22.11.05 23:07:35
kozel007 (-12-11-10-9) – samostatnost potěru k vypuštění
Ahoj narodily se mi živorodky a nemam tak uplně jasno kdy je mam vypustit z porodnice aby přežili.poraďte prosím
to zalezi na tom jake ryby chovas v spolecenskem akvariu nebo spis tam kam je chces vypoustet.pokud mas jen tento druh tak bych se nenamahal ani s
nejakym prendavanim samicky.Zivorodky vesmes svoje mladata nelikviduji.samozrejme musis dostatecne a v rozumne mire krmit.
Jinak doporucuji ti
knihu Zivorodky od N.Dokoupila zde si prectes vse.je sice starsiho data vydani,ale v knihovne ji snad sezenes.
s tim moc nesouhlasim mecovky mladata zerou! a myslim ze i pavi ocka (aspon me)
jsou tam přísavky a tyhle mladý všechny ostatní jsem dal do nového akvarka.Takže jestli tomu rozumim mužu je vypustit hned jestli je nemá co
sežrat.
živorodky skutečně mládata žerou,pokud je chceš vpustit do akva a doufat že ti přežijí,pořid si plovoucí rostliny at se má potěr do
čeho schovat,věř mě že většina ryb potěrem nepohrdne a můžou vypadat sebemírumilovněji.
Jo to jsem zapomnel uvest,ze je dobre mit nadrz zarostlou.Jinak ja osobne jsem zastancem nazoru,ze prezivaji jen ti nejsilnejsi a nejlepsi proto
samicky neodlovuji protoze jinak bych za chvili nemel ryby kam davat.Literatura uvadi ze mecovky maji od 30-150 mladat a jsou znymy pripady i 200.
To v praxi znamena jedno extra 100 l akvarko na mlade rybky,ktere rychle rostou.jinak pokud chces mladata odchovavat zvlast a vypoustet do spol.
nadrze pozdeji tak se vse odviji od druhu ktere chovas.Mam v nadrzi pavi ocka a cichavce pyskaty a mala pavi ocka jsou 1,5 -2 cm a jsou v poho.
mam asi dvacet pav. oček tejden starejch takže sou kolem pul centáku velky takže ještě chvíli počkám a pak vypustim.Jde o to že jsou to moji
první prcci tak se ptám, protože sem dneska koukal ,že čekam další.
pavi očka jsou rybky kreré se velice snadno rozmnozuji a kdyz vazis,že za chvili jich budes mit dalsích dvacet nebo i vic tak máš za chvili
prerybnene akvarko navic zivorodky znecistuji vodu daleko vic nez ostatni druhy ryb tak to si pomalu zacni shanet odbyt.
čus, já taky nepřemisťuju mladý živorodky do speciální nádrže. Sice jich valná většina skončí jako krmivo pro dospělí ryby, ale pár
jich zůstane a to jsou pak ty největší borci. Naposledy mi dorostlo jen jedno mladý platy. Kdyby jich bylo 20 tak stejně nevim co s nima...
Řazení příspěvků od nejnovějších lze nastavit po přihlášení
Vypsat podobná témata v diskuzním fóru
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Přidat reakci • Zpět na seznam sekcí fora