Přihlásit se RYBICKY.NET »

Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Paví očko (Gupka) - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras – Re: deltas
no říkals že máš 20l tak proč ho nedat plné že :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - deltas
a bude stačit pro vytření 10 litrů. :-O
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NASREDDIN – Re: JuraS
Bez samce se množí díky tomu, že po jednom oplození jsou schopny několika vrhů.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JuraS – Re: danasos
Přesně...vytahal jsem z akva téměř všechny gupky..zbyly tam 2 samičky co se schovávali mezi kytkami..po 2 týdnech jich tam mám zase aspoň 20...jak je to možný že se množí bez samečka nevím a neřeším..začínají mě tím svým neřízeným rozmnožováním štvát..ani diskové je neregulují a to jsem jim dal 1,5 dne hladovku..na chvíli bych tam dal nějakého přirozeného regulátora, ale bojím se, že by se pustil do krevetek...kdo hledá v množení gupek nějaký problém má ruce volšový a nebo nedodržuje ani ty nejzákladnější pravidla akvaristiky. howgh
ale já mám paví oka z hornbachu a jsou skrátka celé žluté. ano a jinčí a taky jsou odolnější.Protože jsem si koupil paví oka duhové a do 2dnnů umřeli.Asi se o ně neumím starat
 Reagovat na tento příspěvek 0  - danasos
já se akvaristice nevěnuji ani měsíc a vim toho mnohem víc než deltas, který se jí věnuje 4 roky !!! [ jak směšné ] :-D :-D STATŠÍ UMĚT ASPON TROCHU HLEDAT A ČÍST !!! Asi tak před 3 týdny jsem si koupil 2 samečky pavích oček a 2 samičky a ted jich mám dohromady asi 35 coze
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NASREDDIN – Re: deltas
Vážně by nebylo od věci, si něco přečíst. Pokud chcete aby se samec pěkně nažral, tak ho do té porodničky dejte, k ničemu jinému by tam nebyl. ;-)
Samici můžete dát na samotku klidně hned, (je-li březí) nijak jí to neuškodí.
Osobně bych to ale nedělal, stejně nebudete vědět co s potěrem.
a jak dlouho tu tečku má do porodu abych věděl kdy jí mám dát bokem. :-(
a do porodničky muzu dát 2těhule?A nemusí se do té porodničky dát samec i samice? :-O odpovězte PLEASE
a ta tečka v ní jsou mimina nebo co :-O
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - All001
deltas napsal: a já mám ještě jedno 20l akva ale nebudu ho plnit celé asi jen 10l.A můžu jí dát do bočního akva toho 10l.Anebo musí být porodnička. hmm.Odpovíte :-O hledej bylo to tu jiš 50x? X-)
udělej to podle sebe !!!!!!!! já se tady na to taky neptal !!! Já normálně nechávám těhotnou samici v akva !!! Nějakých 10 mladých mi statší !!! Jeto uplně jedno jestli ji necháš porodit v porodničcenebo nebo v akva 10 l !!! Být tebou tak to akva 10 l napustím vodou z normálního akva dám tam samici, nechám ji porodit a pak ji přelovim do normálního akva !!!! [ jak prosté ] Teplota tření je blbá otázka !!! Já beru že paví očko je takový menší plevel !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jenom se nekontrolovatelně množí a množí !!! Já mám v akva pořát 19,5 - 20 °C a normálně se mi množí furt !!!!!!!!!!!! Neřeš všechno tak do detailu !!! tone
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Yirka – Re: deltas
Docela mě překvapuje kolik nepřesných informací je v tomto fóru na tak jednoduché dotazy. Jednak bych ti doporučil přečíst si článek o gupkách zde v atlasu, většinu informací si najdeš. A neboj, článek je psán zkušeným akvaristou. Ještě tam byl dotaz k vybarvování mladých rybek, za 3 týdny to ještě určitě znatelné nebude. Záleží pochopitelně na krmení a podmínkách chovu. Živorodky se také netřou, ale vrhnou živé rybky.
rybicky.net/atlasryb/zivorodka_duhova
a já mám ještě jedno 20l akva ale nebudu ho plnit celé asi jen 10l.A můžu jí dát do bočního akva toho 10l.Anebo musí být porodnička. hmm
no lepší je určitě dát ji do porodničky, protože ve větším akva stejně všechny malé nechytíš, v porodničce budou všechny
zjistil jsem že jsou dva spůsoby bud dát samici bokem po vytření spátky do akva.Anebo jí nechat tam at se vytře a hned je malé vytáhnout a dát bokem.

Který spůsob je lepší já nevím. sad
no já mám standartně cca.26-27, ale když jí zvedneš teplotu tak to na ni přijde dřív, ale toho já nejsem zastánce, kdo si počká ten se dočká ano
jedna gupka má tu tečku a mám silné osvětlení a když je ve stínu jde to vidět a když je ve světle tak to moc vidět nejde.a jaká je nej tepllota ke tření. :-O
na tu pet lahev tady určitě najdeš spoustu rad palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - avast – Re: deltas
K tý pet láhvi.. Zkošel jsem to taky, ale kvůli 50 korunám už bych to nedělal.. S tim porodem.. Spíš dej dospělou gupku do vody v který budou mladý.. Pokud zůstanou s matkou, tak ti nepřežijí všechny, takže radši rychle odstranit ať jich nestihne tolik sežrat.. V porodničce je pak cca týden můžeš nechat, ale pak je dej do nějakýho jinýho akvárka (většinou tam kde se narodili; to akvárko musí být volný) a pak můžeš "jenom" krmit a koukat jak rostou.. A proč je nenechat v akvárku s rybama asi vytušíš - ostaní rybky by ti je sežrali..
někdo píše žě se to může dát i do pet láhve a do akva.A uzávěr nevím jestli odříznout. a jak je mám dát potom ven nevadí těm malým přelívání a kdy mám je dát do akva.A když mám ty mimina s matkou nesežere je?A mám je nechat v té porodničce nechat nebo je mám dát potom ještě bokem

:-( Prosím odpovězte na všechno :-(
no pokud máš porodničku tak bych ji tam dal hned, no jak žere, já ji nechám at si odělá svoje a pak ji vrátím zpět do akva, třeba druhý den, jinak žere normálně pokud je tam dýl
ahoj.Našel jsem jednu gupku těhotnou a nevím co mám dělat bud ji nechat porodit a potom je odchytit.Anebo jí už jako těhotnou dát do porodničky a tam jí nechat porodit.a když je matka v porodničce jak žere a vydrží to? :-O Prosím odpovězte na vše ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras – Re: ampik
no hlavně krmit, ale ne překrmovat a vydržet určitě vyrostou.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ampik
v me 23l nadrzi mi neak nerostou pavi oka. co mam delat, abych je prijmel k rustu? uz aspon mesic a pul sou veliky 1cm.
tak bude asi tehotná ano
Mam parmičku červenoploutvou a poškrábala se o něco a nevím jestli se jí to zahojí.Pokud ano zanikne to nebo to půjde vidět.Jo a ta moje živorodka je koupená v hornbachu a je komplet žlutá celá žlutá co to je?Aje dna má tu tečku za okem a 2 až 3dny jsem zmenšil jídlo všechny jsou hubené a jen ona je tlustá. hmm coze
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JuraS
čistý objem..přibližně 31,35 litrů, objem vody přibližně...23,51 litrů..jak snadné...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Eva – Re: JuraS
sem zapomněla napsat akvárko je velký 30cm, široký 22cm, a dlouhý 47,5cm. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - danasos – Re: deltas
Fotka k příspěvku takhle by ta skvrna měla vypadat .

Síťka malým neuškodí. černá tečka nad okem je normální . Těhotnou poznáš podle toho že má velký břicho a u řitní ploutvičky má tzv skvrnu březosti [ černá skvrna ]. Nevim proč je chceš dát dohromady se samičkou být tebou tak je dám pokud možno úplně zvlášť . Bokem je nech dokud nemají aspon 2 cm podle toho co máš za ryby Až budou trošku větší tak je skus dát tak 3 mladé mezi ostatní a pokud přežijí aspon 3 dny tak tam můžeš dát všechny ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - deltas – Re: avast
a nemůžu samičku odchytit a dát jí rovnou do bočního akva 20l a dát tam javský mech A jak dlouho je mám nechat bokem. hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JuraS – Re: Eva
klidně ti to spočítám, jen mi dej všechny rozměry..výška, šířka a délka...
Vyzkoušejte
tak to se ti omlouvám.Na počítání už nejsem.Už sem dávno ze školy.Budu se muset někoho zeptat at mi to nějaký školák u školy spočítá ahoj
Díky za vysvětlení s tim, proč mohou vyskakovat.
nějak mi chybí jeden údaj..do které třídy chodíš ? já jen zda jste měli už geometrii..objem krychle se měří výška * délka * hloubka. ..dostaneš celkový objem, od něj odečteš to co zabere písek a co nemáš naplněno až po okraj..prostě hodnotu výška snížíš o centimetry písku a nenaplnění..a výjde ti téměř přesně objem akva..téměř je proto, že jistě neměříš laserovým měřidlem a nepočítáš na miliontiny...ryby z akva vyskakují především, že se leknou a nebo je něco s vodou..třeba šneci piskořky mají tendenci utéct hromadně z akva je li ve vodě nějaký jed (třeba moc no2) a nebo zahnívá dno (je li porušen nitrifikační proces například)..leknutí může být dupnutí u akva, otřes stěny je-li opřeno o stěnu nebo prudké světlo..třeba od blesku foťáku...
tak sem konečně změřila akvárko.Tak měří 47,5cm, 22cm, písek mám 3cm, a voda od okraje je 4.5cm.kolik myslíš, ež v tom je litrů a kolika litrové je to akvárko?když sem tam dolévala vodu tak 1l vody stoupl o cm.Mohlo by to být co 1cm do víšky 1l?
jinak sem dneska našla na koberci samce mečounka na koberci mrtvího.nemám ještě žádný dekl na vrch tak mi vyskočil asi v noci.Věděla sem, že Danio hodně vyskakují ale o mečounkách sem si to nepřečetla tak by mě nenapadlo, že vyskočí.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - avast – Re: deltas
Samotné přežijou.. Prostě je dej do porodničky a až uvidíš mladý a nic ze samičky nebude "lízt", tak ji odlov a mladý dej do jiného akva (v lepším případě) a nebo do více 5l sklenic (po 2-3 mladejch).. Ihned po narození krmit nemusíš, ale tak druhý den už jo.. Dá se krmit třeba na drobno rozdrcenýma vločkama..

ahoj avast
 Reagovat na tento příspěvek 0  - deltas – Re: avast
a přežijou ty mladé gupky v bočním akva i samotné?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - deltas – Re: danasos
a musí se mladé krmit už od narození?A když jsou z matkou tak ta matka bude žrát?A ty malé taky? hmm
jj nechám je a uvidím sám ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - avast – Re: danasos
Mě přijde že na velikosti zase tolik "nepřibývají".. Ale tohle mi přišlo taky hodně rychlí..
stejně je to zajímavý že tak brzo. Moje mladé paví očka jsou staré už 18 dní ale jsou pořád stejně velké jako když se narodily . hmm
ok potlesk
 Reagovat na tento příspěvek 0  - avast – Re: danasos
3-4 týdny.. Podle mých zkušeností..
Ještě bych se chtěl zeptat za jak asi dlouho se začnou paví očka zbarvovat ??? Kolik měsíců [ aspon přibližně ] PIŠTE JEN TI KTEŘÍ TO VĚDÍ JISTĚ !!!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Eva
já to akvárko dostala.ani sem to neměřila jak je velký.řekly to v akvaristice že to vypadá když sem jim to ukázala rukama :-) a podle toho kolik sme tam dávala vody.Pokaždé v něčem jiném.až najdu metr tak to změřím a jeslti by to někdo vypočítal kolik to asi je :-( já tam mám paví očka,tetry, a jednoho co čistí.toho sem nenašla jak se jmenuje podle fotky.a 3živý rostlinky.5Danio jsem se zbavila dneska.přišlo mi to přerybněný.Tož moje chyba, že jsem nejdřív nakupovala a pak si přečetla o nich více.

Co řešíme na rozmnožování gupek?Asi to, když někdo začíná tak je rád že by měl mladý a chce se o to pokus.Nevíme, že se takhle snadno rozmnožují no :-P

Ale děkuji za informace.

mamka mi říkala at tam nedávám šneky, že když sme kdysi měly akvárko tak si je koupily a šneci se strašně rozmnožily až zahubyli i ty ryby.
předpokládám, že k objemu 20 lt jsi došla výpočtem výška*délka*šířka..a to měřeno zvenčí..
musíš odečíst :
a, tloušťku skel
b, výšku dna (písku, štěrku)
c, výšku hladiny vody
d, objem kytek, šutrů, kořenů umístěných v akva..

Zbude ti reálných sotva 15 lt a to je dobré tak pro krevetky, jednou bettu nebo pro šneky..rozhodně ne pro promiskuitní živorodky které se množí geometrickou řadou..
co řešíte tak složitého na rozmnožování gupek..? stačí 2 páry (sameček + samička * 2), krmení a pár litrů vody a množí se jak na běžícím páse..moje zkušenost..při výměně vody v akvu za vodu rovnou z kohoutku která byla cítit chlorem se množení de fakto vyprovokovalo..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - V – Re: Eva
Počítej přibližně 1 l vody na 1 cm délky dospělé rybky. A nezapomínej na minimální objem, který ten který druh potřebuje. S 20 l objemu máš výběr rybek hodně omezený.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - deltas – gupky
Ja mam paví očko a má taky černou tečku ale na jiném místě jakokdyby za levým okem a ještě trošičku výše ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - deltas – Re: Eva
no podle mojí zkušenosti potřebuje malá rybka do 3cm 1l vody.A ty větší od 3 do 6cm 2l vody.No a ti největší od 6cm do 10cm alespon 2,5l vody.Ta si to zpočítej ano

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 96

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 156429x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1728?od=3516