstrom
Ak chceš iné farby, tak nájdeš aj medzi americkými iné. Napr. Salvini je žlté. Ak chceš modré, tak tam máš "electric blue" variantu octofasciaty.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   18.10.2016 10:25 Muž LiborSprysl [9015] Re: Vstrom
V první řadě potravně...pak třeba i ve vodě - středoamerické cichlidy a Malawi - ... v etologii ... no je toho fakt dost...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2016 10:01 Muž Vstrom [82] - MalawiRe: Deathbull
Ok, jen píšu. Rád bych prostě obměnu, proto vymýšlím co a jak. V čem třeba Haps a tyhle cichlidy jsou tak rozdílné?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2016 09:25 Muž Deathbull [1928] - CichlidyRe: LiborSprysl
Proč to nenapsat naplno, je to prostě totální kravina.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.10.2016 07:21 Muž LiborSprysl [9015] Re: Vstrom
Viděl jsem to jako dorostence, je to hnusné. V dospělém stavu až škodlivé... ty ryby mají velmi rozdílné nároky... no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2016 00:10 Muž Vstrom [82] - Malawi
Ahoj, dají se použít americké cichlidy dohromady s Malawi rybkama? Plánuji za rok pořídit akvárko 200x60x60 cm, tedy 720L a současné akary potoční, kančíky nikaragujské a červenohrdlé bych rád dal do většího, ale rád bych přidal trošku barevných rybek, velikostně podobných. Jedná se o to, že více akvárií mít nebudu, pouze toto, případně pak můžu zvolit i trošku větší variantu, ale větší jen jedno kvůli zatížení podlahy.
Díky
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2016 23:02 JoKa – Vruboun a rostliny
Ahoj, je to jenom můj pocit, nebo vrubozubec paví přestává s přibývajícím věkem ničit rostliny? Teď nemyslím, že zestárli, že brzy zdechnou. Mám pár, v produktivním věku, je jim hádám lehce přes dva roky. Před rokem, co jsem zasadil, do rána plavalo (včetně tuholistých, i těch co se stihli zakořenit ještě než jsem nasadil blbouny) a dnes už v akva prosperují 4 valisnérky a velikánský anubias... potlesk

Pozoroval jste někdo něco takového?? Rostliny sázím stále na stejná místa a samozřejmě zatěžuji kameny, ale ty je dřív neodradily...

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.06.2016 06:32 Muž LiborSprysl [9015] Re: dudak
:-) Africká jezera... no jo... to máte pravdu, ale to je také v souladu s tím co jsem napsal... zásah vyšší moci... podoba lokálních forem je závislá třeba i na počasí a stačí například suchý rok, který kosou rozdělí populaci a jde to v ní jiným směrem... jo to jo.
Ty ryby jsem měl, sepsat bych to mohl, protože jsem měl oba druhy a dokonce jsem i toho už trochu napsal. Ale jak již poznamenáno, tázající jsou nuceni hledat a nechtějí... ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2016 22:20 Muž dudak [1885] Re: LiborSprysl
Nebudu se s vámi přít, možná jsem svou odpověď opravdu formuloval trochu nešťastně. Ohledně původu EBJD jsem psal údajně, což se dá vysvětlit tak, že na něj také nesázím, respektive, že se vyskytly některé články, kterých jste si zřejmě také všiml, které na tento možný původ odkazují. Ohledně toho, že barevné mutace v přírodě vznikat nemohou, bych byl opatrnější, co třeba tlamovci v afrických jezerech? Mutace existují spontánní, vyvolané chybou při replikaci DNA a pak uměle vyvolané mutageny. V článku, který jsem četl, bohužel už nemám odkaz, se psalo, že v populaci JD se pravidelně objevovalo malé množství EBJD. Což vzhledem k tomu, že jde o zbarvení které se dědí recesivně a potomstvo dvou takto zbarvených ryb není moc životaschopné, by mohlo být možné.

Ohledně druhé ryby, Nannacara sp. Neon Blue, jsem vycházel z článku pana Hofmanna na Aquatabu, www.aquatab.net/… a správně jste mě upozornil, že jsem zaměnil slova kříženec a mutant, i když bych se nedivil, kdyby to nakonec bylo obojí. Ale vy jste je choval, tak byste mohl shrnout rozdíly mezi nimi a A. pulcher
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2016 16:44 Muž LiborSprysl [9015] Re: dudak
Hele ale vy v tom zase začínáte dělat binec... :-) V první větě jakžtakž dobrý, i když ne zcela jisté... původ modrých perleťáků z "jakéhosi jezera v Nikaragui" jsem sice také zaznamenal, ale zase bych na něj moc nesázel. Ale s mutacemi to zase nemá tolik společného...a už vůbec ne přírodního původu... :-) ... Barevné mutace vznikají šlechtěním, takže nemohou vznikat náhodně v přírodě, protože je není jak ustálit, jako barevnou mutaci. Tedy bez zásahu "vyšší moci". A ta akara už vůbe není barevným mutantem, nýbrž prostým křížencem čehosi s čímsi, a z toho vzniklo "toto". ;-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2016 15:28 Muž dudak [1885] Re: NHKG
Electric blue Jack Dempsey je Rocio octofasciata, uplně jiná ryba a ne mutant, pouze modrá mutace, údajně přírodního původu. Nanacara sp. neon blue je mutant, ale nejblíže má k akaře modré, tak neplést
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   12.06.2016 15:24 ioopp Re: NHKG
"Electric Blue Jack Dempsey" je vyšlechtěná forma Rocio octofasciata ;-)
"Aequidens (Nannacara) sp. Neon Blue" je něco trochu jiné modré...jak píše Libor na aquatabu je o rybě článek. Odkaz sem nedám, protože je tady xykrát a nikomu se už nechce hledat :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2016 15:06 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: fogy51
Mutant, nebrat.
Pokud umíš anglicky třeba tady: www.tfhmagazine.com/…
V Angličtině se jim nadává Electric Blue Jack Dempsey
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2016 14:27 Muž LiborSprysl [9015] Re: fogy51
Hledejte Aquatab...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.06.2016 14:11 Muž fogy51 [2] - Amerika
Ahojte akurát som bol v obchode a chcel by som sa spýtať čo je toto za cichlidu Aequidens (Nannacara) sp. Neon Blue. Neviem o nej nič nájsť a je veľmi zaujímavá. Napísali by ste mi niečo ohľadom nej?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2016 06:53 Muž LiborSprysl [9015] Re: OSkovajsa
To je by mohlo jít, jinak jen sólo samci nebo samice.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2016 16:37 Muž OSkovajsa [0] Re: LiborSprysl
tak nádrž mám 150cm š/ 60cm hl/ 40cm v.

nějaké kančíky jsem už měl, ale nikdy né v takovém počtu a v tomhle akva.
vím že někteří jsou dost agresivní, ale o těchto se říká, že jsou klidnější.
tak mě zajímal názor a hlavně nějaké zkušenosti.

očividně bude nejlepší, když pořídím mladou skupinu a nechám přirozeně vybrat páry .. třeba 2.
:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.05.2016 05:36 Muž LiborSprysl [9015] Re: OSkovajsa
Není patrné jak má být nádrž velká, ale pokud jste si něco o cichlidách přečetl, pak je vám jasné, že mnoho laskavých odpovědí se vám nesejde... teda pokud nebudete chovat skupinu samců či skupinu samic. Což samo o sobě, s ohledem na zbarvení těchto ryb, nemusi být nic hnusného.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2016 21:53 Muž OSkovajsa [0] – Kančík Nikaragujský
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, pořídil jsem nové akvárium, a uvažuji, že pořídím Kančíka Nikaragujského.
Můj dotaz se tedy týká toho, jestli má někdo zkušenosti s chovem téhle ryby v 10 členném hejnu i v dospělé velikosti, nebo pouze jako dorostu? Jestli je to vůbec možné, nebo jestli jsou rybky potom moc teritoriální a v takovém počtu chovat nejdou. ?

Díky za odpověď

Skovajsa

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   22.02.2016 23:05 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: luckyway
Bez problémů je tam můžeš dát. Piskořky mají tvrdou ulitu, nevím o cichlidě z Ameriky, co by je byla schopná v akváriu vyhubit.
Malé cichlidky nemají žádnou šanci, nesežerou ani mladé piskořky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2016 22:00 Muž luckyway [5]
Muzete mi poradit, zda se muzou dat k cichlidkam americkym do pisku sneci piskorky. Nebude to jen spestreni jidelnicku pro rybky? Diky

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2015 13:27 Mejla82 Re: kamion
Co by si chtel vedet?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2015 22:54 R Muž romant [27983] Re: kamion
rybicky.net/forum/1875
rybicky.net/atlasryb/vrubozubec_pavi , zde bych poukázal na kolonku "plave v nádrži".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2015 22:17 kamion
AHOJ lidi mám prosbu, má někdo zkušenost z chovem vrubozubce pavího?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.11.2015 20:10 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Jindras
Pokud měníš aspoň 30% vody každý týden za nějakou s nízkým NO3, nepřekrmuješ a máš dobrou filtraci, tak ne. Tetry moc nesežerou -> moc nezatěžují akvárium. Tak 4 dokup a zbav se případně SAE, stejně ony většinou žerou nejradši sušené a řasy ignorují....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2015 20:01 Jindras Re: Xpe
nebylo by to už moc? Akva je malé,200l-tak 170l čistých. coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2015 18:55 Muž Xpe [132] - LoricariidaeRe: Jindras
Já bych řekl, že jsi to pěkně poskládalpalec ale taky byl pro více teter černých, aspoň takových 8 nebo 10 kusů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2015 17:15 Jindras Re: NHKG
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Nemám karanténu. Ale je to od známé,která tam prodává,maj tam karantény a tyhle jsou po 10 dnech v karant. Řekla mi,že se nemám čeho bát,že jsou v pohodě. Tak snad... coze To je právě to,že k tomu tíhnu,je mi 54,takže jsem za Komunistů vyrostl. ano Přemýšlel jsem víc jich vzít,ale nechci to přerybnit. Takhle,myslím,je to na hraně. 5x Akara,4x SAE,2x Ancistr. a 6x teď ta parmička. Pane jo,teď,když to píšu,je to nějak moc ryb,není? stydim Akary jsou pořád kolem nich,jsou zvědavý,co to tam maj.

Takhle to teď je,i písek jsem dosypal.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.11.2015 15:15 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Jindras
Jo, proč ne, ale měl si jich vzít víc a dát do karantény. Až na ty SAE máš osádku, jakou měl známý za komunistů. smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.11.2015 15:13 Jindras – Akara hnědá +...
Dnes jsem se byl podívat v akvaristice,v Kladně,co tam mají. Chtěl jsem něco nenáročného,klidného,... Tak jsem si přivezl 6x rybicky.net/atlasryb/tetra_cerna . Líbili se mia trošku mi akva oživí. Akary koukají,prohlížejí,co to je. Stáli pár korun,vím,že jsou obyčejné,ale nezdají se mi tak tuctové (i když vím,že jsou). Nějak se s Akarama hned zkamarádili,jezděj spolu. potlesk Doufám,že jsem kravinu neudělal,co vy na to??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2015 14:06 Muž JozefM [34] - Kryptokoryny...Re: LiborSprysl
Ďakujem za tip. pozrel som si dáke info a aj pár videii. Videl som ich rôzne sfarbené. od čoho to zavisí? Od miesta pôvodu? či je to dáky dôsledok šlachtenia?

Tak nejak mám zatiaľ v užšom okruhu Dicrossus filamentosus, no asi bude problém zohnať a jeden pán ku ktorému som sa počas hladania dopracoval mi napísal, že je ich aj ťažké udržať. ďalšou voľbou je aj Taeniacara candidi, no podľa info sa zdržuje skôr v horných partiach akvária kde sa mi držia aj Drobnoustky, tak aby tam nebol problém. A už poškulujem aj po Akarkach Nannacara aureocephalus, Nannacara taenia. Plus tvoj príklad sa mi pozdáva... :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2015 20:10 RAP Re: Xpe
Červené neonky a kakadu to jde. Modré neonky jsou skoro poloviční. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2015 17:46 Muž Xpe [132] - LoricariidaeRe: JozefM
Já teda chovám neonky červené s cichlidkami kakadu bez problému, když náhodou zaútočí ale jde vidět, že to není útok si zobnout, tak přesto neonka dokáže v pohodě zdrhnout. Ale nevím jaký jsou plavci drobnoústky trpasličí. O velikost se teď nejedná, mám tam i neonky velké jen 1,5 až 2 cm a je vše v pohodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2015 03:48 Muž LiborSprysl [9015] Re: JozefM
No já nevím, jeví se mi jako že začínáte a sám píšete, že zkušeností mnoho nemáte... v té volbě cichlid bych teda byla fakt opatrný i když je doporučuje Markéta... Ta narozdíl od vás umí hodně...
S těma drobkama bych raději dal třeba méně křiklavé, (pokud na tom trváte), altispinozy...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2015 21:22 Muž JozefM [34] - Kryptokoryny...Re: Xpe
Páni ďakujem za vaše rady a odporúčania. Daný zoznam na ktorý som dostal odkaz študujem stále a dokola a nie len ten. Pýtal som sa tu, aby som dostal radu od niekoho kto tento druh rybiek chova a vedel by mi dať typ na základe jeho skúsenosti, ktoré sú určite bohatšie ako moje len na základe foto a par info z netu. preto som písal sem a obratil sa na Vás.

Dicrossus filamentosus som si vybral lebo mi bola odporučená Raviolkou ako veľmi dobrá voľba.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2015 20:36 Muž Xpe [132] - LoricariidaeRe: JosefM
A co takhle, rybicky.net/atlasryb/cesky/c a přečíst si jejich nároky, agresivita, podmínky pro chov a tak dále. Jo a jak jsi chtěl Dicrossus filamentosus tam píšou Snášenlivost: Samice jsou navzájem i vůči ostatním rybám agresivní, hájí si svoje malá teritoria. Samci jsou agresivní v rámci svého druhu. Chovat dohromady jen s rybami, které se dokáží ubránit. Tak nejspíš by asi ti dokázali zlikvidovat Drobnoústku trpasličí.

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 7

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 8048x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/17367-americke-cichlidy-