3 • 12 Přihlášení RYBICKY.NET » Akvaristické fórum

Akvaristické fórum

ÚvodRybyRostlinyOstatníRadyOdkazyInzerátyAkceFórumChatNádržeObchodyVýrobky

Vytisknout tuto stránkuZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní rostliny » Ceratopteris thalictroides-Rohatec žluťuchový 

Aquato.cz

OT OT OT Odebírat RSS tématu  Dolu
 + přidat reakci • Zobrazeno 188x
09.01.07 15:03:10  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmatlala® – Ceratopteris thalictroides-Rohatec žluťuchový
Ceratopteris thalictroides-Rohatec žluťuchový máte s touto rostlinkou zkušenosti prý je jednoletá na zimu většinou zachází chtěl bych si ji nasadit do akva(viz akva v profilu)http://rybicky.net/atlasrostlin/cer_tha : víc toho o ní nevím jenon sem čet že je to jednoletka
09.01.07 17:17:06  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek® – rohatec
Tuto rostlinku máme od září. Roste pomalu, ale vytrvale. Množí se tím, že vytváří další malé rostlinky na původních listech. Zatím nezašel ;-) . Mnohem hezčí a rychleji rostoucí je Ceratopteris siliquosa - vypadá jako jemnolistá kapradina.
09.01.07 18:54:54  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmaliman® – Vladi:
Promiň ,ale musím s tebou nesouhlasit. Tuto rostlinku mám taky a musím jí každou chvíli protrhávat. Je suprová jako schovka pro potěr ,ale strašně brání světlu:-(
09.01.07 19:05:32  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekmatlala® – ???
tak je nebo není jednoletá a navíc zálečí na podmínkách aby dobře rostla
09.01.07 19:22:59  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvekHajná® – růst
Nevím, jestli je jednoletá, ale podívej se u mě v nádrži, roste jako blázen, za 3 neděle mi zakryla filtr, rychle se množí a mám 40cm výšku akva a je až u hladiny. Odnože ti vyrostou za 14 dní do 15cm. A tak si myslím, že je jedno, jestli je jednoletá, prostě starou vyhodíš a dáš si místo ní mladou. Já na tuhle rostlinu nedám dopustit a každému jí doporučuji. potlesk
09.01.07 20:39:08  Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěveklangosh (388989-7237) – -
Jak píše Hajná - tato rostlinka se množí tak rychle, že nějaké lednoletost by vám stejně nemusela dělat hlavu.

Jen upozorňuji na trochu guláš ve jménech - je třeba rozlišovat Ceratopteris thalictroides (u nás prodávaný jako C. siliquosa - něco jako mrkvová nať) a Ceratopteris cornuta (u nás prodávaný jako C. thalictroides - vypadá jako libeček
;-) ).
Roman :-)

Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení

Vypsat podobná témata v diskuzním fóru

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny Přidat reakci Zpět na seznam sekcí fora

© RYBICKY.NET - o webuRSSReklamaHledatNapište námMapaVzhled • Hosting: Vpnet.cz • 21.11.08 00:32:36 • 0.85 s