Ceratopteris thalictroides-Rohatec žluťuchový máte s touto rostlinkou zkušenosti prý je jednoletá na zimu většinou zachází chtěl bych si
ji nasadit do akva(viz akva v profilu)http://rybicky.net/atlasrostlin/cer_tha : víc toho o ní nevím jenon sem čet že je to jednoletka
09.01.07 17:17:06® – rohatec
Tuto rostlinku máme od září. Roste pomalu, ale vytrvale. Množí se tím, že vytváří další malé rostlinky na původních listech. Zatím
nezašel . Mnohem hezčí a rychleji rostoucí je Ceratopteris siliquosa - vypadá jako jemnolistá kapradina.
Promiň ,ale musím s tebou nesouhlasit. Tuto rostlinku mám taky a musím jí každou chvíli protrhávat. Je suprová jako schovka pro potěr ,ale
strašně brání světlu
Nevím, jestli je jednoletá, ale podívej se u mě v nádrži, roste jako blázen, za 3 neděle mi zakryla filtr, rychle se množí a mám 40cm
výšku akva a je až u hladiny. Odnože ti vyrostou za 14 dní do 15cm. A tak si myslím, že je jedno, jestli je jednoletá, prostě starou
vyhodíš a dáš si místo ní mladou. Já na tuhle rostlinu nedám dopustit a každému jí doporučuji.
Jak píše Hajná - tato rostlinka se množí tak rychle, že nějaké lednoletost by vám stejně nemusela dělat hlavu.
Jen upozorňuji na trochu guláš ve jménech - je třeba rozlišovat Ceratopteris thalictroides (u nás prodávaný jako C. siliquosa - něco jako
mrkvová nať) a Ceratopteris cornuta (u nás prodávaný jako C. thalictroides - vypadá jako libeček ).
Roman
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení