Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Chov živého krmení doma

 

NápovědaFórum » Krmení » Živé krmení 

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Chov živého krmení doma
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2023 12:06 Muž Rybar [-29] Re: Beastie
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Čerstvě na lovené. Hodně drobné.v akváriu vydrží do sežrání .
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2023 17:48 Muž Rybar [-29] Re: Beastie
Vše potřebné jsem koupil na www.fytosel.cz/…
Stačí vzít dva kbelíky a u vody to vytřídit to potřebné vzít domů . Pozor na chovné rybníky těm se výhni .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2023 16:30 R Muž vaclav [14568] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Beastie
Můžeš kopit sítka jdou z toho filtrovat až vířníci. Chytají to pro potěr rybek. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2023 14:55 Žena Beastie [314] Re: vaclav
Dafnie jsou už moc velké, jehlounci, pro které to chci, jsou velké jako dospělé krevety. I ta artemka mi pro ně přijde na pováženou. Proto to musí být moina nebo mikry, ani grindal by nedali.
Zkusila jsem granulku protogenu a vzduchování v litru, ale asi neovládám moc mikroskop a to, co z toho vzniklo za směs vody mi přišlo strašně nechutné, takže jsem to radši vylila. Zase si nemůžu dovolit do akva strkat všechno, má to jen 40l, jediná chybička mi může způsobit nerovnováhu .
Proto bych se bála i třeba blešivců nebo moiny nasazovat napřímo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2023 14:40 R Muž vaclav [14568] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Beastie
rybicky.net/forum/19691-auloforus-dero-worms můžeš zkusit i trepku do jezírka nachytej dafnie. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2023 13:50 Žena Beastie [314]
Jsem tu zpět a potřebuji radu. Mikry doma mám, sice chvíli, ale vypadá to, že to nějak půjde. Artemie od té doby, co jsem přišla na ten trik s tou miskou, jsou úplně bez práce. Namíchat slanou vodu, nalít do misky, malé množství vajíček (protože toho na zkrmení moc nepotřebuji), misku jsem zvolila velikosti, že se mi zahákne za lištu na krycí sklo/rozpěru, nechám to na hladině akva, kde svítím klasicky a do 20 hodin mám 70% líhnivosti, pak jsem to jen vyndala, v pokojové teplotě, dalších 24 hodin, bez problému to vydrží, opravdu bez práce.
Chtěla bych ale ještě něco jiného maličkatého, třeba moinu a ideálně bez velké práce (já vím, nekamenujte mne). Zkrmím toho fakticky maličko takže nepotřebuju 100l líhně a masivní produkci.

Na zahradě mám "jezírko", neboli plastovou nádrž s vodou, s bahníčkem, z čeho zalévám, doplňuji to z dešťovky z odchytové nádrže. Množí se mi tam komáři, které pravidelně lovím, jsou tam takové ty červené žížalky co žijou v bahně a pak nějací broučci i larvy šídel jsem tam viděla, ty zkrmuji do nějaké velikosti, když to náhodou vylovím. Nic menšího jsem tam zatím neviděla, ale donedávna jsem neměla mikroskop a ani sítka. Krmení larvami mi přišlo bezpečné, nevím ale co jiného v tom bezpečně žije. Je nějaká varianta že si venku do kýble se síťkou nebo do 3l lahve na okně nebo kamkoliv koupím násadu moiny a můžu očekávat, že s nějakým krmením z mé strany a drobným odlovem to bude třeba dva tři měsíce fungovat?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.12.2022 21:27 vack2 – Výčet organismů pro živé krmení
Na tohle jsem narazil, to je dobře popsáno! palec

Popis organismů pro živé krmení, vhodných pro domácí chov:
www.zierfischforum.info/…

Návod na chov Copepod jsem hledal marně a až na této stránce vidím popsaný poprvé!
Jen že se dobrá kultura získá ze zmražených blistrů, kde bývají životaschopné zárodky těchto produktivních, komerčně využívaných kmenů!

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2022 19:09 Muž Felix [242] - Středoamerické cichlidy, rod Parachromis je srdeční
Prosím Vás, nevíte někdo, kde (a zda vůbec) by se dala sehnat násada žížalic pestrých? Po zadání v češtině mi Google chrlí jen odkazy na žížaly, nitěnky a jakousi stolní hru, pokud zadám latinský název, vyjede mi prozměnu výhradně zahraniční prodejce, nejčastěji americké... :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.11.2022 14:31 Muž Habbakuck [32] Re: Beastie
Jo, to je další level, když se těch názvů chytnou lidi, co tomu nerozumí, ale chtějí to prodávat :-D Každopádně při hledání způsobu, jak na první pohled rozlišit háďátko octové a živorodé, jsem narazil na tuhle docela zajímavou bakalářskou práci: theses.cz/…
Popisuje chov hromady druhů domácího žrádla (včetně odskořápkování žábronožky solné v domácích podmínkách) a nečetl jsem to teda zatím celé, ale kromě roztomilé chyby, kdy autorka překládá "springtails" jako "jarní ocásky", mi to přišlo hodně dobré.

Jinak co se týče toho "líného" líhnutí žábronožky v misce, tak jsem to zkusil a něco málo se fakt vylíhlo. Zatím teda ani zdaleka tolik jako se vzduchováním, ale rozhodně víc než bych čekal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   26.11.2022 16:37 Muž Papik [617] Re: Beastie
Hobby chovná miska, sůl bez jódu, položit na radiátor topení. Podle teploty se bude líhnout za 1-3 dny.

www.rostlinna-akvaria.cz/…
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2022 21:06 Žena Beastie [314] Re: Habbakuck
Uf tohle bude ještě sranda. Profiplants pod názvem háďátko octové prodává mikry a s úplně jiným latinským názvem a návodem na pěstování jako to, co jsem našla na micro worm. Jen anglické weby doporučuji instantní bramborovou kaši která prý oproti chlebu a vločkám nesmrdí.
Háďátko octové se má pěstovat v láhvi s jablečným octem půl na půl s vodou a kusy jablek. Takže ono i když nějakou násadu získám ještě bude pecka to správné odchovat :)
Co prý nechci je grindal, protože u těch ryb pro které živé krmivo chci bylo zaznamenáno že ho nejí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   24.11.2022 19:31 Žena Beastie [314] Re: Redsnake
youtu.be/…
Přesně využívá ohřívání akváriem, kde se stejně svítí a topí a vzduchovani řeší prostě nízkou hladinou a velkou plochou plus malým množstvím.
Nevím jestli se tu dají odskořápkované vajíčka vůbec sehnat ale se skořápkami to bude jen delší. Příští týden to zkusím
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.11.2022 19:24 Muž Redsnake [52] Re: Beastie
Navod bych uvital i ja. Sice mam na artemii lihen, ale lihen je v komore kde je ted pres zimu holt chladno. Samozrejme je mi znamo ze muzu celou lihen umistit do akvaria ohrivaneho topitkem, ale v dnesni dobe se mi do toho moc nechce a radeji pockam az lihnuti umozni teplotni podminky. Do te doby by se nejaky lifehack hodil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2022 16:20 Muž Habbakuck [32] Re: Beastie
On ten bordel je už v původní angličtině, která má obecně dost chudé triviální názvosloví živočichů, někde si pomáhá latinou a lidi pak často jedním výrazem označují i víc různých druhů.
Každopádně vinegar eels by skutečně mělo být háďátko (česky se mu říká octové, wikipedie uvádí jako druh turbatrix aceti, každopádně to je něco jiného než micro worm, tedy háďátko živorodé), daphnia pak jsou hrotnatky (rod z řádu perlooček), buchanka je cyclops.
Víc jako líný chovatel, co v létě loví komáří larvy v sudu za barákem a doma chová jenom pár mexických blešivců, nepomůžu, ale zaujal mě ten návod na líhnutí artémie (tedy žábronožky solné, tam je to jednoduché :)) bez vzduchování, můžu poprosit o podrobnosti?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2022 14:50 Žena Beastie [314]
Dobrý den, pár dotazů:
čtu primárně anglické návody, takže mám trochu bordel v tom, co je grindala, mikry a jak je to s tím co je micro worm, bannana worm a třeba vinegar eels (to budou asi nějaká hádátka?) jestli má někdo nějaký překladový slovník a ještě třeba velikostní tabulku, byla bych fakt ráda

Taktéž, kde se v praze dá sehnat násada těch vinegar eels, banana / micro worms a daphnií (to jsou buchanky, žejo). Chci si je založit na rozkrmování, mám ještě čas než je budu potřebovat a mezi tím budu krmit artemkou.
Našla jsem nějaké docela hezké návody na méně pracné kultury a i suprový návod na líhnutí artemky bez vzduchování v krabičce co plave v akvárku, těším se na vyzkoušení, protože potřebuji menší množství dávek na krmení než litrovou lahev.
Plus pokud chápu dobře, mám 30l cca vázu plnou růžkatce a šneků, u okna, pokojová teplota, už několik měsíců. Pokud tam přidám vzduchovací kamínek na dno, měla bych být schopná s násadou daphnií bez práce, max krmení spirulinovým prášek, mít samostatnou kulturu? Nebo si to představuji moc růžově.
Děkuji moc

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2022 16:52 vack2 Re: GeXeS
www.youtube.com/… pak do ledničky...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.11.2022 16:32 Muž Yirka [9118] Re: GeXeS
Nejjednodušší, nejúčinnější a nejrychlejší likvidace těchto otravných minimušek je obyčejný vysavač.
Praktikuji dlouhá léta a maximálně dva dny a nejsou. :-P
(Možná OT)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.11.2022 14:41 Muž GeXeS [67] – Octomilky
Trochu odbočím od červíků.
Přišel podzim a na kuchyňský bioodpad se vrhly octomilky, stačí pár dní zaváhat s vysypáním a kuchyně je jich plná. Když mám hodně času a nevadí mi připadat si jako blb, tak je chytám síťkou a hážu rybám na hladinu, což funguje skvěle jako simulátor přirozeného biotopu a paví očka se můžou radostí utlouct.
Už toho ale bylo moc a umístil jsem do kuchyně jednoduché pasti - do malé skleničky trochu vína, přetáhnout fólií, udělat dírky... a octomilky se chytají po desítkách. Čas od času náplň vyměním, obsah chrstnu do záchodu, naliju jim čisté víno...
A tak si říkám: kdybych z té pasti vybral ty nalovené octomilky a vysušil je třeba na topení (abych z toho dostal alkohol), dalo by se to ještě použít jako krmivo pro rybky?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2022 13:55 Muž Kaspik16 [35] Re: ctibum
Posílá je pan běžně že Vsetína,ale 150kč za násadu se mě zdá dost
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2022 12:36 R Muž ctibum [6865] Re: Kaspik16
Odkud jsi? Hodonín? Skoro bych řekl, ze dafnie zaslání poštou neprežije...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2022 08:33 Muž Kaspik16 [35] – Dafnie
Chová z vás doma někdo dafnie?a byl by mě ochotně poslat násadu?kolem doma na přírodních vodách nemůžu nikde sehnat :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   06.09.2022 08:31 Muž Kaspik16 [35] Re: Ajrín
Grindal za mě naprosto nenáročné, plnohodnotné krmivo, které má nulové náklady na provoz :-) ,kdyby si chtěl,tak můžu poslat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2022 22:28 Žena Ajrín [0] – Auloforus
Prosím má někdo srovnání těchto dero a např. banana worms nebo grindalu co se týká náročnosti chovu? Pořád přemýšlím jestli vůbec má smysl něco chovat, mám jen tetry a pancéřníčky 10 + 10, v létě chytám pro tetry komáří larvy, ale ne každý den se zadaří, střídám s mušími vajíčky které dávám i pancéřníčkům a krevetkám (doufám tedy že i krevetky je sežerou :-) ). Zbytek roku střídám mraženou artemii a sušené krmení. Díky za zkušenosti.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2022 09:30 WooXs Re: Silviebaris
Hele s tou krvi to mam vymýšleny. Budu jim dávat par kapek na petriho misku a v druhé bude nektar pro samce. Neboj nenechám je o hladu a cele to je uzavřené, takže nikde nic lítat nebude. Zhruba takhle maj udělaný laboratoře na výzkum komáru.... Prostě maj síťovaný tunely s větráky a vabí je....
Jinak říkám, mám buď v plánu dát tam UV na odstraněni samiček, které žiji déle, než samci a nebo to nechám uzavřené a budu brát jen larvy a doplňovat potravu. Pro "rejpaly" :-) , box bude umístěn do skříně, komáři na kladení vajec potřebuji tmu/šero.
Je mi jasny ze druha polovička s tím bude mít problém. :) Určo nechci ty komáry vypouštět, to je mrtvé radši hodím slepicím.
Hlavně nevím, zda to u nás není protizákonný, takže nic nechci riskovat. V některých zemích to je zakázáno, ale bývají to subtropy a tropy, kde se jim daří jako blázen v období dešťů.
Pokud se to nepodaří ,tak se člověk poučí z chyb a udělá to jinak a lepe. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   08.01.2022 20:10 Astacus Re: WooXs
Silviebaris má pravdu. Dokud se samička nenasaje krve nějakého savce, žádná vajíčka nebudou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   08.01.2022 19:32 Silviebaris Re: WooXs
Mohl bys mi objasnit, jak docílíš tohoto..Když se samička nasaje krví, několik dní krev tráví a tvoří vajíčka,kde se nasaje tou krví? Jako na tobě? Nemyslím si,že je to tak jednoduchý,jak popisuješ. A co potom? Samička naklade vajíčka do vody a odletí. Kam ,kde ti to bude lítat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2022 19:24 WooXs
Silviebaris napsala: Na tu líhen komařích larev jsem ted v zimě zvědavá..chce asi i dokoupit biolit do zásuvky.. :-D :-P Tu líheň budu mít v pokoji kde si topím. Já v tom nevidím problém. Prostě mám v planu udělat box, kde budu mít vodu s larvami, které nechám vylíhnout v komáry. Aby se spářili a nakladli vajíčka, buď do té samé vody nebo do nádoby vedle. Na ten box bude přidělaný druhy jako přechodová komora s přepážkou a ventilátorem, aby se eliminoval únik. A na víku boxu budou přidělané rukavice, jak to máš při prací s toxickým materiálem atd. Ve velkém boxu ještě bude druhy ventilátor ,ale na odtah se síťkou ,aby se udělal tah až se spustí první větrák. Popřípadě dovnitř dam uvčko, abych se zbavil komárů až dodělají svoji prací. Uvidíme jak to půjde až přijdou věci. Tohle bude prostě továrna na vajíčka a jednoduše budu jen odebírat nakladlá vajíčka, které komáři snesou. BuĎ všechny nebo pár nechám. A to co odeberu budou larvy na zkrmeni nebo na dorost do vetší velikosti a nebo ty vajíčka tam nechám a budu jen odebírat larvy a doplňovat jídlo a vodu... hmm

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2021 21:29 Silviebaris Re: Buldr
Tuhle.. www.rostlinna-akvaria.cz/…
Ja mam klasické zavařovačky,neproplachuju,jen stříkačou natáhnu a krmím..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2021 21:24 Brodys Re: Buldr
Všem díky za rady. Vylíhlé artemie je nutno nadále vzduchovat než dorostou?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   12.09.2021 20:30 Silviebaris Re: Brodys
Fotka k příspěvku Cauko..
Já lihnu normalně v zavařovačkach při pokojové teplotě,,líhnivost mám tak kolem 70%..Určité to vyznam má pro potěr,ale i ramirézky a endlerky mi jí přijímaj.
Jinak v sudu mívám komaři larvy. ;-)
 
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.09.2021 20:22 R Muž Anthrax [4739] Re: Brodys
Ahoj. Pro odchovy jistě líhnutá artemie smysl má. Ale pro dospělé ryby je to malé a bych volil jiné možnosti. O domácím „chovu“ za sebe můžu mluvit jen o komárech, pakomárech (sud s dešťovkou na zahradě) a grindalu (chovné kultury, ten je ale taky malý například pro ty skaláry ale i dopělé neonky). :-) Jinak živé krmení spíš chytám nebo kupuju (koretry, patentky, dafnie atd.). :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.09.2021 20:15 Brodys – Živé krmení,tipy
Zdravím všechny, chci se zeptat, zda má význam pořizovat si líheň na artemie pro mé akvárium (neonky, ramirezky, skaláry apod.) Popřípadě jak řešíte živou stravu vy? Nějaké jednoduché vychytávky? Díky

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   10.06.2021 09:53 Muž Jarry [1433] – Žížalice pestrá
Nikde jsem tu na to nenarazil, u nás jsou zdá se poměrně neznámé, ale při nedávném studiu rozkrmování notorických nežravců jsem narazil na Lumbriculus variegatus / California blackworm / Žížalice pestrá. Jsou to červíci zhruba velikosti nitěnek, ale měly by být mnohem vhodnější pro krmení a hlavně je možný a snadný domácí chov - stačí plastový box s co největším půdorysem, vzduchování, případně nějaký molitanový filtr, cca 10cm vody a tenká vrstva štěrku. Krmím krmením, co mi tu zbylo po krevetách (menší tablety), červíci je evidentně konzumují. Živé červíky jsem sehnal za pár korun od pana Grýgery a zatím mohu potvrdit úspěch při rozkrmování problematické ryby - mražené si sice dá, ale když hodím do akvária toto, tak se opravdu nacpe, co se do ní vejde. Chov mám jen krátce a zatím jsem nesklízel, zkrmuji co mi zbylo z původní násady, koupil jsem toho raději více.
aquariumtidings.com/…
www.aquariadise.com/…

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.03.2020 23:22 zdzd
Nenašel by se někdo v okolí Jihlavy s nenáročnými malými živorodkami. Zatímco jsem byl pryč tak mi všechno neprozíravě zkrmili a tím pádem jsem přišel o chov :-)
Nějaké bych koupil pro založení nového chovu pro axolotly a plánované lezce.
Díky.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.07.2019 10:51 Muž Planorbella [643] – Chvostoskoci - chov
Jen takový malý tip na chov chvostoskoků doma:
1) Připravte si dvě stejné cca 10cm hluboké misky
2) Jednu misku naplňte do 2cm vodou, je jedno, jestli z vodovodu či dešťovka
3) Do misky naplněné vodou dejte pár malých květináčů nebo kelímků se zeminou (nejlépe hlína pro pokojové rostliny) a do nich můžete zasadit nějaké akvarijní rostliny menšího vzrůstu, které chcete pěstovat emerzně
4) Teď už jen počkat a zanedlouho se na vodní hladině začnou ve skupinkách ukazovat chvostoskoci. Děje se tomu pravděpodobně při skoku těchto tvorů, kdy chvostoskok vyskočí a spadne na vodu
5) Druhou miskou to celé zakryjeme, stane se z toho skleníček
======
Podobný jev můžeme sledovat, když přelijeme pokojovou květinu a přebytečná voda se dostane do okrasného květníku. Tehdy se také na hladině objevují skupinky chvostosků.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2019 12:10 - Re: Planorbella
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Pozeral som na to i cez mikroskom,povedal by som skôr Paramecium - črievičky.Nemám sklíčka,tak lepšiu foto pod mikroskopom neurobím.No nevylučujem,že sa tam nachádzajú i lastúrnatky či iné mikro červy. ano Tie som pod mikroskopom tiež zahliadol.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2019 13:17 Muž Planorbella [643] Re: Prašan
Na fotkách jsou lasturnatky, že?
Taky je chovám a teď se mi dokonce rozmnožily do velmi hojných počtů. Mám je v nádobě bez písku nebo jiného štěrku a místo tohoto dna, které se předpokládám u takovýchto nádrží ani nepoužívá, mám "zelený zákal" přefiltrovaný perloočkami. V tomhle se lasturnatkám daří jak nikde. Přikrmuju granulovaným krmením pro ryby, ovocem a rybím masem. Předevčírem jsem dost perlooček vysál stříkačkou a přecedil, pak zamrazil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2019 00:35 -
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2019 21:19 Muž Planorbella [643]
Nebo ještě třeba chvostoskoci se dají dobře - sice ne v takovém množství - chovat ve volném (tam kam přiteče přebytečná zálivka) prostoru v květníku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2019 20:25 -
Posledne som dostal mušky Drosophila,množia sa ako divé.To mi pripomína,že musím skontrolovať prípadne skŕmiť.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2019 15:25 Muž Skoro důchodce [21] Živé krmeni
Mšice, teď není žádný problém a nedotáhneš si žádného parazita. Kousek játrovky nech ji týden venku, potom na sítko a svítit žárovkou, uvidíš co červů vyleze, jinak já pokud nevyplachnu popelnici, též se to tam hemží. Stojatá voda - tam to bude taky žít, jenom pozor na dávkování. Jestli to ryby nezvládnou, komáři pískání u uší není nic příjemného :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2019 15:19 Muž Planorbella [643] Re: hunti
Mimo to, co padlo, doporučím perloočky. Do nějaké nádoby i venku dáš perloočky nachytané venku v nádrži bez ryb kvůli možnému zatáhnutí nevítaných parazitů a už jen vykrmuješ. Osvědčila se mi tzv. zelená voda.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2019 15:08 R Muž afc1886 [14654] Re: hunti
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Za mě grindal a teď v létě venku nádoba s vodou a tam larvy komárů.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2019 10:13 Muž hunti [4] – Nejlepší
Zdravím. Jaké živé krmení je podle vás nejlépe udržitelné pro chov doma? Zkoušel jsem grindal a pořád jsem bojoval s tím, že mi v kolonii lezlo mraky broučků. Je třeba chov roupic, nebo miker udržitelnější?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   16.04.2019 11:04 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez technikyRe: JirkaŠčobák
Fotka k příspěvku Testuju banana worms:
- strouhanka s banánem
- jen strouhanka
- vločky s banánem
- jen vločky.

Všude je trocha droždí.
Jože psal, že se kultivují jako mikry, jen on místo vloček používá strouhanku (nastrouhal jsem do ní i dva piškoty). Protože kultivuju mikry na vločkách, zkusil jsem i vločky.
Jože napsal, že banány nepoužívá, ale mohu je vyzkoušet. Tak zkouším :).

Taky mám už zvlášť založené dvě kultury walter worms - jednu na vločkách, druhou na strouhance (obojí s droždím).
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   13.04.2019 22:57 Muž JirkaŠčobák [3233] - Rostliny, divoké živorodky, akvária bez techniky
Fotka k příspěvku Hlásím, že jsem získal banana worms a walter worms. Obojí by to mělo být menší, než mikry. Zkusím udržet a budu referovat.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2019 14:34 R Muž vaclav [14568] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: visek
Už s nimi krmím ale jen malé akvárium, takže jich je jen trochu zato jsou červené. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.03.2019 14:28 Muž ZDRI [1415] Re: visek
nadrze.navsechno.cz
Mám vyzkoušeno (60 l), i ty použité jsou OK a čisté.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2019 14:16 Muž visek [75] - Tetry
Ja schanim barel 30-50 litru na balkon. Chci si pestovat dafnie abych nemusel na rybnik.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2019 23:17 R Muž vaclav [14568] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: zdzd
Já bych se toho nebál pávčata klidně, mám je taky a už jsem je několikrát protáhl jezírkem a v hlavním jich mám taky dost, živé krmení je prostě nej. :-)

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 5

Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 13284x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/16750-chov-ziveho-krmeni-doma