Hafici.netKocici.netPtacci.netRybicky.netSkalky.netTerarka.netTipynavylety.net
Nejste přihlášen - přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jaký je to druh tlamovce?

NápovědaZpět na obsah sekce Fórum » Akvarijní ryby » Copak je to za rybičku ? 

+ přidat příspěvek
Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku  
Jaký je to druh tlamovce?
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2013 12:12 Muž lacaml [0] – asi samice?
Fotka k příspěvku

reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2013 12:12 Muž lacaml [0] – samice?
Fotka k příspěvku
samice? ale dela si na dne hnizdo takze nevim

reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2013 12:09 Muž lacaml [0] – ahoj co je to samec nebo samice?
Fotka k příspěvku
potrbuju poradit ci to je samec nebo samice

Starší reakce

reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2013 11:47 Muž f3ar [0] - Afrika – Iodotropheus sprengerae - čistá rasa?
cau, potreboval bych poradit ohledne cistoty rasy rybek. Sam to poradne nepoznam, tak bych potreboval poradit od nekoho zkuseneho. Pred dvema dny jsem si daval zde na profil fotky mych rybek a dozvedel jsem se, ze by mohly byt s necim trosku namichane. Mam moznost je vratit zpet do obchodu, ale nechce se me to delat dokud si nebudu vice jisty. Fotky rybek najdete zde na mem profilu :-) . Ryby jsou velike zhruba 5 cm. Dekuji za kazdy postreh ;-)

Starší reakce

reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.03.2013 11:48 Muž Vlastimil [18] - Afrika
Já jezdím pro podobné ryby na slovensko a pouze osobně,rád vidím co a od koho kupuju,,, palec
Reklama
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.03.2013 09:47 Žena Pavezová [0] Re: rriki
Já moc děkuji za odpověď - už nevím kde bych to hledala :-)
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2013 23:18 Muž rriki [487] - CichlidyRe: Pavezová
Kirschflek(bulu point)a Kiriza je žlutá ceny se různí někdo si je cení na 150kč i víc,ale najde si takový co chcec 90kč.Tyto druhy se mezi sebou kříží měli je Štětina,Neužil,Tomíček
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2013 22:43 Žena Pavezová [0] Re: Pavezová
Fotka k příspěvku
a taky mě zajímá tento druh...

reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2013 22:41 Žena Pavezová [0]
Fotka k příspěvku
Já vás tu zdravím ;-) potřebovala bych poradit kde seženu a za kolik se pohybují tlamovci tohoto druhu (african cichlids - tropheus) (viz foto) Díky

reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.03.2013 22:31 Katka
Ahojky všem ;-) moc by mě zajímalo kde a za kolik bych sehnala tento druh tlamovce (viz. foto) african cichlids - tropheus....díky
Reklama

Starší reakce

reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.03.2013 15:04 Muž rriki [487] - CichlidyRe: Martin
Eureka?

Starší reakce

reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2013 17:20 Muž LiborSprysl [3714] Re: Martin
Aulonocara?...nevím jaká...já tyhle nikdy neměl... smich
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2013 11:06 Martin – Jaký je to druh tlamovce?
Fotka k příspěvku
Prosím o identifikaci této ryby, měl by to být tlamovec, ale v žádném atlasu jsem ho pod tlamovci nenašel. Už si vůbec nevím rady. Díky moc

Starší reakce

reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2013 06:07 Muž LiborSprysl [3714] Re: cunchvajka
cunchvajka napsala: Dobry vecer,moc prosim o radu..Chtela bych zjistit presny nazev teto rybky...mam doma dve a myslim,ze je to samecek a samicka...Poradi mi nekdo... ;-)
http://rybicky.net/atlasryb/tlamovec_cernoploutvy
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2013 20:41 Žena cunchvajka [0] - Živorodky – Cichlida?
Fotka k příspěvku
Dobry vecer,moc prosim o radu..Chtela bych zjistit presny nazev teto rybky...mam doma dve a myslim,ze je to samecek a samicka...Poradi mi nekdo... ;-)

Reklama

Starší reakce

reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2013 12:00 Muž DrChila [19] Re: rolandmynar
http://rybicky.net/atlasryb/tlamovec_cernoploutvy to je nesmíš hledat na googlu ale na spešl stránkách rybích:)
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2013 09:38 hr :-))) Re: luxifero
Je to tlamovec z Viktoriina jezera Pundamilia nyererei a možná podle zbarvení z lokality výskytu makobe island, ale to už vzhledem ke zhoršené kvalitě fotky nedokážu určit přesně.
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2013 12:40 Muž LiborSprysl [3714] Re: luxifero
Některý z druhů obývajících Viktoriino jezero... ;-) ahoj
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2013 06:59 Muž luxifero [0] Re: LiborSprysl
díky moc.. Škoda jen,že nevím,co je Viktorka :-)
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2013 05:03 Muž LiborSprysl [3714] Re: luxifero
Nejsou vidět barvy...mohla by to být Viktorka...
Reklama
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2013 23:47 Muž luxifero [0] – Pomozte určit
Fotka k příspěvku
Ahoj všem.
Dostal jsem od známého zařízené 160 litrové akvárium,v němž pobývá pár Ancistrusů cirrhosusů a jeden tenhle africký tlamovec.Dělám sice ryby už 35 let,ale jen ameriku,v Afrických cichlidách příliš zběhlý nejsem.Vím jistě,že jde o nějaký Haplochromis,neboť jsem kdysi v 80. letech choval skupinku H.burtoni.Je jim dost podobný,ale burtoni to zřejmě není a o který přesně jde,to už bohužel nedokážu určit. Je ale zdravý,čilý až příliš,během těch pár týdnů jsme si na sebe zvykli,žere mi z ruky a je mi líto ho dát pryč,tak jsem se rozhodl,že mu tu 160 litrovku ponechám a že mu do ni seženu ještě dvě,nebo tři samice. Proto se obracím na vás,kdož máte s tímto druhem zkušenosti,o pomoc v přesném určení druhu.
Díky za spolupráci,s pozdravem Lux.

Starší reakce

reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2012 16:36 Muž Jakez [7] - AfrikaRe: hr
Díky za odpověď. Tak nějak jsem si myslel, že to bude, ale raději jsem si to chtěl ověřit u mnohem znalejších. Ještě jednou díky.
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2012 07:48 Muž hr [487] Re: Jakez
Fotka k příspěvku
Jestli si je kupoval dohromady, tak to jsou samci saulosi.
A u takhle vybarvených samců máš jistotu, že se jedná o varietu
p.saulosi coral red.
U klasické přírodní formy jsou pruhy u samců oproti coralům rovné a preavidelné a jejich samice nejsou tak oranžové ale dožluta.
Posílam foto kde je taková přebarvovací procedůra znázorněna právě u klasické saulosi.
Takže buď klidný máš to OK.
Omlouvám se za zmatek, ale vůbec jsem nehleděl na tu spojitost s tou samicí na obrázku a při čtení tvého dotazu jestli to není elongatus jsem hned viděl neon spot. ;-)

reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2012 20:03 Muž Jakez [7] - AfrikaRe: Yirka
Yirka napsal: Nejsem žádný odborník na tlamovce, ale ta barevná odlišnost je odlišnost pohlaví, ne? http://rybicky.net/atlasryb/tlamovec_saulosuv
To mě právě taky napadlo a tak jsem si chtěl ověřit, jestli nemám Pseudotropheus saulosi místo Pseudotropheus elongatus. Ale z odpovědí které jsem zatím dostal není jednoznačné co to vlastně je. A jak jsem psal, příjde mi divné, že by to měli pomíchané.
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2012 19:55 Muž Yirka [4411] Re: Jakez
Nejsem žádný odborník na tlamovce, ale ta barevná odlišnost je odlišnost pohlaví, ne? http://rybicky.net/atlasryb/tlamovec_saulosuv
Reklama
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2012 19:42 Muž Jakez [7] - AfrikaRe: hr
Fotka k příspěvku
hr napsal: Je to pseudotroheus elongatus neon spot.
Ta oranžová ryba je samice pseudotropheus saulosi pravděpodobně varieta coral red.

Problém je ovšem v tom, že jsem je kupoval všechny najednou jako malé a původně byly všechny oranžové (tedy spíš mi přijdou víc do žluta) a jen asi u dvou byl náznak toho, že by to mohl být samec (měli nepatrně viditelnou jikerní skvrnu na řitní ploutvi). Ten jeden nakonec vybarvil takhle do modra a ten druhý je na přiloženém obrázku. Proto jsem předpokládal, že jde o jeden druh, ale to zbarvení mě mate, proto jsem si chtěl ujasnit co to vlastně je. Právě že se mi nezdá, že by to měli v akvaristice takhle pomíchané a nevěděli co prodávají.

reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2012 11:07 Muž hr [487] Re: fiona901
Podle těla a průhů to vypadá jako Metriaclima estherae ovšem hlavou mi to připomíná spíše lombardoi.
Při směsi takových společných znaků jde většinou o křížence zmiňovaných druhů.
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2012 11:00 Muž hr [487] Re: crxjet
Jo a ta ryba z pondělí to je Aulonocara baenschi.
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2012 10:51 Muž hr [487] Re: crxjet
Tanganická cichlida Neolamprologus sexfasciatus.
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2012 10:44 Muž crxjet [0] – co je to za rybu
Fotka k příspěvku
co to je za rybu, koukal jsem po obchodech a každej tuto fotku používá s jiným pojmenováním ryby

Reklama
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2012 09:50 Muž hr [487] Re: Jakez
Je to pseudotroheus elongatus neon spot.
Ta oranžová ryba je samice pseudotropheus saulosi pravděpodobně varieta coral red.
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2012 04:50 Muž LiborSprysl [3714] Re: Jakez
Asi ano...sice elongáti bývají pruhovanější, ale i takto někdy vypadají. Někdy nejsou ani tolik modří.
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2012 22:03 Muž Jakez [7] - Afrika – Co je to zač?
Fotka k příspěvku
Zdravím, potřeboval bych ověřit co je na přiložené koláži za druh tlamovce. Údajně by to měl být, podle prodejce, Pseudotropheus elongatus. Díky za případné odpovědi.

reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2012 17:59 Muž LiborSprysl [3714] Re: crxjet
Neřekl bych že je z Tanganiky...zkuste hledat mezi malawskými aulonocarami...ta fotka toho moc nepoví... smich
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2012 14:11 Muž crxjet [0] – co je to za rybu (Tanganika?)
Fotka k příspěvku
co je to za cichlidu, mělo by to být z jezera tanganika....asi....lepší obrázek bohužel nemám

Reklama

Starší reakce

reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2012 21:14 Žena fiona901 [0] - Afrika
Fotka k příspěvku
ahoj lidi poradí mi někdo co je to za tlamovce projela jsem net a nemůžu ji nikde najít

Starší reakce

reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2012 12:28 Muž p7701 [282] - Labyrintky
Fotka k příspěvku
a tady jeste hedno foto

reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.03.2012 12:27 Muž p7701 [282] - Labyrintky
Fotka k příspěvku
poradí někdo co to je za tlamovce samec a samice ja si myslim ze je to melanochromis johani

Starší reakce

reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2012 10:34 Muž seic [96] - Raci, krabi, krevetkyRe: jarobuk
- pokud uvazujes o koupi, na Julidky pozor, silne teritorialni ryba ;-)
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2012 21:51 Muž Jar-oslaw [3] Re: Haimdol
dekuju za odpoved.
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   13.02.2012 21:08 R Muž Haimdol [3969] Re: jarobuk
Nejsem odborník na cichlidy ale tipnu si Julidochromis marlieri?
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.02.2012 20:47 Muž Jar-oslaw [3] – Tlamovec?
Fotka k příspěvku
videl jsem v akvaristice tydle rybicky a moc se mi libili,jenomze tam nebylo napsano,jaky je to druh.poradite,prosim?

Starší reakce

reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2012 12:53 Muž Blodix [0]
Asi ano. Nevím. =) Každopádně děkuju =)
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2012 12:48 Muž LiborSprysl [3714] Re: Blodix
Třeba jsou to opravdu kříženci...
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2012 12:47 Muž Blodix [0]
Já vím že jsou žlutí :-) . Ale nadruhou stranu nejvíc k těm mým sedí ten flavus akorát zbarvení nehraje. Je to záhada :) . Asi si je pojmenuju a bude to :)
Reklama
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2012 12:41 Muž LiborSprysl [3714] Re: Blodix
Pseudotropheus Flavus - Lake Malawi Mbuna - YouTube

► 0:35► 0:35 www.youtube.com/watch?v=Bzjj5pQbDYo
23. květen 2010 - 35 sek - Nahráno uživatelem bolly12345
1 x 4" Pseudotropheus Flavus male, from my mainly all male Mbuna RIO 240 tank Tags ...

Koukněte na flavuse
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2012 12:37 Muž Blodix [0]
Popisuje se to blbě ... když nejsou vybarvení tak jsou šedočerní .... taková divná barva ... a když si hájí teritorium a vybarví se tak pruhy mají bílé - světle modré občas i modré ale zdaleka ne jako demasonky =(
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2012 12:34 Muž Blodix [0]
Jako flavuse mi to prodali. Modrá zebra? ... to ne oni jsou takový šedí a stavbou těla se zebrám ani krapet nepodobají - všichni mají podlouhlé tělo . Jsou šedí až černí a ty pruhy mají do bílé - světle modré barvy. Za zhasnutých světel jsou mají až tmavě modé ty pruhy ale tmavá je i voda takže toho bych se nedržel.
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2012 12:26 Muž LiborSprysl [3714] Re: Blodix
A proč si tedy myslíte, že na té fotce je flavus a ne modrá zebra?
 reagovat Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2012 12:19 Muž Blodix [0]
2. generací myslím to že sou to potomci těch zakoupených. Plavali tam hlavně zebry, lombarďáci a l. caeruleus ale ty přišli až dýl myslím =) to je všechno z tlamovců myslím . Ještě tam plave semice tlamovce štíhlého. Ale opravdu nemám ani tušení jak se tam dostala.

Žádná předchozí stránka [1] 2 Přejít na další

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby Přidat příspěvek • Zobrazeno 1601x

Podobná témata
Jaký filtr ?Jaký je to krunýřovec?Jaký kompresor pro pěstírnu
Jaký je to druh krevetky ?Jaký filtr vybrat Tetratec ex 400 nebo EHEIM aquaball 2210?K čemu jaký prvek slouží?
Jaky podstavec pod 600 litrove akvarko ? Jaký druh (živé) bonsaje do akvaria?A tipy kde bych ho měl koupit.....Jaký je to druh rájovce?
Jaký je to druh piraně?Je to nějaký parazit nebo mládě rybky?Jaký použít silikon?
Jaký je rozdíl mezi normální a destilovanou vodou a technickou destilovanou vodou???Plastové nádrže - jaký máte názor?Cena stojanu nebo stolu a jaký filtr
© RYBICKY.NET - http://rybicky.net/forum/15533-jaky-druh-tlamovce